Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12

Viestit - Elias N

Valio se meidän tilipussin paksuuden määrää, eikä ole hinnan korotuksista mitään kuulunut ;).

Ja silti toisilla menee hyvin ja tosilla ei vaikka Valio maksaa kaikille samaa palkkaa...

Onko siitä pari viikkoa kun valiolaiset osuuskonnat maksoi keskimäärin yli 35 000€ ylimääräistä miljoona litraa viime vuonna tuottaneille, ja taas alkaa olla rahat loppu?

Ei Valio tänne ole maksanut mitään palkaa, puhumattakaan ylimääräisistä miljoonista :)

Maidosta on vähän senttejä antanut ja niidenkin litrojen eteen on tehty töitä  ;D.
Keskittyisit sinäkin vaan oman kirnun asioiden hoitoon hallinnossa yhtä tarmokkaasti kun kilpailijan ruotimiseen. Huomion kääntäminen kilpailijan asioihin ja tekemisiin on vanha Valiolainen tapa nostattaa henkeä, se myös tehoaa yllättävän hyvin...

Lueskelin huvikseni asserin viestihistorian läpi. Jos siellä on yksi viesto jossa ei valiteta Valiosta, niin en löytänyt. Käsittääkseni miehellä on myös pienempi maatalousyritys (maitotila) jonka talouteen vaikuttaa myös moni muu asia Valion ohella (kuten oma osaaminen tai vaikka suomen luokattoman huono lehmänlihan hinta). Mutta siihen hän ei keskity vaan jankaa vain yhtä ja samaa Valiosta ja kääntää huomion pois muista ongelmista. :)

Minä en ymmärrä Antin ajatuksia nyt ollenkaan. Miten maitotilan koko muuttaa sen talouteen vaikuttavien asioiden suhteita? Maitotilan pääasiallinen tulon lähde on maito. Kaivoin vielä viimevuoden verotietoni esiin, oman tilani (AB-alue) liikevaihto muodostui seuraavasti
Maito meijeriin 67%
Teuraat+vasikat 5%
Tuet 28%
Joten paljon saa lehmänlihan hinta nousta jotta se alkaa oikeasti vaikuttamaan tulokseen! Pohjoisempana tukien osuus nousee, mutta ei ne sielläkään maidon ohi mene (pois lukien Utsjoki). Valio se meidän tilipussin paksuuden määrää, eikä ole hinnan korotuksista mitään kuulunut ;).
Tämä(kin) kuuluu sarjaan nyt pitää iskeä. Tavoitteena on hajoittaa vahvaa Valio kenttää.
Ei purkkimaidon tukkuhinnan nousu vielä kassassa näy. Tätäkin operaatiota rahoitetaan Århuusista.
Onko tämä porukka Huittisista lähtöisin ? Syöpi enemmän kuin hankkii. Vai miten se meni ?

Jos omistaja vaatii yhtiötä onnistumaan markkinoilla  niin se onkin hajoittamista :o outoa,ei ymmärrä.
Jos pukkimaidosta saadaan 30% nyt enemmän ja yhtään ei rupea näkymään tuottajalla+ niin sinulla on  vielä huonompi  laskupää kun minulla, käytätkö samaa laskutikkua kun Laaksonen ? Eikö joku muukin nostanut hintaa kun arla vai ymmärsinkö  senkin väärin.

Asseri sulta unotuu markkinaosuus. Kun hintaa nostetaan, markkinaosuus pienenee, silloin kun alalla on tarjontaa. 30 % hinnan nosto tukkumaidolle sataa euroja nille, jotka voivat hinnoitella maidon tukkuhinnan Valion tukkuhinnan alle.  Tässä taisi viranomaisilta tulla käsky rakentaa kartelli ?

Minun matematiikalla saa markkinaosuus laskea 23% ja silloin vielä 30% hinnannousu tuo saman rahan. Jäljelle jäävästä maidosta saa vielä vaikka paljon parjattuna jauheenakin rahaa, joten yhtiön kassaan (maitokatteeseen) on pakko kertyä enemmän rahaa kuin ennen hinnan nostoa.

En millään usko Valion markkinaosuuden laskevan 23 prosenttia. Ihmettelen suuresti, miten osa valiolaisista tuottajista ja yhtiön johto näin ”henkeen ja vereen” vastustaa rahan tuloa yhtiöön?
Näin edistetään suomalaista kotieläintaloutta:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022316710808_uu.shtml
Tosiasioiden tunnustaminen auttaa ! Viime vuosi oli Valion historian paras. Maitokate nousi lähes miljardiin euroon. Maitotuotto kasvoi 46.7 sentiin/litra. Itämaidon tlityskyky oli Valio ryhmän paras.
Kesä oli haastava, Vettä satoi.  Silti pääsimme tilatasolla parhaaseen liikevaihtoon ja myös parhaaseen  verotettavaan tulokseen kuin koskaan aiemmin. Ketä tästä pitäisi kiittää ?
Olen vakuuttunut, että monet maidontuottajat ovat viime vuoteen tyytyväisiä. Vai ovatko ?

On hyvä että nuoret tuottajat ovat intoa täynnä :)

Maito/polttoöljyindeksillä mitattuna yhdellä maitolitralla saa alle 0,5 litraa polttoöljyä. Huonolta näyttää tilanne maito/täysrehukilon suhteessa, tai missä hinnoissa vaan. Kyllä maailma juoksee karkuun ja lehmän lypsäjät jäävät lähtötelineisiin :o
Kovin ovat Elijaksen käsitykset maitomarkkinoista ja niiden toiminnasta vajavaiset.
Olet varmaan huomannut, että maahamme tuodaan maitotuotteita maidoksi muutettuna yli 500 milj.litran edestä. Jos maahamme ei tuotasi yhtään juustokiloa, jogurttia tai raaka maitoa, riittäisi maamme maidontuotanto juuri ja juuri kotimaiseen kulutukseen.  Jonkun täytyy vastaavasti viedä, että markkinat eivät menisi maassamme sekaisin. Vientivastuu on ollut  ja on edelleen Valiolla. Kotimarkkinoilla onnistuminen on Valiolle erittäin tärkeää niinkuin viennissä onnistuminenkin.
Kauppa ratkaisee miten tuotteet hylyyn hinnoitellaan ja mitä tuotteita hyllyyn pääsee ja mille paikalle.
Kuluttajalle jää ostopäätöksen tekeminen. Jos kuluttaja valitsee AINA halvimman ULKOLAISEN tuoteen jäävät kotimaiset hylyyn. Mitäs siitä seuraa ? 

Nyt osuit naulankantaan. En ole maitomarkkinaexpertti , vaan maidontuottaja. Ihmettelen vain tuota valiolaista ajatusta, jos tänne ei tuotaisi maitotuotteita niin kaikki olisi ok. Onko jossain maa johon ei tuoda maitotuotteita? Nyt on 400-500 milj.litraa ”ongelmamaitoa”. Eikö siihen auta tuotekehitys, jalostaminen ja myyntimiehet töihin rajojen ulkopuolelle. Sitä kutsutaan vienniksi ja näin pieni maa ei elä muuten kuin viennillä!

Onhan Suolahdessa traktoritehdas joka pystyisi täyttämään Suomen traktorimarkkinat. Silti Suomeen tuodaan traktoreita ja meistä aika moni ajaa näillä tuontitraktoreilla.

Jossiteluihin totean vain, että jos tädillä olisi …, niin täti olisi setä ;)
Kiitos asiallisesta vastauksesta, oikeaa keskustelua minä täältä haenkin.  Tyypillisellä Valio/Arla kinaamisella ei ainakaan tuottajien tilanne parane.
Jos Valiota ja sen tekosia ei voi omistaja arvostella, niin kuka sitten? Ainoa mihin me valiolaiset tuottajat oikeasti voidaan vaikuttaa tulopuolella on maidon tuottajahinta. Perustan väitteeni siihen että Valio on oikeasti harvojen (7871 tilaa) käsissä. Meidän omistajien on sanottava mitä sieltä halutaan, eikä johto kerro meille mitä he mahdollisesti antavat. Tukipuolen päättää 3,5 miljoonaa suomalaista äänioikeutettua  vaalien kautta, siinä meidän ääniosuus on huomattavasti huonompi kuin Valiossa.

Valio on joillekin pyhä asia. Minulle se on vain yritys(väline), joka jalostaa tuottamamme maidon ja markkinoi sen.  En ymmärrä miksi tuottajien pitää murehtia johtajien murheita, mihin maito laitetaan että siitä saadaan paras hinta. Myös puhe työntekijöistä on tabu. Tilat velkaantuu (meidän osuuskunnassa 10% tiloista ottaa tiliennakkoa!)laajentaessaan, tekevät enemmän töitä että saisivat edes saman rahan. Tämä on ollakseen normaalia rakennekehitystä. Halutaanko Suomeenkin tanskalainen suurtilamalli, joilla ei ole kuin velkaa. Eivät varmaan narise meijerille maidonhinnasta. Kukaan ei kyseenalaista samaan aikaan mitä Valiossa tapahtuu. Ei varmasti tarvitse valionväen juosta kovempaa pysyäkseen paikallaan. Eikö tällainen ole järjetöntä?

Loppuun siitä pysähtyneisyydestä. Miten systeemi voi  muuttuu kun Valion hallituksessa voi istua yhtäjaksoisesti 16 vuotta. Sehän on puolet viljelijän työurasta, kyllä siinä jo urautuu.


Väittäisin että tilanne on täysin päinvastainen, nuo reilut 3,5 milj. ihmistä jotka tekevät ruokaostoksia päättävät valinnoillaan mitä siitä maidosta voi saada/ kauppias mitä hyllyynsä ottaa. Sen sijaan tukipolitiikkaan ei taida merkittävästi pystyä äänestämällä vaikuttamaan? Ellei joku perusta jotain täysin tälle asialle omistautunutta puoluetta tai nykyinen lähde asiaa ajamaan ja saa yli 50% ääniosuutta?




Yksi puolue on tätä tukiasiaa ajanut ja siihen en puutu. Tuet vain tulee ajan mittaan poistumaan, vaikka niitä ei poistettaisi. Inflaatio hoitaa tämän asian, esim. vuoden 1995 yhden hehtaarin tuella sai huomattavasti enemmän lannoitteita kuin v. 2012 yhden hehtaarin tuella!!! Ja tämä suunta jatkuu, vai oletteko kuulleet tukien inflaatiokorotuksista?

Viimeisen kuukauden aikana on oltu kauhean huolissaan maidon kuluttajahinnan noususta. Paikallisessa S-Marketisssa  on ainakin maitorullakoiden suhde pysynyt samana (Valio/Arla), hinnat samat (+-1c/l) ja asiakkaat ostavat edelleen maitoa.

Entä sitten se vienti. On ennustettu sen kasvavan Valion myynnistä jopa yli puoleen. Siihen ei ainakaan kotimainen kuluttaja/äänestäjä vaikuta. Joten en tiedä kumpi vie ja kumpi vikisee, kuluttaja vai tuottaja :-\
Kiitos asiallisesta vastauksesta, oikeaa keskustelua minä täältä haenkin.  Tyypillisellä Valio/Arla kinaamisella ei ainakaan tuottajien tilanne parane.
Jos Valiota ja sen tekosia ei voi omistaja arvostella, niin kuka sitten? Ainoa mihin me valiolaiset tuottajat oikeasti voidaan vaikuttaa tulopuolella on maidon tuottajahinta. Perustan väitteeni siihen että Valio on oikeasti harvojen (7871 tilaa) käsissä. Meidän omistajien on sanottava mitä sieltä halutaan, eikä johto kerro meille mitä he mahdollisesti antavat. Tukipuolen päättää 3,5 miljoonaa suomalaista äänioikeutettua  vaalien kautta, siinä meidän ääniosuus on huomattavasti huonompi kuin Valiossa.

Valio on joillekin pyhä asia. Minulle se on vain yritys(väline), joka jalostaa tuottamamme maidon ja markkinoi sen.  En ymmärrä miksi tuottajien pitää murehtia johtajien murheita, mihin maito laitetaan että siitä saadaan paras hinta. Myös puhe työntekijöistä on tabu. Tilat velkaantuu (meidän osuuskunnassa 10% tiloista ottaa tiliennakkoa!)laajentaessaan, tekevät enemmän töitä että saisivat edes saman rahan. Tämä on ollakseen normaalia rakennekehitystä. Halutaanko Suomeenkin tanskalainen suurtilamalli, joilla ei ole kuin velkaa. Eivät varmaan narise meijerille maidonhinnasta. Kukaan ei kyseenalaista samaan aikaan mitä Valiossa tapahtuu. Ei varmasti tarvitse valionväen juosta kovempaa pysyäkseen paikallaan. Eikö tällainen ole järjetöntä?

Loppuun siitä pysähtyneisyydestä. Miten systeemi voi  muuttuu kun Valion hallituksessa voi istua yhtäjaksoisesti 16 vuotta. Sehän on puolet viljelijän työurasta, kyllä siinä jo urautuu.

maitokolmio nosti hintaa 2c/l  8)
Oikea meininki! Maitokolmiolla tuntuu muutenkin olevan tekemisen meininki.Jonkun on näytettävä suuntaa.

Tästä olen samaa mieltä :)
Mitä enemmän Elias kirjoittaa, sitä vähempi niissä on järkeä. Ensi kerralla, kun kirjoitat maaseudun tulevaisuuteen, niin suosittelen tekstaripalstaa.  :-X Anteeksi, että olen ilkeä. :'(

Kerro ihmeessä, missä kohtaa minun kirjoitukset ovat mennet järjettömiksi???

Voin minä sinulle terveiset tekstaripalstalla laittaa ;)

Tällä maidon tuottajahinnan hintakehityksellä voidaan olla 10-vuoden päästä tyytyväisiä jos tänne joku tuo jotain. Muuten maitohyllyillä on paljon tyhjää tilaa, pieni ongelma on vain että millä se maksetaan? Jos tänne jotain tuodaan, niin samalla rahalla pitää myös jotain viedä!!!

Kyllä saksalainen vie silloin(kin) mieluummin Venäjälle, siellä on markkinat ei Suomessa. Ei viidenmiljoonan kansa 650 km säteellä ole yhdellekään ulkomaiselle yritykselle mielenkiintoinen kohde, Pietarissa sama väestö on yhdessä kaupungissa. Meillä on vaan huomattava etu matkassa Pietariin saksalaisiin nähden, joka pitää osata hyödyntää!!! Suomeen ei tuoda muuta kuin erien loppuja europasta ja täällä ollaan jo paniikissa.

Jos joku uskoo, että pienempi raakamaitomäärä nostaa tuottajahintaa, niin aletaan rajoittamaan tuotantoa heti!!! Kaikki tilat kun vähentää tuotantoa 40%, niin saadaan 75c/l. Uskoo ken tahtoo. En tiedä sellaista yritystä joka antamalla periksi markkinoilla ja tyytymällä pienempään liikevaihtoon pystyy maksamaan omistajilleen enemmän. Vähenevä maitomäärä tekee Valiosta kylämeijerin, eikä siitä ole enää apua edes nettovarallisuuden lisäämisessä veroilmoituksessa!
Koko osuustoiminnan hallinto on eräänlainen ”pyramidihuijaus”. 10% ruohonjuuritasosta on hallinnossa mukana, mutta oikea valta on vasta pyramidin huipulla. Suomessa tuottajahinnan määrää suurimman yrityksen hallitus (4 henkilöä) ja johtoryhmä (8 henkilöä).

Systeemi seuloo saman mieleiset hierarkiassa ylöspäin. Näin saadaan taas tuttu ja turvallinen hallitus sekä hallintoneuvosto.  Kannattaa vaalikokouksiin mennä, vaistoaa siellä ainakin sen uskomattoman yksimielisyyden, keskustelu loistaa poissa ollaan. Tärkeintä on ruoka ja kahvi (hieman ylemmillä tasoilla myös konjakki) ;). Tämä näytelmä ei tosin toistu kuin kerran kahdessa vuodessa.

Vertailuna parjatut osakeyhtiöt. Yhtiökokous on vuosittain, jolloin jokainen omistaja pääsee kertomaan näkemyksensä suoraan silmästä silmään yhtiön johdolle ja hallitukselle. Meillä osuustoiminnassa tätä mahdollisuutta ei ole, koska täällä on ”edustuksellinen edustus”. En ole niin tyhmä, että uskoisin yhden pienomistajan muuttavan mitään isojen osakeyhtiöiden yhtiökokouksissa, mutta sama on tilanne ”mies ja ääni-periaatteen” osuuskunnissakin :o.

Joten painetta pyttyyn vaan poijaat, ei se muuten maidonhinta nouse ;D.
"Viime vuonna Suomessa tuotettiin 2 188 miljoonaa litraa maitoa. Se oli 0,1 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna ja kun huomioidaan karkauspäivä, muutos oli - 0,3 prosenttia.
Joulukuussa tuotanto oli peräti 1,3 prosenttia alle edellisvuoden."


…Ja maitoalan raportti jatkui,  litroissa vähennys oli vuodessa 1 milj. litraa. Tämä on osoitus ihmeellisestä maatalousmatematiikasta.

Miten yhden (0,1% eli 0,001)kertoimella kertomalla luku kaksi (2188) on mahdollista saada ykkönen (1 milj. litraa)  ???

Samoin Valion kilpailijat ovat lisänneet kovasti tuotantoa. Valion maitomäärä on noin 1% miinuksella eli 18-20 milj. litraa, joten kilpailijoiden on tarvinnut kiriä 17-19 milj. litraa :o

Ehkäpä, ensivuonna, tulevaisuudessa... näinhän maajussi ajattelee, paremmat ajat on aina jossain
edessäpäin. Nyt ei saa vaatia mitään, ollaan nöyriä vaan.
Tottakai maidon hinta pitää nousta,  miten meidän valitsemat henkilöt sen tekee on heidän asia, siitä
niille maksetaan!!! Toki lain ja asetusten rajoissa.

Asseri on asian ytimessä :)

Tuon osaston asiantuntijat ovat todella kykeneviä lypsyrutiinien kehittäjiä sekä automaatti- että asemalypsyssä. Parin lypsykerran seuraaminen ja kuvaaminen+datan analysointi saattaa poikia työajan merkittävää säästöä ja parantaa sivussa lehmien oloja lypsyn nopeutuessa. Sanoisin, että kuuluu neuvonnan ydintoimintaan.
[/quote]

Onko tarkotus saada maidosta rahaa (joka olisi Oy:n tehtävä) tuottajille eli omistajille. Vai onko tarkoitus kuluttaa se raha neuvontaan, lomailuun jne ennen kuin se tuloutetaan tuottajille???
Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12