Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11

Viestit - MJKA

Osa kunnista on innolla edistämässä tuulipuistoja kiinteistöveron kiiltosilmissä. Isoilla pojilla on kuitenkin jos suunnitelma miten nämäkin rahat saadaan riistettyä maakunnista Helsingin loputtomiin aluetukiin:


Tässä on eräs seikka, joka tässä huumassa on unohdettu. Määrätään kiinteistö jolla tuulivoimala on teollisuuskiinteistöksi. Sen jälkeen voidaan periä kiinteistöveroa ihan eri tavoin kuin maa- ja metsätalouskiinteistöltä. Toisaalta tään uuden tukiharjoituksen perusteella tämmöselle; ei maatalouskiinteistölle; ei voida maksaa maataloustukia.
Just joo! Tuet ei ole riippuvaisia kaavoituksesta, kunnatkin vuokraavat kaavoitettuja maita tukineen viljelykäyttöön. Turha seata asioita. Ja myllyfirma touhuaa vain vuokraamallaan ( n. 0,5ha/mylly) tontilla, jos vieressä on peltoa, siinä saa viljellä mitä omistaja haluaa, ei Pohjanmaallakaan niin pitkää ohraa ja kauraa kasva että se tuulimyllyä haittaa! Ei pidä seata vuokrattua myllynpaikkaa ja koko tuulivoimapuistoa johon voi sisältyä peltoja ja joita viljellään normaalisti. ( eli ei näitä peltoja poisvuokrata) ;D
Näissä maanvuokrasopimuksissa on eräs hieno ominaisuus jota MTK:kaan ei ole huomannut. Kelkkareitteihin ja sähkölinjoihin kyllä puututaan.  Mutta mikäli  tuulivoimapuiston vuorka-alueen sisällä on peltoja, ja mikäli näiden omistajat ovat tehneet sopimuksen, tulevat he menettämään EU-tuet.  Siis jos vuokrakiinteistöllä ja pellolla on sama  on rekisteritunnus ja tämä kiinteistötunnus on sopimuksessa.

Tukien menetys johtuu siitä, että maanvuokrasopimuksissa saattaa olla käytössä käyttöoikeuksien siirtyminen voimayhtiölle. Voimayhtiöllä on näin ollen käytössä ensisijaiset kiinnitykset maanvuokrasopimusten kautta. Tämä estää oikeaa omistajaa saamasta tukirahoja kyseiseltä kiinteistöltä.
Jos tosiaan vuokrattuun alueeseen sisältyy peltoa ja sitä ei viljellä, niin ei tietenkään saa tukia, mutta ei se koko tilan muitten peltojen tukioikeuksia poista vaikka samaa RN:oa olisivatkin. Eli tuulimyllyfirma hakee n.s. Erityisen oikeuden kirjaamista, ( ennen tunnettiin vuokraoikeuden kiinnityksenä) joka kohdistetaan vuokrattuun alueeseen, ei koko tilaan. Ja jos esim. pankki on hakenut kiinnityksen ko. oikeuteen, ei se tarkoita sitä että koko tila, jota ei ole vuokrattu, olisi kiinnitetty. Ja voihan tuulifirma antaa silti oikeuden viljellä pelto-osuutta jos siihen ei mitään rakennelmia tule. Nyt ainakin täällä Pohjanmaalla myllyt ja suunnitelmat ovat puhdasta metsäaluetta. Ja vielä noista tuista, ei ainakaan vielä ole tarvinnut rasitustodistusta hakemuksiin liittää, vaan eipä tuota koskaan tiedä. ;D
noin voi niin kun sopia että ropeli firma maksaa verot kiinteistön omistajan puolesta
verotus oikeuden haltijalla ei ole tommosiin sopimuksiin mitään sanottavaa vai
Verot menee lainsäädännön mukaan, eli jos vaikka rakennat ok-talon , teollisuushallin tms. vuokraamallesi tontille, maksat kiinteistöverot koska hallitset ko. aluetta sopimuksen mukaisesti, eli vuokraus rinnastetaan omistukseen määräaikaisena. Eli kysymys ei ole mistään keskinäisistä sopimuksista vaan selvästä verotuslainsäädännöstä, joka kirjataan selvyyden vuoksi sopimuksiin.

Muuten samaa mieltä, itse sain vaan verottajalta oikaisuvaatimuksen varauksen purkamisesta kerralla,siis kun investointi ei ollut varauksen suuruinen,piti loppu tulouttaa suoraan vaikka varauksen purkamisen takaraja ei ollutkaan vielä täyttymässä. Saattaa olla tulkinta eroja eri toimistojen välillä tai sitten osui ammattitaidoton verovalmistelija kohdalle.
Jos näin on menetelty, niin selvä virhe. Ei muuta kuin oikaisuvaatimus vireille. Voihan esim. seuraavana vuonna olla jokin toinen kohde vireillä johon varausta voi käyttää, tai tulouttaa suoraan.
maksaako kiinteistönveron kiinteistön omistaja vai vuokralainen
noin niin kuin yleensä
Ainakin EPV;n Tuulivoiman sopimuksissa on pykälä jonka mukaan vuokralainen maksaa kiinteistöveron, luulisin että käytäntö sama kaikilla muillakin.
Odotettavissa siis muutaman kymmenentuhannen kiinteistöverolippu.
Niin, verolippu menee tuulivoimayhtiölle! :)

Tasausvarausta tehtäessä ei sitä kohdenneta etukäteen johonkin tiettyyn hankintaan vaan se voidaan purkaa määräajan kuluessa mihin tahansa investointiin tai tulouttaa suoraan mikäli halutaan tasata verovuosien välistä vaihtelua. Aikaa purkamisen erääntymiselle on useampi vuosi,ei siis välttämättä seuraava verovuosi. Varaus kuitenkin purettava kerralla.

Varausta ei tarvitse purkaa suorassakaan tuloutuksessa kerralla, vaan voi jakaa kahdellekin vuodelle. Itse ainakin näin tehnyt eikä ole ilmoitusta muutettu tai mitään kyselty verottajan päästä. Purkuaika on kolme vuotta.
Se on kyllä kumma, että S-tiedon ohjelman vioista ei kukaan viitsi kirjoittaa  :D

Vissiin se yksi emävika on jo korjattu, mut sitähän käyttäjät eivät huomanneetkaan  :-X  :-X :-X
Käyttänyt S-tiedon ohjelmaa jo dos-versiosta alkaen. Toki virheitä joskus ollut. mutta on ne nopsasti korjattu. Eiköhän tuo ole alalla ihan tavallista että virheitäkin tulee, niin kuin kaikessa elämässä. Virheettömiä ja täydellisiä ei oo kuin hautakivien alla. ;D Ja mielestäni ko. firman neuvonta/tuki pelaa hyvin.
maksaako kiinteistönveron kiinteistön omistaja vai vuokralainen
noin niin kuin yleensä
Ainakin EPV;n Tuulivoiman sopimuksissa on pykälä jonka mukaan vuokralainen maksaa kiinteistöveron, luulisin että käytäntö sama kaikilla muillakin.
Käytännössä kiinteistövero on koiraveroon rinnastettava pakkomielle. Viimeksi mainitustakin luovuttiin, kun tuotot menivät asian hallinnoimiseen.
Viimeistään siinä vaiheessa näistä kiinteistöverokaavailuista luovutaan kun aletaan pohtia veron vaikutusta jokamiehen oikeuksille. Mulle kyllä sopii metsien kiinteistövero, mutta silloin kyllä loppuu metsässä ratsastuskin.
Juuri näin, itse olen myös sanonut että voisin kiinteistöveron varauksin hyväksyä, mutta silloin loppuu marjastus ym. Tosin kuka sen valvoo, metsät yli 19 km päässä pääosin. Pitääkö sitten palkata metsänvartija tyyliin britania? Tätähän ei sossut asiaa esilletuodessaan hoksaa, ainakaan suuri osa heidän kannattajistaan. Varmasti asiaa taas nostetaan pinnalle seuraavien eduskuntavaalien alla.
On myös ollut Suonentiedon maatalousneuvos ja parikymmentä vuotta ja aina on pelannut :)
Suonentiedon ohjelmia käyttänyt kanssa aikojen alusta, aina pelanneet, ja jos virheitä päivityksissä ollut niin nopsaan korjattu. Suosittelen!
Costantemille; ruiskutuskapasiteettia voi lisätä vaihtamalla suuttimet jolloin pääsee 150ltr/ha tai jopa pienempään vesimäärään. Itsellä vastaava ruisku ja olen käyttänyt vettä tuon 150ltr/ha eikä ongelmia ole ollut, eli 4,6 ha /ruis*****nen.  :)
Tilanteet vaihtelee. Kunhan ruuantuotanto maailmalla sakkaa pahemmin, nii hyväks tää maaelostelu täällä muuttuu. Mut nyt on tiukkaa. Kaikilla rintamilla. Neuvoisin pitämään kiinni maasta. Pellosta ja pelloksi kelpaavasta. Ois ainakin lapsille, jos niitä on, jotain jätettävää. Perunapelto edes. Mulla on erosta jo aikaa, mutta sillon ymmärsi toinen puolisko olla riitelemättä ja hajottamatta. Kiitos siitä hälle. Nyt jo jollain lailla tämä kokonaisuus toimii ja antaa elannon tälle perheelle. Jos teillä on samaan mahdollisuus, ja erityisesti jos on lapsia, koettakaa pitää tilakokonaisuus kasassa. Siitä on palkinto tulossa sitten tuonnempana.
Sinänsä ero ihmisestä on vaan kasvattava kokemus.
Viisaita sanoja, ruoantuotannon tulevaisuudesta olen samaa mieltä ja näitä ajatuksia yrittänyt perillisille tolkuttaa. Tosin pelkään että käy niin, että siinä vaiheessa kun ruoka on "kortilla", maatalous on "DelMonte" miesten hallussa, vrt. Monsaton otteet USA:ssa. Eli talonpoika onkin vain bisnesmiesten renki! Avioero maatilalla on kyllä katastrofi, aktiivityöelämässä niitä joutui selvittelemään, varsinkin jos lähtevä puoliso haluaa rahastaa viimeisen päälle.
tässä on digitaalinen mittaristo. meneekö pitkien katkaisialta vain yksi heräte virta johto releelle vai kuinka se näissä menee ja missä vaiheessa valojen virta jakautuu kahdelle eri sulakkeelle eli kuinka johdot menee?
Tuossa SDF:n linkissä on kaavio, näyttää samalta kuin ohjekirjassa. Valitettavasti en pysty enempää neuvomaan, ei ole ko. paikassa ongelmia ollut, vielä.....
Meinaa olla ongelmia natikan sähköjen kanssa joten kaipaisin kytkentäkaaviota. Mistä sellainen löytyy? :)
Ohjekirjassa  on sähkökaaviot, ainakin omassa 845Plus, vm. 1994, eli briteissä kasattu. Onko koneesi mittaristo digitaalinen vai perinteiset pyöreät? Varmaan sähköissä siten eroa. Ei nuo sähköjen asennukset ym:t ainakaan tässä versiossa kovin luottamusta herättävät ole, mutta tämän 10 vuoden aikana jona kone ollut, ovat kuitenkin pelanneet suht. hyvin, jopa lämmityslaitteen moottori.
Ei häävisti toimi anvian kaapelitkaan. Ens viikolla pitäs tulla saunalahde 4g mokkula saas nähdä pelittääkö paremmin.
Ainakin täällä Vaasan kupeessa pelittää Anvian kaapeli oikein hyvin, nopeus 10 megaa. Varmempi kuin mikään mokkula. Oletko varma ettei koneessasi ole jotain häikkää?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11