Vapaa sana / HK SPÄM
: 03.02.10 - klo:09:11
HK tekee historiallisia taloudellisia tuloksia ja tekoja...
Vaan mitä tapahtuu tuottajahinnalle ?
LASKEE...
Häpeämättömiä ovat sen puoleen ETLAssakin.
EHDOTUS: myydään kaikki tuotantoelukat ja ostetaan vaikka pörssistä osakkeita koko rahalla ja aljetaan meklareiksi.
MEKLARIEN tuottavuutta kunnei mitkään laitokset isommin tutki..,
Niin ja sitten sitä historiallista osaa:
Raisio ja HK tuovat markkinoille oomegasian, josta tehty HKBLEU on NIIN terveellistä, kaikki vaivat poistuu (siis makkaran syöjältä myös?)...
Lehdistötiedotteet
02.02.2010 10:20
KASVIÖLJY OIKEIN ANNOSTELTUNA TEKEE SIANLIHASTA HUIPPUHYVÄÄ
Oikealla ruokinnalla sianlihan rasva muuttuu ravitsemussuositusten mukaiseksi. Tästä saatiin luotettava näyttö Rehuraision ja HK Ruokatalon yhteistutkimuksessa.
Rehuraision ja HK Ruokatalon laajassa yhteistutkimuksessa kävi ilmi, että sianlihan rasva pystytään muuttamaan ravitsemussuositusten mukaiseksi käyttämällä ruokinnassa kasviöljyä ja annostelemalla se oikein.
Lihasikojen ruokintatutkimus tehtiin MTT:n Hyvinkään yksikössä, ruhon leikkuu ja sianlihan rasvahappotutkimukset Lihateollisuuden Tutkimuskeskuksessa. Ruokintatutkimuksessa käytettiin risteytysporsaita. Kontrollirehu koostui ohrasta, soijarouheesta ja tarvittavista aminohapoista, kivennäisistä ja vitamiineista. Koerehut sisälsivät em. raaka-aineiden lisäksi suunnitellun määrän tietyntyyppistä kasviöljyä. Tulokset olivat kaikilta osin vakuuttavia.
Koerehulla ruokittujen sikojen rasvahappokoostumus oli ravitsemussuositusten mukainen, sillä tyydyttyneitä rasvahappoja kasviöljyruokinnalla oli vain 29 % kun niitä kontrolliruokinnalla oli 38,1 %. Monityydyttymättömiä rasvahappoja oli kasviöljyruokinnalla 21 % ja kontrolliruokinnalla vain 11,4 %. Omega-3 rasvahappojen osuus nousi 1,3 %:sta 4,6 %:iin. Koerehua saaneiden sikojen keskimääräinen rasvahappokoostumus täytti siten rasvan laadulle asetetut ravitsemussuositukset. Merkittävää on, että tämä toteutui kaikissa ruhon osissa.
Kasviöljyä rehussaan saaneet siat kasvoivat yhtä hyvin tai paremmin kuin kontrolliryhmän siat. Koeryhmän siat kuluttivat kuitenkin kilomääräisesti 10 % vähemmän rehua kuin kontrolliryhmä.
Uusi ruokintakonsepti on myös ympäristöystävällinen, sillä koeruokinnalla olleet porsaat hyödynsivät rehun sisältämän typen yli 7 %:a tehokkaammin kuin vertailuporsaat.
Rehuraisio ja HK Ruokatalo ovat yhdessä kehittäneet edellä mainittua ruokintakonseptia myös käytännön tiloilla. Kehitystyön tuloksena ruokintamallia voidaan soveltaa niin täysrehu- kuin tiivisteruokinnallakin.
Lisätiedot:
tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilmo Aronen, Rehuraisio Oy, p. 050 5110081
Rehuraisio Oy, lehdistötiedote 2.2.2010
Vaan mitä tapahtuu tuottajahinnalle ?
LASKEE...
Häpeämättömiä ovat sen puoleen ETLAssakin.
EHDOTUS: myydään kaikki tuotantoelukat ja ostetaan vaikka pörssistä osakkeita koko rahalla ja aljetaan meklareiksi.
MEKLARIEN tuottavuutta kunnei mitkään laitokset isommin tutki..,
Niin ja sitten sitä historiallista osaa:
Raisio ja HK tuovat markkinoille oomegasian, josta tehty HKBLEU on NIIN terveellistä, kaikki vaivat poistuu (siis makkaran syöjältä myös?)...
Lehdistötiedotteet
02.02.2010 10:20
KASVIÖLJY OIKEIN ANNOSTELTUNA TEKEE SIANLIHASTA HUIPPUHYVÄÄ
Oikealla ruokinnalla sianlihan rasva muuttuu ravitsemussuositusten mukaiseksi. Tästä saatiin luotettava näyttö Rehuraision ja HK Ruokatalon yhteistutkimuksessa.
Rehuraision ja HK Ruokatalon laajassa yhteistutkimuksessa kävi ilmi, että sianlihan rasva pystytään muuttamaan ravitsemussuositusten mukaiseksi käyttämällä ruokinnassa kasviöljyä ja annostelemalla se oikein.
Lihasikojen ruokintatutkimus tehtiin MTT:n Hyvinkään yksikössä, ruhon leikkuu ja sianlihan rasvahappotutkimukset Lihateollisuuden Tutkimuskeskuksessa. Ruokintatutkimuksessa käytettiin risteytysporsaita. Kontrollirehu koostui ohrasta, soijarouheesta ja tarvittavista aminohapoista, kivennäisistä ja vitamiineista. Koerehut sisälsivät em. raaka-aineiden lisäksi suunnitellun määrän tietyntyyppistä kasviöljyä. Tulokset olivat kaikilta osin vakuuttavia.
Koerehulla ruokittujen sikojen rasvahappokoostumus oli ravitsemussuositusten mukainen, sillä tyydyttyneitä rasvahappoja kasviöljyruokinnalla oli vain 29 % kun niitä kontrolliruokinnalla oli 38,1 %. Monityydyttymättömiä rasvahappoja oli kasviöljyruokinnalla 21 % ja kontrolliruokinnalla vain 11,4 %. Omega-3 rasvahappojen osuus nousi 1,3 %:sta 4,6 %:iin. Koerehua saaneiden sikojen keskimääräinen rasvahappokoostumus täytti siten rasvan laadulle asetetut ravitsemussuositukset. Merkittävää on, että tämä toteutui kaikissa ruhon osissa.
Kasviöljyä rehussaan saaneet siat kasvoivat yhtä hyvin tai paremmin kuin kontrolliryhmän siat. Koeryhmän siat kuluttivat kuitenkin kilomääräisesti 10 % vähemmän rehua kuin kontrolliryhmä.
Uusi ruokintakonsepti on myös ympäristöystävällinen, sillä koeruokinnalla olleet porsaat hyödynsivät rehun sisältämän typen yli 7 %:a tehokkaammin kuin vertailuporsaat.
Rehuraisio ja HK Ruokatalo ovat yhdessä kehittäneet edellä mainittua ruokintakonseptia myös käytännön tiloilla. Kehitystyön tuloksena ruokintamallia voidaan soveltaa niin täysrehu- kuin tiivisteruokinnallakin.
Lisätiedot:
tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilmo Aronen, Rehuraisio Oy, p. 050 5110081
Rehuraisio Oy, lehdistötiedote 2.2.2010