Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 81 82 [83]

Viestit - eevertti

Joo, näinhän se menee. Meidän tilalla turvaudutaan ainakin noihin esiaikaisiin konsteihin tai ainakin mahdollisimman pieniin kustannuksiin. Varsinkin kun on taas vähän sekavaa ja epävarmaa koko tukitouhu ja vielä vanhaisäntä tuossa naureskelemassa että "meinaa se poika kylvää jotain rikkaruohoja viljan sekaan"  :P
On varmasti :)  Voi voi, sehän tietää 110 000€ kerääjäkasvitukea, voi voi kauhia summa. Menisköhän noin, ei voi mennä, on se hurjaa.  :D
jaaha joo. no sehän on melkein 1000ha kylvöalaa. Vai kuinkas paksulti sitä pitää laittaa että tuki heltiää? Pitäisiköhän ekana vuonna kokeilla vähän vähempää (alaa sekä siemenmäärää )
JD-69:lle kysymys. Mihin tarviit 1500kg siementä?  :o   Ite oon toki pienviljelijä mutta nollan voi ottaa komiasti tosta määrästä pois.
No kai sillä ainakin kylähullun maineen saisi jos sitä ei vielä ennestään ole.  ;D
Tuumin notta jos tollasella delimbellä levittäisi valkoapilaa hukkisruiskutuksen lomassa ja tosiaan jos ei lennä kuin sen 6m niin voiskohan sekaan laittaa jotain toista siementä joka lentäis vähän pidemmälle? Mulla ruiskukin vaan 12m joten aikas lähelle puomin leveyttä vois jollain siemenellä päästä. Mitäs hittoa ne ranskalaiset kylvää kun niitten siemenet lentää muka melkein 30metrii tolla samalla pömpelillä !!?? Kerääjissä kyllä kiinnostaa tuo typentuottokin, ja tietty se tuki. Joku maata kuohkeuttava kasvikin olisi hyvä mutta esim. sinimailanen taitaa kasvaa liian pitkäksi viljan seassakin.
Tuli mieleen ajatus että onnistuisiko kerääjien kylvö hukkakauraruiskutuksen yhteydessä tuollaisella.

http://www.suomensuorakylvo.fi/delimbe-kylvokoneet.php
Oon kuullu että jotkut on onnistunu vaihtamaan VogelNootin paluu-auroissa kääntösuunnan siten että tukipyörä kääntyy yläkautta eikä alakautta niin kuin tavallisesti. Mulla 4-siipisten 850 C plussien ja Vallu 6800:n kanssa saa olla tarkkana ettei tukipyörä ota maahan kiinni. Olisko kellään hyvää ohjetta/vinkkiä tai vaikkapa kuvaa miten kyseinen operaatio tapahtuu että tavallinen tollokin siinä onnistuisi.
Hyvät aurat on voogelit. Pirun painavat tosin, jykevää tekoa kun ovat. Mulla 4-siipiset kääntöaurat joita vetelen 6800 Vallulla. Keulalla saa tosin olla 700kg. rautaa kun ei ole etukauhaa painona. (ilman painoja nousee keula pystyyn ja nootit pysyy maassa) Sitten kulkeekin hyvin.
Puinnit puitu tältä syksyltä. Leikkuupöytä toimii vaihtelevasti. Kaiketi se ohjuripellin (tai mikä härpäke nyt lie) säätäminen vaikuttaa kuitenkin eniten, joskin säädön jälkeen pöytä toimi toisena päivänä normaalisti ja sitten taas toisena välillä pysähtyi ja välillä ei. Säätelin peltiä pitkin puinteja miten kerkesin ja ihan pirun tarkka säädettävä tuntui olevan. Onneksi oli viljat pääosin pystyssä ja kuivia niin ei tarvinnut mennä käsineen ronkkimaan. vähän tehokkaampaa konettahan tässä jo vähän kiikaroin mutta häiritsee tuollainen kun ei saa pelaamaan.
Olisi tarkoitus vaihtaa vanha 2,5m laahavannas tume hieman uudempaa kylvinlaitteeseen. Kiekkokonetta olen ajatellut ja leveydeksi 3 metriä. Tuli vaan mielee että olisiko kannattavaa valita samalla suorakylvökone? Kyntämistä ja kultivointia en kyllä ole aikeissa lopettaa mutta ajattelin että multavilla mailla voisi kylvää suoraan tasauksen jälkeen ja muilla suoraan kevätkultivoinnin perään. Tarvittaessa tietysti voisi äestääkin mutta pääsääntöisesti olisin jättämässä äestyksen pois muokkausketjusta. Takapyöräkoneen kun hankkisi niin voisi harkita myös jyräämisen vähentämistä tai luopumista siitä kokonaan. Mikähän kone olisi tähän tarkoitukseen soveltuva. Käytettynä olisi tarkoitus hankkia kun ei ole tuota rikastumista vielä sattunut kohdalle. Kuulisin mielelläni kommenttia suunnitelmistani muutenkin.
Nyt on koneessa uusi remmi ja otin vielä varuiksi muutaman millin pidemmän mutta pöytä se vaan jatkaa pyörimistä. Kiinnitykset kävin läpi ja ehjiltä näytti kuin myös hihnapyörät ehjiltä ja kiiltäviltä. Hihnaohjuriakin olen kokeillut siirrellä ylös ja alas mutta tuloksetta. Kieltämättä on tullut vanhaa peuraa rasvattu säännöllisesti ja sillä välilläkin mutta ilmeisesti on nyt heitettävä rasvarässi hallin nurkkaan ja odotettava että leikkuupöytä jäykistyy. Tai sitten laitettava uusi puimakone.
Nyt on mittailtu hihnaa ja näyttää että korkeintaan milli on hihnasta kulunut pois. hihnapyörät näyttää kulumattomilta. käyttövipua löysin mutta leikkuupöytä pyörii vaikka kiristin ei kiristä hihnaa laisinkaan. Ehkäpä kokeilen kuitenkin sitä hihnan vaihtoa jos jostain sellainen löytyy.

Eli ongelmana on se että vanhan ja uskollisen John Deeren leikkuupöytä jatkaa pyörimistä vaikka vapauttaa käyttöhihnan vivusta. Olen kokeillut löysätä ja kiristää hihnaa mutta ongelma vain pahenee päivä päivältä. Vähän ikävää on jos joutuu kesken puinnin puhdistamaan leikkupöytää niin joutuu pysäyttämään koko puintikoneiston.
Sivuja: 1 ... 81 82 [83]