Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 33 34 [35]

Viestit - versu213

Pitäs kai tuo 50 hehtaarin ala riittää aloitustukeen ilman eiläimiäkin.. Vai mitä tukea tarkotat :o

neuvoja heppu meinas,ettei riitä ku alempaan tukiluokkaan(5000e)koska urakointi n.70% tuloista...ja kyllä meidän laskuopin mukaan maatalouspuolen tulotkin olisi pitäneet riittää korkeampaan avustus-ja investointi tukeen,mutta ei.
Ja ei tässä toki avustusten perässä pelekästään juosta,vaan tarkoitus oli kysellä "viisaammilta" kokemuksia kyseisten eläinten pidosta. tilat on kyllä tarkoitus rakentaan siihen malliin,että eläimet viihtyy ja itsekin "ilikiää"katsella maisemia. :o
Juu kyllä se tuntuu,että ehdoton maksimi aluksi olis se 30 emoa...
mihinkä hintoihin tänään menee eläinpaikka? joku vuosi sitten kustannuslaskelmassa oli 30 emolle 1000e/emo.
itse ajattelin noin 200 neliön katosta.

Minkäslainen/kokoinen karja apilaksella onpi,ku vain tappiota tekee? kyllähän minä sen verran ahne olen,että jos 5000 tai 35000egua on tyrkyllä avustuksia starttiin,niin ennemmin minä sen 35000 donaa ottaisin,vaikka joutuisi sen investoimaan elikoihin ja rakennuksiin.
Meniskö tuossa kohtaa hiukan metsään?  :o


kerro vaan ihan rohkeasti,mikä menee hiukan metsään?
Jos laidunta on reilusti, niin kesät menee emojen kanssa leppoisasti. Pidän tasan niin paljon lehmiä kuin laidunala antaa myöten. Täysikasvuisen naudan ruokkiminen ja kuivittaminen ympärivuoden on kannattamatonta. Luomuun ehdottomasti. Täytyy muistaa että pääosa maapallon emokarjoista on ns. sivubisnestä. Eläinten valinnassa helppous ja taloudellisuus ovat tärkeimmät valintakriteeri. Myös hedelmällisyys on tärkeää, koska lyhyt ja ytimekäs poikimakausi on ehdoton sivutoimiselle. Muilla ominaisuuksilla ei niin suurta merkitystä.


itselläkin ollut hahmotelma,että emot laiduntais ympäri vuoden vapaasti ja katos olisi käytössä etupäässä talvella.(myös kesällä jos tykkäävät siellä olla.)
onko kenelläkään kokemusta kyseisestä tavasta? eli hyviä ja huonoja puolia..vai olenko ihan hakoteillä tämmösen vision kans?
ite jättäsin emot pois. jos on jo urakointiin luotu pohjaa niin jatkasin sillä.

joo unoha ne elukat on parempiakin tapoja tehdä tappiota :o  urakoimaan kun pitäisi olla kiire niin kyllä ne elukat silloin karkaa tai keksii mutta jos olet niin ahne että haluat korkeammat tuet niin puolestani saat lyödä aivan vapaasti kätösesi p######## ;D

Minkäslainen/kokoinen karja apilaksella onpi,ku vain tappiota tekee? kyllähän minä sen verran ahne olen,että jos 5000 tai 35000egua on tyrkyllä avustuksia starttiin,niin ennemmin minä sen 35000 donaa ottaisin,vaikka joutuisi sen investoimaan elikoihin ja rakennuksiin. kuitenkin sen suuruinen tilakauppa kyseessä,että se on sitten loppu elämän "työmaa"... ;D Ja kuitenki pikku ikäni eläimien kans touhunnut tavalla jos toisella.urakoijjessaki oltu joskus yltäpäältä paskassa. tarkoitukseni on saada tietoa ja vinkkejä emojen pitoon,"jos" niitä tulee hankittua.ja minkä kokoinen karja olisi tuolle hehtaari määrälle järkevä. toki peltoa olisi enemmänki tarjolla.
Elikkä oli tarkoitus tehdä enon kans tilakauppa vuoden vaihteessa,mutta asiamies "ryssi"aikataulun.nykyinen maatalous ei riitä korkeampaan aloitus-ja investointiavustukseen ja sillä oli tarkoitus ottaa emolehmät mukaan toimintaan,jotta saisi korkeamman avustuksen.oma ajatuksemme oli että n.30 emolehmää,mutta neuvoja meinas että 60...(saapi kuulemma investointi tukea).tilalla ei ole ennestään tuotanto rakennuksia,eli nekin täytyy tehdä lisäksi.(onko järkevää/kannattavaa?)omia ja vuokra peltoja on nurmella n.50ha. aikaisempi toiminta on painottunut urakointiin.(paalaus,lietteen levitys,kaivinkone urakointi yms.)emot ajattelin vastapainoksi "kesäurakointiin". ja emot ajattelin ulko laitumelle ja sinne jonkin sortin katoksen olki kuivituksella jonka voi etukuormaimella tyhjentää.

Vinkkejä ja neuvoja otetaan vastaan....
Sivuja: 1 ... 33 34 [35]