Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 60

Viestit - Viljelijä evp

Oksa ei ilmeisesti tiedä lohkottain laiduntamisesta mitään, kutturat kait sitten samassa laitumessa koko kesän.Ni eipäsitä tuollaselta kivinavetan eläjältä voi mitään uutta vaaiakaan, eletään niinku äite sanoo.
Kylläne aidat tarvii joka kevät tehdä uusiksi jos aikoo lehmiä kunnon laiduneväällä ruokkia eikä vain kävelyttää se pakollinen aika.
Enpä katsonut kovuutta, ei tullut mieleen, mutta kait kovempi tuossa kun ovat mustia pultteja eivät sellasia kilopultin värisiä kiiltäviä.
Heinähommissa täälläpäin myyjän markkinat,  hevosia on mutta ei itsellä alaa eikä kalustoa tehdä heinää ja tosin ei taitoakaan.Säilöheinää menis vaikk kuinka ja sitten nää pikkupaalien tarvitsijat, niillä kun ei ole isoa paalia mahdollisuus käsitellä eikä se avattu säily kovin pitkään.Siinä sitten on se pikkupaalin tarve.Ja tää pitää hyödyntää, eikä vähätellä hommaa.
Ei meillä voi pitää aitatolppia pellon reunoissa kun ne syksyisin vesakkoleikkurilla raivataan ja perataan ojat tarpeen mukaan.Pois se aita on korjattava ja uudelleen sitte keväällä painetaan tolpat sille lohkolle mikä on laidunkierrossa.Niitä laidunnurmia kun uusitaankin ja joskus jopa yksivuotinenkin on käytössä ollut.Ja siimapäällä pyyhkästään heinät langan alta.Ai niin piti mainita että on vain yksi lanka/aitanauha käytössä, kyllä ne ammut sitä kunnioittaa kun keväällä kokeilevat on ukko muistanut laittaa virran paimeneen.Kerta riittää.
Nimenomaan se on sivubisneksenä hyvä, osa ostaa suoraan pellolta varastoihinsa ja jotkut ostaa sitten tarpeen mukaan.Ei ne transitin koppiin ahdetut heinät ole koskaan jääneet maksamatta ja jopa hyväkin hinta pikkueristä.Asiakkaita ei ole syytä väheksyä. Yleensä vielä on vakioasiakaskuntaa nämä ransitmiehetkin, tietävät että pitää käteiskauppaa tehdä niin homma sujuuu molemmin puolin.Lypsyukko ei näemmä osaaakauppahommia ja tekniikkaa. siksipä on katkeraa pojua.

En oo ikinä kaupannut tai myynyt kuivaa heinää. Viimeiset pikkupaalit tehty vuonna -94. Muovitettuja rehupaaleja on muutama joskus kysynyt ja ostanutkin. Joku on varannut ja hakee sitten keväällä, tosin varaus saatetaan uusia muutaman vuoden välein, mutta kertaakaan ei ole tarvinnut. Myynnillä en ole rikastunut, kaikilta olen rahat saanut ja hinnan muodostuskin yleensä ollut ostajan mielipide. Muutamia "vakiasiakkaitakin" oli ,mutta ne navetat on jo kylmenneet.  Nuo mun ajatukset kuivanheinän myynnistä ja sen vaikeudesta perustuu kahden tutun sivubisnes heinän myyjän kokemuksiin. Kumpikin on heinän viljelyn lopettanut, tai ehkä näennäisesti saattaa kasvaa, mutta ihan varmaan eivät enää pikkupaaleja keräile ja niitä satunnaisille ostajille tyrkyttele.
Justiinsa juu, ei omakohtaista kokemusta, mutta vankkaa tietoa tuttujen hommista, näinhän se menee.
Kun tuota heinää kasvaa enempi mitä omat elikot on syöneet,niin ylimääräiset on sitten markkinoitu pikkupaaleina.Mielestäni ollut ihan mukavakin sivutulo, moni ostaja kun ei sitä kuittia edes tarvitse kun ei ole kirjanpitovelvollinen.
Nimenomaan se on sivubisneksenä hyvä, osa ostaa suoraan pellolta varastoihinsa ja jotkut ostaa sitten tarpeen mukaan.Ei ne transitin koppiin ahdetut heinät ole koskaan jääneet maksamatta ja jopa hyväkin hinta pikkueristä.Asiakkaita ei ole syytä väheksyä. Yleensä vielä on vakioasiakaskuntaa nämä ransitmiehetkin, tietävät että pitää käteiskauppaa tehdä niin homma sujuuu molemmin puolin.Lypsyukko ei näemmä osaaakauppahommia ja tekniikkaa. siksipä on katkeraa pojua.
Pikkupaaleihin heinät, niillä on hyvät markkinat.Kevät talvella hinta huipussaan jos malttaa varastoida.Ja varastotilaa on.
Onhan niissä kovempi/sitkeämpi pultti kun se toimii terän akselina.Tavallinen 8,8 pultti kuluu ja terät lentää vitelikkoonn enne aikojaan.TUolla on muutama ylijäänyt pultti jotka on tuohon tarkoitetuja, niistä näkis sen kovuuden kyllä, mutta koska oksa kaikkitietävänä jo asian kertoi en sitä lukemaa tänne laita.
Juuri näin.Oksalla omat metodit aitauksissa.Käyttää ilmeisesti kasvavia puita aitatolppina, kuten enne on jossain metsäkulmilla ollut tapana.Nuijitaan piikkilangat puihin kiinni.
Siis, onko oksalla pellon j metsän raja hämärtynyt.
Oksahan selittää kuin ruuneperi.Etkö tiedä mikä on piirioja.Ihmeellistä viljelyä Oksalla kun ei ole piiriojia.
Kuinka on jos vesimäärää/ha nostaa.
Kyllä minulla oli tapana aita laittaa pellolla piiriojan reunaan pellon puolelle.Ja syksyllä aidat puretaan pois ja veskot niitetään ojien päältä sekä piiriojia myös perataan, ei siihen mitään metsää kasva.Ikinä en ole metsässä elukoita laiduntanut, eihän siellä mitään syötävää niille ole.Viljelty peltolaidun on se mistä lähtee maitoa ja metsästä puuta.
Kyllä kunnon paimen kuivattaa heinikon, mutta oksan laitumet on pitkin mettiä missä on kuusenoksaa ja muuta roipetta langoilla.Toisaalta ihmettelen miksi ne aidat pitää sinne oksistoon laittaa eihän siellä mitään syömistä elikoille ole ja tärveleevät puuston piloille sorkillaan niin etä puut on lahovikaisia ja kuivuu pystyyn.No nää on näitä juttuja mitä vain tämä ihmemies tekee ei niihin ole mitään järkevää selitystä.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 60