Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13

Viestit - Sirkku

Maksetut näkyy vuoden 2016 kohdalla vipussa maksutapahtumissa. En ole löytänyt tulostettavaa maksu"tositetta". Nautapalkkion kohdalla on meillä kyllä väärää tietoa, että nautapalkkio olisi joku AB-alueen sonnipalkkio, vaikka siinä on osaksi myös teurashiehopalkkiota... Erittelyä ei siis ole.

Täytynee kunnasta kysyä, tuleeko näistä kuitenkin vielä tukipäätös paperisena-tai johonkin netpostiin sähköisenä, mistä näkyy miten tämä maksettu summa muodostuu.
Uutiset hehkuttavat, kuinka tukimaksuja aikaistetaan ja tämän vuoden tukia aletaan maksaa "jo" lokakuussa. Mutta hei, ei taas oikein mene jakeluun. Meillä ainakin vuoteen 2013 asti on hakuvuonna haetut tuet pääosin maksettu samana vuonna. Mikä tässä on nyt uutta ja hienoa? Viime vuosi oli ihan katastrofi. Pääosa tuista tulee maksuun vasta tänä vuonna, eikä tietoa edes kaikista tukimääristä ole vielä. Mitäköhän laskin tiedossa olevista, niin viime vuonna maksettiin 40% tuista. Tee tässä nyt sitten budjettia
Kunnasta sain tiedon, että nautatuet pitäisi olla maksettu, kriisituet maanantaina, mutta peltotuista ei ole "vielä" mitään tietoa... Ja mavihan tiedotti, että hyvinvointituet tulee ennen juhannusta-ja loput kesäkuun lopussa. Tämäkin ihan kiusantekoa. Viikko väliä, että saavat laskettua lopullisen summan...
Huomenna ohjelma kaatuu-aion aloitella hakemuksen täytön  ;) Ei ole viitsinyt aiemmin, kun tulee vielä muutoksia päivittäin... Kuinkakohan käy?
Onko joku saanut jonkun tulostettavan tukimaksuilmoituksen vipusta näkyviin?

Mikäköhän kriisitukien maksatuksessa taas maksaa  :P Eikö niiden pitänyt lähteä perjantaina maksuun?
näkeekö jostain helposti nämä kuinka monta vuotta jokin lohko on ollut nurmella? viime vuonna tuli se yhteenveto mutta näkeekö sen saman tiedon jostain tänä vuonna? Itsellä muutamia uusia lohkoja joiden viljelyhistoriaa en tiedä.

Ei kait näe tänä vuonna. Tai siis vain yksinkertaisella laskutoimituksella 1+ ed vuoden luku  ;D Tosin tuo ei toimi, jos ei tiedä sitä ed. vuoden lukua ;D

Lisää lohko omaan hallintaasi niin pitäisi kyllä näkyä vipussa tuo tieto-tai ainakin viime vuonna näkyi. Tänä vuonna ei ole uusia lohkoja tullut, joten ei siis ihan varmaa tietoa.

Ei toimi tuo näyttää vain onko lohkolla ennen tukihakua 5 vuotta nurmella. ei näe montako vuotta on ollut nurmella.

Totta muuten tämä.. Eipä näy niitä nurmivuosia vanhoillakaan lohkoilla. Nyt on muisteltava ihan itse tai vilkaistava viljelymuistiinpanoihin. Ei apua, mihin ne nurmivuodetkin nyt sitten lohkotiedoilta hävisi ihan tosta vaan. Eikö se kuitenkin ole aika hyvä paikka tälle tiedolle?
näkeekö jostain helposti nämä kuinka monta vuotta jokin lohko on ollut nurmella? viime vuonna tuli se yhteenveto mutta näkeekö sen saman tiedon jostain tänä vuonna? Itsellä muutamia uusia lohkoja joiden viljelyhistoriaa en tiedä.

Ei kait näe tänä vuonna. Tai siis vain yksinkertaisella laskutoimituksella 1+ ed vuoden luku  ;D Tosin tuo ei toimi, jos ei tiedä sitä ed. vuoden lukua ;D

Lisää lohko omaan hallintaasi niin pitäisi kyllä näkyä vipussa tuo tieto-tai ainakin viime vuonna näkyi. Tänä vuonna ei ole uusia lohkoja tullut, joten ei siis ihan varmaa tietoa.
Ei tsiisus, nyt mä vasta käsitin yhdenkin asian: hakemuksia voi tehdä maanantaina, mutta ne voi lähettää vasta kuun lopussa. Siis häh? Ketä tää nyt sitten auttaa? Hakuaika on todellisuudessa siis about pari viikkoa parhaaseen peltotyöaikaan.. Näitä paperitöitä kun ehtisi paremmin tehdä silloin talven hiljaisina aikoina, mutta ei. Kuka niitä käsittelee edes kesälomien aikaan ja mihin tää kevään myöhäinen hakuaika perustuu?
En ymmärrä mikä tässä haussa nyt on parempi ja miten tätä on helpotettu? Kertokaapa joku taasen tyhmälle...

En pysty tekemään mitään hakemuksia ennen kuin ensi viikolla, jos muutan jotain niin koko hakemus on joka tapauksessa peruttava ja tehtävä uusi. Eli kaikki jättävät hakemuksen kuitenkin vasta viimeisillä hetkillä, koska ei viitsi tehdä turhaa työtä. Ja juuri nyt kaikki ovat jo pellolla ja sitten kun hakemus viimeistään pitäisi jättää, niin ollaan rehunteossa. Ja hakuopastakin on ihan turha lukea, kun siihenkin tulee vielä muutoksia kesken hakuajan.

Eli eikö se hakuaika esim. 30.4.mennessä olisi ollut kaiken kaikkiaan parempi? Ajoissa ennen kevät-kesäkiireitä ja kyllä tuohon mennessä pitäisi jo tosiviljelijän tietää mitä siellä pellolla tulee kasvattamaan.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/vipu-palvelussa-t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n-k%C3%A4ytt%C3%B6katko-1.144895

Onks tää enää todellista? Kesken tukihaun, lohkomuutosten ym palvelussa on useita huoltokatkoja. Missä on palautelaatikko? Just kun meinaa alkaa tukihakemuspuuhiin, niin käyttökatko on varmaan päällä...  >:(
http://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/asiakokonaisuudet/taydentavat_ehdot/nauta_yli_6_kk__te_vaatimukset_2016.pdf

Ihan aikuisten oikeesti, jos tässä nyt joku valvonta tulisi, niin mistä mä tiedän mikä on valvojan mielestä: sopiva, asianmukainen, riittävä? Naapurin mielestä asianmukainen ei oo todellakaan mun mielestä asianmukainen... Eli??  :P
Kasvintuotanto / Vs: maanäytteet
: 13.04.16 - klo:09:12
Muuta kirjoittelua asiasta en ole nähnyt kuin nitraattidirektiivi vaatii lantanäytteen ottamisen ja karjanlannalle säilyy kirjaamisvelvoite.Periaatteessahan tuo maalaji on jo määritetty silloin kun koko Suomi on laitettu nitraattialueeksi.

Kirjoitteluahan löytyy  ;) Mutta entä paikkakunnan tavanomainen viljelytapa? Voiko tähän vedota, jos kaikki muut kyläläiset on sitoutuneet ympäristökorvaukseen ja pitäisi viljellä "paikkakunnalle tavanomaisesti" niin kuin täydentävissä ehdoissa sanotaan.
Kasvintuotanto / maanäytteet
: 12.04.16 - klo:20:46
Ei pysty muistamaan, eikä löytämään tietoa mistään eli: pitääkö maanäytteet jonkun tukiehdon mukaan ottaa (täydentävät ehdot, nitraattiasetus??), jos ei ole sitoutunut ympäristökorvaukseen? Ja kyllä mä ne otan kuitenkin, mutta onko tästä joku laki ja säädös jossain?
Ihan oikeasti, ei kai sitä naudan rotua voi ihan oman mielen mukaan päättää. Isän mukaan tulee. En kyllä nyt löydä "lähdetietoa", mistä voisi asian tarkistaa... Että jokuhan voi olla oikeammassa kuitenkin. ;)
Nehän on "asiantuntijoita" heti kun koulunpenkiltä tulevat töihin rahastukselle...

Ei olla vielä siirrytty noihin viivakoodillisiin pikareihin, mutta eikös se käytännössä mene näin:
Kirjoittaa vaikka kanteen lehmän numeron ja ottaa siihen purkkiin näytteen. Sitten sulla pitää olla viivakoodinlukija jolla yhdistetään korvanumero ja viivakoodi näytelinkki ohjelman kautta.
https://www.proagria.fi/sites/default/files/attachment/naytelinkin_ohje.pdf

Eli käytännössä varmaan liimailen tarrat samassa ajassa-vai? Missä välissä tulisi ajansäästö? No, työnsäästö tietty siinä tarrojen liimauksessa, muttamutta...
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13