Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13

Viestit - Sirkku

Puusilmä ei nyt löydä kirjanpito-ohjeista, tuleeko biosidikirjanpidossa olla kirjattuna paikat, mihin myrkkyä on laitettu? Desinfiointiaineista oli jossain, että käyttötarkoitus tulee kirjata-eli kirjattuna on vasikkakarsinoiden kuivadesinfiointi ja juoma-altaiden desinfiointi.

Kuka ihan rehellisesti kirjaa, siis muistaa kirjata, jokaisen vasikkakarsinaan heitetyn desinfiointiaineen käytön? Kuinka toteutatte käytännössä ja mitä tällä on oikeasti tekemistä maailman pelastumisen kanssa? ;)
Onko kukaan koskaan kuullut että olisi ehdotettu peltolohkojen "lopullista" mittausta, maa kun ei tosiaankaan häviä eikä sitä tule lisää itsestään? Tottakai valvojia tarvitaan edelleen tarkistamaan, että se lohko on olemassa ja suunnilleen kartan mukainen-näkeehän sen jos lohkolle on lähiaikoina tehty jotain muutoksia. Ja tietenkin lohkojen yhdistämiset, jaot, uudet lohkot ja poistolohkot ilmoitetaan edelleen sekä tietenkin viljelytiedot ja ne voisi sitten nämä työnorjat käydä valvomassa.
Ihmeellistä on vielä enemmän se, ettei kukaan vastaa kyselyihin miten tämä voi olla mahdollista. Jos hallinto antaa digialan, mitä käytän niin silti se voi olla väärä vaikka on valvonnassa mitattu pari vuotta sitten. Miten se maa häviää ja sitä tulee lisää? Minkälaisilla vehkeillä mittaus tehdään? Eikö näitä lohkoja nyt voisi vihdoin mitata "lopullisesti" ja alat olisivat sitten ne mitkä on mitattu. Miten näitä mittauksia ei tehty jo kun tukiruljanssi alkoi vuosikymmeniä sitten? Kerranhan se kirpaisisi ja valvonnoista voisi säästää mittavia summia.

Kuinka voi tehdä oikein, jos ei anneta mahdollisuutta edes tehdä niin. Näistä olen kysellyt ministeriöstä, elystä ja mtk:stakin. Ely on tekijä(tehdään ohjeiden mukaan. ei muuta kommenttia), mmm on määrääjä(tekee ohjeet, mutta ei ole kentällä. viittailee kaikessa eu-komission ym ohjeisiin ja määräyksiin.ei muuta kommenttia) ja mtk:sta ei edes vaivauduta vastaamaan.
Nyt tosiaan on hyviäkin lomittajia tulossa työmarkkinoille. Työajat lyhenevät ja määräaikaisia ei enää uusita, joten näistä varmaan löytyy kotimaastaan huolimatta hyviä työntekijöitä.
Luomu ei ainakaan ole vaihtoehto, jos haetaan tehokkuutta omavaraisella ruokinnalla. Lehmien pitää kuitenkin lypsää ja rehua pitäisi tulla niille tarpeeksi.

Urakointikaan ei ole pidemmän päälle hyvä vaihtoehto, koska nurmea pitää olla 150 lemmulle jo paljon ja hyvän rehun tekoon oikea-aikaisuus on tärkeää. Mitäs jos urakoitsija juuri ennen rehuntekoa päättää lopettaa, niistä ei vain voi olla tässä hommassa riippuvainen. Urakointi kasvinsuojelussa ja lietteenajossa lienee ihan ok, mutta eieiei rehuntekoon, jos ei ole ihan superluotettavat kaverit koneiden päällä.

Toimilupasiemennys on kyseenalainen juttu. Oma sonni esim. hiehoille ihan ok, mutta ammattitaitoinen semmari auttaa kummasti ja kuuleehan siinä kylän juorutkin. Jos käyttää ulkopuolista urakoitsijaa peltohommissa, niin eiköhän kassa kestä semmarinkin käynnit. Sen verran sitovaa on tuo 150 lehmän siementäminenkin oikeaan aikaan, ettei siinä paljoa lomareissuja tehdä. Joka viikko on siemennyksiä kuitenkin.

Työntekijän tarve on sitten ihan oman innostuksen käsissä. Jos työ on harrastus ja harrastus on työ, niin ei tuossa eläinmäärässä (jos siis peltotyöt ulkoistettu) tarvi enää työntekijää. Lomittaja tietenkin varmistamaan työstä irtautumisen, mutta jos rakennukset on tehty järkevästi, niin 150 otuksen kokoluokassa 2 hlön työpanos riittää hyvin.
Minkälaisen excel-taulukon tässä nyt laatisi tuon apereseptin tekoon? Onko hyväksi todettuja vinkkejä? Mitä lasketaan yhteen ja mitä vähennetään? ;) Alkaa nuo kaikenkarvaisten neuvojien seosreseptit olla niin ihmeellisiä ja toimimattomia, että josko kokeilisi ihan itse millaisen seoksen saisi aikaiseksi.
Jotenkin vaan taas pisti silmään lausunto siitä, että nyt kun tämä haku tällälailla venyi, niin tässä käy nyt niin että maksatuksiakaan ei saa ajallaan käyntiin? Siis miksi? Mikä maksatusta tässä venyttää? Alkaako hallinto aina oikeasti 1.5. käsitellä hakemuksia ja tehdä päätöksiä?
Kasvintuotanto / Vs: IPM kasvinsuojelu
: 14.03.14 - klo:09:37
Näitä haasteita riittää..jos ei kirjattavaa, säilytettävää niin koulunpenkille ainakin...

Enää ei riitä urakoitsijan kasvinsuojelukoulutus, vaan aineiden ostajankin on käytävä koulutus... Ehkä ne aineet sitten tästälähin ostaa urakoitsija ihan itse vaan...

Ja tosiaan tuosta kasvinsuojelusta kun tarve on todettu.. Turha se sitten on enää räpistellä kun on köntsät housussa.
Millä korjaatte huonon säilörehun? Eli siis D-arvo <65. Peruspöperössä kauraa, rypsiä ja mäskiä.
Niin, siis hakuoppaassa sanotaan että vipupalvelussa voi ilmoittaa 102C lomakkeen asiat, eli uudet lohkot myös. Katso vipumuistilista!
Eikö viime vuonna jo jatkettu vanhaa.. Oli meinaan paperinhävitys menossa ja meinasin laittaa uuniin vanhoja visuja ja muistiinpanoja, niitä kun piti säilyttää jonkun ohjeen mukaan joku vuosi sitoumuskauden alusta, mutta mites nyt? En tähän nyt malta etsiä sitä säilytysohjetta, mutta nythän sitoumusaika on jo jatkunut parilla vuodella alkuperäisestä.
Just etsin samaa tietoa ja hakuoppaassa oli ainakin vipumuistilistassa, että voi tehdä yhdistämiset, jaot ja uudet lohkotkin karttaohjelmalla ja paperista lomaketta ei näin ollen tarvitsisi. Piti kysellä toimistolta, mutta taidan luottaa tuohon. Eipä vaan vielä ole haku auki vipu-palvelussa, että voisi tarkistaa sieltä...
Laitanpa tiedustelun tämänkin otsakkeen alle:
Hups, piti alkaa visua tekemään, mutta huomattiinkin että ympäristötuki on katkolla... Eli mitkäs ehdot meitä nyt koskee? Onko kenelläkään tietoa asiasta vai jatketaanko edelleen vanhaa sitoumusta? Alkaa aika taas loppua...

Joskus kun voisi tehdä nuo  hakemukset ajoissakin, mutta eipä tuo hallinto meidän anna niin tehdä...
Kasvintuotanto / Ympäristötuki
: 10.03.14 - klo:09:53
Hups, piti alkaa visua tekemään, mutta huomattiinkin että ympäristötuki on katkolla... Eli mitkäs ehdot meitä nyt koskee? Onko kenelläkään tietoa asiasta vai jatketaanko edelleen vanhaa sitoumusta? Alkaa aika taas loppua...

Joskus kun voisi tehdä nuo  hakemukset ajoissakin, mutta eipä tuo hallinto meidän anna niin tehdä...
Kai se on nähtävä ennenkun sen tajuaa.. :) Eli yksi ihminen 5-6h ajelee lehmiä lypsylle, sitten tulee toinen porukka ja se kolmas porukka. Eli 24/7 kuitenkin lypsy pyörii-siis todellakin pyörii :D
Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13