Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 103

Viestit - Don Essex

Sellane diskmaster -tyyppinen jälkiäes vois rikkoo niitä kokkareita.

Esim. https://multiva.info/fi/muokkaus/lautasmuokkaimet/discmaster-300-400.html

Tulee sellanenki mieleen et onk se grubberin käyttö järkevää jos tuloksena on lohkareita, joitten rikkomiseen tarvitaan erityisjärjestelyitä.

Tässä on semmoinen lata, jota mietin. Onkohan tämä ollut tehdasvarusteena ?


Kuva: Wibergs Grubber

-SS-

Kas vain. Ilmeisesti sen on sitten saanut tehdasvarusteena, kun minullakin on vastaava 540 Wibergsissä.

Tulee muuten tasainen ja hyvä muokkausjälki tuolla.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 16.06.23 - klo:19:00
Rapsit syödään jo maassa sisällä, jos syödään. Jos lehtiä näkyy ja syöntijälkiä ei ole kovin paljon, niin kaikki on hyvin, ei kun mustaa kultaa odottelemaan. Lannoitustason nostaminen lähelle 200 kg/ha antaa rapsille hyvän satovasteen. Rapsi myös kestää kuivuutta erinomaisesti. Vuosi 2018 oli kevätrapsin osalta aivan tyydyttävä, vaikka kuivuus puraisi jopa syysvehnää. Rapsin juuri on syvä tolppajuuri, ja saa vettä syvältä.

Rypsi nyt ei kestä kuivuutta yhtään samalla tavalla.

-SS-

Kukinnan onnistuminen ratkaisee öljykasvien sadon. Helteinen sää kukinnan aikana tekee sen että kukinta on nopeasti ohi eikä kunnon satoa tule.

Ja liian kylmä sää sen, etteivät pölyttäjät lennä, ja pölytys jää vajavaiseksi... 
Myrkky (kasvinsuojelu) ruiskutukset ovat se suurin asia, mitä en jää taviksessa kaipaamaan.

Ainoa yö, milloin oli ok valvoa ruiskuttaesssa oli, kun kuunteli Jukolan Viestiä.

Kyllä luomussa on edelleen mukavaa... Työtä riittää, mutta sitä mukavampaa sellaista.
Kasvintuotanto / Vs: Että silleen..
: 12.06.23 - klo:05:17
te jotka olette nyt perillä paremmin näistä riistapeltosiemenseoksista niin onko minun seos liian yksinkertainen vilja + herne? VAi pitäisikö tuossa olla vielä mukana joku heinä, apila tms?

Paremmin tiedä... Tuosta luen: https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/peltotuet/ekojarjestelmatuki/tukiehdot-ekojarjestelmatuki/tukiehdot-ekojarjestelmatuki-2023/

"Kylvä riistakasvien kasvusto siemenseoksella, jossa on vähintään kahden seuraavan kasvin tai kasviryhmän siemeniä:

apilat
auringonkukka
heinäkasvit
herne
härkäpapu
naattinauris tai turnipsi
rapsi
rehukaali
rehusokerijuurikas
rehuvirna
ruisvirna
ruistankio
rypsi
sinappi
tattari
viljat
öljypellava
öljyretikka.
Jos kylvät riistakasien siemenseoksen, jossa on viljaa, heinäkasveja tai apilaa, seoksessa pitää aina olla myös jonkin muun edellä listatun yksivuotisen kasvin siementä, joka ei ole vilja, heinäkasvi tai apila. Esimerkiksi kauran ja apilan seos ei ole riittävä, mutta jos lisäät seokseen hernettä, voit ilmoittaa sen riistakasveilla kylvetyksi monimuotoisuuskasvustoksi. Muita kuin edellä lueteltuja kasveja ei hyväksytä seokseen."

Minä kylvän kauraa ja härkäpapua ja neuvojien mukaa se riittää. Myös viljan ja herneen seos pitäisi riittää.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 09.06.23 - klo:22:23
Olisko pari milliä mittarin pohjalla. Taas menivät yläpuolelta ohi. Olisikohan salpausselkää lähinnä olevat pellot saaneet vettä. Täytyy kenties käydä tarkistamassa. Vaikka ei sillä nyt niin suurta merkitystä enää ole. Nyt vain odotellaan sadonkorjuuta..

Ihan tässä salpausselän eteläreunalla ei tullut eilen sen vertaa, että olisi konepelti kastunut. Käytinköhän traktorissa pari kertaa pyyhkijää eestaas.

Tutkakuvan mukaan ne pienetkin sateet menivät sekä etelästä, että pohjoisesta ohi...
Kasvintuotanto / Vs: Että silleen..
: 07.06.23 - klo:22:14
Kaksi kasviahan tuosta riittää täyttämään ehdot. Itse aion laittaa yhdelle siirtymälohkolle kauraa ja härkäpapua ja kyllä sen pitäisi riistapelloksi sopia.
Kasvintuotanto / Vs: Ajantasaisia karttoja
: 19.05.23 - klo:17:46
Onko tietoa löytyykö uudempia ilmakuvia jostain, kuin mitä Vipussa tai Karttapaikassa?
Eikös nää satelliitit millä ne peltoja kyttää kuvaa aika tiheään, taitaa vaan olla aika huono laatusia kuvia.
Mutta nehän piti olla kaikkien katsottavissa kaiketi.
Missä niin on sanottu et olis kaikkien katsottavissa? Mulle jäi jostain mieleen et nimenomaan näitä ei pääsis edes viljelijä katsomaan. Eli ettei olis liian helppo syyskuussa ilmoittaa kasvilohkot oikein vaan nyt on saatava oikealle kohdalle osumaan kartalla kasvulohkot vaikka sillä ei samalla tukitasolla olevilla kasveilla ole v1tunkaan merkitys kuin jollekkin tilastonikkarille joka sit osaa kertoa meille et paljon on mitäkin kasvia kylvetty..  >:(

No sepä, kun ajantasaisesta kuvasta näkisi viime vuoden kasvulohkot piirtää mutta kun Vipussa ainakin tällä hetkellä näkyy joku vanha karttakuva.

Vipun kuvat sattuvat eri vuosille. Minun peltoni kuvat ovat viimevuotisia, kesäkuun alusta, koska kesäkuun puolivälissä levitetty kuituaumakin näkyy.
Kasvintuotanto / Vs: Aikainen kevät?
: 23.04.23 - klo:22:41
Vai oliko et typensitojakasvit ei kelvannu yksinään et joku heinäkasvi lisäksi.  Mut kelpaisko heinät kumminkin yksinään?

Minustakin asian voi näin lukea.

https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/peltotuet/ymparistokorvaus/ymparistokorvauksen-sitoumusehdot/ymparistokorvauksen-sitoumusehdot-2023/#ymparistokorvauksen-keraajakasvit
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 22.04.23 - klo:22:32
Onko missään ollut mainintaa koska peltojen yhdistämisiä ja rajakorjauksia pääsee piirtelemään?
Eikö muina vuosina tähän aikaa ole ollut jo auki?

Kaikki tukihaut aukeavat toukokuussa, myös korjaukset ja yhdistämiset. Kuulemma tavoitteena 15.5. Korjaukset ja yhdistämiset tulee ilmoittaa 15.6. mennessä. Samoin pitänee ilmoittaa, mitä tukia haetaan.

https://www.mantsala.fi/yrittaminen-ja-tyo/yrittajille/maaseutupalvelut/paatukihaku-vuonna-2023/

Se, että pitääkö kasvitiedot olla ilmoitettuna edes alustavasti 15.6. mennessä on vähän epäselvää. Kuitenkin kasvulohkotietoja voinee sitten muuttaa 2.10. asti.

Hakuopas löytyy tuolta, mutta sitä täydennetään vielä ilmeisesti pitkään ja ehkä muutellaankin... https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/oppaat/hakuoppaat/hakuoppaat/peltotukien-hakuopas/peltotukien-hakuopas-2023/

Että taas lähdetään kylvöille, eikä ole vielä kaikki asiat edes selvillä, miten pitää toimia...
Kasvintuotanto / Vs: Rypsi tossina?
: 15.04.23 - klo:22:24
Ihan hyvin onnistuu. Tuholaisriski on kai suurempi, mutta en osaa sanoa paljonko. Luomussa kylvetään usein myöhästettynä, jotta kasvunopeus voittaisi tuholaiset.

Toisaalta naapurilta loppui kerran sertisiemen ja hän jatkoi kylvöä siilosta otetulla peittaamattomalla. Väitti, että peitattua sertiä syötiin enemmän kuin siilosta otettua peittaamatonta. Tiedä sitten tuota...
Missä mahtaa olla majorissa vika?

Ostin siis super majorin, joka oli valmiiksi purettuna. Vaihdoin männän renkaat, alapääntiivisteet, hoonasin sylinteriputket ja vaihdoin alapään laakerit. Kokeilin majoria käymään, lähti pienen (10sek) startin jälkeen, mutta tuntuu, että ei käy kaikilla mukeilla. Kun antaa kaasua kuulostaa paukku zetorilta. Savuttaa hirveästi sini-valkoista savua.

Mahtaako vika olla syöttöpumpussa? Venttiilit olen säätänyt mielestäni oikein (pako 0.35mm ja imu 0.40mm)

Tuliko suuttimille uudet tiivisteet? Tuliko vanhat varmasti otettua alta pois? Laitoin 6300 Valmettiin uuden kannentiivisteen ja huollatin kannen. En tullut irrottamisen yhteydessä ottaneeksi vanhoja tiivisteitä pois. Eikä tullut kannen koneistajakaan ottaneeksi. Vähän samankaltainen oli käynti.

Otin suuttimet pois ja uudet prikat myös. Kuinka ollakaan aika tiukassa oli alla vanhat tiivisteprikat. Lähtivät onneksi kierretapilla irti. Suuttimet siis jäivät liian ylös ja osa suihkusta osui jonnekin muualle, eikä sumuuntunut. Käynti oli vähän samanlaista.
Kansi saatiin auki ja pahvi oli palanut.

Kysymys kun asennan uuden pahvin, niin miten vaarnaruuvit asennetaan, eli kuinka kireälle ne voi pistää? En nyt tarkoita mutterin kiristystä, vaan ruuvien pyöritystä sylinterilohkoon.

Minun ohjeeni mukaan vaarnaruuvit kiristetään juurikin tuohon 30 Nm arvoon. Kannen pulttien pituus pitää ohjeen mukaan olla max 142 mm kannan alaosasta mitattuna. Jos pidempi, pitää vaihtaa.
Onko sinulla kannenpulttien kiristysmomentit ja asteet? Järjestyshän löytyy merkittynä myös kanteen.
Otin 6300 suuttimet pois ja kannen irti. Käytin kannen koneistamossa huollossa, eli oikaistiin ja laitettiin venttiilit. Ei tarvinut vaihtaa, mutta sekin olisi tarvittaessa hoitunut samalla. Putkien korkeus tarkastettiin, eikä siinäkään ollut mitään. Tiivistesarjasta (Valtralta) uusi kannentiiviste ja muut, mitä tuli eteen. Suuttimen pohjaprikat vedettiin varovasti ulos kierretapilla, kun olivat jumissa. Vaihdatin samalla uudet suuttimen kärjet. Olivat vielä alkuperäiset. (12 000 h).

Takaisinlaitossa tai jäähdyttimen ilmauksessa ei ollut mitään ihmeellistä. Nesteet sisään ja menoksi. Vähän piti myöhemmin lisätä, mutta ei sinne mitään ilmalukkoa syntynyt. Tosin minun koneeni on -93 mallia, eikä siinä ole edes mitään paisaria.
Kyllähän Kuopioon ottivat vastaan rypsiä viime loppuvuonna. Mietin nyt syysrypsiä, kun on siemeniä varastossa jos ovat vielä itäviä. Mutta mitä laitan peltoon ennen syysrypsiä kesän ajaks? Lyhyt viherlannotuskasvusto, avokesanto vai syysrypsi kesäkuun lopussa ja käykö se sitten tukihakemukseen rypsinä jo perustamisvuonna? Ei varmaan?

Maanparannuskasvi toukokuussa maahan ja heinäkuun lopulla/elokuun alussa (väh. 2 kk mpkasvin kylvöstä) syysrypsin kylvö. Vaikka retikan ja virnan seos, niin saa lannoitustakin aikaan. 190 € tuki kattanee hyvin kustannuksia.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 103