Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13

Viestit - Sirkku

Päivitetäänpä apereseptikeskustelu nykypäivään. Mites näillä rehun ja maidon hinnoilla optimoidaan sellainen lypsättävä ape? Mitä annetaan lisäksi ja kuinka paljon? Mitkä komponentit ja kuinka paljon?
On se 140 lehmää lypsettäväksi (yksin?)!! Tuo vaatii jo kovaa kuntoa!
On! Puoletkin on jo ihan päivätyö yksin😅👍

Onko? Enpä ole tuota noin ajatellutkaan. Lypselen vaan ;)
Sirkun kommentin pohjalta voi kai todeta, että sellainen navetta jonka voi aika huoletta jättää viikoksi tilalla nykyään käyville lomittaille (eli korkeintaan yksi päivä "perehdytystä" ennen vikkoa etelässä), voi jopa pyöriä pelkän pariskunnan voimin.

Se, mitä kuulee maailmalta lomituksen toimivuudesta, ei päde meillä. Meillä on vakiolomittajat-aina! Eivät tarvi perehdytystä ja tuntevat lehmätkin. On tää aika luksusta-meillä ;) Toistaiseksi! Kauhulla odotan näitä tulevia uudistuksia. Siinä vaiheessa, kun lomitusjärjestelmä kaatuu, niin tuotannon toimivuuden vuoksi meille toivottavasti löytyy työntekijä, että voidaan ne "lakisääteiset" lomat pitää tontin ulkopuolella.
Mielenkiintoista. Miten te jaksatte lypsää? Siis 200 lehmää? Siihen määrään jo tarvitaan 2 työntekijää. Kunnioitettava asenne ja työmoraali on teillä.
[/quote]

Kolmen robotin lehmät on mulle se 140 lypsyssä, loput ummessa. Että oli ehkä hieman liioittelua, mutta ei näitä kahdellakaan robotilla lypsäis :) Ihan ok homma, 60 lehmää tunnissa menee aseman läpi, jos ei erikoista. Onhan siinä oma hommansa, mutta kun itse tekee niin ongelmatkin on minimissä. Kyllä se ulkopuolinen kuitenkin tekee vaan työtään, me hoidetaan omia lehmiä ;) Isäntä hoitaa nuorkarjan. Ei liiemmin automatiikkaa, mutta parret kolailee, kun ajaa lehmiä lypsylle, kuivitellaan siinä "jossain välissä", poikimakarsinoiden siivous ja vasikoiden juotto menee lypsyaikaan. Eli ei me taideta siellä navetalla olla, kun lypsyn verran. Paitsi niinä ihanina "erikoispäivinä"...
Riittääkö työvoimaksi pelkästään yrittäjät itse (2) , pärjääkö ilman työntekijää? Siis ydintoimintoon eli karjanhoitoon. Kesäksi rehuntekoon tarvitaan 1-2. Selviääkö sillä työvoimalla? Jos nuorkarjan kasvatus olisi ulkoistettu.

Joo, pärjää. Tai en mä sitä tiedä, paljonko se robotti tekee ja jättää tekemättä :) Meillä on siis asemalypsy "kolmen robotillisen verran lehmiä" ja nuorkarja. Hoidetaan ilman työntekijää ja alle 15v lapsetkin pyörii mukana  :) Erinomaiset lomittajat, että uskaltaa joskus lähteä kauemmaskin. Peltotöihin on kausityövoimaa ja urakoitsija. Eikä olla ihan äsken aloitettu eikä tunnu yhtään leipäännyttävältä. Ehkä siksi, kun ei ole ollut suurempia ongelmia ja tilat on suht uudet ja toimivat. Ei tarvi asua navetassa ja ehditään tehdä muutakin, kun töitä ;) Ja suurin plussa on se, että tää on just sitä, mitä halutaan tehdä ja tykätään kaikesta.
Ei ole tullut vissiin peltotuista päätöksiä, joitakin kotieläintukipäätöksiä. Pystyy valtio paremmin puhaltamaan rahoja, kun ei tule mitään tarttumakelpoista päätöstä tai tiedonantoa. Kotieläintuissa on vaikea tarkastaa, mistä rahat on tullut ja pitääkö eläinyksiköt paikkansa. Käsin pitäisi itse laskea jokaisen eläimen palkkiokelpoiset ruokintapäivät. Tämä kaikki tieto (siis ruokintapäivät) on viranomaisten käytössä ja ihan luettavassa muodossa, mutta jostain syystä sitä ei haluta tarjota viljelijöille. Nakataan vain rahapulassa oleville joku summa, että ovat hiljaa vähän aikaa. Sitten kun rahaa tiputellaan milloin sattuu ja mitä sattuu summia, on vaikeampi tarkastaa, onko saanut sen, mitä kuuluu saada.

Kunnasta saa pyytämällä sen eläintukien laskukaavion. Itse pyysin viime vuonna, kun en saanut selvää sonnien tuista. Mutta sehän selvensin asiaa kummasti. Pitäisi kai itsellä olla sellainen Excel kaavio ruokintapäivistä, kun niitä ei saa mistään. MM, proagrian verkkopalvelut, vipu ovat näitä varten, mutta sieltä niitä ei saa ainakaan suoraan.

Taloustiedettä maitotilan tyyliin.
[/quote]

Kyllä meillä osataan talousasiat-kaikki menee mitä tulee ;) Ei se maitotili mihinkään riitä, mut siitä lähetään että eletään normiarkea ilman tukia-eiks sitä joku viisas ole tuolla ylemmilläkin tahoilla jo ehdotellut.
Kyllä mä ihan aikuistenoikeesti mietin a)niitä jotka valittaa valittamisen ilosta julkisesti uusissa navetoissa uusien koneiden rinnalla, ettei pysty sähkölaskua maksamaan (pieni myötähäpeä) b) "meitä", jotka on laajentanut ja laajentanut muutama vuosi sitten. Painetaan hommia ja  maksetaan niitä lainoja kaikella ylimääräisellä ja nää kustannukset on ihan oikeesti ihan mahdottomat: maito-rehut, siemennykset, polttoaineet, sähkö, urakoinnit, viranomaismaksut, verot. Ei siitä meinaa mitään jäädä, vaikka kuinka säästäisi.
[/quote]

Kaikella kunnioituksella, eikä ole tarkoitus vit*uilla, mutta silloin investointien takaisinmaksuajat on laskettu epärealistisesti. Ja tähän ei mielestäni kelpaa perusteluksi Venäjän tuontikielto ja tuotteiden hinnan lasku. Nämä nyt vaan ovat kaikesta raadollisuudesta huolimatta sellaisia epävarmuustekijöitä, joihin yrittäjän tulee varautua. En tiedä, mikä on esim. Pro Agrian ja rahoituslaitosten rooli näissä tapauksissa ja laskelmien tekemisessä?

Tappiollisesta toiminnasta pitää luopua. Ei siitä itsenäisyyspäivänä mitaleita jaeta, vaikka tekisi 24/7 töitä ja lopputuloksena on tappiollinen tai 0-tulos. Aloittavalla yrittäjällä voi olla SPV:n jälkeen muutaman vuoden kädestä suuhun tilanne, mutta pitkään alalla olleiden osalta on peiliin katsomisen paikka.
[/quote]

Niinpä taas kirjoitin enemmän kuin ajattelin, eli mun lainoja lyhennellään kun on sitä "ylimääräistä", eli maksuohjelma on aika köykäinen ja siihen tehdään sitten ylimääräisiä lyhennyksiä. On kuitenkin tarkoitus vielä kehittää tätä hommaa ja pitäisi pankki pitää tyytyväisenä  ;) Mulla tämä nykyinen kädestä suuhun tilanne johtuu ihan täysin viime syksyisistä maksuviivästyksistä, joihin oli budjetoitu menoja jne jne.. Eli oma riskinotto silloin ei ihan onnistunut tällä kertaa ja sitä nyt sitten kirjaimellisesti maksetaan.

Mutta silti toi budjetointi on ihan mahdotonta nykyaikoina.Täällä mennään nyt ajatuksella, että maitotili on se tulo millä eletään ja tuet on ekstraa. Eli pidettiin tuossa oikein perusaivoriihi kahvipöytäporukan kanssa ja mietittiin tämä homma näin, koska tuet tulee koska tulee ja niitä tulee millainen summa tulee. Katotaan kuinka käy. Että mihin ne tulevaisuuden tuet oikein sijoitetaan ;) ;)
Jättää muutaman kampaajalla käynnin ja manikyyrin väliin.
[/quote]

Ihan superhyvä pelastus tähän  :D

Iso ongelma tuostakin tulee verotuksen kanssa, kun pyritään niitä tukia nyt sitten tän vuoden puolella maksamaan. Muttamutta siis se suurin ongelma: aikataulut, budjetointi jne. Ja kyllä tässä on kaikki oljenkorret käytetty luotollisten tilien ja lainanhoitokulujen minimoinnista lähtien. Niin, ja menotkin on pidetty ihan minimissä, mutta ihme hommaa tämä nyt vaan on.

Kyllä mä ihan aikuistenoikeesti mietin a)niitä jotka valittaa valittamisen ilosta julkisesti uusissa navetoissa uusien koneiden rinnalla, ettei pysty sähkölaskua maksamaan (pieni myötähäpeä) b) "meitä", jotka on laajentanut ja laajentanut muutama vuosi sitten. Painetaan hommia ja  maksetaan niitä lainoja kaikella ylimääräisellä ja nää kustannukset on ihan oikeesti ihan mahdottomat: maito-rehut, siemennykset, polttoaineet, sähkö, urakoinnit, viranomaismaksut, verot. Ei siitä meinaa mitään jäädä, vaikka kuinka säästäisi.
En tiedä minkä takia elukkatuet on pukattu maksuun tuonne loppupäähän,elukkatiloilla on kumminkin menojakin jatkuvasti,toisin kuin mm.suojavyöhykkeillä.Jaksamisia!
[/quote]

Eläintuet tulee kuitenkin suoraan rekisteristä, joten ei voi käsittää miten niiden tarkistus ym. vie puoli vuotta-tai siis vuoden, kun eka erähän on alkuvuoden eläimistä. Ihan kuin teuraspalkkiotkin, ne tulee joskus ensi vuonna. Kuulemma sitten, kun mavi saa teurastamolta tiedon..öö. Meille ainakin tulee viimeistään tieto teurastuksesta nautarekisteriotteen mukana olevassa listassa.

Suojavyöhykkeet  ::)
On se vaan niin hauska tuo mavi. On oikein maksuaikatauluja päivitetty keväälle. Jotain tukimaksuja tiettyinä kuukausina ja loput kesällä. Mä niin toivoisin, että munkin laskut tulis tolla tavalla. Maksa lokakuussa, maksa marraskuussa. Maksa kesällä!! Pidetäänkö meitä aina vaan niin tyhminä, että mitä vaan vedätystä voi pitää. Ikinä ei oo ollut rahat näin loppu, kun nyt, vaikka pyöritän ihan toimivaa ja kilpailukykyistä maatilaa tällä hetkellä. Ei voi kun toivoa, ettei mikään laite nyt hajoa. Normimaksut eli tilan pyörittämisen saa kyllä hoidettua, mutta mitään ylimääräistä ei kyllä jää mistään välistä.

Mikä muu vaan menisi tässä taloudessa, kun tää tietämättömyys. Kun voisi suunnitella edes kuukauden budjetin etukäteen, niin voisi suunnitella jotain muutakin elämää ;) Nytkin maksuja on tulossa marraskuussa. Nyt eletään marraskuuta, mutta ei ole mitään tietoa koska jotain tukimaksatuksia on tulossa.
Ei taivaan vallat-ja kaikki muutkin suuret voimat. Miten ihmeessä tuollaiset ihmiset pääsevät ko. aiheesta puhumaan. Miten valinta tehdään?

En ole yhtään vakuuttunut siitä, että Tanskassa tuotettu sianliha on eettisemmin tuotettua kuin Suomessa. En ole yhtään varma, elävätkö parsinavetan lehmät kiinni karsinoissaan. En ole yhtään varma, että Suomessa ollaan monessa asiassa jäljessä muita maita. En ole yhtään varma, onko kotieläin lemmikkieläin. En ole yhtään varma, onko lehmä kriittisempi asia, kuin koira. En ole yhtään varma, voiko kuluttaja valita vapaan lehmän maitoa tietäen, että se on vapaan lehmän maitoa. Tästä vielä tällainen kommentti: meidän lehmät ovat vapaita lehmiä ja maito menee valiolle ja kivi-maitona ties mihin.

Iltasanomat uutisoi tässä taannoin, kuinka hiiri oli Hoplopissa ja mitä kaikkea vaaraa siitä tulee. Hiiriä on ollut jo vaikka kuinka kauan ihmisten lemmikkinä kodeissa. Onko niistä vaaraa? Koirat lemmikkinä kerrostaloissa on minun mielestä ihan ääriesimerkki siitä, kuinka kaukana ollaan lajinmukaisesta elämästä. Ja entäs nuo hiiret??? Lemmikkieläinten pitämistä ei valvo kukaan-tuotantoeläinten pitoa valvotaan niin monelta suunnalta, ettei niitä voi pitää huonosti. Kiitos-olen puhunut.
Ei saa joo, mutta tämähän poliittisilla sopimuksilla luotu järjestelmä kuluttajan tukemiseksi
Tämä nyt on taas tämä ikiaikainen kuvitelma asiasta, ei maataloustuilla tueta mitään kuluttajaa, se on silkkaa politiikka ja tulonsiirtoa. Kuluttajat kuitenkin maksavat maataloustuen heiltä kerätyillä veroilla. Yhtä hyvin voitaisiin alentaa verotusta ja nostaa ruoan hintaa...

Ja vielä kun muistettais se rahojen kiertokulku: suuret tuet (ja tulot)->suuret verot... ja muistettais se, että tuottajat on samalla kuluttajiakin. jos meiltä lähtis veroja tästä firmasta jotain about 40%-siis ansio- ja tuloveroja+tietty alvit jostain raoista+muut "piiloverot" ja tuet olis jotain 23% liikevaihdosta, niin jotenkin nää pitäis selittää niille, jotka ei näissä hommissa ole.
vielä tänään oli jotain (oliskohan ollut hyvinvointitukea) ilmestynyt tilille. Huonompi homma on, että ei noita nyt pysty taas kerran tarkastamaan, kun vipu-palvelussa on käyttökatko. Perusjuttu tämäkin..

Kunnalta kyselin tositteiden perään, mutta ei niitä nyt mistään saa. Tukisummien perustelut näkee sitten tukipäätöksistä, mitkä tulee kunnasta kun kaikki tuet on maksettu. Eli kirjanpitoon kaikki nyt vaan yleisesti tukiin, mitäpä noista takaisinperinnöistä ym, kunhan suurin osa tuista on kuitenkin nyt tullut-olkaamme kiitollisia siitä... Tämä on ihan hölmöläisten hommaa.
Meille ei ole tehty aikoihin peltovalvontoja. Eläinvalvonnat ainakin käsitellään paperilla nopeasti. Tai ainakin valvontapöytäkirja ja paperit on tulleet parin viikon sisään valvonnasta. Mietin vaan, että koska nuo ymppi tuen valvonnat on viime vuoden osalta tehty, jos tuet maksetaan vasta kun seuraava kasvukausi on jo ohi? Eihän kenelläkään voi mennä valvonta-asiakirjojen käsittelyyn vuotta-tai siis kai näköjään voi...

Entäs sitten nämä tukien euro määrät. Miten viime vuoden tukien määrät vahvistetaan vasta tänä vuonna ja juuri sinä päivänä, kun tuet pitäisi maksaa? Eikö tukien määrä pitäisi olla jossain hienossa budjetissa ja näin ollen vahvistettu jo aikoja sitten-siis tukien määrä pitäisi mun mielestä vahvistaa silloin, kun niitä haetaan.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13