Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 100 101 [102] 103

Viestit - Don Essex

Minulla tuo Ati. Aika hintava peli,mutta kyllä mielestäni sen arvoinen. Kävellen alkaa tarkkaavaisuus vähetä muutaman tunnin helteessä kävelyn jälkeen. Silloin on hyvä välillä vuorotella kumppanin kanssa. Yleensä kuljemme parinkymmenen metrin välein n. 100 ha 3-4 kertaa kesässä. Yleensä kävelen ensin parikymmentä hehtaaria, sitten puoliso kävelee kymmenen. Ja taas vaihdetaan. Mopo antaa mahdollisuuden käydä kaikki läpi parissa päivässä. Vuokraajiakin on alkanut löytyä. Pari vuokrannutta  on jo ostamassa itselleen omaa. Toki se vähän tallaakin, mutta ei merkityksellisesti. Jos maa on kovin märkää, ei sillä pääse mihinkään. Silloin pitää vaan kävellä. On minustakin mainio peli.
Pari vuotta sitten testattu. Pyörä-äkeen piikit kahteen senttiin ja menoksi. Hyvin onnistui. Pieni harvennus taimien määrässä saattoi vain parantaa satoa.
http://m.husqvarna.com/fi/products/robottiruohonleikkurit/?gclid=CN667-XChr4CFQTbcgodBFYAWw
Ääni tuolle. Pari tuommoista hoitaa jo isokin pihan. Jos välttämättä haluan osallistua työhön, otan kupin kahvia ja seuraan toimintaa terassilta.
Laitoin itse nuo: http://mvagent.com/files/images/kultivaattorin_karjet/c-5_edesta.jpg
syysmuokkauksiin voisi laittaa mitkä vaan kärkipalat ja niiden seuraksi:  http://mvagent.com/files/images/kultivaattorin_karjet/chapman_2.jpg
Äkeeseen suunnittelin vähän näitä: http://mvagent.com/files/images/akeet/ko3.jpg
Toisaalta tukkeutumisherkkyyttä voisi vähentää näillä: http://mvagent.com/files/images/kultivaattorin_jouset/rykelma.jpg . Oma valinta olisi nuo 210 kärkipalat, joilla saisi piikkiväliksi jotain150 mm.9

Täytyy myöntää, etten metriäkään ole vetänyt vielä noilla hanhenjaloilla. Siipiterät kultivaattorissa ovat kyllä hyvät. Hanhenjalkoja kokeilen nyt keväällä kun aion kultivoida sänkeä. Niillä olisi tarkoitus saada aikaan vähän tasaisempi muokkauspohja kun siipiterillä.  Tarkoitus olisi muokata vain n. 5-6 cm syvyyteen. Viimeistely sitten jyrsimellä tai äkeellä tarpeen mukaan. Äkeeseen suunnittelin vaihtaa nuo jäykemmät piikit ja hanhenjalat. Saisi ehkä niillä nostettua varsinkin juolan juuria pintaan kuivumaan.
Kasvintuotanto / Vs: Tattarin viljely
: 03.03.14 - klo:22:24
Mä en sitten kestä paskanpuhumista? Jos jamppoja ei kesällä näy, niin syksyllä hamekangas lähtee.

Mää voin jopa tulla, vaikka joskus Okran aikoihin ?
Tervetuloa. Mutta ne kaljat saa vasta kun on kävelty kaikki lohkot läpi...  :)

No mää tuon varmuudeksi 2-4 laatikkoa. Kas jos mää tuun kylään, niin en lähde kuin kulumalla/medihelillä  ;D
Ei sen väliä ja tuosta 7 km päästä saa lisää kaljaa vuoden jokaisena päivänä. Rantasauna on ihan joutilaana, siellä on ihan mukava nukkua/sammua kesäisin. Sammakon ranchilla ei stressi tai kiire paina, tää on saareke oravanpyörän ja yleisen valittamisen ulkopuolella.  :)


Asenne kohdallaan. Tuossa tavoite itsellekin, kun opetellaan elämistä ankaran täpinöinnin jälkeen. Vaatii plussaa.
Horsmalla on hyvin pärjätty. Nyt kyllä mietin, että nouseeko härkäpapu nousukanavassa, kun hernettäkin tuppaa putoamaan hiukan alas. Ohjekirjan mukaan pitäisi remmit vaihtaa toisille siivoille, jotta saisi suuremman nopeuden puhaltimelle, mutta meillä ei ole sopivia siivapyöriä vielä.
Ajatuksissa olisi tehdä yläsyöttö, tai etsiä ne siivat. Miten muilla Horsmakäyttäjillä, saatteko pavut ja herneet luotettavasti menemään läpi? Ja millaisilla seuloilla? Itse ajattelin hankkia 10 mm:n verkkoseulan ylös ja 5 mm verkon alas. 

Muutoin lajittelen kyllä isoilla alaseuloilla. Ohrilla ainakin 2,5 ja vehnillä 2,3. Tulee kasvuvoimaista siementä.
Horsma meillä on, mutta 2 mm seulaa ei jouten. Minä tarvitsisin papuseuloja. Yläseulaksi 9 tai 10 mm, alas voisi olla jotain 5,5 - 6,5 mm. Myös hernettä varten tarvitsisi jotain 4,5 mm alaseulaa. Näin ainakin ohjekirjan mukaan. Jos ei muuta löydy täytynee etsiä verkkoseulaa ainakin yläseulaksi. Jos löytyy paikka, mistä seuloja saa, viestitelkää tänne.
Ajatus olisi kokeilla 4 m Maschio DM vaakatasojyrsintä piristetyn 6300 Valmetin perässä. Jos siihen vielä liittäisi 4 m sivupyörä Jukottimen. Kokeilin pelkkää jyrsintä syksyllä ruismaalla ja kulki ihmeen hyvin. 8 - 9 km/h ei ottanut pahasti voimillekaan.
Eräs viljelijä sanoo kylvävänsä pavun lannoitevantaiden kautta. Sillä saa kylvettyä varmasti riittävän syvälle. Sitten rikkaäestys sokkona viikon kuluttua. Itse olen ajatellut, että luomussa pitäisi kylvää mahdollisimman peittävästi, jotta rikat pysyisivät kurissa. Lannoitevantaiden kauttahan jää noin 25 cm välit. Onko kokemusta. Täälläpäin tuntuu luomupavulle olevan aika hyvä kysyntä.
Wisu oli ennen käytössä. Oli kyllä monipuolinen... vähän liikaakin. Webvisu ei sytyttänyt. Olisi ollut kyllä hyvä, kun pääsisi käyttämään vaikka pellolta. Kokeilusta on jo aikaa, miten lienee kehittynyt. Kokeilin Peltotuki Microa, kun kerran ilmaiseksi pääsi kokeilemaan. Se jäi käyttöön. Lisää ominaisuuksia jos kaipaa, voi sitten vaihtaa Prohon. Jos tosiaan haluaa kokeilla, on Peltotuki micro ilmainen hankkia. Jos sitten myöhemmin haluaa jatkaa käyttöä, tulee kyllä päivitysmaksu vuoden kuluttua. On yksinkertaisempi, ja riittää toistaiseksi minulle.
B. On edes joku tolkku, miten menee, ja minne se tili aina tyhjenee...
Tämä sallisi vauhtia ja ei liene kovin raskas vetää tai työntää.
http://www.polannepois.fi/
1978 aloitin vuokraamalla tilan. Olin 14. Isä toki auttamassa ja opettamassa asioita. 1986 ostettu ulkopuoliselta tosi kalliilla oma tila, kun sattui olemaan myynnissä lähellä kotitilaa. Kotitilan sukupolvenvaihdos 2005. Viljelyä jatketaan ostetulta tilalta käsin. Joten onhan sitä opeteltu alaa. Vähän päästä sitä kuitenkin tuntuu, että mitää ei vielä tietäisi. Onhan tämä sen verran onnenkauppaa. Tilan ulkopuolelta piti hakea sivutuloja lähes 20 vuotta. Nyt muutama vuosi keskitytty viljelemään maata ja hoitelemaan metsiä. Mitäs tuo nyt tekee...voihan... 36 vuotta. Kylläpä aika rientää...
Tuollaiset 700 - 800 e/ha, kun on luomu vielä siirtymävaiheessa. Kunhan saa pellot kuntoon...
Putket lattiaan. Maalämpöpumppu, putket kaivurilla tai salaojakoneella peltoon. Minulle teki paikallinen yrittäjä tarjouksen maalämpöpumpusta asennettuna lähes samaan hintaan, kun ilma - vesi lämpöpumpustakin. Itse olisi lisäksi pitänyt maksaa putken kaivuu. Jos pitää keruuputki porata, niin tulee kalliiksi. Pumpun tehon ei tarvitse olla kovin suuri, jos ei tarvitse lämmittää asumislämpötilaan. Ilmalämpöpumpun sisäyksikköa saa kuulemma olla koko ajan korjaamassa, varsinkin joos tilassa hitsataan. Pöly voi muutenkin olla kuulemma hallissa ongelma. Lisäksi ilmalämpöpumpun säädettävyys näyttää olevan usein min. 15 asteen tietämillä. Itsellä halli (nyt öljy) pidetään tuossa +5 - +7 asteen paikkeilla ja hyvin tarkenee töitä tehdä. Itselle ei vielä maalämpöä tullut, mutta kun tuo VLN tuostä pääretään, niin voisi putket kaivaa. Kannattaa kysellä lvi yrittäjältä. Meille ei tarjottu edes varaajaa, ei kuulemma ole välttämätön, jos ei tule lämminvesijärjestelmää. Hintataso oli hyvin alle 10K, + tuo kaivuu.
Sivuja: 1 ... 100 101 [102] 103