Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28

Aiheet - maidontuottaja

Maapallo kärventyy ilmaston lämmetessä. Samaan aikaan maanviljelijä poistaa traktoristaan saastelaitteet toiminnasta ja on usein myös ympäristötuensaaja. Myönnän olen poistanut yhdestä traktoristani egr -järjestelmän toiminnan.
Pitäisikö velvoittaa käyttämään koneita niinkuin ne on tarkoitettu varsinkin, jos nauttii ympäristötukea?
Vaaditaan heti 10 snt/l korotusta tilityshintaan. Kuulostaa aika rajulle, laskelmat pettäneet, kukas ne on tehnyt?
Paljonko maksatte tuotantorakennuksista? Menee noin 720 vuodessa.
Vapaa sana / Kuka tietää
: 28.07.18 - klo:18:31
Miten asia meni? Maapallo on siis joskus ollut pelkkä kivimöykky, mistä siemenet on tullut? Sieltä työntää kaikenlaista ei niin tarpeellistakin välillä, varsinkin jos hutiloidaan.
Käytetty ulkona (rehunjaon aika)ja melko pian takaisin navettaan syömään, olisi helpompi, jos saisi syötettyä ulkona, eli kuinka monelle lehmällä riittää yksi paalihäkki ja syövätkö riittävästi päivän aikaan. Laitumelta ei juuri rehuyksiköitä irtoa, koska laidunala kovin pieni.
Vapaa sana / Suonet tukossa?
: 01.05.18 - klo:21:03


Miettinyt, että 50-60+ukkoja, jotka ollut vielä ihan "kovakuntoisia", on alkanut kaatua suorilta jaloilta, mutta tuohan selittyy tuosta yllä olevasta kaaviosta. Ja yleisin syy niin  pumppu on pettänyt. Kannattaa tutkituttaa ne suonet ajoissa siis.
Vapaa sana / tukit sellukattilaan
: 28.04.18 - klo:10:09
juttelin erään metsäalalla vaikuttavan kans. kuidusta huutava pula ja kuulema tukkipuut ajetaan sellukattilaan koska sellutehtaan pysäyttäminen käy kalliimmaksi kuin sahan?
Paljonko on ylituotanto tällä hetkellä ja onko hyvä, vai huono, jos maitotiloja lopettaisi?
Vapaa sana / Agronetin sukupolvikokemus
: 18.04.18 - klo:19:42
Kohta kakskytävuotta tullut tätä seurattua, vai milloin tämän käynnisty, oliko joskus -99,00,01?
kun maidon hinta?
Täytyy alkaa kehittää johtamista, jotta pystyy tekemään muutakin onnistuen, kuin tuotantoa. Missä hyviä alan kursseja, jos kellä kokemusta?
Vapaa sana / Koiranliha
: 11.04.18 - klo:11:49
Kasvintuotanto / Maalajin vaikutus
: 17.03.18 - klo:21:09
Minkälaisia kokemuksia viljelystä pellosta, joka maalajiltaan vähämultainen hiesu. Maatalouskoulussa jäi mieleen opettajan toteamus, se on sellaista "ketunkuraa". Netistä löytyi mm. tällaista tietoa:

" Hiesu (Hs)

Hiesu on märkänä juoksevaa ja hyllyvää eikä muovailtavaa kuten savi. Näin ollen hiesu valuu herkästi ja tukkii ojat umpeen. Kuiva hiesu on pölisevää ja tahraavaa. Hiesumaassa maahiukkaset eivät pysty tarttumaan toisiinsa kuten savihiukkaset, koska ne eivät ole muodoltaan litteitä ja samalla tavalla sähköisesti varautuneita. Näin ollen hiesuissa ei muodostu kestäviä muruja ja niiden välisiä huokosverkostoja. Hiesu ei myöskään kutistu ja paisu kosteusvaihteluiden mukaan, vaan sade liettää herkästi maan pinnan ja kuivuminen kovettaa sen pinnan kuorettumaksi.

Kasveille käyttökelpoista vettä on hiesuissa varsin runsaasti, tosin kasvin juuret jäävät tiiviissä hiesussa melko mataliksi. Hiesuissa vesi nousee kapilaarisesti, mutta hitaammin kuin hietamailla. Hiesumaat ovat routivia, mutta routa ei kuitenkaan pysty tehokkaasti muokkaamaan hiesupeltoja."

Onnistuuko hiesujen kanssa muu kuin nurmenviljely?
Vapaa sana / Pellon hintavaihtelut
: 17.03.18 - klo:10:04
Miksi pelto maksaa lännessä ja etelässä paljon verrattaessaa pohjoiseen ja itään?
Otetaan tällaine pitkästä aikaa, kun jos on uusia jäseniä ja jos on jo unohtunut. Itse olen huomannut sellaista pientä johdatusta aina silloin tällöin. Nyt ei ole ollut mitään kriisiä ja toivottavasti ei tulisikaan, niin meinaa välillä aina unohtumaan koko Isäntä (huono juttu), mutta ilmeisesti Hän muistaa kuitenkin minut, on siis hyvä ja kärsivällinen. Miten muilla?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28