Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17

Viestit - iikkoo

Ikäni melkein ajan pelkäl valtral ja nyt viikon john deere 7430 -09 nii ainoot mikä jd:s on parempi nii ilmastointi, poppivehkeet ja koukku tulee kauemmas taka-akselilt. Ja miinuksii jaksa ees luetella!!!


Luettele ny pliiiis. Kiinnostais niin pirusti.
Neljällä paalajalla paalattiin  olkea viimeviikolla. Tiukimmat paali tuli jollain jd:n vanhalla remmikoneella, hyvä kun sai paalipiikin tungettua paaliin. Paalit oli sen jäljiltä kaikki vähän eri kokoa ja osa oli pinnasta löysiä sekä verkko miten sattuu. Myös sitomattomia paaleja harvakseltaan.
 Osaa koitettiin paalata viconin rf 135tai jotain sinnepäin. Sillä ei kuivan oljen paalaus onnistu tänä vuonna ollenkaan. Ilmeisesti paali lakkaa pyörimästä kammiossa loppuvaiheessa ja verkotus ei onnistu.
Loppu urakka oli welger rp 220:sen ja claas 355:sen hommia.Niillä homma kävi kuin tanssi ja paalit hienon muotoisia sekä sopivan tiiviitä, eikä ainoatakaan verkotushäiriötä.
Aikaisin kylvetty rypsi näyttää valmistuvan jo kohta ??? Kasvusto on vaffaa mutta oudon vaaleaa, siemenet tummia ja pieniä.
Ei ole vielä varissut.

Kyllähän se saa pian  valmistuakin. Lämpösumman puolesta homma menee niin kuin pitääkin. Noin sataa astetta omat vielä vaille. Sata astetta taitaa kertyä reilussa viikossa. kun sää ennustetta kattelin.
Tänään kävin ihmettelemässä rypsikasvustoja. Kasvustossa oli jo useita pahkahomeen saastuttamia yksilöitä - Amistar-ruiskutuksesta huolimatta. "luulin jo", että ruiskutus tänä vuonna olisi ollut turhaa, mutta tuo pahkahavainto muutti mieleni.
Onkos muiden lohkoilla ollut pahkanpoikasia?

Tänäään kävin ottamassa muutaman pystyyn kuolleen yksilön pellosta. Puolista kuolleista löytyi pahka varren sisältä.Lopuissa oli jotain tyvimädän tyyppistä tai sitten se oli alkavaa pahkahometta. Saastunta ehkä 5%:n luokkaa.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfoa tähkille ?
: 01.08.10 - klo:23:45
ld 50 arvo on sinällään vähän huono mittari. Sehän kertoo vaan paljonko sitä pitää syödä yhdeltä istumalta, että puolet syöjistä pääsee hengestään samantien. Pitkäaikaisvaikutuksista ld arvo kerro yhtään mitään.
Parempia ehdotuksia odotetaan.
Tähän liittyy jokunen kompa, mutta ei pidä ajatella kaavamaisesti.
Puhtaat eestaas-miehet ja saunantaakseviejät, miten toimitaan että sato saadaan talteen sujuvimmin?

Tällaiselle piävviljelijälle kun joskus on kiertämällä kylväminen ainoa mahdollisuus päästä tilkuilla edes jonkinlaiseen viljelykiertoon...
****
Piti nyt kumminkin tuumata kun jäi vaivaamaan  :D Kai sen vois kylvää kiertämällä ulkoreunoja myöten joilloin nurkkiin vois jättää pienet kylvämättömät alat ja keskelle tulis joku kummallinen kylvämätön paikka. Toisaalta siitä tuli kyllä niiiiin SAAATANAN ruma, että parempi kylvää viljalle. Epäsuorat rivit ne vasta rumia on.
Elho Side Chopper uusi pro malli RAL 1007 keltainen...
Yks juttu mua kans vaivaa, ku Farmarin mainoksissa lukee "Ammattilaisten ykköstapahtuma Mikkelissä". Mulle on ainakin jäänyt epäselväksi se, että minkä alan ammattilaisten? Ei ainakaan maatalousalan, jos lukee näytteilleasettajalistaa..  ;D

Mutta pääasia että prooakria saa kerättyä rahaa.

 :D
Ei, kiitos. Tarttis päästä se kerran nostamaan niin heräis varmaan paremmin ajatuksia.
Ei ole poloinen jurtinviljelijä saanut parempia kylvöohjeita vieläkään.
Saunapäiväkin taas ja koskas se ymppikausi vaihtuu?

Ketjun aloittaja, iikkoo! Miten optimoidaan kylvösuunnat?
Mä kylvöisin jonkun suoran reunan mukaan ja jollei semmosta oo niin sitte se tehdään. Päisteet viljalle. Mä en jurtin kylvöstä ymmärrä mitään ja nostokokemuksetkin rajoittuu alle kymmeneen hehtaariin. Yhden monimutkaisen pikkupalan olen nostanut, jossa oli kulmia ja kiiloja. Kyseisen jurttimaan reunat oli oikaistu viljankylvöllä. Mä en olisi kylväny sille maalle aariakaan jurttia...
Kasvintuotanto / Vs: Tuholaiset 2010
: 06.07.10 - klo:23:14
Ensimmäiset vehnät 50%: sesti tähkällä. Just ajoin tähkäsääsket.Jonku verran niitä oli jo. Toisella lohkolla muutama tähkä tullut pitkälle ja loput tupessa. Siitä huolimatta niitä oli sieläkin. Täytyy kai ajaa ne loppuviikosta. Mikähän se oikea torjunta ajankohta on? Pitääköhän käydä toisenkin kerran jos niitä tulee ennen kukkimista?
Onkos se nyt sitten ihan väärin kylvää kierämällä pari ensimmäistä rinkiä? Jos meinaat kulmauksiin saada siementä on tämä ainut vaihtoehto, ellet sitten peruuta kylvökonetta kulmassa naapurin puolelle...
Vai onko ainut järkevä vaihtoehto kylvää päät jälkeenpäin?
Nimimerkki kiertäen ja kaartaen

Ruiskunleveys kiertämällä ympäri ja sitte edestakasin joko pisintä reunaa tai suorinta reunaa. Hyvä tulee.Itte ajan 5 rinkiä ympäri. Joskus kaikki  viis kierrosta onnistuu kääntymään hyvin kone maassa, mutta jos on alle 90 asteen nurkkia niin voi kahdella sisimmäisellä kieroksella voi joutua nurkassa tekemään silmukka käännöksen.Kääntöjarrulla kun vähän avustaa niin ei käytännössä jää käännökseen haukipaikkaa. Riippuu tietysti vähän kylvökoneesta, traktorista ja ennenkaikkea niiden välisesn nivelpisteen sijainnista.
Jatkuuko tuo kiertämällä kylväminen sukupolvelta toiselle? Yllättävän moni nuori ja fiksu isäntä vaan vuodesta toiseen jaksaa tahkota lohkonsa kiertämällä. Toivottavasti ympäristötuen ehtoihin tulee pian kielto moiselle  :D


Olen aika aloittelija tai paremminkin lopettelija viljelyasioissa niin mitäs pahaa tässä kiertämisessä nyt on? Käännöksiä tehdään muuaalla kuin piiriojien läheisyydessä. Elikkäs saattavat olla kosteampia paikkoja. Mutta mitäs muuta?

Kiertämällä kylväessä lannoite ja siemenmäärä muuttuu optimista aina kun kun kone hiukankin kaartaa jonnekkin suuntaan.
Kiertämällä kylvettyjä on mahdoton ruiskuttaa tarkasti. Jos ruiskulla ajaa edestakaisin on tarkasti ajaminen mahdotonta kylvörivien mukaisesti. Jos taas seurataan ruiskulla kylvinkoneen jälkeä niin kaarrospaikkohin tulee kohtia johon nestettä menee vähemmän ja enemmän. Kaarroksen ulompi puominpää menee jo hurrjasti lujempaa kuin sisempi pää. Nopeusero kymmeniä prosentteja. Heikempi torjunta tulos, rikat jää eloon ym. ym.
 Lisäksi ne on rumia kattella.
Moni isäntä on jo päässyt eroon kuviokyntämisestä, mutta tuo kylvövaihde on jääny päälle.
 
Jatkuuko tuo kiertämällä kylväminen sukupolvelta toiselle? Yllättävän moni nuori ja fiksu isäntä vaan vuodesta toiseen jaksaa tahkota lohkonsa kiertämällä. Toivottavasti ympäristötuen ehtoihin tulee pian kielto moiselle  :D


Samat tyypit ajaa jonnulla kylätietä kuuttakymppiä etukuormaajan aisat yläasennossa.

 :D

 :D
Kasvintuotanto / Kiertämällä kylväminen
: 25.06.10 - klo:13:02
Jatkuuko tuo kiertämällä kylväminen sukupolvelta toiselle? Yllättävän moni nuori ja fiksu isäntä vaan vuodesta toiseen jaksaa tahkota lohkonsa kiertämällä. Toivottavasti ympäristötuen ehtoihin tulee pian kielto moiselle  :D
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 17