Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Apilas Jr.

Hallitus kertoi pari päivää sitten ylpeänä, miten nyt on kaikki laarinpohjat koluttu, ja kaikki mahdolliset säästöt tehty. Yksi suuri säästökohde jäi kuitenkin koskematta, yleishyödyllisten yhdistysten ja säätiöiden verovapaus.  Satoja miljoonia löysää verorahaa jäi odottamaan ottajaansa. Ennen kehysriittä möyhöoikeisto kovasti uhosi, että nyt laitetaan ammattiyhdistykset polvilleen, ja viedään tuhkatkin pesästä. Mitä tapahtui, osaako esim. Puuhis tai De Citonni selittää?   :o :o :o

P.S.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009488823.html
Vapaa sana / Vihreä raha virtaa Ruotsiin
: 16.04.24 - klo:18:39
Talouselämässä osuva kolumni siitä, miten Ruotsi kerää kaikki vihreän siirtymän investoinnit, samaan aikaan kun Suomessa keskitytään puuhastelemaan turkistarhojen ja turpeen kanssa.  Ja sitten ihmetellään sormi suussa miksi Ruotsilla menee meitä paremmin...  ;D ;D ;D

Vihreä siirtymä on sittenkin totta, ja se ohjaa miljardit Ruotsiin

Tappio SSAB-hankkeessa on vain jäävuoren huippu, kirjoittaa Pekka Lähteenmäki Pelin henki -kolumnissaan. Ruotsi rakentaa kahta vihreää terästehdasta, tekee miljarditehtaassa akkuja, rakentaa latausverkostoa rekoille ja pääsee päästötavoitteisiin. Suomi kevensi vanhojen bensa-autojen veroja. Kannattaisiko sittenkin matkia naapuria?


https://www.talouselama.fi/uutiset/vihrea-siirtyma-on-sittenkin-totta-ja-se-ohjaa-miljardit-ruotsiin/a47cc7c3-2fc1-4bb6-a8ac-2a505ff74af0

Lainaus
Suomalaiset pettyivät karvaasti heti aprillipäivän jälkeen. Ruotsissa pääkonttoriaan pitävän SSAB:n ruotsalainen toimitusjohtaja kertoi, että isolta osin ruotsalaisten omistama yhtiö rakentaa 4,5 miljardilla eurolla vihreän terästehtaan Ruotsin Luulajaan.

Suomi ja Raahe hävisivät kisan ja syyllisten etsintä alkoi. Hallituksen ministerit vihjailivat, että päätökseen vaikuttivat ay-liikkeen poliittiset lakot.
Tilaa tästä Talouselämän maksuton uutiskirje

SSAB:n johto tosin kertoi päätökselle ihan muita syitä. ”Eivät lakot ainakaan auttaneet asiaa”, lisäsivät poliitikot, koska se on aina totta.

Oppositio puolestaan vihjaili, että tappio oli pikemminkin hallituksen vastuulla, koska periaatteessa kaikki on.

Tappio vihreässä miljardihankkeessa olikin hallitukselle vähän kiusallinen, sillä ministerien kielenkäytössä vihreää siirtymää ei ole olemassakaan. Sen sijaan Suomessa on poliittisesti korrektia puhua puhtaasta siirtymästä.

Nyt kävi ilmi, että vihreä siirtymä on sittenkin olemassa ja se siirtää puhtaan bisneksen sinne, missä ruoho on vihreämpää.
Hävisimme kisan toisestakin vihreästä terästehtaasta

Ruotsissa porvarihallitus ajattelee kuten muinoin Kiinan johtaja Deng Xiaoping. Ei ole väliä onko siirtymä vihreä vai sininen, kunhan se pyydystää miljardihankkeita, nyt siis Pohjois-Ruotsiin.

Suomessa on vahvaa osaamista siinä, miten miljardien maalailijat lannistetaan. Se on nähty mainiosti norjalaisen Blastr -yhtiön Inkoon teräshankkeen lyttäämisessä.

Miljardihankkeet vaativat aluksi utopistisen suunnitelman. Joskus se onnistuu, joskus ei. Vuonna 2015 Teslan ex-johtajalla Peter Carlssonilla oli idea miljardien eurojen vihreästä akkutehtaasta, mutta ei rahoitusta.

Nyt Northvoltilla on 5 500 työntekijää ja valtava akkutehdas Skellefteåssa. Northvolt tekee kovia tappioita, mutta niin vain yhtiö tammikuussa keräsi viiden miljardin euron rahoituksen Ruotsin laajennusinvestointiin. Laina oli vihreä.

Northvoltin perustajien kakkoshanke on vihreä teräsyhtiö H2 Green Steel. Se on kerännyt 6,5 miljardin euron investoinnit tehtaaseen, joka on rakenteilla Bodeniin. Onneksi kukaan ei Suomessa huomannut, että hävisimme tuonkin teräskisan.
Ruotsi kuljettaa kohta sähköllä, Suomi ei

Suomessa surraan turpeenpolton loppua, tuetaan turkiksia, suunnataan verokevennyksiä vanhoille bensa-autoille sekä kutsutaan tuulivoimaa sattumavoimaksi.

Ruotsissa Volvo teki juuri viimeisen diesel-henkilöautonsa. Kiinalaisten omistama yhtiö investoi Göteborgiin miljardin sähköautovalmistukseen.

Scania, Volvo ja Ruotsi siirtyvät nopeasti sähkökuorma-autoihin. Tänä vuonna sähkörekkojen julkisia latausasemia pitäisi Ruotsissa olla jo 130 ja valtion tuki on avokätistä.

Suomessa on yksi julkinen raskaan liikenteen latausasema.

Ensin ruotsalaiset tekevät tuuli- ja vesivoimalla vetyä, jolla valmistetaan vihreää terästä Scanian ja Volvon sähkökuormureihin ja sitten niihin tulee Northvoltin akut.

Parin vuoden päästä Ruotsilla onkin kilpailuetu vähäpäästöisistä, edullisista kuljetuksista. Vielä silloinkin Suomessa pohditaan varmaankin sitä, miten dieselistä saisi marginaalisesti halvempaa kuljetusyrityksille.

Mutta on Suomessakin jotain: ajatus puhtaasta siirtymästä.
Vapaa sana / Vihreä siirtymä
: 02.04.24 - klo:13:22
Onneksi olkoon hallitukselle. SSAB pelasti hallituksen pahamaineiselta vihreän siirtymän investoinnilta, kun se ilmoitti rakentavansa uuden fossiilittoman teräksen tehtaan Ruotsiin Suomen sijaan. Nyt kun oikein kovasti ponnistellaan, niin SSAB ei toteuta edes jatkoinvestointia Raahessa, koska vihreä teräshän on wokea ja viherhumppaa. Elinkeinoministeri voikin jatkaa hyvillä mielin toimittajien kiusaamista, ja rahan jakamista turkistarhoille yms. auringonlaskun aloille.  :)

https://www.hs.fi/talous/art-2000010330816.html
https://www.hs.fi/talous/art-2000010331499.html
Vapaa sana / Etla tylyttää...
: 26.03.24 - klo:11:59
https://yle.fi/a/74-20080925

Kommunistisista ajatuksista tunnettu Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) kertoo, että hallituksen noin neljän miljardin investointiohjelmaa pitäisi pienentää tai siitä pitäisi luopua kokonaan.  Haluaako esim. Kylmis kommentoida, miksi "hyvään hallitusohjelmaan" on päässyt lipsahtamaan tämmöisiä kannattamattomia suunnitelmia?  :o

Lainaus
Etla sanoo tuoreessa ennusteessaan vuosille 2024–2026, että hallitus on toteuttamassa runsaan kolmen miljardin euron edestä sopeutusohjelman toimia ennustejaksolla.

Samaan aikaan monet menot, kuten infrainvestoinnit, kasvavat. Etlan mukaan investointiohjelma kasvattaa alijäämää lähes yhtä paljon kuin hallituksen kolmen miljardin euron sopeutusohjelma säästää.

– Julkisessa taloudessa hyvät uutiset ovat vähissä, ja hallitus etsii lisäsäästöjä kevään kehysriihessä. Tulisi kuitenkin huomata, että investointipaketin tuottonäkymä on niin heikko, että siitä luopuminen vähentäisi velanoton tarvetta, sanoo Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju tiedotteessa.

Esimerkkinä heikkotuottoisista investoinneista mainitaan Turun tunnin juna, jolle Etlan mukaan mitkään investointilaskelmat eivät osoita järkeviä tuottoja.
Vapaa sana / Ei toimi Suomessa...
: 26.03.24 - klo:09:32
Saksassa kokeillaan innokkaasti 4 päiväistä työviikkoa.  Tavoitteena tehokkaampi työnteko, ja parempi työssäjaksaminen. Toki Suomessa tämä ei voi missään nimessä toimia.  Luultavasti siitä syystä, että Sanna Marin meni sitä ehdottamaan ensimmäisenä.   ;D

https://yle.fi/a/74-20080874
Lapsiasiainministeri onnistui syöttämään suoraan ryssän lapaan kommenteillaan. Milloinkahan Suomessa ja muualla Euroopassa ymmärretään, että jos ryssä halutaan nitistää, se MAKSAA meille ihan konkreettisia euroja. Ukrainalaiset maksaa hengellään ja vapaudellaan, täällä kitistään bensan ja nikkelin hinnasta. Nämä tollukat tulevat saamaan oman suursotansa, jos meno ei muutu. Venäjä taipuu joko rahan puutteeseen tai sotilaalliseen tappioon. Ensimmäinen olis lännelle helpompi, jos tinkisimme edes hieman oman perseemme mukavuudenhalusta. >:( >:( >:(

Lainaus
Venäjän medioissa riemuitaan elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) kommenteista Yleisradiolle.

Yle kysyi Rydmanilta perusteita sille, miksi hallitus jatkaa nikkelikauppaa Venäjän kanssa.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti nostaa haastattelusta useita kohtia, jotka lähtivät kiertämään laajalti Venäjän eri medioihin.

Erityistä riemua herättää Rydmanin lausuma, jonka mukaan ”Suomi ampuu itseään jalkaan" Venäjän vastaisilla sanktioilla.

Ria Novostin mukaan Suomessa vastustetaan ajatusta kieltää nikkelin tuotanto Venäjältä.

– Kauppasaarto olisi katastrofi lännelle, Suomi ja Eurooppa kärsivät paljon enemmän kuin Venäjä.

Venäjän medioissa Rydmanin kommentit liitetään osaksi lännessä leviävää mielipidettä, jonka mukaan Venäjän vastaiset pakotteet ovat hyödyttömiä ja epäonnistuneita.
Nythän on hallituksen puolelta annettu ymmärtää, että rahat on oikeasti loppu, ja lisää velkaa ei voi ottaa (paitsi hyvätuloisten veronalennuksiin ja turkistukiin). Vvm on ilmoittanut, että leikkauksia tulee lisää, eikä kukaan enää välty leikkauksilta. Herää kysymys milloin aletaan saksia maataloudesta. Hallinnosta on leikattu muutama milli sieltä täältä, ihan vaan että voisi sanoa että maatalouskin osallistuu.  Nämä on tietysti karkkirahoja siihen nähden minkä verran valtio maataloutta oikeasti pönkää. Pelkän eläkejärjestelmän pyörittämiseen velkarahalla menee lähes miljardi euroa. Kansallisiin maataloustukiin toinen miljardi.  :o

Nyt olisi oikea aika lopettaa velaksi eläminen... :o




 #rahaaon
Hyää pohdintaa... Suomen talouden paskalle menolle syypäitä saattaa olla muutkin kuin ahneet duunarit. Yritysjohtajat osaavat vinkua valtiota apuun kokoajan, mutta saatu hyötyy jaetaan pois osinkoina, eikä mielikuvitus riitä pisneksen kehittämiseen. Kyllä mullekkin osingot toki maistuu, mutta pitkässä juoksussa tulee kyl pää vetävään käteen.  :(

Lainaus
Suomen keskeinen ongelma on se, ettei talous ole käytännössä kasvanut noin 15 vuoteen ja yritysten tuottavuus on junnannut.

Yksin­kertaistaen sanottuna tuottavuus kasvaa, kun vähemmillä panoksilla saadaan aikaan enemmän.

Ihmisten arjessa talouden pysähtyminen näkyy valtion velkaantumi­sena, etujen ja julkisten palvelujen leikkauksina, heikkoina palkan­korotuksina ja lakkoina.

Syyllisistä ei ole pulaa.

Yrityspuolen lempparisyyllinen on ay-liike, joka ei ole suostunut riittävän joustaviin työehtoihin. Ja verot. Ja valtion menot. Ja virkamiehet. Ja tietysti poliitikot.

Työn tekemisen ehtoja sietääkin uusia, ja monet poliitikot ovat suhtautuneet työperäiseenkin maahanmuuttoon nihkeästi jo ennen perussuomalaisia.

Toisaalta Suomi oli yksi Euroopan tuottavimmista maista nykyistäkin jäykemmillä työehdoilla vielä 2000-luvun alkupuolella, tosin paljolti Nokian ansiosta.

Jos Suomi olisi jatkanut samaa hyvää menoa sekä väestökasvussa että talouskasvussa kuten Ruotsi, nyt tuskin olisi lakkoja eikä vähävaraisten etuja leikattaisi.

Vaikka ay-liikettä voi syyttää monesta, paikallisen sopimisen puutteet, poliittiset lakot tai korkeat verot eivät tuhonneet maailman suurinta kännykkäyritystä. Nokian johtajat tekivät ihan itse ensin pitkään oikeita ja sitten vääriä päätöksiä.


Nokian ja paperiteollisuuden samanaikaisten romahduksien jälkeen paljastui, kuinka yksipuolinen Suomen talouselämä on.

    Ovatko työehdot este tuottavuuden nousulle?

Mitä jos Suomen ongelma on myös se, ettei täällä ole riittävästi hyviä yritysjohtajia?

Tälle väitteelle löytyy jopa tukea, etenkin jos Suomen pomoja vertaa Ruotsin markkinoinnin ja riskinoton osaaviin johtajiin, jotka vieläpä tulevat toimeen ay-väen kanssa.


Suomen tuottavuus ei ole noussut muun muassa siksi, että yritysjohtajat eivät ole keskimäärin uskaltaneet riittävästi investoida kotimaassa eivätkä etenkään uusiin tuotteisiin. Sen sijaan osinkoja suomalaisyritykset jakavat maailman mitassa runsaasti.


Yritykset valittavat työn tekemisen ehdoista Suomessa. Sallittakoon kysymys. Ovatko työehdot lopulta ydineste tuottavuuden nousulle Suomessa? Onhan Suomessa kerrotuista ongelmista huolimatta valtava määrä mahtavia yrityksiä.

Muistatteko, kun Juha Sipilän (kesk) pääministerikauden aikana pikkulapsetkin oppivat, että Suomen ydinongelma on kustannuskilpailukyky?

Eli yksinkertaistaen se, että Suomessa oli liian kalliit työntekijät suhteessa tuotantoon. Tämä piti saada kuntoon, niin uusi nousu alkaa.

Ay-liike suostui kilpailijamaita keskimäärin alhaisempiin palkankorotuksiin ja kustannuskilpailukykykeskustelu hiipui. Työllisyys parani, rakennuksia nousi, mutta tuottavuus junnaa yhä.
.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010276730.html
Vapaa sana / Aamulehti
: 09.03.24 - klo:08:50
Kylmislandian kokoomuksen pää-äänenkannattaja kirjoittaa asiaa pääkirjoituksessaan. Orpålla olis mahdollisuus vetää pisteet kotiin näyttämällä ettei kokoomus ole puolueena samanlainen tunteeton jääkalikka kuin persut.  :)

Lainaus
Empatia on kyky asettua toisen ihmisen asemaan ja ymmärtää, mitä tämä tuntee. Empatia tai lähinnä sen puute pistää silmään Petteri Orpon (kok.) hallituksen ohjelmassa. Hallituksen leikkaukset ja työelämän uudistukset kasautuvat valmiiksi taloudellisesti heikoimmassa asemassa oleville, ja hallituspuolueista perussuomalaiset halveksii avoimesti empatiaa talouden hoidossa.

Politiikassa sekä empatiasta että sen puutteesta tulee aina lasku. Vähävaraisten taloudellinen kuristaminen voi tulla lyhyellä aikavälillä halvemmaksi kuin vähävaraisista huolehtiminen. Pidemmällä aikavälillä kustannukset usein nousevat, kun syrjäytyneiden määrä kasvaa ja jonot toimeentulotuen luukuilla pitenevät.

Kokoomuksella empaattisuus vaikkapa hienoisena vastaantulona työmarkkinakonfliktissa saattaisi jopa nostaa kannatusta. Tätä mahdollisuutta eivät pääministeri Petteri Orpo ja työministeri Arto Satonen (kok.) kuitenkaan käyttäneet perjantaisissa neuvotteluissaan työmarkkinajärjestöjen kanssa. Liittojohtajat poistuivat Kesärannan kahden tunnin neuvotteluista todeten, että keskiviikkona ilmoitetut kahden viikon lakot alkavat maanantaina.

Pääministeri Petteri Orpolla on yhä paljon pelissä. Vaikka Orpon mukaan viikonloppuna ei enempää neuvotella, neuvottelulinjat todennäköisesti silti hehkuvat kuumina. Jos lakoilta vältyttäisiin, pisteet keräisi taas kokoomus, koska pääoppositiopuolue sdp ei ole kyennyt nostamaan suosiotaan.
Vapaa sana / Riikka Thatcher vs. Teuvo
: 26.02.24 - klo:20:04
Persut ei päästä ääniharava Teukkaa EU-vaaleihin, vaikka mies itse haluasi.
Syytä ei kerrota julkisuuteen,  mutta ilmeisesti letkeä kansanmies Teuvo Hakkarainen ei ilmeisesti sovi enää
uus-thatcheriläisten persujen imagoon.   :o

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b90e96ba-d252-4d67-8926-748b293a38e3
Vapaa sana / Kansalaispulssi
: 26.02.24 - klo:09:09
Valtioneuvoston kanslia julkaisi juuri uuden kansalaisten mielialoja mittaavan Kansalaispulssi-kyselyn tulokset.

Pari huomiota tutkimuksesta:
- Kokemus yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta on pudonnut mittaushistorian alimmalle tasolle
- Koettu stressi on mittaushistorian korkeimmalla tasolla
- Luottamus hallitukseen on romahtanut edelliseen hallitukseen nähden. Orpon hallituksen luottamus vaihtelee 45 ja 50%:n välillä, viimeisin mittaus 45 ja suunta alaspäin, edellisen hallituksen luottamus ei koskaan laskenut alle 60%.

Mutta mitäpä näistä, onneksi meillä on hyvä hallitusohjelma...  :)

https://valtioneuvosto.fi/-/10616/kansalaispulssi-kokemus-yhteiskunnan-oikeudenmukaisuudesta-on-edelleen-heikentynyt
Vapaa sana / 400 miljoonaa viherhumppaan...
: 31.01.24 - klo:13:24
Rahaa on...  ;D
Eikös persujen pitänyt lopettaa tämmöinen rahan syytäminen investointeihin, jotka ovat punavihreää mädätystä, ja joilla ei ole oikeita menestymisen mahdollisuuksia?  :o

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomi-valmistelee-400-miljoonan-teollisuuspottia-tasta-on-kyse/621e687e-aa18-4804-9a36-bca50663ee70

Lainaus
Suomi lähtee mukaan valtiontukikisaan vihreän siirtymän investoinneista. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti viime viikolla aloittaa teollisten investointien tukiohjelman valmistelun.

Petteri Orpon (kok) hallituksen hallitusohjelmassa on neljän miljardin euron investointiohjelma, jossa on 400 miljoonan euron elinkeinopoliittinen varaus. Tällä summalla voitaisiin tukea Suomeen tulevia teollisia investointeja, jotka leikkaavat fossiilisia päästöjä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkäsen (kok) mukaan tarve tukiohjelmalle on ilmeinen, kun muut EU-maat, kuten Saksa ja Ranska, sekä Yhdysvallat ja Kiina ovat ryhtyneet houkuttelemaan investointeja massiivisilla valtiorahoitteisilla tukipaketeilla.

”Meillä on pöydällä keskeisiä teollisuuden hankkeita, jotka eivät välttämättä käynnisty ilman jonkinlaista yhteiskunnan erityistukea Suomen ja EU:n ilmastotavoitteille riittävässä aikataulussa.”
Vapaa sana / Buahahahaa...
: 28.01.24 - klo:21:23
Ei mulla muuta, sori siitä...  ;D
Vapaa sana / Teuvo
: 18.01.24 - klo:20:21
Ääni persulle on ääni Orbanille. Ääni Orbanille on ääni Putinille.  Tämä kannattaa muistaa presdentivaaleissa, jossa on ehdolla "Orbanin viimeinen ystävä". >:(

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010129218.html

Lainaus
EU-parlamentti pyytää päätöslauselmassaan EU-maiden poliittisten johtajien huippukokousta toteamaan, että Unkari rikkoo vakavasti ja jatkuvasti EU:n perusarvoja. Näin toimiessaan 26 muulla jäsenmaalla olisi mahdollisuus viedä väliaikaisesti äänivalta Unkarilta.

Suomalaisista europarlamentaarikoista päätöslauselman puolesta äänestivät Alviina Alametsä (vihr), Heidi Hautala (vihr), Eero Heinäluoma (sd), Elsi Katainen (kesk), Silvia Modig (vas), Ville Niinistö (vihr), Mauri Pekkarinen (kesk), Sirpa Pietikäinen (kok), Petri Sarvamaa (kok) sekä Nils Torvalds (r).

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen äänesti tyhjää. Poissa äänestyksestä olivat Miapetra Kumpula-Natri (sd), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) ja Henna Virkkunen (kok).
Sivuja: [1] 2 3 ... 6