Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 154

Viestit - Apilas Jr.

Ei kyllä hyvältä näytä. Asiallista on kyllä puuttua näihin ay-liikkeen suhmurointiin ja härskiyteen . Mutta miten hallitus toimii, tiedoitusvälineissä ja somessa keskitytään vitt---emaan, ulisemaan menneistä ja uhriutumaan. Sama taso kuin komukoilla.
Ja Orpo jos joskus on esillä, pyyhkii hikeä pöllölasit huurussa. Jämäkämpää toimintaa kaivataan, sanotaan miten asiat on ja sillä siisti.
Oppositiostakin tukea tulee jos jätetään saksikäsipurran postaukset vähemmälle.  Puhelimet pois Mäkelältä, Sammallahdelta, Kalevalta ym saman tason kavereilta. Ymmärrän hyvin tutkimusta, kun suomalaiset ovat kuitenkin aika empaattista ja rehellistä kansaa että populistinen sonnan jauhaminen ei kuulu järkevään hallitusvastuuseen. Ja vaadimme Hakkaraista ehdolle eu.hun.

Suomalainen lyö neliraajajarrutuksen päälle ihan luonnostaan, kun aletaan v ittuilemaan ja  sanelemaan yksipuolisesti. Olen sanonut tämän täällä jo aiemmin, että tilanne ajettiin ihan turhaan näin pitkälle. Nyt siitä on tullut arvovaltakysymys, josta kumpikaan osapuoli ei voi perääntyä. Huurupäisimmät rasvailevat jo sisällissodan aikaisia kivääreitään. Kannattaa muistaa, että tänä vuonna on aika moni TES katkolla. Jos nyt poltetaan sillat kaikkiin suuntiin, palaa uusien sopimuksien sorvauksessa aikaa ja tupakkia. 

Kaikille pää sauhuten asiaa kommentoiville suosittelen Veikko Huovisen novellia " Lahtari ja  Punikki", sopii  pirun hyvin nykyiseen tilanteeseen. :P
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.03.24 - klo:09:20
Vapaa sana / Vs: vihreitten syytä..
: 15.03.24 - klo:08:55
Omanlaista kusipäisyyttää vaatii laittaa tämäkin tragedia jonkun poliittisen aatteen syyksi, ihan vaan että saisi nostaa omaa häntäänsä.  :(
Hyää pohdintaa... Suomen talouden paskalle menolle syypäitä saattaa olla muutkin kuin ahneet duunarit. Yritysjohtajat osaavat vinkua valtiota apuun kokoajan, mutta saatu hyötyy jaetaan pois osinkoina, eikä mielikuvitus riitä pisneksen kehittämiseen. Kyllä mullekkin osingot toki maistuu, mutta pitkässä juoksussa tulee kyl pää vetävään käteen.  :(

Lainaus
Suomen keskeinen ongelma on se, ettei talous ole käytännössä kasvanut noin 15 vuoteen ja yritysten tuottavuus on junnannut.

Yksin­kertaistaen sanottuna tuottavuus kasvaa, kun vähemmillä panoksilla saadaan aikaan enemmän.

Ihmisten arjessa talouden pysähtyminen näkyy valtion velkaantumi­sena, etujen ja julkisten palvelujen leikkauksina, heikkoina palkan­korotuksina ja lakkoina.

Syyllisistä ei ole pulaa.

Yrityspuolen lempparisyyllinen on ay-liike, joka ei ole suostunut riittävän joustaviin työehtoihin. Ja verot. Ja valtion menot. Ja virkamiehet. Ja tietysti poliitikot.

Työn tekemisen ehtoja sietääkin uusia, ja monet poliitikot ovat suhtautuneet työperäiseenkin maahanmuuttoon nihkeästi jo ennen perussuomalaisia.

Toisaalta Suomi oli yksi Euroopan tuottavimmista maista nykyistäkin jäykemmillä työehdoilla vielä 2000-luvun alkupuolella, tosin paljolti Nokian ansiosta.

Jos Suomi olisi jatkanut samaa hyvää menoa sekä väestökasvussa että talouskasvussa kuten Ruotsi, nyt tuskin olisi lakkoja eikä vähävaraisten etuja leikattaisi.

Vaikka ay-liikettä voi syyttää monesta, paikallisen sopimisen puutteet, poliittiset lakot tai korkeat verot eivät tuhonneet maailman suurinta kännykkäyritystä. Nokian johtajat tekivät ihan itse ensin pitkään oikeita ja sitten vääriä päätöksiä.


Nokian ja paperiteollisuuden samanaikaisten romahduksien jälkeen paljastui, kuinka yksipuolinen Suomen talouselämä on.

    Ovatko työehdot este tuottavuuden nousulle?

Mitä jos Suomen ongelma on myös se, ettei täällä ole riittävästi hyviä yritysjohtajia?

Tälle väitteelle löytyy jopa tukea, etenkin jos Suomen pomoja vertaa Ruotsin markkinoinnin ja riskinoton osaaviin johtajiin, jotka vieläpä tulevat toimeen ay-väen kanssa.


Suomen tuottavuus ei ole noussut muun muassa siksi, että yritysjohtajat eivät ole keskimäärin uskaltaneet riittävästi investoida kotimaassa eivätkä etenkään uusiin tuotteisiin. Sen sijaan osinkoja suomalaisyritykset jakavat maailman mitassa runsaasti.


Yritykset valittavat työn tekemisen ehdoista Suomessa. Sallittakoon kysymys. Ovatko työehdot lopulta ydineste tuottavuuden nousulle Suomessa? Onhan Suomessa kerrotuista ongelmista huolimatta valtava määrä mahtavia yrityksiä.

Muistatteko, kun Juha Sipilän (kesk) pääministerikauden aikana pikkulapsetkin oppivat, että Suomen ydinongelma on kustannuskilpailukyky?

Eli yksinkertaistaen se, että Suomessa oli liian kalliit työntekijät suhteessa tuotantoon. Tämä piti saada kuntoon, niin uusi nousu alkaa.

Ay-liike suostui kilpailijamaita keskimäärin alhaisempiin palkankorotuksiin ja kustannuskilpailukykykeskustelu hiipui. Työllisyys parani, rakennuksia nousi, mutta tuottavuus junnaa yhä.
.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010276730.html
Eläkelläinenkin saa nauttia makeista yöunista Purran hallituskauden aikana. Purran leikkaussakset eivät saksi eläkeläisiä  :D

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5f2da199-9591-4870-91f4-768f18361bf2

Vihreät näyttää olevan ainoa puolue, joilla on munaa ottaa niiltä joilla on ylimääräistä.  8)
Vapaa sana / Vs: Aamulehti
: 14.03.24 - klo:08:32
Aamulehti on Vihreiden toimittajien valtaama parasiitti, eikä sillä ole mitään tekemistä vanhan hyvän ajan Kokoomuslaisen pää-äänenkannattajan kanssa.

Oli erittäin suuri virhe julistaa Aamulehti sitoutumattomaksi sanomalehdeksi. Käytännössä lehti on kuitenkin poliittisen agendan väline toimittajille ja kukaan ei valvo sitoutumattomuutta. Tämän päivän yhteiskunnan henkeen Kokoomuslainen Aamulehti istuisi edelleen ihan hyvin.

Jostain jännästä syystä tärkein media jota seuraan on Iltalehti.

Miksiköhän?

Jännä juttu, kerrassaan mysteeri...  :o

Kylmiksellekin suosittelen pistäytymistä oman kuplan ulkopuolella.  ;D



Lähde: Journalisti
Ehdottomasti kannattaa kaivaa kaikki sisäälissodan aikaiset traumat esille, ja polttaa sillat kaikkiin suuntiin.  ::)
Tuosta voi funtsia, ketä kannattaa äänestää jos haluaa että jotain tapahtuu. Persua äänestämällä menee ääni hukkaan, ei ihme -SS- on niin katkera.  :P



Lähde: Hesari
mites se nyt mennyt eemeliltä ohi, siinä missä kokoomuksen kannatus laskee kepun käyrä nousee suorastaan pystysuoraan, perjantaena ilmestyneessä kallubissa nousua heti kerralla 1.4 prosenttia  :o :o :o :o

johtuukohan nykyhallituksen epäonnistuneesta maatalouspolitiikasta  :o :o :o :o

Agronetistä eduskuntaan ponnistanut Sievin lahja persuille on jo kertonut että homma jää yhteen kauteen, omat pisneetit kärsii jos joutuu olemaan eduskunnassa kiireimpään paskanajoaikaan. Ei tainnut siitäkään miehestä olla maajussien pelastajaksi. ;D
Vapaa sana / Vs: Aamulehti
: 10.03.24 - klo:15:41
Aika karua menoa, onko tämä nyt sitä paikallista sopimista? :o

https://www.hs.fi/talous/art-2000010273670.html

Eipä ihme että yritysvastuudirektiivikin alkoi hiertämään, sehän pakottaisi kohtelemaan maahanmuuttajiakin ihmisinä.  :o
Perinteinen saaristoympäristö muutetaan teollisuusalueeksi. Melua ja tärinää kuuluisi useita kilometrejä ulos merialueelle, jopa kymmenien kilometrien päähän.  Kaumalta on ilmeisesti jäänyt se vanha hiilivoimalan alue huomaamatta... voe jeesus miten tyhmä akka.  ;D ;D ;D ;D
Vapaa sana / Aamulehti
: 09.03.24 - klo:08:50
Kylmislandian kokoomuksen pää-äänenkannattaja kirjoittaa asiaa pääkirjoituksessaan. Orpålla olis mahdollisuus vetää pisteet kotiin näyttämällä ettei kokoomus ole puolueena samanlainen tunteeton jääkalikka kuin persut.  :)

Lainaus
Empatia on kyky asettua toisen ihmisen asemaan ja ymmärtää, mitä tämä tuntee. Empatia tai lähinnä sen puute pistää silmään Petteri Orpon (kok.) hallituksen ohjelmassa. Hallituksen leikkaukset ja työelämän uudistukset kasautuvat valmiiksi taloudellisesti heikoimmassa asemassa oleville, ja hallituspuolueista perussuomalaiset halveksii avoimesti empatiaa talouden hoidossa.

Politiikassa sekä empatiasta että sen puutteesta tulee aina lasku. Vähävaraisten taloudellinen kuristaminen voi tulla lyhyellä aikavälillä halvemmaksi kuin vähävaraisista huolehtiminen. Pidemmällä aikavälillä kustannukset usein nousevat, kun syrjäytyneiden määrä kasvaa ja jonot toimeentulotuen luukuilla pitenevät.

Kokoomuksella empaattisuus vaikkapa hienoisena vastaantulona työmarkkinakonfliktissa saattaisi jopa nostaa kannatusta. Tätä mahdollisuutta eivät pääministeri Petteri Orpo ja työministeri Arto Satonen (kok.) kuitenkaan käyttäneet perjantaisissa neuvotteluissaan työmarkkinajärjestöjen kanssa. Liittojohtajat poistuivat Kesärannan kahden tunnin neuvotteluista todeten, että keskiviikkona ilmoitetut kahden viikon lakot alkavat maanantaina.

Pääministeri Petteri Orpolla on yhä paljon pelissä. Vaikka Orpon mukaan viikonloppuna ei enempää neuvotella, neuvottelulinjat todennäköisesti silti hehkuvat kuumina. Jos lakoilta vältyttäisiin, pisteet keräisi taas kokoomus, koska pääoppositiopuolue sdp ei ole kyennyt nostamaan suosiotaan.
Jos pinta-alatuet saisi palautettua samoille periaatteille, kuin aikaisemminkin, niin ei kai siitä marssista silloin olisi haittaakaan. Mutta kun tiedetään, että millään marssilla ei ole mitään vaikutusta, niin miksi sitten marssia. Räjäytyksiä ja hakkaamista tässä tarvittaisiin. Tuotteiden hintoihin ei voi vaikuttaa millään marssilla, mutta kiinteä tuki viljakilolle voisi olla ihan hyvä idea. Ainakin se kannustaisi satojen tavoitteluun ja myös ylituotantoon.
Niinpä ei se mitään auta jos kiltisti ollaan ajetaan traktorit torille ja vähän pidetään ylhäällä joitakin lippuja ja plakaatteja...

Ja jos taas aletaan rettelöimään niin musta jotenkin tuntuu et Suomessa poliisi ei ole yhtä toimeton kuin tuolla euroopassa näyttää olevan..  ::)

Pamppua ja kaasua kuin Elokapinalle, ei teitä sovi tukkia mielenosoitusten vuoksi.  >:(
Jos Skynet olisi lukenut Agronettiä, olisi se tuhonnut maailman 5 vuotta aiemmin kuin elokuvissa.  :(
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 154