Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18

Aiheet - Mopomies

Vapaa sana / Suomen kalustepojat
: 03.07.18 - klo:21:35
Sanakin vielä aiheesta, niin banaani on taattu.
Vapaa sana / Välillä näinkin...
: 07.05.18 - klo:15:23
Pohjois-Suomessa haluttaisiin pudottaa etelän viljelijät maatalouden tukikelkasta

KOTIMAA Turun Sanomat 31.1.2005 3:00


HARRI KAVÉN

Tällä viikolla Oulussa pidettävässä Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n liittokokouksessa linjataan etujärjestön tulevia tavoitteita.

  Kovinta suukopua odotetaan syntyvän maatalouden tukijärjestelmistä.

  Pohjoisten tukialueiden tuottajien ennakoidaan vaativan, että MTK myöntyy tulevaisuuden Suomessa kahden tukijärjestelmän malliin, joka merkitsee huomattavaa tukieroa pohjoisen ja etelän välille.

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pirkanmaan tuottajaliitoissa pohjoisen viljelijöiden vaatimukset on kuultu ennenkin, mutta viime aikoina niiden määrä on lisääntynyt.

- C-tukialue ja etenkin maidontuotanto on voimissaan MTK:ssa, esimerkiksi johtokunnassa ei ole yhtään kasvinviljelijöiden edustajaa. Uhon taustalla on tietysti se, että pohjoisella on liittymissopimus turvanaan, kun taas etelässä kansalliselle tuelle on aina uudelleen haettava komissiosta maksulupa, MTK:n Varsinais-Suomen liiton toiminnanjohtaja Paavo Myllymäki sanoo.

EU:n liittymissopimuksen mukaan Suomi olisi saanut maksaa pohjoisen C-tukialueille enemmän rahaa kuin jäsenyyden aikana on maksettu.

Maatalousministeriö ja MTK ovat vuosittain sopineet, että C-alueiden tukitasot pidetään sellaisina, että pohjoisen ja etelän (A- ja B-tukialueet) väliin ei nouse korkeaa tukiporrasta, joka muodostaisi pohjoisen tuottajille selkeän kilpailuedun.

Koska A- ja B-alueiden kansalliset tuet eli niin sanotut 141-tuet ovat komission määräyksen mukaisesti vuosittain alentuneet, myös pohjoisessa tukia on vähennetty.

Viime vuoden tukipaketista kiisteltiin MTK:n valtuuskunnassa rajusti joulukuussa 2003. Pohjoisen liitot esittivät kannanottoa, jolla olisi estetty C-alueiden tukiin puuttuminen.

Järjestön puheenjohtaja Esa Härmälä ilmoitti, että moisen vaatimuksen läpimeno tietäisi Suomen yhtenäisen tukipolitiikan murenemista ja hänen eroaan. Tämä tehosi, ja kannanottoa laimennettiin.

MTK-Pirkanmaan toiminnanjohtaja Visa Merikoski arvioi, että Oulussa sama kysymys muodostaa jälleen järjestöpoliittisen kuumemittarin.

- Mielenkiintoista nähdä, miten Härmälä tulee nyt reagoimaan. Kenties asia jätetään odottamaan Turussa kesällä 2007 pidettävää liittokokousta, Merikoski sanoo.

Hänen mielestään tukiriitojen sijaan liittokokouksessa olisi hyödyllisempää panostaa esimerkiksi metsätalouden tavoitteisiin ja maaseutuyrittämisen mahdollisuuksiin viljelijöiden lisätienestien hankinnassa.

ETELÄN VILJELIJÖISTÄ TAKSISUHAREITA
Pohjoisten tukialueiden äänekkäimpiin lukeutuva eteläpohjalainen sianlihantuottaja Sami Yli-Rahnasto johti viime vuonna ryhmää, joka uhosi haastavansa EU:n komission EY-tuomioistuimeen 141-artiklan sopimusrikkomuksesta.

  Hankkeesta luovuttiin, mutta C-alueen tukipoliittista ohjelmaa kuvaavat hyvin Yli-Rahnaston Maaseudun Tulevaisuudessa esittämät näkemykset:

"Suomessa tulisi vihdoinkin tunnustaa, että meillä on kaksi maataloustukijärjestelmää, toinen AB-alueella ja toinen C-alueella... Näiden kahden järjestelmän sovittaminen yhteen muottiin on mahdotonta, se tulisi jo kaikkien ymmärtää...Pohjoisen tuen alasajo alenevan 141-tuen kanssa johtaa suuriin menetyksiin".

Paavo Myllymäki ihmettelee, miksi pohjoisessa huudetaan suurista menetyksistä, kun tukimuutoksien seurauksena C-alueille on siirtynyt tukirahaa etelästä.

- Muutoksista kärsivät selvästi eniten AB-alueen naudanlihan ja maidontuottajat, Visa Merikoski muistuttaa.

- Kun pohjoisessa vaaditaan tuntuvasti etelää korkeampia tukia, unohdetaan että tukipotin kustantavat pääosin eteläsuomalaiset veronmaksajat, jotka tuskin haluavat maatalouden siirtymistä pelkästään pohjoisen Suomen maatiloille, Paavo Myllymäki toteaa.

Hän kertoo, että järjestön tilaisuuksissa on joskus kysytty, mitä eteläsuomalainen viljelijä sitten ryhtyy tekemään, jos tukipolitiikka ei enää mahdollista tuotannon jatkamista.

- Kaikenlaisia neuvoja on tullut. Eräs pohjalainen ehdotti, että ajakaa vaikka taksia.

Eiköhän muutamassa tulevassa sadassa vuodessa saada kotoutettua. Onhan sitä jo toteutettu aika kauan, mutta eivät kaikki ole nopeita oppimaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005666651.html
Vapaa sana / Mistä tämä johtuu?
: 02.05.18 - klo:13:27
Voisiko rajalla katsoa jotain paperia ja vertailla lähtömaata epäonnistuneiden valtioiden karttaan. Sen mukaan voisi sanoa että STOP. On täyttä.

Helppoa.


Vai luuleko joku, että nämä matu-jengit saadaan sopeutumaan.

Ei saada, koska kukaan ei ota niitä edes töihin, jos jostain syystä heillä olisi mieliteko.

Lintukoto on tahtotila, ei jostain yleisestä menosta johtuva.
Tissinkoiton ajat alkavat olemaan ohi. Paniikki on kaikkialla. Ei yhtään kasvinviljelijää paalupaikoille enää.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.232180
Vapaa sana / Voi itku.
: 14.04.18 - klo:09:41
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.231331

Esim. puutavarakuljetukset joutuvat katselemaan painorajoituksia kunnioittavasti. Kysymys kuuluukin, onko kaikki syrjäseutujen tiet pilattu maitokuljetuksilla.

Olisiko näiden ikuisten valittajien aika ottaa hiukan vastuuta yritystoiminnastaan? Miten olisi rospuuttokuljetus paremman tien varteen?

Vaikka traktorilla.

Siitä ei ole väliä, jos koululaiset eivät pääse kouluun, mutta jos maito jää tankkiin, niin kauhea meteli.


Te maidontuottajat olette maatalouden loisia, joille pitäisi kaikki saada valmiina eteen. Tiedän että teiltä puuttuu kyky hävetä, mutta yrittäkää edes.
Kun jokapuolella hömpistään siitä, että maailma on digitaalisoitumassa, niin mitä se oikein tarkoittaa.

Mitä se teidän mielestä tarkoittaa ja miksi?
Vapaa sana / Tiedättekö mitä?
: 06.04.18 - klo:11:34
Nyt jos ja kun amatsooni(ei se vitu ruisku yms. eikä kauheen kokoonen isoon talon emäntä) tulee Suameen, niin kuinkakohan käy markkinatalouden.

Onko maitoauton perävalot tilin tae? Vai joutuuko hömppäheinä vapaan tilan, pätemistä haluava, toisinaan sikaloiden turvakameroissa näkyvä maitotilan johtajaa leikkivä, alvipoistowannabee "yrittäjä" hakemaan parasta hintaa markkinahintapalstalta.


Vai toteutuuko kebun sosiaaalituki niinkuin ennenkin. Voi olla että jossain alkaa ahdistamaan, kun oikea kilpailu alkaa. Eikä mikään puhdasta ruokaa perhetilalta hömppä.

Puhdas ruoka on pahasta, koska ihmisen immuniteetti hajoaa käsiin. Kunnon antibiootit ja keenit kaikkiin ruokiin, niin ihminen oppii olemaan. Ja jos se ei oppisi, ihmiskunta olisi kuollut jo aikoja sitten siellä pimeässä ulkomaassa, josta kaikki paha tulee raamattuvyöhykkeelle.

Leikkisä sincostanin painelu aurinkokennosharpilla ei enää riitä, vaan on tiedettävä mitä nappulaa painaa. Mutta onneksi suomalainen maajussi osaa hyvin valittaa. Sehän on tärkeintä.
Älkää myykö joka helvetin paikassa ja huutokaupat komissa sitä täyttä Kiinan paskaa.

Kaikki oikeiden tavaroiden myynti sekoittuu sinne helvetin tuuriroinaan. Kiertäkää vaikka ovelta ovelle myymässä, jotta asiakas voi sanoa, että painu v**tuun. Loppuisi tuo paskan dumppaaminen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005585514.html


Siirretään sorakasa paikasta A paikkaan B. Ja kun se ei ole hyvä, siirretään se takaisin paikkaan A.

Näin saamme työtä.


Mitenkään mihinkään puolueeseen liittyen, mutta onhan tämä aivan naurettavaa.
Vapaa sana / Sallitut sanat.
: 27.02.18 - klo:14:39

- Beitostölen
- arpaonni
- susikoira
4 traktorin vertailussa oli vakava virhe. Jostain kumman syystä vertailussa ei ollutkaan yhtään traktoria.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.225557

Itsenäisyys julistuksien välillä ei kai ole merkittävää. Vai oliko sitä ollenkaan.
Koitti ottaa muttei saa, maassa kasvaa Jorma ohraa.Koitti ottaa, mutta minä kosken korvaa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18