Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 88 89 [90] 91 92 ... 103

Viestit - Don Essex

Kun tuolla aiemmin oli keskustelua kerääjäkasvien levitysleveyksistä, niin nyt näyttäisi siltä, että esimerkiksi syysrypsi kävisi kerääjäkasviksi. Tai siis yleensäkin öljykasvit. Niiden levitysleveys olisi selvästi parempi, kuin heinien. Meillä kylvettiin rypsi yhtenä vuonna rauchilla, ja työleveys 12 m ei ollut mikään ongelma. Täytyy vielä tutkia, onko Rotoseederin taulukossa työleveyttä rypsille. Tämähän ei tietystikään ratkaise mahdollista itämättömyyttä ruiskutusten jälkeen levitettäessä, mutta mahdollistaa kylvön ruiskutusjäljiltä ainakin kapeammilla ruiskuilla.

Kysymys 233
http://www.maaseutumedia.fi/tukikysymykset-veikko-vastaa/
En ole itse tilannut ulkomailta osia. Kielimuurin vuoksi on aika vaikeaa. Saksaa en taida, eikä englanniksikaan aina asiat avaudu. Nettikauppoja olen etsiskellyt, aika huonolla menestyksellä. Täältä lisää vinkkejä osaavammilta olisi tarpeen. Velipoika löysi vanhaan massikkaan osia jostain USA:sta reilusti alle puoleen hintaan keskon osista.
Ei meinaa pysyä imukupilla kännykkäkään. Ramia haaveilen ja tablettitelinettä. Tabletti on vanha galaxy tab. En osaa sanoa, että onko se nyt niin hyvä. Tämä lumia kyllä on.
Minäkin kuulisin mieluusti kokemuksia. Ajattelin kyllä väsätä itse kunnollisen telineen traktoriin.
Tuo tabletti ajo-opastimena kiinnostaa kovasti minuakin. Kokeilin sitä Cereaa, mutta en saanut sitä toimimaan kovinkaan hyvin. Olen myös aika pihalla näistä.
Minulla on laajakaistakin 3g:n perässä, niin pitäisi tuollaiset perusjututkin toimia. Miten se olikaan, tavallista videotarkkuutta toistaa jo 5 megan yhteys, hd vaatii 8. Riippuu siis paikasta ja liittymästä, mikä liittymä riittää. 3g ajoittain vähän ruuhkainen, silloin 4g auttaa. Itse en maksaisi vielä 4g stä.
Hyvin on pelannut. Softsalo, peltotuki micro.
http://www.softsalo.fi/reilutarjous

http://www.einboeck.at/index.php?option=com_content&view=article&id=434:universal-seeder-rotoseeder&Itemid=99&lang=en

Onko kokemuksia tällaisesta Ekotjänstin markkinoimasta laitteesta.

Ajattelin että sillä voisi kylvää kerääjä ja saneerauskasveja...
Vai onko muita hyviä vaihtoehtoja, kun nykyisessä kylvökoneessa ei ole piensiemenkylvöyksikköä


Minulla on. Tuossa vähän kokemuksia.
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=59509.msg1055681#msg1055681

Edullinen peruspeli, jota oppii kyllä käyttämään. Ei ehkä paras, mutta ihan ok.

Onhan noita pneumaattisia levittimiä, jotka ovat kyllä hyviä. Piensiemenlaatikonkin voisi jostain löytää, tosin nyt lienee myyjän markkinat. Rikkaäes, ja kai muutakin löytyy. Joku on pintalannoitintakin käyttänyt, ja pneumojakin viritellyt. Taitaa olla käsitelty aika hyvin tuolla linkissä.
Meillä peltotuki micro. Ilmaiseksi 1. vuosi sitten päivitysmaksulla eteenpäin. On ollut riittävän yksinkertainen ja hyvin toimiva. Lisäominaisuuksia voi sitten halutessaan ostaa Pro versiona. Olen käyttänyt nyt microna jo varmaankin 6-7 vuotta, kun sain visusta tarpeekseni.
Tarjous pyydetty aina kilpailutuksen aikaan. Ei ole pärjäillyt. Ei ole kyllä nurinoitakaan kuulunut. Yksi auto siirrettiin Pohjolaan kuluttamaan bonuksia, kun niistä muuten pitäisi maksaa kalliita veroja. Muut vakuutukset ovat pysyneet entisessä yhtiössä.
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 01.03.15 - klo:07:51
Muistas SS tarkastaa aina verenpainees kun noin huolettaa ympäristökorvausrahojen riittäminen.

Tuskin suomesta löytyy yhtäkään 100ha tilaa jolla kaikki pellot ois vesistön äärellä.

Meillä ainakin on enemmän peltoa, ja niistä ainoastaan noin 7Ha on vesistöjen äärellä. Pienillä raivauksilla toki voisi ainakin triplata alan ::) 8)

Apus melkein. Omista 130 ha suojavyöhykkeeksi olisi mahdollista saada 111 ha valtaojien vuoksi. Lähinaapuritilan 140 ha saisi suojavyöhykkeeksi käsittääkseni kaiken, ellei siellä sitten ole joitain peltoheittoja, joiden sijaintia en tiedä. Noita valtaojia vain risteilee aika lailla joka puolella Suomea.

Tukiautomaattina on kyllä pelottavan kiinnostava, mutta en oikein ole varma vielä... Pakko vaan on taloudellisista syistä tutkia. En usko, että kaikkea mahdollista laittaisin, mutta ehkä jotakin.

Jossakin vaiheessa oli ilmassa tietoa, että toimista maksetaan aluksi se summa, mikä on luvattu, mutta rahaa olisi varattu viiden vuoden jaksolle siten, että lopussa leikataan jos ei riitä. Tuosta tulee sitten riski viimeisten vuosien rahojen riittävyydestä omassa taloudessa. Jos suojavyöhykykekorvauksista leikataan vaikkapa puolet, olisi se ainakin omalle taloudelle paha tilanne. Luultavasti katson suojavyöhykkeitä vuoden, ja perustan jollekin alalle kokeeksi. Nyt tuntuu,että on liikaa epävarmuutta ilmassa, joten aion toimia viljelysuunnitelman mukaan, ja nostaa korvaukset niistä, joista se on mahdollista. Korkeintaan pientä viilausta joihinkin toimiin saattaa tulla.

.
Että työ jaksattekin, varsinkin SS, veivata näitä tukiasioita päivästä toiseen, sivukaupalla, monessa eri ketjussa, näistä vois joku sutki vääntää tukilisäjenkan, eiks jo kyllästytä, kuka näitä loputtomia spekulointeja enää jaksaa edes lukea?

Kyllä tässä puretaan vähän paineita hankalista toimista ja puretaan hallinnon toimien monimutkaistamisen aiheuttamaa ähkyä, ja samalla levitetään kyllä ihan hyvää tietoa viljelijöille. Ainakin omaa mielenkiintoa selvitellä asioita nämä keskustelut ovat lisänneet, ja monia suunnittelun kannalta hyviä, jopa tärkeitä linkkejä on täältä löytynyt. Vaikka keskustelut ovat ajoittain vähän lyöneet yli, on täällä paljon asiallista tietoa vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista. Ilman näiden keskustelujen aktiivisia osanottajia, olisi paljon tietoa jäänyt saamatta. Tässä erityisesti SS on kyllä kunnostautunut. Kiitos siitä jo tässä vaiheessa. Agronet on hyvin edustettuna googlen hakutuloksissa, kun tietoja tukiasioista etsitään. Tämä toimii mainiona linkkipankkina. Lisäksi keskusteluja lukevat saavat varmasti ajatuksia siitä, mitä voisi soveltaa omalla tilalla. Toki kaikkeen täällä esille tulevaan tulee suhtautua sopivasti varauksella ja tarkistaa vaihtoehtojen soveltuvuus omille tiluksille. Monimutkaisuuden vuoksi neuvontapalveluilla lienee kysyntää.
Hienolta näyttää. Hallitsisinpa itse exceliä noin.
Maaseutumedian kysymys 2015 . sieltä poimittuna

"ehtoja ollaan täsmentämässä, että kerääjäkasveja voi
käyttää vain yksivuotisten kasvien viljelyssä eikä sen avulla
saa perustaa mitään seuraavan vuoden satokasvia.
"

Ehheeheheeehehee. Näitähän alkaa nyt tippua....  ;D ;D

Mavi laskee niitä 200 miljoonaa silmänvalkuaiset verestävinä, ja huomaa,
et ei tilit täsmää ei, jos karkaa rastit käsistä..

-SS-

Tuo on ollut ainakin nurmien osalta esillä jo pitkään. Sitä näköjään selvennetään edelleen. Sinänsä ymmärrettävää, sillä muutoinhan tuettaisi syysviljoja ja nurmia, eli joka tapauksessa seuraavaksi vuodeksi perustettavia satokasveja.

Ei sillä, etteikö kaikkien mahdollisten porsaanreikien tukkimisyritykset vain tekisi koko kaaosta entistä monimutkaisemmaksi. Samalla tulee enemmänkin mahdollisuuksia virheisiin.
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 26.02.15 - klo:06:36
Apilaa ei saa laittaa suojavyöhykenurmelle. Lannoittaa ei myöskään saa. Korjata on pakko. Ei ehkä karjamiestä todellakaan kiinnosta, kun satoa ei juurikaan tule.

Jos nyt laittaa suojavyöhykkeen, on se säilytettävä kauden loppuun asti, eli 5 vuotta. Mikäs se olikaan se pysyvän nurmen määritelmä...?

Nyt  on Maaseutumediassa selvästi sanottu, että apilaa saa olla vaikka 100% . Tämä on nyt sitten se porsanreikä, joka mahdollistaa intensiivisen nurmirehun viljelyn käytännössä 900 euron kyytipoikatuella.

Olen ajatellut, olisiko monivuotinen sinimailasnurmi puna-apilan joukossa hyväsatoinen suojavyöhykekasvusto. Kolmella niitollla rehuyksiköitä kertyy.

-SS-

Niinpä näkyy sanotun apilasta. Aiemmin koulutuksessa oltiin eri mieltä.
Näyttää kyllä aika hyvältä karjatilojen osalta.

Apila viihtyy heikompiravinteisilla lohkoilla ja taantuu vähitellen, sinimailanen parempiravinteisilla lohkoilla, joten tulisi hyväkasvuinen nurmilohko ilman mitään tarvetta lannoittaa.

Minulla ei ole karjaa, joten pitäisi pitää pelloilla sellainen kasvusto, jonka korjuu ei olisi kallista. Tai löytää nurmelle muu käyttö. Pelkään vähän maan rakenteen puolesta, jos käyttää vain timoteitä suojavyöhykkeellä. Homma edelleen pohdinnassa.
http://www.luomuliitto.fi/lausunto-ymparistokorvaus/

Nyt Luomuliitto on ruvennut itkemään fosforimääräyksistä.

Totta kai heille pitää antaa erivapaudet, kerääjäkasvitoimenpidehän
korvaa tavan viljelijälle fosforiummetuksen seuraukset.

1000 kg:ssa Viljoa on 50 kg kokonaisfosforia. Entisen ympin
aikana siinä oli vaan 1.5 kg fosforia. Hienoa. Vaikka kaksi tonnia
olisi laittanut. Ei ongelmaa minkäänlaista. Mut nyt sitten on.

Tuhkaa laittoivat ennen 10 tonnia, 5 kg fosforia, nyt onkin 24 kg.
No voihan sentään, yhyy !

Vastaanotettavan lannan lantapoikkeuksen puuttuminen kirvoittaa
hersyvät itkut, voi voi. Ja jos ne säilörehunurmet korjattaisiin,
poistuisi sieltä tietenkin hirveesti fosforia. Mut kun eipä sitä kukaan
taida korjata, koska ne ovat apuviherlannoitusnurmia. Kyllähän sitä
nyt sentään hiukan saa mennä fosforia sinne ojaan siitä mätänevästä
säiliksestä, eikö ?

On se kumma kun luomuväkikin jo alkaa äristä tuosta
ympäristökorvauksen ravinteiden tasapainoton pihtaaminen
-fosforista. Mut meikäläisen kritiikki dissattiin täysin turhana.

-SS-

Siis miten tuo on on erivapauksien hakemista luomulle. Tuossahan tuetaan kaikkia karjatiloja lantapoikkeuksen suhteen.
Ja miten tuo nurmi. Tuossahan käsitellään korjattavien nurmien fosforipoistumaa. Siitä olen samaa mieltä, ettei maahan murskattavaa nurmea pidä lannoittaa.
Samanlaista tasapainottelua luomussakin on ravinteiden kanssa, kuin tavanomaisessakin. Tästä puuttuu vain ne perus pussilannoitteet valikoimasta. Kyllä moni tavanomainen tilakin käyttää samoja tuhkia, kuituja ja lantoja viljelyssään. Että samassa veneessä ollaan senkin osalta.
Miten ja kuka on dissannut sinun mielipiteesi turhina? Olen kyllä yrittänyt seurata kiinnostuneena tekstejäsi. Ne ovat hyviä ja monipuolisia, ja niistä näkyy, että olet kiinnostunut asioista, ja selvität niitä. Mutta täytyy myöntää, että joskus en ihan pysy kärryillä ajatuksenjuoksuistasi.
Vapaa sana / Vs: Veroilmoitukset
: 25.02.15 - klo:22:31
Katso tunnisteilla kelpaa vain y-tunnus ja pankkitunnistautumisessa vain henkilötunnus.
Vapaa sana / Vs: Veroilmoitukset
: 24.02.15 - klo:18:32
Pari viikkoa sitten tehty ja lähetetty sähköisesti. Alvipalautuksetkin tulleet.
Ensi kesäksi papua suunnitteilla reilut 20 ha.
Sivuja: 1 ... 88 89 [90] 91 92 ... 103