Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Forgiven

Kasvintuotanto / Basagran + Agil?
: 15.05.18 - klo:11:33
(+hiven, mutta se harvemmin mitään sotkee)

Onko kokemuksia noiden sekoittamisesta, ei tahdo mistää taulukosta löytyä mielipidettä...
...apila ja heinät kasvavat sen verran vauhdilla että kohta jo myöhässä...
'Paloi' magneettiventtiilin kela... (suli kyljestä muovi, on siellä jotain kuumaa ollut)
Sen verran hyvin ettei tahdo edes irrota, pitää miettiä millä sen tuosta ottaa, vai pitääkö kokonaan irroittaa...

Noh, pitkän mietinnän jälkeen, kun tuo meni ykkös suuttimelta, vaihdoin 1. suuttimen sähköjohdon tuohon kakkosen kellalle, vaihdoin suuttimet toisinpäin että lämpö edes vähän nousee, ja 'kakkos' poltin pois käytöstä.

Tuntui tuo noin toimivan, mutta tuliko tässä tehtyä jotain riskialtista mitä en tullut ajatelleeksi.
Hyvin alustava ajatus kun kerran nopeasti koitin, enkä enempää jäänyt tutkimaan...
Mutta ei viimesellä yrittämällä jaksanut lähteä käyntiin, tänä syksynä muutenkin tuntunut 'raskaammalta' tuo käynnistäminen ('pyörähtää hitaasti' mutta käynnistyi tähän asti)  ... akussa näytti olevan täysi lataus, ei siitä kiinni sitten... muita hyviä vaihtoehtoja ennen kuin vaihdan koko startin?
Itse pneuma on ollu 'hautausmaalla' varmaan ainakin vuosikymmenen jo (en muista ikinä nähneeni käytössä) mutta tuli tuo vastaan 'varastosta' ja mietin josko se vaikka toimisi...



En vielä kokeillut, ajattelin hieman aukoa ja katsoa mitä sieltä löytyy sisältä, mutta jos jollakulla olisi tietoa mitä tuosta vielä puuttuu? Löysin kuvassa näkyvien lisäksi pari letkua joissa toisessa oli tuohon kanisterin kylkeen sopiva 'liitin' vielä mukana (toista ei ole näkynyt) ja letkun toisessa päässä ei ole mitään kiinni, onko siellä ollut jonkin näköistä suutinta alunperin?

Ja onko tuo kuinka toimiva laite ollut alunperin? (kannattaako nähdä vaivaa elvytykseen jos ei ihan helpolla satu onnistumaan)


Pienempi vaiva se kait on.  :-X
Eli eli...

Piensiemenellä on tavattu käyttää tuota kylmäilmakuivaajaa, ja propellit sun muut toimivat ihan hyvin, ongelma on lähinnä että tuota lisälämpöä ei ole käytetty ainakaan neljään, viiteen vuoteen, ja henkilökohtaisesti en koskaan...

Kattilasta kiertää vedellä tuonne lämmönvaihtimeen, tai ainakin sen kuuluisi...

Kattila näyttää hirvittävältä, ja poltin on kait rikki, puulla sen saisi ehkä lämpiämään...

Mitä tuosta nyt ehdottomasti kannattaisi tarkistaa/huoltaa ennenkuin kokeilee laittaa päälle, ja tarkistaa päälle laitettua?

******* siirtää ne tuolta kylmäilmakuivaajasta lämpimään, ja varsinkin kun tuo lämminilmakuivaaja puhaltaa nuo piensiemenet aina jostain ulos (lähinnä ylhäältä esipuhdistajan välistä)...

Ja jos jossain olisi taulukko joka kertoo millä ilman suhteellisella kosteudella saa siemenen x% kosteudesta vielä kuivempaan suuntaan...?
Ne nuo kemikaalit kaato?
Etualalla näkyy kuvassa vahva luomu kasvusto josta pääkasvia ei tunnista, mutta takana näyttää ihan oikeasti viljellyltä...

Koneet, laitteet ja tekniikka / Nakuttaa...
: 01.09.15 - klo:11:39
...kauanko tuo mahtaa kestää? syöttölaitteen sähkömoottorin suunnalta alkanut kuulua ihan uusia ääniä, hajoaako se 'ihan pian' vai kestääkö kauden loppuun?
En vielä saanut sitä pihaan asti ajettua, mutta ajattelin aloittaa näin melko hyvissä ajoin.

Paikalla käydessä vaan löytyi hieman lisää korjattavaa  >:(



Onko kenelläkään kokemusta polykarbonaatin käytöstä 'tuulilasina' puimurissa? Ei menisi seuraavalla kerralla niin helposti kivet läpi...  ???
Koneet, laitteet ja tekniikka / Pressut?
: 11.07.15 - klo:20:48
En nyt ennakoi sateista puintiaikaa, vaan...
...tuli korjattua lannoitteiden säilytyspaikkaa, mutta kattoa en kuitenkaan tehnyt, ja vanha pressu ei näytä enään vedenpitävältä.

Mistä noita saisi, kohtuu hintaan, ja ei mitään kevyt peitteitä, vaan jotain mikä kestäisi nyt ainakin sen 5, mielummin 10 vuotta ulkona jatkuvasti.
Metsätalous / Vuosikasvut irti?
: 17.03.14 - klo:07:39
Tuossa metsässä käydessä katselin että useaman kuusen juurella näkyi oleva paljon vihreää. Eli vuosikasvut on jokin syönyt(?) irti oksien päistä. Tunnistaako joku mikä tuollaista tekee?
Vapaa sana / Ihan rehellisesti ottaen...
: 19.01.14 - klo:00:42
Eihän minua niin häiritse tämä vapaan sanan elämä...
...en minä sitä ymmärrä, tuntuu alaikäisten tasolla olevan tämä...

...mutta silti, olkoon.

Mutta piilottakaa nyt helvetti edes tämä osio kirjautumattomilta lukijoilta niin ei vahvistu tuo kuva täysin älyttömistä maanviljelijöistä muille satunnaisille vierailijoilla.

nimim. minua hävettää.
Tänään näköjään saivat vihdoin jotakin valmiiksi, tätä on tehnyt mieli lukea jo pitkään...
Tosin näkyy olevan reippaat 300 sivua pitkä dokumentti, pieni tiivistäminen ei olisi ollut pahasta, tässä voi mennä hetki...

http://www.maaseutu.fi/fi/index/maaseudunkehittamisohjelmat/ohjelmakausi/valmistelu.html
http://www.maaseutu.fi/attachments/ohjelmakausi_2014-2020/6LmoiR08y/Luonnos_Manner-Suomen_maaseudun_kehittamisohjelmaksi_2014-2020_netti.pdf

Nopeasti katsoen tuossakaan luonnoksessa euroja vielä ole keksitty mainittavaksi, mutta katsotaan jos siinä nyt olisi jotain lukemisen arvoista...
Kasvintuotanto / Siemenen pakkaus..?
: 22.10.13 - klo:02:24
Näin hieman pidemmälle tässä miettien, kuinkas tämä oikein toimii?

Eli kun tuossa talvella olisi kuitenkin aikaa lajitella vaikka kuinka niin mitä tuohon siemenpakkaamo toimintaan oikeastaan vaaditaan? Eviran sivulta lueskelin hakemuksia ym. ja ei siellä nyt mitään aivan mahdotonta näkynyt olevan.

Mutta entäs se tuotto? Kun tuota noin ulkoapäin katsoo niin täytyyhän siitä saada ihan pirun hyvin rahaa, mutta kysymys on tietysti että mihin se tässä ketjussa se raha katoaa?

Timotein siemenestä maksetaan ~1700 €/tn ja siemen maksoi 220€/20kg niin eikös tuossa nyt tule aivan prkl paljon eroa viljelijän kannalta,nopeasti kun laskee niin.. hm... Siemenen hinta 6,4 kertaistuu matkalla...

Eli jos vielä pakkaisi sen siemenen tuohon viljelyn perään niin pääsisikö tästä paremmin osille vai viekö tässä joku kolmaskin osapuoli hirveän ison siivun välistä, jalostaja/kauppias?

Oliskos tuohon jotain pätevää menetelmää, että ei moista joutuisi vuosittain tekemään?
Eli kuivaajan pohjamonttuun (ja pannuhuoneeseen) tulee lattian/seinien läpi (ainakin) keväisin vettä sen verran että uppopumpulla tai ämpärillä joutuu sitä sieltä pois hakemaan... tuossa viimeisiä imeytin sahanpuruun/kutteriin ja ei tuo niin kivaa hommaa ole että joka vuosi sitä tekisi mieli tehdä.  >:(
Sivuja: [1]