Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Viestit - mikkemakke

Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 12.06.21 - klo:17:14
Olen tainnut päästä liian helpolla 2 vuotisen rypsin viljelyuran aikana kun ei ole kirpat vielä vaivanneet. Näitä juttuja kun täältä lukenut niin parempi varmaa lopettaa tähän vuoteen ku tuuri käytetty loppuun.
Kuoriaisia tosin sai eilen jo käydä tappamassa kun kaikki nuput aivan mustana.

Etkös ollut jurtinviljelijä ? Tällöin saattaa kemikaalivarastossa olla taika-ainetta nimeltä dimetoaatti.

Ensikertalaisena 2016 ja 2017 olivat aivan mainioita, ruiskutin turhaan, oppikirjan mukaan, kun näin yhdenkin ötökän. Sato oli ensikertalaiselle iso. Sitten 2018 alkoivat ötökät päästä niskan päälle; ötökät ja myös kuivuus -sato oli enää välttävä - Agronet-mitalla . 2019 veivät ötökät koko kylän rapsit ja oman maisemapellon ja riistapellon ristikukkaiset, onneksi en saanut aikaiseksi kylvää satokasvia. 100 % täystuho. 2020 kylvin rapsia 3.5, ei tullut ylös ollenkaan, uudestaan 17.5., taas osin uudestaan 3.6. ja neljännen kerran noin 25.6 , ja vasta juhannuskylvös pääsi rauhaan sekä kirpoilta että rapsikuoriaisilta. Lokakuussa sitten ehkä 500 kg/ha mustaa hipsua, puolet mikrosiemenistä varmaan varisi Sampon pellinsaumoista joka paikasta. 

Nyt sitten rapsi on taas aika pahoin raasittu, rypsi on tiheällä oraalla ( 9 kg/ha ) , savisemmissa paikoissa näkyy hiven puremajälkiä, pitääkö tässä tosissaan alkaa miettiä  parationin tai jonkun muun tehoavan aineen syntetisoimista ?

Osatekijä lienee kevytmuokkauksen kirppoja lisäävä vaikutus- ainakin on alkanut tulla sellainen mieleen. Ero on nyt jo selvä, kun kaksi vierekkäistä palstaa, joista toisessa oli kevätkyntö, toisessa kevytmuokkaus, kevytmuokattu hävisi kirppojen suihin jo maan pinnalle tullessa, kynnetyssä on noita repaleisia, jotka kuitenkin joten kuten kasvavat.

Keltaiset viuhkat ainakin näin ensi töiksi menevät ruiskuun. 5 bar painetta eikähän sumu ainakin ala toimia.

-SS-

Juu on juurikasta viljelyssä. Harmittavasti vain dimetoaattivarasto on jo käytetty.

Molempina vuosina rypsi on tullut kylvettyä pelkästään kevytmuokattuun maahan. Täytyypä tutkailla tilannetta tulevina vuosina jos viljely jatkuu.  Mutta eipä täällä seudulla aivan liki ole ollut vuosikausiin öljykasveja viljelyssä jos sekin jotain vaikuttaa kirppoihin.

Noihin kokemuksiin nähden oli varsin onnistunut viime vuosi. 15.5 rypsin kylvö. Rikkakasviruiskutus ja 2 kertaa rapsikuoriaisiin ruiskutus, ei muuta. Sato 2000kg/ha ja nyt keväällä myytynä sai ihan hyvän hinnankin.

Viime vuonna rypsillä olleella pellolla oli aika kova rypsikasvusto nyt viljan joukossa, ehkei aivan ollut Sampon säädöt iskussa. Syöntijälkiä oli huomattavasti enemmän kuin peitatussa. Olisi tarvinnut tajuta jättää pieni kulma kylvämättä/ruiskuttamatta niin olisi nähnyt tuleeko siitä mitään.

Syysrapsia tekisi mieli jonain vuonna kokeilla, mutta pellon vapautuminen taitaa olla ongelmana. Ehkäpä jos saisi rukiin puitua tarpeeksi ajoissa.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 12.06.21 - klo:15:41
Olen tainnut päästä liian helpolla 2 vuotisen rypsin viljelyuran aikana kun ei ole kirpat vielä vaivanneet. Näitä juttuja kun täältä lukenut niin parempi varmaa lopettaa tähän vuoteen ku tuuri käytetty loppuun.
Kuoriaisia tosin sai eilen jo käydä tappamassa kun kaikki nuput aivan mustana.
Onkos tälle Viljelyskartta (Jordbrukskartan) ohjelmalle löytynyt jotain korvaavaa ohjelmaa? Kyseinen ohjelma poistunut jo aikaa sitten Play storesta, mutta toiminut kuitenkin vielä edellisellä puhelimella näihin päiviin saakka. Uuden puhelimen Android 10 versiolla ei enää toimi.
Ohjelmaan on ollut tosi kätevä merkata pellolta löytyneet vieraslajit, salaojat, sähkökaapelit jne.
Tietenkin vaihtoehtona ottaa vanha puhelin mukaan peltokävelylle jollei muuta löyty.
Tuli Wisusta lasku. Keksineet lisätä jonkun hiton hehtaarilisän siihen vielä päälle. Mitään tietoa tälläisestä muutoksesta muista saaneeni.
Kyllä taitaa loppua kyseisen ohjelman käyttö, varsinkin jos jossain vaiheessa poistavat Webwisun käytöstä ja pakottavat käyttämään sitä uutta versiota millä ei tee mitään. Webwisukaan mikään hyvä ole, mutta jotenkin sillä saanut hommat tehtyä. Kyllä vanha kunnon PC-Wisu oli noista paras.
Heinää paaliin - verollinen hinta kympin per paali. https://youtu.be/o26A_EsbCIg

Ei nyt oikein selvinny miksi noin tehdään, kun ei saksakaan ole hallussa. Luulisi olevan helpompaa paalata suoraan pellolla.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:19:06
Kuinkas myöhään sitä voi ruista kylvää? Vai joko meni ohi. Reetta siis lajikkeena.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2018
: 25.07.18 - klo:22:44
Webwisu sanoo että sunnuntaina Wolmarin puintiin. Se on sitte ajettava tappuri pellon laitaan silloin.
Mihis saakka jo ostettuja aineita saa sitten käyttää ku vaa puhutaa myyntiluvasta?
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu.fi
: 03.02.17 - klo:10:37
Nähtävästi päässyt vanhentumaan sivuston domain. Onkos kellään tallessa suoraa IP-osoitetta että pääsee hintoja katselemaan vai onko kyseistä putiikkia enää olemassakaan? Joskus tammikuussa vielä ainakin lupailivat ennakkohintoja kuun vaihteessa.
Kasvintuotanto / Vs: jurtin
: 30.11.15 - klo:11:01
Sokeria 5,5t/ha,eipä ollu häävi vuosi juurikkaan osalta >:( Jokos ens vuoden viljely ehdoista on kuulunut jotain juoruja?

Huhua kuullu että 10% taas tippuis hinta. Voi olla että siinä tapauksessa loppuu jo viljelykiinnostus
Kasvintuotanto / Vs: jurtin
: 28.11.15 - klo:14:37
7,3t/ha sokeria. Selvästi heikompaa mitä viime vuosina, mutta ilmeisesti ihan tyytyväinen voi olla tämän vuoden sadoksi.
Sivuja: 1 [2]