Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13

Viestit - Sirkku

Voisiko joku kertoa, kuinka viivakoodipulloja käytetään tuotostarkkailunäytteitä otettaessa ihan käytännössä esim. lypsyasemalla. Ainoa ohje, mitä löytyy netistä on, että kysy lisää proagrian asiantuntijalta...Eipä nyt kiinnosta sinne olla yhteydessä, kun tulee kuitenkin lasku perään konsultoinnista  ;)
Minkälaisilla toimilla voitaisiin lähteä vaatimaan tukimaksuille eräpäiviä ja viivästyskorkoja? Keneen voisi ottaa yhteyttä? Suoraan ministeriin vai onko joku välikäsi, joka asiaa lähtisi ajatuksella ja innolla hoitamaan? Ja en todellakaan tarkoita MTK:ta  ;)
Mites, kun nykyään on käytössä tuo minun maatilani ja nautaeläinluettelo tulee sähköisesti netpostiin, niin miten teette tuon 3pvän ilmoitusajan puitteissa merkinnän syntymästä eläinluetteloon? Vanhalla ammullahan voi tehdä syntymäilmoituksen ja lähettää sen sitten myöhemmin rekisteriin. Miksi ihmeessä on niin monta erilaista ilmoitusaikaa pelkälle syntymällekin? Miksi ei ole vaikka 14pvää, jolloin on vasikka ilmoitettava ja merkittävä. Siihen mennessä kyllä on jo selvää, selviääkö heikompikin otus elävien kirjoihin?

Jos meilläkin olisi vielä paperiversiona noita luetteloita, niin olisi sitä paperia ja paljon  ;)
Eviran eläinsuojelulainsäädäntö koottuna oppaasta suora lainaus.
"Mikäli naudat voivat juoda juoma-astioista tai juomalaitteista samanaikaisesti, on juomapaikkojen vastattava edellä mainittua juoma-astioiden tai juomalaitteiden määrää". ( 1 paikka / alkava kymmen ).
Elikkä kyllä minä tämän tulkkaisin niin että. Jos altaalla sopii 2 lehmää vieritysten juomaan niin se on = 2 juomapaikkaa. Ja jos altaita on 3 => 6 juomapaikkaa.
Näin asian tulkihti myös TE-keskuksen ylitarkastaja tai mikähän tirehtööri se nyt oli. Tällä ohjeella minä olen mennyt.
Eläinsuojeluasetuksen lammasasetuksessa puhutaan juoma-astiasta, mutta hyvinvointikorvauksessa ja rakentamismääräyksissä juomapaikasta. Oikein hankala tarkastaja voi olla tosi hankala.


Ja kun lukee lakia vähän eteenpäin, niin tämäkin asia selviää, lainaus siis: "Juomapaikan tai altaan reunaa tulee olla lehmää tai hiehoa kohden vähintään 100 millimetriä."

Siinähän yrittävät kaikki 30 mahtua siihen 3m altaan ympärille-ainiin ja onhan siinä päissäkin vielä parille paikka.

Mut onneksi on muutakin hommaa kuin opettaa savupirteissä sitä miten määritetään "kumpi on vasikan vasen ja kumpi oikea korva"  tms.
[/quote]

Mut on se hankalaa-siis vasen korva edestä katsoen? Kun siinä korvamerkkiohjekuvassakin se korva on vasemmalla ja väitetään että se on oikea korva. Siis katsotaanko se takaa, oletko sinä edestä katsoen vasenkätinen?  ;) :D ;)
Onko tietoa siitä, kuinka usein tekevät näitä turhia käyntejä, eli ketään ei ole paikalla? Meille ainakin ajoi viime vuonna tarkastaja 200km päästä-"onneksi" oltiin kotona ettei ihan turhaan tullut.  ;)
Ei osu ohjetta silmiin ei mistään, eli: maitokiintiöthän poistui viime keväänä, joten hävisikö ne ihan hups vaan tuolta omaisuudesta kirjanpidossa? Meillä oli ostokiintiöitäkin laajennuksen jäljiltä ja niillä oli hintakin, mikä pyöri nettovarallisuudessa ihan kohtalaisena summana...
Etelässä maitokiintiön arvo on ollut jo vuosia nolla nettovarallisuuslaskelmassa.

Juu, on noiden "omien" kiintiöiden muun selvityksen puuttuessa ollutkin, mutta noita ostettujakin oli. Niillä oli (verottajankin mielestä) silloin männä vuosina se arvo millä ne oli ostettu.
No eiköhän tässä nyt maalaisjärkikin sano, että arvo on nolla. Vaikka ne luvut jossakin kummitteliskin, jota ne ei edes tee, niin niiden arvo ainakin oli 31.12.2015 Nolla (0) euroa.
[/quote]

Se kuuluisa maalaisjärki... ;) Tietenkin arvo on nyt nolla, mutta miten kirjanpidossa tämä asia käsitellään? Maitokiintiöiden arvo vain nollaksi ja sillä selvä? Muun omaisuuden kanssa tämä ei taitaisi onnistua? Esim. metsätyökone, jota on vielä poistamatta, myydään ilman kuittia-voiko senkin vain hävittää, eli menojäännöksen nollata? Niin, on eri asia, mutta periaate-omaisuuden häviäminen?
Jos se valvonta nyt lähtisi väärään suuntaan, eli epäoikeudenmukaiseksi ja alentavaksi ym, niin kenelle sitä voisi heti soittaa: eli kuka kutsutaan paikalle oma eläinlääkäri, asianajaja, proagrian neuvoja, naapuri?

Täydentävät ehdothan tarkastetaan pääosin ilmoittamatta, mutta joku kohtuus siinäkin. Jos asiat ovat pielessä niin ei niitä yön aikana korjata, jos ilmoitus tulisi jo illalla, mutta ehtisi siinä kutsua apuun omankin edustajansa ja järjestellä seuraavan päivän työt niin ettei ruokintapöytä ole koko päivää tyhjä ja paskat pumppaamatta... Korvamerkkitarkastajan voisi jättääkin toimimaan yksinään, mutta taitaa näiden muiden valvojien toimia olla järkevää seurata?
Ei osu ohjetta silmiin ei mistään, eli: maitokiintiöthän poistui viime keväänä, joten hävisikö ne ihan hups vaan tuolta omaisuudesta kirjanpidossa? Meillä oli ostokiintiöitäkin laajennuksen jäljiltä ja niillä oli hintakin, mikä pyöri nettovarallisuudessa ihan kohtalaisena summana...

Omaisuus joka on 31.12. Omistuksessa lasketaan nettovarallisuuteen. Jos omaisuuserä on poistunut omistuksesta keväällä se ei kerrytä nettovarallisuutta. Näin niin kuin periaatteessa.

Omaisuuserä poistui omistuksesta, mutta mihin ja eikö ne maitokiintiöt vain lakanneet. Kirjanpito-ohjelmassa voin kyllä nollata arvot vaan, mutta ihanko oikeasti? Nettovarallisuus pienenee huimasti, eikö kukaan puutu asiaan?

Eikö kenelläkään ole tosiaankaan oikeaa tietoa-pitääkö tässä ihan verotoimistoon soittaa ja kysyä?  :-\
Vapaa sana / Vs: maitokiintiöt+verotus
: 29.01.16 - klo:16:11
Niin että naputtelen vaan nollat hinnaksi ja se on sillä selvä. Ei tarvitse mitään lomakkeita ja ilmoituksia omaisuuden "häviämisestä"?
Ei osu ohjetta silmiin ei mistään, eli: maitokiintiöthän poistui viime keväänä, joten hävisikö ne ihan hups vaan tuolta omaisuudesta kirjanpidossa? Meillä oli ostokiintiöitäkin laajennuksen jäljiltä ja niillä oli hintakin, mikä pyöri nettovarallisuudessa ihan kohtalaisena summana...
Vapaa sana / maitokiintiöt+verotus
: 29.01.16 - klo:15:32
Ei osu ohjetta silmiin ei mistään, eli: maitokiintiöthän poistui viime keväänä, joten hävisikö ne ihan hups vaan tuolta omaisuudesta kirjanpidossa? Meillä oli ostokiintiöitäkin laajennuksen jäljiltä ja niillä oli hintakin, mikä pyöri nettovarallisuudessa ihan kohtalaisena summana.
En pystyis edes kuvittelemaan ketjussa kerrottuja valvontajuttuja meidän navettaan. Meillä on aina ollut fiksut ja tilanteen tasalla olevat valvojat ja eläinlääkärit. Meillä käy muutenkin eläinlääkäri pari kertaa kuussa ja aina käydään ongelmat ja onnistumiset läpi. Terveydenhuoltokäynnillä käydään myös asioita läpi. Itse "omavalvontana" yritetään pysyä kaikkien sääntöjen, lakien ja asetusten tasalla ja pyritään tekemään niin kuin on oikein-siis pyritään, kun koskaan ei tiedä mikä on se "oikea" näiden tulkinnan varaisten säädös- ja lakikohtien kohdalla.

Mietin vaan, että onko nämä ääritapaukset kuitenkin myös jollain lailla niitä, joilla on aina jotain vähän kesken, eläimet sairastaa, valvontakäyntejä on usein ja valvojilla on jo asenne kohdillaan heti pihaan tullessa? En voisi edes kuvitella, että tämän alueen eläinlääkärit tai valvojat tulisivat hygieniasulun läpi omissa varusteissaan saatikka että hyökkäisivät heti etsimään niitä virheitä ja epäkohtia.
Montaa valvottavaa asiaa ei pysty mitenkään todentamaan, kuten tuo eläinten päivittäinen tarkkailu. Menee pitkälti oman ilmoituksen mukaan. Saa olla tarkkana, ettei livauta mitään väärää suustaan ulos tarkastuksen aikana.  ::)
Kaverilla oli lihasikalan tarkastuksessa kysytty, että voiko jonakin päivänä virikeolki loppua ennen uuden jakoa. Oli myöntänyt, että joskus harvoin saattaa sillälailla käydä. 3% kaikista tuista pois.  >:(

Nuo päivittäiset tarkastukset: meille annettiin ohje, että vaikka joka päivä juomakupit tietenkin tarkastetaan vähintään kaksi kertaa kun lehmiä ajetaan lypsylle, niin niitä ei ole tarkastettu jos sitä ei ole kirjattu mihinkään. Eli päivittäinen juomaveden aistinvarainen laatu, juomakuppien toiminta ym jossain asetuksessa ja laissa mainittu pitää KIRJATA YLÖS. Ei siis riitä, että sanoo että joka päivä ne tarkastaa...Mitä jos sitä unohtaa sen tarkastuksen merkitä juuri sinä edellisenä päivänä ja tarkastaja tulee, niin millä selität että eilenkin on katsottu niin kuin joka päivä kaikkina näinä vuosina ja vuosikymmeninä.

Ja toinen asia: pysy hiljaa, älä rupattele. Rivien välistä voi lukea mitä vaan. Vastaa vain kun kysytään ja mieti aina hetki sitä oikeaa vastausta.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13