Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3]

Viestit - MS

Onko vieläkään kommentteja?
Vielä palaan aiheeseen. Eikö kellään ole tietoa toteutuneista lämmityskustannuksista esimerkin tyyppisen talon lämmityksessä. Nyt ulkona on pakkasta -15, verkoston lämpötila n.70 ja silti tuntuu viileältä. Tuntuu mahdottomalta, että maalämpö lämmittäisi riittävästi. Ainakaan mainostetulla hyötysuhteella.
Kyseessä on 30-luvulla rakennettu kivitalo, vesikiertoinen patterikeskuslämmitys (nyt klapeilla), 2-kertaiset ikkunat, ei lisäeristyksiä ja lämmitettävä tilavuus n. 800m3.
Pirullista pähkäilyä olen käynyt maalämmön ja hakkeen välillä.
Olen laskenut, että järkevään hakelämpösysteemiin menisi rahaa vähintään 34000e (laitteistot, lämpökeskus, hakevarasto jne)
Itselläni on selkä aika romuna, jolloin mahdollisesti joudun teettämään motolla esim. ensiharvennuksen, josta ottaisin hakepuun. Jos hakkeen tarve on 100m3 niin kaatokust. on esim. 15e x 50m3=750e. Lisäksi haketus  n. 500e. Yhteensä siis 1250e vuotuiskuluja vähintään.
Maalämpöinvestointi olisi kaikkineen ehkä 25000e. sähkölasku  2000-2500e.
Traktoritallikin(200m3) ehkä pitäisi lämmittää. Hakkeella sen voisi tehdä mutta maalämmöllä tuskin kannattavaa.

Onko kellään kokemuksia tällaisen vanhan isohkon  päärakennuksen lämmittämisestä maalämmöllä? Riittääkö matala lämpö pattereissa, millaisia ovat olleet todelliset lämmityskustannukset? ym. ym.
Mitä muita asioita pitäisi huomioida? Hakelämmityksessä on tietysti enemmän mekaanisesti kuluvia osia ja häiriöalttiutta. Sähkön hinta taas voi nousta huomattavasti. Hakepuun voi myydä vaikka siirtyisikin maalämpöön….
KIITOKSET VASTAUKSISTA ETUKÄTEEN!
Entäs äänen laatu. Onko joukossa kunnon hifistiä, joka osaisi antaa vinkkejä miten saada usein niin huono äänentoisto traktorissa paremmaksi. Niin, etteivät esim. kaikki bassot ja diskantit häviä traktorin jyrinään jne.
Mitkä olisivat hyviä kaiuttimia ja mikä hyvä sijainti jne...
Koneet, laitteet ja tekniikka / perhosaura
: 07.11.10 - klo:19:47
Onko kokemuksia esim. Starkin, Roten, Soukkion tai Vaman perhosauroista? Onko niiden heittokyky selkeästi huonompi kuin vain toiselle sivulle heittävissä alueauroissa? Entä miten toimii terälappujen jousitus ja miten vaikuttaa aurausominaisuuksiin eri olosuhteissa.
Itse auraan katuja, kevyenliikenteenväyliä ja hiekkateitäkin. Aurana on ollut Roten 320 perus alueaura. Ehkä hinta-laatusuhde ok mutta kaipaan auralta suurempaa kääntökulmaa ja perhosominaisuus olisi aika usein hyvä, kun lumi pitäisi saada edestakaisella ajolla vain toiseen reunaan. Lisäksi olen kyllästynyt äkkipysähdyksiin ja niistä johtuviin remontteihin.
Kiitos vastauksista!
Miten viistonnisessa vaihdetaan hydr suodattimet, mistä ne löytyvät? Ohjekirja kehottaa vaan kääntymään huollon puoleen:
Sivuja: 1 2 [3]