Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 156

Viestit - Apilas Jr.

aika outo, jopaa hämmentävä juttu on nyt kyllä tässä  :-\ :-\ :-\ :-\

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5302aa25-563c-4e01-b6ed-6e753becc5dd

Kylmis oli sittenkin oikeassa, Iltalehti kirjoittaa asiaa.  ;D


Ja sit tää sekoilu harmaan talouden kanssa, silkaa vit tuilua hallitukselle tämäkin, eikä yritetä sanallakaan syyttää edellistä hallitusta. Onko kokoomuksen puoluetoimisto unohtanut maksaa Iltalehdelle mainoslaskut. :o

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f45b749c-8f91-4bf2-afd2-74da8228699c

Orpo ja Rantanen yllätettiin housut kintuissa talousrikostorjunnassa
Voortimies tuntuu olevan todella punainen , vaikka foorti onkin kait yleensä sininen. Mää oon taas ollu aina sitä  mieltä, että traktorin väri on punainen, mutta muuten en noiren punaasten kans viihdy. Akan suvuskin niitä on joku , mutta nekään ei haittaa jos pitävät suunsa kiinni. sama kun homojen kans. Kenellekkään niistä ei oo haittaa jos pysyvät vaan kiltisti kaapis.

Voortimies eli Apilasjr on yhtä punikki kuin Sepekin.


Hyvä yhteenveto asiasta. Ja vielä tunnetusti melko oikeistolaiselta toimittajalta. Näkee reaaliteetit.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cbbf4fd2-5dec-4d0d-8c77-44f58c995319

"Käytännössä monet nyt riidan kohteena olevista kysymyksistä on mahdollista sopia työntekijöiden ja työnantajien välisin työehtosopimuksin ensi syksyn työmarkkinakierroksella. Niissä pöydissä hallituksella ei ole toimivaltaa."

"– Ainoa, mikä on tällä hetkellä julkisuuteen todettu, liittyy paikalliseen sopimiseen. Osa liitoista joutuu niitä sitten arvioimaan, että miten säännöksiä on tarpeen muuttaa, jos paikallinen sopiminen leviää, kuten nyt näyttää, Eloranta sanoo.
Hallituksen tavoitteena on tehdä paikallisesta sopimisesta mahdollista yhdenvertaisesti kaikissa yrityksissä riippumatta siitä, kuuluuko yritys työnantajaliittoon."

"Onko suomalaisesta sopimisjärjestelmästä enää tämän kevään jälkeen mitään jäljellä?
– Kyllä tässä luottamus menee pitkäksi aikaa, ja lommot ovat merkittäviä. Myös kolmikantaisen valmistelun ja sopimisen totaalinen ohittaminen on vuosikymmenten perinteen romukoppaan heittämistä, Eloranta sanoo.
SAK:n puheenjohtajan mukaan jotkut toivovat nyt, että siirrytään puhtaasti parlamentaariseen järjestelmään.
– Silloin työehtokysymykset tulevat olemaan yhä enemmän vaalikamppailun kohteena, Eloranta sanoo."


Hallitus toimenpiteillään on saattanut aiheuttaa vuosikymmeniä kestävän vastakkainasettelun työmarkkinoilla. Ja se jos mikä on jotain ihan muuta kuin hallituksen hehkuttama Ruotsin malli, joka nimenomaan perustuu neuvotteluihin ja sopimiseen. Siksi siellä luottamus pelaa ja hommat toimivat. Hallitus lähti sopimisen sijasta sanelulinjalle ja veikkaan että siitä maksetaan vielä todella kallista hintaa vuosien mittaan.

Aamen, sanoi puhuva possu.  Tämän takia hallituksella on niin kova kiire kieltää poliittiset lakot. Jos asiosita päätetään lainsäädännöllä, on niitä vastustavat lakot poliittisia. Jos taas näistä päätettäisiin tes-pöydissä, ei poliittisten lakkojen kieltäminen toimisi. Ja suoraan työehtoihin kohdistuvia lakkoja ei edes tämä sinimusta hallitus uskalla kieltää.
Dr. Räjähtävä Kana kirjoittelee nykyään niin sekavia, että en jaksanut lukea kuin pari kappaletta.  EKR yrittää pysyä oikeistopopulismin aallonharjalla, pääsanomana tuntui olevan että helpompaa on on sopeutua kuin hidastaa ilmastonmuutosta. Meillä läskeillä rikkailla länsimaalaisilla tietysti on varaa sopeutua, mutta kaikilla maailmassa ei ole.

Ja mitä turvallisuuteen tulee, fossiilisista eroon pääseminen on etenkin Suomelle ja muille tuontienergiasta riippuvaisille maille kohtalonkysymys.  Suurin osa fossiilisista tulee ryssän ja Saudien kaltaisista persläpimaista. En jaksa olla ihmettelemättä oikeistokonservatiivien halua rahoittaa ko. maiden toimintaa.  :o

https://yle.fi/a/3-8815515
Suomi kirjaimellisesti jalostaa sen nikkelin ja kuparin, jota ryssä tulee käyttämään meitä ja ukrainalaisia vastaan. Koska siihen tämä menee, jos lännen päättäjät eivät löydä muniaan.  Putella on nyt "vaalien" jälkeen draivi päällä, ja täällä asetellaan punaisia viivoja omalle pihamaalle.:(
Lapsiasiainministeri onnistui syöttämään suoraan ryssän lapaan kommenteillaan. Milloinkahan Suomessa ja muualla Euroopassa ymmärretään, että jos ryssä halutaan nitistää, se MAKSAA meille ihan konkreettisia euroja. Ukrainalaiset maksaa hengellään ja vapaudellaan, täällä kitistään bensan ja nikkelin hinnasta. Nämä tollukat tulevat saamaan oman suursotansa, jos meno ei muutu. Venäjä taipuu joko rahan puutteeseen tai sotilaalliseen tappioon. Ensimmäinen olis lännelle helpompi, jos tinkisimme edes hieman oman perseemme mukavuudenhalusta. >:( >:( >:(

Lainaus
Venäjän medioissa riemuitaan elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) kommenteista Yleisradiolle.

Yle kysyi Rydmanilta perusteita sille, miksi hallitus jatkaa nikkelikauppaa Venäjän kanssa.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti nostaa haastattelusta useita kohtia, jotka lähtivät kiertämään laajalti Venäjän eri medioihin.

Erityistä riemua herättää Rydmanin lausuma, jonka mukaan ”Suomi ampuu itseään jalkaan" Venäjän vastaisilla sanktioilla.

Ria Novostin mukaan Suomessa vastustetaan ajatusta kieltää nikkelin tuotanto Venäjältä.

– Kauppasaarto olisi katastrofi lännelle, Suomi ja Eurooppa kärsivät paljon enemmän kuin Venäjä.

Venäjän medioissa Rydmanin kommentit liitetään osaksi lännessä leviävää mielipidettä, jonka mukaan Venäjän vastaiset pakotteet ovat hyödyttömiä ja epäonnistuneita.
Nythän on hallituksen puolelta annettu ymmärtää, että rahat on oikeasti loppu, ja lisää velkaa ei voi ottaa (paitsi hyvätuloisten veronalennuksiin ja turkistukiin). Vvm on ilmoittanut, että leikkauksia tulee lisää, eikä kukaan enää välty leikkauksilta. Herää kysymys milloin aletaan saksia maataloudesta. Hallinnosta on leikattu muutama milli sieltä täältä, ihan vaan että voisi sanoa että maatalouskin osallistuu.  Nämä on tietysti karkkirahoja siihen nähden minkä verran valtio maataloutta oikeasti pönkää. Pelkän eläkejärjestelmän pyörittämiseen velkarahalla menee lähes miljardi euroa. Kansallisiin maataloustukiin toinen miljardi.  :o

Nyt olisi oikea aika lopettaa velaksi eläminen... :o




 #rahaaon
20 vuotta on kulunut, kun nelostiellä kolisi turhan kovaa. Ylen aamu-uutisissa asiasta mainittiin, mutta illan uutisissa asiasta ei mainittu mitään. Miksi?

Asia sai jo erikoisia piirteitä onnettomuuden sattuessa, kun uhrien nimet julkaistiin televisiossa. Jo silloin muistettiin kertoa, että bussimatkustajat olivat pääosin kotoisin pääkaupunkiseudulta. Mukana oli kuitenkin myös matkan varrelta kyytiin nousseita matkustajia. Todennäköistä on, että uhrien omaisissa oli ja on sellaista porukkaa, joka pystyy vaikuttamaan johonkin. Oliko vaikuttaja tai vaikuttajat syynä siihen, että uhrien nimiä julkaistiin? Sitä ei tiedä, mutta nyt vaikuttaa siltä, että kun juttu jätettiin ylen illan uutisista pois, joku sanoi tai soitti jollekin, että eipäs uutisoida enää.

Tapaus on ollut niin merkittävä, että kyllä siitä olisi hyvä muistuttaa edes kerran kymmenessä vuodessa. Minusta yle mokasi tämän merkkipäivän totaalisesti.

Tosin, aamun uutisoinin kärkenä osin oli se, että vasta nyt onnettomuuspaikan ohituskaistoille aletaan rakentamaan keskikaidetta, valaistusta ja kokoomateitä. Samalla myös kerrotaan, että keskikaide olisi estänyt onnettomuuden. Aika vahva väite. Voihan se pitää paikkansa, mutta ei se täysin varmaa ole. 

Mutta jotain hämärää uutisoinnissa oli, koska iltauutisissa siitä ei enää puhuttu.

Tää sun Yle-viha saa jotenkin koomisia piirteitä, nytkö on uutisoitu väärin tästäkin aiheesta?  :o
Kun ei provosoidu niin homma etenee kuin juna. Orpo&Satonen vie uudistukset maaliin määrätietoisesti. Tämä, jos mikä on jämäkkää johtamista ja vastuunkantoa. Tätähän on peräänkuulutettu ja tässä sitä nyt tulee.

Mä pahoin pelkään että tämän jämäkän (  ::)) johtamisen tuloksia korjataan syksyn TES-kierroksella. Jokainen duunarien asemaa huonontava lakimuutos otetaan korkojen kera takaisin tes-neuvotteluissa. Ennustan, vaikken toivo, että nämä kevään lakot on lastenleikkiä syksyyn nähden.  :(
Ei kyllä hyvältä näytä. Asiallista on kyllä puuttua näihin ay-liikkeen suhmurointiin ja härskiyteen . Mutta miten hallitus toimii, tiedoitusvälineissä ja somessa keskitytään vitt---emaan, ulisemaan menneistä ja uhriutumaan. Sama taso kuin komukoilla.
Ja Orpo jos joskus on esillä, pyyhkii hikeä pöllölasit huurussa. Jämäkämpää toimintaa kaivataan, sanotaan miten asiat on ja sillä siisti.
Oppositiostakin tukea tulee jos jätetään saksikäsipurran postaukset vähemmälle.  Puhelimet pois Mäkelältä, Sammallahdelta, Kalevalta ym saman tason kavereilta. Ymmärrän hyvin tutkimusta, kun suomalaiset ovat kuitenkin aika empaattista ja rehellistä kansaa että populistinen sonnan jauhaminen ei kuulu järkevään hallitusvastuuseen. Ja vaadimme Hakkaraista ehdolle eu.hun.

Suomalainen lyö neliraajajarrutuksen päälle ihan luonnostaan, kun aletaan v ittuilemaan ja  sanelemaan yksipuolisesti. Olen sanonut tämän täällä jo aiemmin, että tilanne ajettiin ihan turhaan näin pitkälle. Nyt siitä on tullut arvovaltakysymys, josta kumpikaan osapuoli ei voi perääntyä. Huurupäisimmät rasvailevat jo sisällissodan aikaisia kivääreitään. Kannattaa muistaa, että tänä vuonna on aika moni TES katkolla. Jos nyt poltetaan sillat kaikkiin suuntiin, palaa uusien sopimuksien sorvauksessa aikaa ja tupakkia. 

Kaikille pää sauhuten asiaa kommentoiville suosittelen Veikko Huovisen novellia " Lahtari ja  Punikki", sopii  pirun hyvin nykyiseen tilanteeseen. :P
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.03.24 - klo:09:20
Vapaa sana / Vs: vihreitten syytä..
: 15.03.24 - klo:08:55
Omanlaista kusipäisyyttää vaatii laittaa tämäkin tragedia jonkun poliittisen aatteen syyksi, ihan vaan että saisi nostaa omaa häntäänsä.  :(
Hyää pohdintaa... Suomen talouden paskalle menolle syypäitä saattaa olla muutkin kuin ahneet duunarit. Yritysjohtajat osaavat vinkua valtiota apuun kokoajan, mutta saatu hyötyy jaetaan pois osinkoina, eikä mielikuvitus riitä pisneksen kehittämiseen. Kyllä mullekkin osingot toki maistuu, mutta pitkässä juoksussa tulee kyl pää vetävään käteen.  :(

Lainaus
Suomen keskeinen ongelma on se, ettei talous ole käytännössä kasvanut noin 15 vuoteen ja yritysten tuottavuus on junnannut.

Yksin­kertaistaen sanottuna tuottavuus kasvaa, kun vähemmillä panoksilla saadaan aikaan enemmän.

Ihmisten arjessa talouden pysähtyminen näkyy valtion velkaantumi­sena, etujen ja julkisten palvelujen leikkauksina, heikkoina palkan­korotuksina ja lakkoina.

Syyllisistä ei ole pulaa.

Yrityspuolen lempparisyyllinen on ay-liike, joka ei ole suostunut riittävän joustaviin työehtoihin. Ja verot. Ja valtion menot. Ja virkamiehet. Ja tietysti poliitikot.

Työn tekemisen ehtoja sietääkin uusia, ja monet poliitikot ovat suhtautuneet työperäiseenkin maahanmuuttoon nihkeästi jo ennen perussuomalaisia.

Toisaalta Suomi oli yksi Euroopan tuottavimmista maista nykyistäkin jäykemmillä työehdoilla vielä 2000-luvun alkupuolella, tosin paljolti Nokian ansiosta.

Jos Suomi olisi jatkanut samaa hyvää menoa sekä väestökasvussa että talouskasvussa kuten Ruotsi, nyt tuskin olisi lakkoja eikä vähävaraisten etuja leikattaisi.

Vaikka ay-liikettä voi syyttää monesta, paikallisen sopimisen puutteet, poliittiset lakot tai korkeat verot eivät tuhonneet maailman suurinta kännykkäyritystä. Nokian johtajat tekivät ihan itse ensin pitkään oikeita ja sitten vääriä päätöksiä.


Nokian ja paperiteollisuuden samanaikaisten romahduksien jälkeen paljastui, kuinka yksipuolinen Suomen talouselämä on.

    Ovatko työehdot este tuottavuuden nousulle?

Mitä jos Suomen ongelma on myös se, ettei täällä ole riittävästi hyviä yritysjohtajia?

Tälle väitteelle löytyy jopa tukea, etenkin jos Suomen pomoja vertaa Ruotsin markkinoinnin ja riskinoton osaaviin johtajiin, jotka vieläpä tulevat toimeen ay-väen kanssa.


Suomen tuottavuus ei ole noussut muun muassa siksi, että yritysjohtajat eivät ole keskimäärin uskaltaneet riittävästi investoida kotimaassa eivätkä etenkään uusiin tuotteisiin. Sen sijaan osinkoja suomalaisyritykset jakavat maailman mitassa runsaasti.


Yritykset valittavat työn tekemisen ehdoista Suomessa. Sallittakoon kysymys. Ovatko työehdot lopulta ydineste tuottavuuden nousulle Suomessa? Onhan Suomessa kerrotuista ongelmista huolimatta valtava määrä mahtavia yrityksiä.

Muistatteko, kun Juha Sipilän (kesk) pääministerikauden aikana pikkulapsetkin oppivat, että Suomen ydinongelma on kustannuskilpailukyky?

Eli yksinkertaistaen se, että Suomessa oli liian kalliit työntekijät suhteessa tuotantoon. Tämä piti saada kuntoon, niin uusi nousu alkaa.

Ay-liike suostui kilpailijamaita keskimäärin alhaisempiin palkankorotuksiin ja kustannuskilpailukykykeskustelu hiipui. Työllisyys parani, rakennuksia nousi, mutta tuottavuus junnaa yhä.
.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010276730.html
Eläkelläinenkin saa nauttia makeista yöunista Purran hallituskauden aikana. Purran leikkaussakset eivät saksi eläkeläisiä  :D

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5f2da199-9591-4870-91f4-768f18361bf2

Vihreät näyttää olevan ainoa puolue, joilla on munaa ottaa niiltä joilla on ylimääräistä.  8)
Vapaa sana / Vs: Aamulehti
: 14.03.24 - klo:08:32
Aamulehti on Vihreiden toimittajien valtaama parasiitti, eikä sillä ole mitään tekemistä vanhan hyvän ajan Kokoomuslaisen pää-äänenkannattajan kanssa.

Oli erittäin suuri virhe julistaa Aamulehti sitoutumattomaksi sanomalehdeksi. Käytännössä lehti on kuitenkin poliittisen agendan väline toimittajille ja kukaan ei valvo sitoutumattomuutta. Tämän päivän yhteiskunnan henkeen Kokoomuslainen Aamulehti istuisi edelleen ihan hyvin.

Jostain jännästä syystä tärkein media jota seuraan on Iltalehti.

Miksiköhän?

Jännä juttu, kerrassaan mysteeri...  :o

Kylmiksellekin suosittelen pistäytymistä oman kuplan ulkopuolella.  ;D



Lähde: Journalisti
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 156