Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4

Aiheet - Imme

Kasvintuotanto / Glyfo
: 25.03.09 - klo:15:53
Mihin hintaa olette tuotetta saaneet ostettua/tarjouksia. Tuntuu oudolta pari ensimmäistä tarjousta, hinta ei ole juuri laskennu. Ajattelin että onko heillä vanhaa varastoa ja koittaa saada omansa pois, vaiko eikö tosiaan ole hinnanlasku vielä yltänyt tähän tuotteesee.
Mistä aioitte tinkiä, miten varmistaa toiminnan jatkuvuutta? Kuluja on säästettävä, keinoja on monia, useat tilakohtaisia, monet kaikkia koskevia.  Kaupalta kuuluu että puimurikauppa on käynyt kohtuullisena, suorakylvöstä ei juuri puhuta, vuosikymmeniin tehokkain tapa laskea viljelyn kustannuksia.

Omia päätöksiä, pieniäkin? jaetaan ajatuksia....
http://www.rehuraisio.com/modules/system/stdreq.aspx?P=1417&VID=default&SID=822585161662274&S=1&A=closeall%2copen%3anews%3aitem_rehuraisio%3a1251%3afp&C=37611

Vastaisku on käynniss, myntikäyrät kun retkottavat alamaissa.

Katsokaa pikkumullinherkuista ja kivennäisistä missä on merkattu valmistuspaikka. Varmuudenvuoksi ottakaa nyt kaikki Salmonellanäytteitä ihan omaehtoisesti. Aina parempi mitä nopeammin asiaan pääsee käsiksi, samassa navetassa ei ole automaattisesti kaikki kantajia!!

Asia on vakava ja katastrofi tilalle, ei aina taloudellisesti, inhimillisesti kyllä.

Apemies puhuu asiasta kevyesti. Ikäänkuin asian poissaolo tai arvo kotimaiselle ketjulle olisi NOLLA. Meijerithän ei ole enää vaatineet lantanäytteitä kaikilta. Osa meijereistä lakkauttanut jopa salmonellavakuutuksensa ajatuksela että edullisempi on maksaa itse silloin tällöin joku korvaus kuin maksaa kallista vakuutusta joka litrasta vuosiakin tarpeettomasti. Varmistakaa ainakin että omassa osuuskunnassanne (liha ja maito) tai muuten yhteistyötaholla on olemassa sen varalta Vakuutus. Omassa tilan maatilavakuutuksessa toiminann keskeytysvakuutus!
Mielipiteitä, olisiko tuollainen kylvökone ihan Huuhaata?

Kahdella etu-dick rivillä varustettuna. http://www.he-va.com/index.php?page=4&id=44   tulisi kimppakoneeksi, osakkailla on entuudestaan suorakylvökones. Hinta on edukas, olisi kaiketi suomen ensimmäinen. Likimain kiekkomuokkarin hinnalla.
Vapaa sana / Loids Valtion haltuun?
: 07.03.09 - klo:10:12
Laman pohjia ei ole vielä läheskään saavutettu. Ehkä ensitalvena?

Elvytystoimia pusketaan markkinoille hiki otsassa, osa toimista ajoituksellisesti väärin. Tästä kaikesta seuraa kuitenkin tilanne että velkaa kannattaa nyt ottaa, korot ovat alhana noin 2 v vielä. Sen jälkeen nousee ensin korot hiukan, ja melko pian kova inflaatio alkaa syömään laioja.

Ei muuta kuin uutta investoimaan, kukin saa miettiä onko viisaampaa ostaa osakkeita, oblikaatioit, jalostusvasikoita, maata ja mannuja, manssikoii vaiko navetoita modernisoora.
Kuten jo aiemmin olen kertonnu, ojala tehtailee tänne meijeripropakandaa. Äkkiseltää katsoin että satoja kertoja. Kirjoittaa tänne kaikki mitä "kaverit" käskee, meijeripuppua ja konekauppiaiden mainoksia.  Nyt tämä vihroooonki tajuaa että tämä potaska alkaa lahottaa omia koipia.
Kyse ei ole dobinkista. Tiedämme että valion nimellä myydään seksalaisia vanukkaita, turkkilaisia "fetoja", ties missä tehtyjä rahkaherkkuja. yms ms 

On istuttu käräjillä valheellisesta mainonnasta yms

Nyt oli pohjat, Valio tuo virosta juustoa jota pakataan Joensuussa Valion kääröön jossa lukee Salaneuvos. Nimi on osuva :D

Ja kuka just trolleja levitti kilpailijasta, uskomatonta. Poljetaan hintoja, tyrkytetään ryskijuustoja meille omalla logolla ja samalla brändillä. Arlalla ollaan rehtejä  ja pidetään tuotteet erillään, siis suomalainen muusta arlasta :)

Kuka vetele ja ketä hä, HÄ?
Vapaa sana / Lestajuhlaa
: 16.02.09 - klo:21:23
Tänään kello 21.50 kanala 1
Kasvintuotanto / Kokoviljasäilörehua
: 07.02.09 - klo:15:20
Kokoviljasäilistä

Onko paljonkin kokemuksia niin että olisi kylväessä tiedetty että säilistä tehää.

Kuinka suuria orastiheyksiä olette tavoitelleet, onko ollut aluskasvia josta tavoitellaan kakkossatoa? Onnistumiset?  Olisi kaiketi ihan hyvä komponentti appeessa, ei suurina mutta vähäkuituista säilistä jatkamaan. Kaikki asiassa kiinnostaa.

Ajattelin korjuun niittopäällä ja tarkkuussilppurilla.
Vapaa sana / Koulutuksen Ylivoimaa
: 06.02.09 - klo:08:46
http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4777243n

On ihailtavaa kuunnelle kanavan molemmissa päissä olevaa ammatillista otetta asiassa, ihokarvat pystyssä, vakuuttavaa. Tuo on vahvan koulutuksen ja osaamisen lopputulema. Vapaassa pudotuksessa, keskellä kriisiä toimitaan päättävästi ja ennenkaikkea itse tiedetään mitä tehdään ja mihin pystytään.

Kaiken pilaisi vain se että tuo ruotsalaisnimeä kantava kapteeni todettaisi malmööläiseksi siirtolaiseksi. Venäjällä olisi paniikissa karjuttu molemmissa päissä kanavaa ja syyllinen olisi ollu ne saatanan lentävät tsetseenipirut.
Meillä on puhdas holsteinkarja ja tuotannon tunnusluvut ovat tällä hetkellä viimem 12 kk r 4,63 v 3,46 maitokg 9677  hoito% 48 ja niistä hedelmällis hoitoj. 31% (käytämme synkronointeja hiehoilla) lepokausi 73 vasikkakuoll 5,4 siem poikim 1,86 (ei omaa sonnia)  poikimaväli 389

Tänään vain paloi hihat yhden eläinlääkärin kanssa, nuorehko jonka oikea työpaikka on jossakin muualla, tuuraa viikonloppuja toisinaan. Asenne oli jo tullessaan etsiä jotakin valittamista joka paiksta, vasikat ja hiehot kiersi katsomassa. Lehmiä haukkui laihoiksi ja rupes neuvomaan ruokinta asioissa. Muistin sitten KM  vet lehdessä 1/09 kuvan sivulla 16 ja käskin verrata eläimiä näihin. Oli hiljaa, mutta pakko oli *****illa mun sille vieläkin että kannattaisi kouluttaa itseään että erottaa kuivan ja laihan toisistaan. Kehotin vielä olematta menemättä karjanäyttelyihin, säästää sun yöunes.

Luulen että niitä ärsyttää kun lääkärin tarve on selkeästi tavanomaista pienempi.

Mites muilla? Jaksatteko mielistellä kakantärkeille nuuskijoille?
Ruotsissa on suorankaupankampanja (eli vaihtohyvitykset huonohkoja)  Sampon UUsittu 2045 Tornado malli

14 jalan pöydällä, 150 hp kone, öljynavat, 4,2 motin tankki ja ilmastointi hintaan 85 000 toimituskuluineen.  Sama hinta myös Mf punaisena

Hyödyntäkää vaihtokurssia, toki ei hajuakaan suomen hinnasta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Mikä firma
: 30.11.08 - klo:12:31
 SCANLINE OY

    * Linnanmaantie 29
      FIN 32260 Kojonperä

      Sales Manager
      Matti Laurila
    * Puhelin: +358 40 563 9496
    * pajula.farm@reppu.net
    * http://www.scanline.fi


Tunteeko kukaan ?
Sivuja: 1 2 [3] 4