Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 77

Viestit - John Ferguson

Eiköhän se niin mene,jos hommassa ei ole järkee,niin sen hengen saa pois vaikka fillarilla tai vaikka sorkkapukilla.
Saa juu mutta mönkkärillä ei mitään suojaa kolarissa / kaatumisessa .
Alhainen nopeus ja kypäräpakko suojaa jo aika hyvin vert. Moottoripyörä. Jos sen suistaa tieltä ajamalla tilanteeseen nähden liian nopeaa, niin ei voi kyllä kuin katsoa peiliin.
saa saa, mut on selvästi kännyorjentoitunu yksilö.   ilman viestilukua ei voi elää.    tuoko on sitä nuoren elämää??   on se vaan niin surkia nuita seurata kun tietää et ei se maailma kaatu vaikka ei sitä heti kilahtukseen reakoi..     ite katon sähköposti kerta viikkoon pertai-iltana ja tekstareihin vastaan kun taas puh. lähellä.       mut tuo aina läsnä- on miusta omituista!           lie kaikki tuota porukkaa?   ainakin känny se oma "käsi".            tuttu nauro et känny ohittaa jopa sen teinin kiiman!
Teini-ikäni elin jo älypuhelinten kanssa, oli muuten riiaus hommat vähän eri mallilla kuin Oksan nuoruudessa. Pystyi vokottelemaan useampaa emäntää yhtäaikaa ja käytiin sitä joskus kyntämässä useampi pelto samana päivänä.  ;)
nauroin ääneen tuon kaikki kommentin luettua.   juuri eilen seurasin pottujen kiehuessa kuin reilu parikymppinen teki kalpeja koneellani,   kaksi kolme ropsia puolmetriseks klapiks, kännyn kaivu taskusta läppä auki ja vilkaisu ja känny takas taskuun ja uudestaan pari ropsia koneen läpi ja taas sama uudestaan!              hyvästi osasi keskittyä koneen kanssa työhön..       

kuinka kauan menee tehdä muutaman sadan kappaleen soittolista spotifyssä?         ite seurannu sivusta että on aikas rajoittunut valikoima kappaleista joita tarjoaa sitten kun olet yhten valinnut..                      aikaa ainakin menee moiseen..                        ja eipä se sitten mitään puhejuttua mukaan tarjoa.

ja varmasti on kiva kattoa töllöohjelmia tuosta 60 neliösenttien näytöstä  (  ainakin miun samussa tuon kokonen näyttö.)
Minulla on puhelimessa kuusi kameraa. Pirun hyviä kuvia niillä saa ja omasta ikkunasta näkee naapurin ruokapöydän antimet 50x zoomilla. Kameraa en kyllä käytä kuin point&shoot toiminnolla, eli en ala hifistelemään vaan luotan puhelimen osaavan ottaa hyvän kuvan.

Whatsapp on hyvä, kun voi poistaa kalliit viesti ja puhepaketit liittymästä kokonaan ja mennä pelkällä hyvällä netillä. Whatsappilla kun voi soittaakkin. Näyttökin on 6,5" ja peilautuu kivasti 65" televisioon.
Se että jollain toisella vuotaa säiliö, ei tarkoita sitä, että se on ihan ok tai että muillakin pitää vuotaa.  >:(

Siirrettävä säiliö tilalle.  ;)
Millaista nuo kalaasit yleensä ovat, tuossa vanha joku rotokut  kyllä pelittänyt  muutamia palleroita, mutta nyt pitäsi päivittää ja sellaseen etteii enää uutta tarvitse hankkia, notta eläkkeelle asti pallottelisi.Elikkä lähinnä sellasta cmbia millä tullee rattorinmunat kerralla valmiiksi.onko toimintavarmoja nämäkalaasit tässä hommassa.
Eivät ainakaan hirveän haluttuja. Uusi 445 seisoi monta vuotta K-Maatalouden pihassa. McHale, Agronic tai Kuhn niin luulisi kestävän eläkkeelle asti (riippuen siitä, kuinka kauan eläkkeeseen on aikaa). Kunnostettu McHale voi olla parempi veto, kuin moni muu tuliterä vehjes.
Lämmitänhän itsekin takkaa puulla noin 2000-2500kWh verran talven aikana. Nyt on ongelmana se, että kun kaadatan puut pihasta, niin tulee ainakin 15-vuoden lämmityspuut ja vanhojakin on vielä neljäksi vuodeksi jäljellä. Pitää varmaan myydä klapeja, että ne saa johonkin mahtumaan. Valmiiksi jo sylettää klapisavotta. Kyllä nuo himot on otettu ulos jo nuorella iällä, ei mielellään enää.
Minusta vaan on fiksumpaa myydä se puu, kuin käyttää kallista aikaa siihen, että sen saa polttaa omassa kattilassa.

Se on kyllä surullista, että ei ole muuta elämää kuin tila ja sen työt. Tuota elämän pyörimistä työn ympärillä näkee kyllä ihan "oikeissa" töissäkin.
asian voi ratkaista ihan matemaattisena yhtälönä. Menopuolelle laittaa puunhinnan + työpalkan ja tulopuolelle puun energiaa vastaavan ostoenergian arvon + verosäästön.

Tämä laskelma päätyy yleensä siihen, että omaan kulutukseen omasta metsästä hakattu puu on kannattavin, itseasiassa sen on pakko olla. Koska metsässä tehtyä työtä ei veroteta , eikä puusta makseta veroa missään vaiheessa. Ostopuolella omasta bruttotulosta maksetaan ensin vero ja siitä käteen jäävällä nettotulolla ostetaan veroilla kuorrutettua energiaa, ainakin se 24% alv on rasitteena.

Kokeile ensin tehdä ne hankintavähennyksen 125 m3 verottomasti myyntiin ja sitten jälkihiellä tuleekin jo omat puut :)
Ei ole pienintäkään poltetta lähteä metsään heilumaan moottorisahan kanssa, kun on aika sen verran arvokasta. Toki jos se jonkun mielestä hauskaa on, niin siitä vaan.
Motonetistä tai vastaavista autotarvikeliikkeistä löytyy liimattavaa mattoa.
Kätevä näytti olevan asennella,kun nuoriso asensi subbareitaan. En tosin
ymmärtänyt miksi pitää ensin äänieristää ja sitten laittaa 150 litran bassopönttö
mekastamaan tavaratilaan. :P
Tavaratila eristetään, että saadaan resonoinnit pois. Typerää tuo auton hifiräpellys, kun hyvään äänieristykseen menee enemmän rahaa, kuin musiikkivehkeisiin, jos hyvän haluaa. Ja kukaanhan ei laita rahaa äänieristykseen, vaan se subbari tuntuu olevan tärkein osa koko kötöstystä.
Tuli tuossa käytettyä tuota neuvo2020 rahaakin, energia-asioissa. Tuommoisen 3 kw systeemin takaisinmaksuajaksi omalla tilalla tuli 60 vuotta. Ja eihän koko homma toimi, jos verkkovirta on jostain syystä poikki. Pitäisi olla akusto sen varalle, jos ystävällisen naapurimaan hakkerit tai ohjukset rupeavat rajoittamaan sähkönjakelua. Sitten kun sähköauto saadaan vaivattomasti kytkettyä aurinkosähköhimmeleihin rupeaa asia kiinnostamaan.

Jos otetaan ihan pelkkä kidelevy, josta kootaan itse paneeli, niin max 2,5 kW:n edestä noita lappuja maksaa maailmalla n. 80€ - 300€. Eli myynti on kirjavaa, varmasti osin myös laatu. Mutta luonnonolojen kestävyyden määrittää yleensä peilissä oleva kuva.

Mutta kuten joskus sanoin, osaava, utelias ja halukas oppimaan epeli, halvalla saa itse tehtyä järjestelmiä. Jos haluaa tehdä noita, niin netissä varmasti on aiheita, joissa kerrotaan kokemuksista esim. sopivista tasajännitteistä, inverttereistä sun muista rojuista.

Itellä ei ole vielä yhtään kokemusta noista, mutta jos joskus aikaa siunautuu, niin täytyisi vähän sähköistää ympäristöä. Tosin, nuo kiteiden halvat hinnat verrattuna valmiiseen paneeliin ovat niin naurettavan pienet, että ajatuksen toteutus voi olla hyvin nopeastikin ajankohtainen.
Vaimon veli teki itse mökille 2,5kW järjestelmän vuosia sitten kidelevystä tinaamalla. Akkuineen ja inverttereineen hintaa tuli noin 1500€. Tuo 2,5kW riittää mökkitarpeisiin vallan hyvin. Telineet teki mökkipihan männyistä moottorisahalla. Tuottaa tuo sähköä pilviselläkin säällä ainakin sen verran, että jääkaappi ja tv toimii.  ;D
Lainaus
pienentämään puuston arvoa
Tämähän kuulostaa kuin suoraan jonkun city vihreän suusta ;D
Et sitten muuta löytänyt?

Hukkaamaan pääomaa taivaan tuuliin, onko parempi?
Kyllä kirves on metsän paras lääke. Kyllä se metsä ja pääoma hoitamalla paranee.
Kuvaa aika hyvin punavihreyttä tuo John Ferguson ;D
Minusta vaan on fiksumpaa myydä se puu, kuin käyttää kallista aikaa siihen, että sen saa polttaa omassa kattilassa.

95%:lla jusseista ei ole oikeasti mitään järkevää tekemistä sille ajalle, joka menis puiden keräilyyn. Vaikka käyttäisivät sen ajan syömällä eväitä kannonpäässä, kuluis rahaa vähemmän kuin "urakoonnissa" tjsp. täppäröinnissä.
Se on kyllä surullista, että ei ole muuta elämää kuin tila ja sen työt. Tuota elämän pyörimistä työn ympärillä näkee kyllä ihan "oikeissa" töissäkin.
Lainaus
pienentämään puuston arvoa
Tämähän kuulostaa kuin suoraan jonkun city vihreän suusta ;D
Et sitten muuta löytänyt?

Hukkaamaan pääomaa taivaan tuuliin, onko parempi?
Kyllä kirves on metsän paras lääke. Kyllä se metsä ja pääoma hoitamalla paranee.
Kuvaa aika hyvin punavihreyttä tuo John Ferguson ;D
Minusta vaan on fiksumpaa myydä se puu, kuin käyttää kallista aikaa siihen, että sen saa polttaa omassa kattilassa.
Lainaus
pienentämään puuston arvoa
Tämähän kuulostaa kuin suoraan jonkun city vihreän suusta ;D
Et sitten muuta löytänyt?

Hukkaamaan pääomaa taivaan tuuliin, onko parempi?
Mitä sähköpostia porukat on tavannet käyttää? Nyt tämä valtionkin osin omistama netifirma ilmoitti muuttavansa "ilmaiset" sähköpostiosoitteet maksullisiksi.Itse olen käyttänyt tuota osoitetta virallisissa yhteyksissä, enkä ole levitellyt sitä joka paikkaan. Siten olen onnistunut välttämää ylettömän pa..ka myrskyn työntymisen tuolle osoitteelle.  Alkujaan sähköposti kuului nettiliittymän hintaan, mutta ahneudella ei ole mitään rajaa. Täytynee nyt sitten uskoa  tämä osio omalta osalta taputelluksi.
Kaikki vaihtaa nettiliittymän ja maksaa kiltisti sähköpostista,ainakin jonkin aikaa . Koskahan gmaili muuttuu maksulliseksi ,se kun on ympätty puolipakolla jokaiseen alykännykkään ??
Kaikkien köyhien luureissa on gmail. Omenamaailmassa ei tarvitse moiseen sekaantua.  8)
Tuntuu toimivan . Eilen Närpiössä totesi toimivan hyvin . Mites muilla .

Ihan vaan näin boxin ulkopuolelta, että aurinkosähkö toimii, jos paistaa aurinko.

Noiden paneeleiden hintahomma onkin mielenkiintoinen. Jos ostaa paneeleja puhelinmyyjältä ja sitä kautta lestafirmalta, hinta on esim. 5000 euroa. Jos paneelit hankkii itse, sama hinta onkin reilu 2000 euroa. Jos paneelielementit hankkii itse ja kokoaa niistä paneelin tinaamalla ja leikkaamalla ja liimaamalla, niin saman kokonaisuuden hinta onkin alle tontun.

Eli vähänkin jos on seikkailumieltä, tili miltei tyhjä, ja haluaa osata tehdä yleensä jotain, niin itse tekemällä saa aika paljon aikaiseksi ja aika paljon halvemmalla kuin ostaa se "avaimet käteen" palveluna. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta ilman niitäkin pärjää.

Jos  tuota sovelletaan vaikka puulämmitys ja maasähkölämmityskeskusteluun, niin paskaa tulee niskaan. Puulla ei muka kannta lämmittää, koska joutuu menemään metsään tekemään ne puut, tekemään klapeiksi ja niin edelleen, että kannattaa sekin aika olla palkkatöissä tai urakoimassa ja lämmittää kämppä öljyllä tai maasähkölämmöllä.

No ei sillä puulla kyllä kannata lämmittää ellei ole pirusti "ylimääräistä" aikaa. Itellä tuo "maasähkölämpö" ollut nyt 3 vuotta ja 40 v vanha 150 neliön omakotitalo+käyttövesi lämpiää nyt 450 € vuosikustannuksella. Järjestelmän asennus maksoi osin tee-se-itse mallilla 12 k€. Ennen meni öljyyn n. 1500 € vuodessa. Puita poltan enää kiukaan pesässä!  8)
Näin on, kyllä puulla lämmittäminen alkaa olla höpöhommaa. Käytät aivan h*lvetisti aikaa siihen, että menet harrastelijavehkeillä (moottorisaha, jäätävän kallis tukkikärry) metsään pienentämään puuston arvoa ja poltat ne savuna ilmaan. Tuolle ajalle saa paremman rahallisen vastineen kun vaikka käyttää sen tilan kehittämiseen, tai vaikka opiskeluun.

Puhumattakaan puulämmityksen vaatimasta huomiosta. Ikinä et voi lähteä reissuun, kun ei lomittaja sitä kattilaa pidä lämpimänä. Eräs tuttu laittoi ilmavesilämpöpumpun, jolla lämmittää 200m² taloa (joka lämpesi ennen puulla) ja sanoi, ettei tuota pumpun kulutusta edes huomaa sähkölaskussa, kun navetta kuitenkin haukkaa niin pirusti sähköä. Eikä vaihtaisi enää takaisin kattilaan, eikä tarvitse enää kesäisin lämmittää kattilaa, että saa lämmintä vettä.

Säästää jo puissa melkein 3000€/vuosi. Eikä tuohon ole huomioitu muuta, kuin puun ostohinta. Ei kuljetuksia, varastointia, eikä hukattua aikaa.
Klaassiehan ne möe alle aa-valtran hintaan
Varmasti joo, mutta taitaa olla sitä sarjaa, joka kelpaa vain verkon painoksi (kuten A-Valtrakin). +200hp teholuokasta oli nyt kyse.
Sivuja: [1] 2 3 ... 77