Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13

Viestit - sianlihantuottaja

Piti oikein kartasta tarkistaa, kun en oikein noita seutuja tunne. Oman seudun joet ovat hyvin hallussa mutta tuo Uusimaa ei. Mutta oli sellainen hytinä, että Päijänteestä alkunsa saava pikku puronen Kymijoki nimeltään olisi Uudenmaan rajajoki. Ja on tosiaan, menee Ruotsinpyhtään ja Loviisan rajalla ja Loviisan kauttakin joku haara. Näillä nurkilla Turun seudun vesi rakensi vesiputken Kokemäenjoesta Turkuun. Kymijoesta Loviisasta Helsinkiin suurin piirtein sama matka. Että Päijännetunnelin sulkemisella kiristäminen ja sillä rahastaminen ei onnistuisi.Jos Vantaanjoki ei riitä, niin sitten Kymijoki.

Mutta siihen Uudenmaan juttuun. Jospa muu maa nostaa hieman vaikka veden hintaa, jotta päijännetunnelin lähtö pysyy auki.
älä nyt horjuta omillaan elävien helsinkiläisten, sorkkiksen ja eemelin turvallisuuden tunnetta :D :D :D :D

Eipä tuo suuremmin taitaisi hetkauttaa?

https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4ij%C3%A4nnetunneli

"Päijännetunnelin eteläosa peruskorjattiin vuonna 2008 huhti-joulukuussa, jolloin pääkaupunkiseudun vesi otettiin Vantaanjoesta. Korjaustöihin osallistui 130 henkilöä, ja työt maksoivat 18 miljoonaa euroa.[3] Edellisen kerran tunneli oli suljettu pohjoisosan peruskorjauksen vuoksi vuonna 2001.[4]"

Jos se tuon yli puoli vuotta saattoi olla poissa käytöstä, niin yhtään mitään katastrofia ei seuraisi. Uudellamalla on muutakin kuin Helsingin seutu ja hyvin pärjäävät veden kanssa. Ja Helsingin seutukin todennäköisesti vain muuttaisi strategiaa. Veden puhdistuskustannukset tietysti jonkun verran nousisivat, mutta vesi ei loppuisi. Mutta että jos kyseinen hintalappu Päijänne-tunnelin auki pitämisestä olisi suurempi kuin korkeammat puhdistuskustannukset, niin todennäköisesti uusimaalaiset sanoisivat, että "pitäkää tunkkinne"?
Sepe hakee maitoa Enontekiön Lidlistä rekkakuormittain.

Sen sijaan että heittelet näitä ns nokkelia kommentteja, niin laskehan joskus, paljonko on rahtikulu per maitolitra, kun maidot haetaan josta Enontekiöltä tai Utsjoelta Oulun meijerille. Saatat yllättyä.
Jokainen maakunta saa tuottaa sen mitä syö ,sitä tässä haetaan,vai mitä,häh.
Uusimaa pärjäisi aika hyvin,Lopetaan tuen maksu muihin maakuntiin.
Vilja kannattaisi tuoda Virosta,sama muutkin elitarvikkeet,lyhyt laivamatka.

Olen edelleen sitä mieltä, että tuo alla oleva kuvaa aika hyvin tilannetta. Uusimaa notkahtaisi ehkä alkuun vähän muytta porskuttaisi sen jälkeen ihan hyvin omillaan. Meillä muilla sen sijaan voisi tulla vaikeuksia.


Tuo pääkonttoriasia on jo moneen kertaan todettu, että on selittelyä. Metsäsektorin vienti ja tulososuus on vähentynyt koko ajan valtakunnan tlinpidosta, ja on nyt vain 20% koko Suomen viennistä. Raskas metalli, kuten Raahe ym. ovat vain 5% . IT ja palvelut ovat isompi siivu kuin puolet koko viennistä. Niitä työläisiä on 50000 Uudellamaalla. Myös teknologiateollisuuden tuotantolaitoksia on Uudellamaalla jopa 70000 työntekijän verran.

Toki Uudellamaalla on paljon kauppaa ja pankkeja, lakimiehiä, lisäksi ja kunnallis- ja valtionvirkamiesloisia. Mutta kuitenkin alueella 530000 yksityisalojen yrityksien työntekijöitä ja vain vähän lisäksi virkamiehistöä, noin neljännesmiljoona, itse asiassa samassa suhteesa kuin on Uudenmaan väkiluku Suomesta. Myytti siitä, että hallinto olisi keskitetty Uudellemaalle, on valhe. Vientituloista ja verotuloista Uusimaa tuottaa enemmän kuin on väkilukunsa suhde koko maan asukkaisiin. Paljon vinguttu Helsingin alueen asumistuki on oikeasti vain pienimuotoinen asia, oikeasti vähätkin syrjäkylillä asuvat sosiaalitukien varassa elävät ovat paljon isompi asia paikalliselle taloudelle. Yksistään Uudenmaan alueella asuvat yksityishenkilömiljoonäärit maksavat veroja yli puolet koko asumistukipotista.

Uudenmaan yritykset tuottavat verotuloja ja tuontiveroja maalle noin 27 miljardia euroa, eli kuukaudessa pari miljardia. Henkilöverot siihen päälle.

Toki on mukava ilkkua Uudenmaan tilannetta, niin kauan kuin pikkukaupungin liikekeskuksen taikaseinästä tulee rahaa ja mavin maksatukset pyörii.

-SS-

Niin näillä nurkilla noin 50-70 kilometrin säteellä tuotetaan suuri osa Suomen siasta ja broilerista. Mutta vaikka kuin haluaisi sanoa että -SS- höperehtii, niin ei pysty. Nuo kaikki tiedot löytyy eri tilastoista. Kyllä Uusimaa on se talouden veturi. Ja vaikka varsinaiset tuotantolaitokset ovatkin Helsingistä paljolti siirtyneet ympäristökuntiin, niin yllättävän paljon niitä silti löytyy. Ne vain eivät pidä sen enempää meteliä itsestään, eivät vaadi aluetukia ja jos ei kannata niin sitten ei kannata, pillit pussiin.

Mutta ilman Uuttamaata muun Suomen talous notkahtaisi ikävästi. Tuosta leivän tuottamisesta omaan pöytään voidaan tietysti olla montaa mieltä, mutta uskoisinpa, että Uusimaa halutessaan pystyisi ruokkimaan oman väkensä, pystyyhän Tanskakin. Nyt vain kotieläimet on pitkälti aluepoliittisin perustein karkotettu Uudeltamaalta. Välillä tuntuu, että niitä yritetään karkottaa näiltäkin nurkilta. Jonkunmoinen notkahdus tietysti tulisi, mutta Uusimaa toipuisi siitä, muusta maasta en niin menisi takuuseen, niin paljon Uusimaa rahoittaa muuta Suomea, näitäkin nurkkia.
https://www.finder.fi/El%C3%A4inten+kasvatus+el%C3%A4inten+jalostus/Kiikan+Sikala+Oy/Sastamala/yhteystiedot/2921893
Hyvä tulos kuten muutamissa maitiloissakin . Miinusmerkkisiä tilinpäätöksiä sikaloista varmaan löytyy kuten maitopuolellakin .

3500 sikapaikkaa,hyvä vai huono tulos.  ???

Jos oikein laskin niin per kärsä 17e. Ei pääse edes vanhalla sikalalla tuollaiseen tulokseen..

Onkohan tulos notkahtanut sen takia, että Ringa ei ole enää remmissä vaan se on Juhan hoteissa koko roska?
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 06.04.20 - klo:18:23
Ollaan skänsästä varmaan muutama kymmenen kilometriä, max 60-70 ja kyllä täälläkin päin ensimmäiset paripyörät traktoreissa on jo bongattu. Jos ei tule vettä tai sää kylmene niin ekat lähtee ensi viikolla. Sitten p.skan hajua riittääkin pariksi viikoksi. Mutta vapun tienoissa voisi iso osa olla kylvettynä. Riippuen aika paljon kyllä sään kehityksestä, mutta jos tällaisia 10+ -asteen päiviä nakkelee. 
Ja rahaa tulee ihan mukavasti maitosektorille. Esimerkiksi Finnmilk Oy:n liikevoittoprosentti on 15%, ei ole huono, oikeastaan mihin tahansa muuhun teollisuudenalaan verrattuna.

-SS-
Finmilkin maito menee Juustoportille , hinta vähäsen parempi . Siellä on ammattitaitoinen johto , vai mitä Apemies  ;)

Katteles muita oy maitotiloja , ei suuria voittoja .

Liikevoittoprosentin ohjeellisia arvoja
yli 10 %: hyvä
5–10 %: tyydyttävä
alle 5 %: heikko

Tuo on esimerkki siitä, että kun tukijärjestelmä on mitoitettu niin, että 20-30 lehmällä pärjää (kaksi henkeä?), että mitä tapahtuu kun sitä osaa hyödyntää liiketaloudellisesti ajatteleva henkilö.

Ja nyt on huomattava, että liikevoitto on palkkojen jälkeen. Eli tuosta on maksettu ensin pois omistajayrittäjien palkat. Tuskin toimitusjohtaja tuhannen euron palkalla töitä tekee? Mutta että voisi sanoa,. että todennäköisesti menee ihan kivasti? 
Naapurilla on vapaaporsituksen takia rakenteilla 3700m3 laajennus sikalaan, ja samalla pistää 10 000m3 lisää lietetilavuutta. Toki kuuluu vähemmistöön ja tuottaa aika ison siivun suomen porsaista.

Olet sitten Ruskolta tai lähistöltä? Voisin muutaman jutun kertoa kyseisen tilan suuruuden ekonomiasta ja sen hyödyistä ja hyödyntämisestä mutta en voi kun on vähän noin niin kuin luottamuksellista vaikka onkin tavallisesti juotettavista lähteistä. Mutta kyseinen tila on todella suuren mittakaavan tila.
Sitä on pakko viedä ja sen kärsii maidontuottajat .

Sianlihantuottajalle vielä tiedoksi : Kriisi alkoi Venäjän viennin sakattua

Ja perussyy on edelleen sama: kiintiöiden poisto. Kun oli Venäjän vientiä, niin se tarkoitti sitä, että tuonti pystyttiin hoitamaan viemällä Venäjän suuntaan vastaava määrä ulos. Kohtalaisella hinnalla, kun ei tarvinnut viedä maitojauheena. Nyt kun Venäjä on poissa, niin vienti on tehtävä samaan suuntaan, josta tulee tuontikin. Ja Valio ei pysty tuotteillaan kovista puheista huolimatta kuitenkaan kilpailemaan ulkomailla, vienti on suureksi osaksi halpaa jauhetta. Jossa kuten -SS- aivan oikein totesi on suomalaisten veronmaksajien rahaa tukena.
Suomessa ei ole maidossa ylituotantoa. Mutta kun tuontijuustoja on tullut miljoonien maitolitrojen edestä niin se on sekoittanut omat maitomarkkinat. Viime vuoden maitokatsauksessa kerrottiin että juuston tuonti olisi hiukan pienentynyt. Sillä ei ole ollut vielä merkitystä siihen että se olisi estänyt valiolaisten tuotantorajoitukset. Mutta kyllä tuonnilla on ollut iso merkitys. Suurimmat tuojat ovat Tanska ja Ruotsi eli Arla. Arla kun ei saanut vallattua Suomea niin se on tehnyt kaikkensa kampittaakseen senkin edestä.

Olet osin oikeassa. Kun yhdistelee tuon
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=27&ved=2ahUKEwi4g7H8gtHoAhWqwMQBHd3tB6A4ChAWMBB6BAgGEAE&url=https%3A%2F%2Fwww.mtk.fi%2Fdocuments%2F20143%2F0%2FMaitoyritt%25C3%25A4j%25C3%25A4n%2Bfaktapankki_VALMIS.pdf%2Fd8e21cb4-68d7-dfb4-1d44-906e8853b8a2%3Ft%3D1581325541072&usg=AOvVaw0K6laiPAnD1pvl-8pD8psG
MaidonTuottajienKeskusjärjestön jutun ja väliluvun (löytyy mm googlen haulla "Suomen väkiluku") ja kertoo luvut keskenään, niin maidon tuotanto ja kulutus on suurin piirtein tasapainossa. Enemmän plussan puolella kuin pulan puolella mutta noin suurin piirtein tasapainossa.

Mutta se miksi ja mitä ja kehitys. Niin suurin osa maidontuottajista ei edes tajua, miten etuoikeutetussa asemassa olivat ennen kiintiöiden poistoa. Kiintiöt tekivät sen, että muualla ei ollut mistä tuoda. Viljan Itämeri-vähennys muuttui maidon suhteen Itämeri-lisäksi ja Valio pääsi hehkuttamaan Euroopan korkeinta maidon hintaa ja tuottajat porskuttivat.

Muut tuotantosuunnat joutuivat heti EUn alusta kohtaamaan tuonnin paineen ja vaikutuksen hintoihin. Mutta kun nyt toteat, että "Mutta kyllä tuonnilla on ollut iso merkitys." niin on ollut. Nyt vasta. Nyt vasta maidontuotanto on joutunut samanlaiseen todelliseen kilpailuasetelmaan, joka mm sikapuolella on ollut jo kauan. Ja vieläkään se ei maitopuolelle tule täytenä kansallisten tukien ansiosta. Vasta jos maitopuolella luovutaan kansallisista tuista ja aletaan elää EU-tukien varassa kuten sikapuolella (ja AB-alueen maidolla?) on asian laita, niin sitten vasta ollaan samalla viivalla.


.
Katsoin hiukan hätäisesti. Tuo
https://www.lihatiedotus.fi/tilastotietoa/lihantuotanto-suomessa-2.html
oli lihan kokonaistuotanto ja -kulutus. Naudanliha laskee. Broileri ja sika suurin piirtein +-0, joka taas löytyy vaikka tuolta
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/42870
Tosin luvut hiukan vanhoja, mutta tilanne ei juurikaan ole muuttunut, teurastamot harjoittavat sen verran tiukkaa ketjuohjausta.

Inhottavaa muuten olla edes joskus oikeassa. Tosin tuli nopeammin ja eri muodossa kuin oletin.

Mutta odottakaas vaan, kohta mennään samaan suuntaan kun keinosiemennys. Tulee pienerän noutolisä tai vastaavaa. Kustannusjahti on alkanut. Kertoo ehkä myös jotakin siitä, että maidosta ei ole pulaa, ennemminkin ehkä runsaudenpulaa. Teurastamopuolellahan on saatu aika hallitusti otettua ketju hallintaan ja tuotantomääriä säädeltyä. Tosin broileripuoleen on meillä sikapuolella vielä matkaa mutta kuitenkin sinne suuntaan on menty. Tosin saatu kuulla, että siinä on teurastamo ottanut tuottajista niskalenkin ja itsenäisyys on menetetty. Maitopuolella on jokainen saanut tuottaa niin paljon kuin haluaa. Katsotaanpa, mikä mahtaa olla tilanne viiden vuoden päästä.

Vai mitä? Ketju hallintaan?
Onko tuossa tiedossa ulkomaisen maitotuotteiden osuus ?

Niin missä? Minähän juuri totesin, että en löytänyt enää mistään maidon kokonaiskulutusta litroiksi muutettuna. Ja sillä ei ole väliä. Maidon tuotanto on joka tapauksessa suurempi kuin kotimainen kulutus. Jaa mistäkö tiedän? No siitä, että MaidonTuottajienKeskusjärjestö olisi pitänyt jo vuosikausia kauheaa mekkalaa, jos kulutus  olisi suurempi kuin tuotanto. Mutta hiljaista on.
Eiköhän se sika ja vilja ole ollut Suomessa erityisasemassa,koska taitaa olla ainoat alat joilla omavaraisuus on sata tai yli eli ylituotannon puolella.Tai sitten on vain poikkeusellisen tyhmiä jusseja näillä aloilla.Agron kirjoitusten perusteella sanoisin viimeistä syyksi.Valiolaisille tämä viimeisin kiintiö merkitsee sitä ,että meijeri ja kauppa sanelee hinnan maidolle osuuskunnassakin eli tuottajat maksaa siitä,että saa olla renkinä.Tuotantokustannukset nousee kumminkin,missä menee raja,saa tuotta ilmaista maitoa kuluttajille.Se on ainakin varma ettei tämä yhdenkään maitotilan kannattavuutta paranna.

Nyt tuli taas sellaista tupailtatietoutta että. Suoraan sanottuna p.skaa!

Tässä hiukan numeroita


1991   2345125026    61489192     2,7
1992   2273797465    -9838369    -0,4
1993   2263844011   -19791823    -0,9
1994   2315536237    31900403     1,4
1995   2296159618    12523784     0,5
1996   2261003908   -22631926    -1,0
1997   2301030580    17394746     0,8
1998   2293742022    10106188     0,4
1999   2324551321    40915487     1,8
2000   2370981239    87345405     3,7
2001   2378002281    94366447     4,0
2002   2376195385    92559551     3,9
2003   2323323664    39687830     1,7
2004   2303535683    19899849     0,9
2005   2293004505     9368671     0,4
2006   2279226308    -4409526    -0,2
2007   2226232862   -57402972    -2,6
2008   2188273055   -95362779    -4,4
2009   2214809196   -68826638    -3,1
2010   2221907175   -61728659    -2,8
2011   2189619380   -94016454    -4,3
2012   2188383412   -95252422    -4,4
2013   2220198085   -63437749    -2,9
2014   2288507106     4871272     0,2
2015   2324583015    40947181     1,8
2016   2319931197    36295363     1,6
2017   2296990985    13355151     0,6
2018   2285135524     1499690     0,1
2019   2261808951   -21826883    -1,0
       2283635834               


Jos ette arvanneet niin nuo ovat maidontuotannon määrät 1991-2019. Sitten on poikkeama alla olevasta kyseisten vuosien keskiarvosta ja sitten on kyseinen poikkeama prosenttia keskiarvosta. Onkos kuinkakin paljon maidontuotanto supistunut? 1991 ja 2019 eron on kokonaista 2035060, alle 1 prosentti.

Maidon tuotanto ei siis ole supistunut. Kulutus sen sijaan on.

Pahus kun muutama vuosi sitten oli vielä saatavissa lukuja siitä, paljonko maidon kulutus on maitolitroiksi muutettuna. Jostakin kumman syystä kyseistä lukua ei oikein enää saa mistään. Aina on eriteltynä maito, piimä, jogurtit, juustot jne ja en viitsi alkaa laskemaan.

Mutta kulutus on joka tapauksessa supistunut. Se ei estänyt MTKta uutisoimasta näyttävästi olikos 2011/2012 kuin maidon tuotanto hiukan notkahti, että "Suomi ei ole enää maidosta omavarainen" kun muutama litra jäi vajaaksi. Koska maidon kulutus on laskenut enemmän kuin tuotanto, niin tuon jälkeen tuollaisia otsikoita ei enää olisi saanutkaan. Mutta eipä olla otsikoitu ilouutista "Suomi on taas maidosta omavarainen"?

Tuolta
https://www.lihatiedotus.fi/tilastotietoa/lihantuotanto-suomessa-2.html
sen sijaan löytyy tilastot sianlihan tuotannosta ja kulutuksesta. Vuoden 2000 jölkeen tuotanto on ollut korkeintaan kulutuksen verran ja 2012 jälkeen tuotanto on ollut jo selkeästi alle kulutuksen.

Niin että voit tunkea tuon tupailtatietoutesi sinne, minne ei aurinko paista. Ja syvälle.
Sorkkikselle pähkinä purtavaksi, ehkä deCitonni auttaa, jos pyydät kiltisti.

En tjej och en kille hade haft lite kul tillsammans. Tjejen sade: "Det var toppen". Och killen (lessen) svarade: "Nej då, det var nog det hela".
Aj, vai tällainen tehtävä Sorkkikselle. Nå ei ole pyytänyt, mutta autetaan nyt kuitenkin. Toi juttuhan kertoo Hekasta.  ;D

Sorkkis seurusteli tulevan Sorkattaren kanssa.   Olivat viettäneet iltaa ja olleet vähän niinkuin silleen.
Kastoitko vain kärkeä? Kysyi tuleva Sorkkatar. Sorkkis hieman surullisena.  Eei, kyl se oli siellä kokonaan.


Aika hyvän jutun tuosta kehitit kyllä.

Mutta tämähän vain taas kertoo, miten vaikeaa on vitsien kääntäminen. Kun tuo "Det var toppen" on tässä se avain ja sitä on pahuksen vaikea kääntää. Se kun tässä yhyteydessä voi tarkoittaa, että "Se oli huippuseksiä". Sitähän ei tietty sorkkikselle tapahtuisi että se sitä tarkoittaisi. Tai toinen merkitys on juuri tuo, minkä tuossa tuot esille.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13