Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 81 82 [83] 84 85 ... 103

Viestit - Don Essex

Kasvilajien kohdalta olen paljon samaa mieltä. Aiemmin olikin niin, että apilat olivat monipuolisempina monivuotisissa rehunurmissa. Nyt apilat ovat omana ryhmänään. Toivottavasti seuraavissa päivityksissä täydentyvät. Palautetta annettu.

Itse kaipaisin siemenseosten tekomahdollisuutta. Siis siten, että suunnittelu tai toteutuskohdassa käyttäisin vain esim. "kerääjäkasviseos"- nimikettä. Ja silti saisin tarvikelistaan määrät kustakin siemenestä erikseen. Kasvinsuojelussa näin ilmeisesti voi tehdä? (itse luomussa).

Minä käytän Peltotukea siten, että teen suunnittelut tietysti sinne suunnitteluosioon. Kun ensimmäisiä toteutustoimia aloitan tekemään, unohdan sen suunnitteluosion lähes kokonaan, eli katson vain tietoja, en muuta mitään. Toteutuneissahan on tosiaan se lisätoiminnot - hae lohkon suunnitellut- nappula. Eikö sieltä saanutkin valita rastilla (poista valinnat ja rastita sitten) vain ne toimenpiteet, jotka haluaa siirtää toteutuneisiin? Näin mielestäni itse toimin. Lisään sitten vain toteutuneisiin niitä toimia, jotka poikkeavat suunnitelluista, enkä myöskään siirrä suunnitelluista niitä, joita en sitten toteutakaan. En ole nyt peltotuen ääressä, joten en voi kaikkia tarkistaa.

Olen kyllä samaa mieltä rivien pomppimisen suhteen. Myöskin suunnittelu-toteutustaulut ovat ajoittain epäselviä. Oma ajatus on asettunut siten, ensin suunnittelu. Sitten sopivana ajankohtana viljelysuunnitelma tulostettuna kansioon viranomaisia varten. Sitten toteutuneet. Tosiaankin. Tässä olisikin tuo kohennuskohta. Eli saisi alkuperäiset suunnitellut jätettyä paikoilleen ja voisi sieltä siirtää tarvittaessa toteutuneisiin. Ja olisi uusi taulu, johon voisi leikkiä uusilla ajatuksilla... Annanpa tuosta itsekin palautetta.

SS:n kriittinen ja analysoiva ote ohjelmaan olisi varmasti kiinnostavaa palautetta kehittäjälle. Kannattaa olla yhteydessä.
Näin vaan kerran kuvan Deerestä (traktori) :D, jonka toiselle kyljelle oli laitettu viska. Kynnön yhteydessä toiseen suuntaan ajaessa kylvi syysrypsiä kynnetylle. Miksei voisi soveltaa  puimuriinkin. En nyt pikaisesti löytänyt kuvaa netin syövereistä.
Jossain oli juttu, jossa kylvettiin syysrypsiä puimurin pöydän taakse asennetulla pneumaattisella levittimellä. Onnistuisi varmaan kerääjätkin. Samaan tyyliin kuin puimuriruiskukin. Voi vaan kerääjien kylvö mennä monena vuonna yli viimeisen päivämäärän.

Voisihan viskankin asentaa puimurin kylkeen heittämään siementä puimattomaan kasvustoon. Tätä on kokeiltukin syysrypsin kylvössä kynnön yhteydessä.
Joskus kuulin vinkin, että siima kuivuessaan eli vanhetessaan katkeaa herkemmin. Siihen auttaisi siiman säilyttäminen vedessä, tai ainakin sen pitäminen muutamia päiviä vedessä. Kokeilin, ja ainakin tuntui siltä, että siima kesti paremmin kun sitä oli säilytetty vedessä. Saattoi kyllä olla luulotteluakin. Muovi kuitenkin haurastuu vanhetessaan, joten voisi tuo pitää paikkansakin.
Vähintään 3-4 niittoa kesässä. Muutaman vuoden ajan. Sitten tehostettu tarkkailu. Ja kuten Iljasha sanoo eka kerta pikapuoliin. Ja kynnön jälkeen saattaa taas löytyä.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 18.06.15 - klo:18:59
Mitenkähän mahtaa olla, saako tos heinää käyttää kerääjänä, jos
aikoo 'parin vuoden' (en nyt äkkiseltään muista kauanko nurmissa
tuo esikasvi raja oli...) sisään perustaa siemenviljelyksen sille
lohkolle... veikkaisin että ei.

...voihan sitä toki pyöritellä useampaa... apilaa ja heinää, kierrättää niillä...
...mutta monimutkaiseksi menee.

Siis eihän tarvinne rekisteröityä siemenviljelijäksi oman siemensadon ottoa
varten, viherkesannosta, esim. Näinhän nämä puna-apilaa viisi tonnia
perävajassa - viljelijät  asian hoitavat, ei välttämättä ole myyntikelpoista,
enemmänhän siitä silloin  saisi kerääjäkiima-markkinoilla sitten.

-SS-

Toki tos heinänsiemeniä voi käyttää. Nimimerkillä tonni puna-apilaa ja kolme timoteitä hallilla...

Piensiementen itävyyden kanssa saa olla tarkkana. Epäilen josko ehdin kaikkea kylvää, ennenkuin itävyys heikkenee.
Kylvöt onnistuivat hyvin Jukon laatikosta. Syysviljojen aika paljon huonommin (syksyllä). Kylvelin viskalla täydennystä nyt keväällä.
Tämä on aika mielenkiintoinen asia. Meille koulutuksesssa selitettiin, että metri kaikkien ojien varsille eikä paikalla ollut elyn väki ainakaan korjannut asiaa. Nyt kun nopeasti yritin asiasta etsiä niin ei siitä kyllä mistään löydy mainintaa.  ::) Pitäisköhän taas laittaa maviin kyselyä..

Ymp korvauksen ulkopuolella valtaojat ja vesistöt vähintään 60 cm piennar. (Täydentävät ehdot)
Ympäristökorvauksessa valtaojat ja vesistöt vähintään 1 m piennar (Ympäristökorvauksen sitoumusehdot 2015 s. 50, maaperän suojeleminen errosiolta)

Väärin.

Täydentävien ehtojen mukaan valtaojien ja vesistöjen varsille tarvitaan metrin piennar myös ympäristökorvauksen ulkopuolella.

Totta. Pitäisi olla tarkempi noiden netin oppaiden vuosiluvuista. Siis näyttää siltä, että kaikkialle valtaojiin ja vesistöihin vaaditaan tuo metri.
Ilmeisesti ne 3 metrin kaistojen vaatimus on nyt sitten historiaa.

Hyvä, että joku aina tarkistaa asioita täällä. Kiitos.
Tämä on aika mielenkiintoinen asia. Meille koulutuksesssa selitettiin, että metri kaikkien ojien varsille eikä paikalla ollut elyn väki ainakaan korjannut asiaa. Nyt kun nopeasti yritin asiasta etsiä niin ei siitä kyllä mistään löydy mainintaa.  ::) Pitäisköhän taas laittaa maviin kyselyä..

Ymp korvauksen ulkopuolella valtaojat ja vesistöt vähintään 60 cm piennar. (Täydentävät ehdot)
Ympäristökorvauksessa valtaojat ja vesistöt vähintään 1 m piennar (Ympäristökorvauksen sitoumusehdot 2015 s. 50, maaperän suojeleminen errosiolta)
Kasvintuotanto / Vs: Efa-kesannot
: 15.06.15 - klo:15:45
Vaikka ei ihan syysviljan kylvöaika olekaan.

Oliko myös niin, että kesantoon kylvetty syysvilja ei
saa talviaikaisen kasvipeitteisyyden korvausta ?

Täyttää prosenttia, mutta ei saa korvausta.

Saatoinpa sanoa väärin. Taitaa kuitenkin olla niin, että kaikki syysviljat sekä täyttävät prosenttia, että niille myös maksetaan talviaikaisesta kasvipeitteisyydestä. En ainakaan hakuoppaasta löytänyt kohtaa, jossa sanottaisi ettei makseta. Mielikuva on viime syksyltä, jolloin jossain koulutuksessa sanottiin, ettei makseta päällekkäisyyksien välttämiseksi.
Sotkeudun tähän ketjuun sen verran, että tiedustelen, onko peltokorte kenelläkään ollut ongelmana? Omille pelloille sitä on ilmestynyt aika paljon suorakylvöön siirtymisen jälkeen, glyfosaatti ei siihen tunnu tehoavan.

Peltokorte tuli minullekin suorakylvöaikoina. Siihen tehoaa vain MCPA. Muokkaukset syvään ovat tehokas keino, mutta kyllä se hävisi jokavuotisella MCPA - annoksella muutamassa vuodessa ainakin vähiin. Nyt kun taas luomussa muokataan, ei ongelmaa ole ainakaan vielä tullut.

Hierakkaa ei ongelmaksi ole, joten muiden neuvot parempia.
Kasvintuotanto / Vs: Efa-kesannot
: 14.06.15 - klo:20:26
Vaikka ei ihan syysviljan kylvöaika olekaan.

Oliko myös niin, että kesantoon kylvetty syysvilja ei
saa talviaikaisen kasvipeitteisyyden korvausta ?

Täyttää prosenttia, mutta ei saa korvausta.
Kasvintuotanto / Vs: LHP / VLN / jokin muu
: 14.06.15 - klo:20:20
Vanha nurmi kelpaa suoraan LHP:ksi. Ei tarvitse uudistaa välillä. Myös vanha LHP. Pitää säilyttää tästä vuodesta alkaen 2 vuotta. Jos on tullut jo muokattua, voi kylvää 30.6 asti.
Luulisin että ruuhkasuomessa (AB-alue) myös jää pohjoista enemmän peltoa pois käytöstä kun rakennuksia ja infrastruktuuria tehdään viljelyalueille, tällöin vapautuu myös tukioikeuksia.

Näin on. Minulla vapautunut yhdestä tontista, ja tien rakennuksesta. Hieman myös digitoinneista kutistuneita peltoja.
mistä muuten vipussa löytyy se tilatukimäärä?    en löytänny mitään siihen viittaavaakaan, olisin kattonnu montako aaria olis mahollisesti menossa hallinnolle tahi muille.          eipä tuolla ollu edes lohkojakaan kun ei kaiketi kirjattu järjestelmään vielä.   ihme touhua kun olisin jo valmistellut mielessä noita ennen maanantain souvia.                        miten noi toimii noin erilailla eri kunnissa?                hakulomake on kyllä vastaanotettu mutta mitään muuta ajantasaista tietoa en löytänny.

Sähköinen asiointi, Vipuneuvoja alimmainen kohta: Tukioikeudet. Siellä viimeisin tieto. Tuolla maatila- kohdassa ei minulla ollut yli-/alijäämää.
Täältäkin löytyisi 1,7 ha ab tukioikeuksia.
Sivuja: 1 ... 81 82 [83] 84 85 ... 103