Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 12

Viestit - Elias N

Valion ainoa tavoite on listiä kaikki kilpailijat pois markkinoilta, tämä olisi toteutunut ilman kivin asioihin puuttumista. En kyllä ymmärrä miten jotkut pienet meijerit voivat olla niin paha piikki Valion ahterissa. Ja nyt en tarkoittanut Arlaa tuolla pienellä meijerillä.

Valion sähköposteissa manittiin vastustajaksi nimen omaan Arla, ja Arla aloitti sen hintakilpailun johon Valio vastasi. Millä logiikalla väität että kyseessä ei ollut se että Valio vastasi suuremman kilpailijansa aloittamaan hintakilpailuun?

Oletko Antti vieläkin sitä mieltä, että taktiikka oli oikea? Nyt on hintoja saatu siitäkin vielä alaspäin, eikä Arla ole poistunut Suomen markkinoilta, joltain (myös valiolaiselta) tuottajalta on rahat saattanut loppua (ja on poistunut markkinoilta)...Hienoa peliä! Kun ei ole kuin yksi valiolainen tuottaja, niin sitten hänellä on kaikki ihanasti! Oletko se sinä Antti?
"Potkuja, myymisiä ja sopimusten irtisanomisia. Vähemmän maitoautoja, vähemmän neuvojia, Maito ja Me lehdestä puolet pois ja sähköiseksi, lopetetaan markkinat, myymälöiden sijasta nettikauppaa ja puhelinmyyntiä, osuuskuntien fuusioita ja hallinnon pienentämistä, lisää meijereiden lopettamista...
Omistajien pitää vaan uskaltaa vaatia johdolta toimia."


Epäilen, onko hallinnolla "munaa" vaatia ja toteuttaa listaasi...tähän asti ainakin häntä on heiluttanut koiraa...

Valiolla oli satojen henkien YT:t ja se juuri sulki Tampereen meijerin. Miten paljon pitäisi poistaa? Mitä kaikkea sulkea? Lopetetaan melkein kaikki ja siirretään purkitus Tanskaan? Mitä oikein haluat? Jos et arvosta suomalaisten meijerityöntekijöiden työtä niin miksi haluat että maitoa Suomessa tuotetaan? Jos täällä ei voida palkata ihmisiä jalostukseen niin miksi olisi ihmisiä alkutuotannossa? Tinkimaidon myyntiin riittäisi pari pikkutilaa kaupunkien vieressä.

Miten paljon sinä Antti (tai kaltaisesi) arvostatte suomalaista lehmänlypsäjää? Joka vuosi yli 500 tilaa laittaa navetan oven lukkoon ja n. 1000 ihmistä poistuu silloin maidontuottajien rivistä! Ovatko he täysin arvottomia ihmisiä eikä kenenkään tarvitse jatkaa heidän työtä? Onko tavoite vain pari ISOA tilaa meijerin kupeessa, isäntä johtaa, emäntä sisustaa taloa ja ukranalaiset ym. tekevät likaiset työt? Jos maidon tuotannon kerran pystyy hoitamaan muutama ihminen ja robotit (lehmiä ei ilmeisesti tarvita ollenkaan), niin miten jalostamiseen tarvitaan 4000 ihmistä ja miten jalostava yritys on nostettu noin korkealle jalustalle? Siitä on tehty pyhä ja sitä ja sen kassaa suojellaan kuin mehiläiset pesäänsä ja siellä olevaa kuningatarta!
Ai katos, sä olet taas avannut paskaluukkus. Oisit voinut pitää sen vaan kiinni.

Totuus ottaa joskus koville...
Mussutan, mussutan Antti!

Osuusmeijeri,-teurastamo,-pankki,-kauppa tai metsäliitto! Kaikki on pienpääomaisten maalaisten perustamia ja hallinnoimia. Jossain vaiheessa on tullut koulujakäyneet ammattijohtajat jotka isännät ihan itse ovat palkanneet ja heille vallan antaneet! Mitä tekee renki? Alkaa isännäksi ja maanviljelijä on nöyrä poika ja toistelee johtajien jakamaa mantraa...

No talonpoika/torppari päättää alkaa kartanon herraksi ja pyytää Suomen valtiota ja Keskustapuoluetta apuun. Aletaan antamaan investointitukia ja -lainoja, jotta voi rakentaa parin robon navetan. Sitten ollaan kuin Euroopan omistajia ja siinä se osuustoiminta unohtuu...


"Aluksi on tietenkin tar***** osuuspääoma viljelijöiltä, mutta nyt se raha tulee markkinoilta. Osa rahasta jää Valiolle, osa jaetaan osuuskuntien kautta tuottajille - jotka taas saattavat sijoittaa ihan sitä samaa rahaa takaisin osuuskuntiin lisäosuuksina. Osuusmaksujen määrä perustuu maitomääriin, joten vaikka tuottajista puolet lopettaisi ei osuuspääomasta kuluisi puolta - kunhan lopettaneet ovat pienemmästä päästä."


Teoriassa näin, mutta käytännössä: Pienet tilat ovat maksaneet koko osuuspääomansa ja lopettaessaan myös vievät sen. Isot eli käytännössä viimeaikoina laajentaneet eivät todella ole maksaneet vielä osuuspääomatarpeestaan kuin murto-osan! Osuusmaksun määrä perustuu käytännössä maidon arvoon EI litroihin (47c/l tai 37c/l)! Tämä tulee vaikuttamaan osuusmaksuihin, kuten lopettajatkin. Tuskin kovin monella tuttajalla on rahaa sijoittaa lisäosuuksiin...


"Potkuja, myymisiä ja sopimusten irtisanomisia. Vähemmän maitoautoja, vähemmän neuvojia, Maito ja Me lehdestä puolet pois ja sähköiseksi, lopetetaan markkinat, myymälöiden sijasta nettikauppaa ja puhelinmyyntiä, osuuskuntien fuusioita ja hallinnon pienentämistä, lisää meijereiden lopettamista...
Omistajien pitää vaan uskaltaa vaatia johdolta toimia."


Epäilen, onko hallinnolla "munaa" vaatia ja toteuttaa listaasi...tähän asti ainakin häntä on heiluttanut koiraa...



Missä tahansa yrityksessä (paitsi valiolaissessa) oltaisi huolestuneita, kun omistajakato on 10 prossaa vuodessa.


Jos joku yritys ostetaan ulos pörssistä, esim. toisen yrityksen tytäryhtiöksi tai takaisin perheyhtiöksi, niin omistajamäärä putoaa hetkessä tosi pieneksi aiempaan verrattuna, ehkä esim 99%. Ja usein se on sekä omistajille että yritykselle hyvä diili. Omistajien määrällä ei ole mitään yhteyttä yrityksen kannattavuuteen.

Jos perheyhtiön kolmesta omistajasta kuolee yksi jonka muut perivät, niin samaten omistajamäärä putoaa 33% alle vuodessa, ja ehkä se kyseinen omistaja oli se suurin kehityksen ja kannattavuuden jarru?

Eikö nuo molemmat vaihtoehdot vaadi rahaa ja paljon, muuten saatta mennä oma osuus yrityksestä myyntiin.

Maidontuottajilla ei käsittääkseni hirveästi rahaa ole. Sitävarten on perustettu mm. osuusmeijerit ja -teurastamot!
"Minä olen Valion omistajana kovasti huolestunut, kun omistajakato on vain 10 prossaa vuodessa. Tai siis en tiedä mikä prosentti nykyään on, mutta tuplasti nopeampi lopettaneiden tilojen määrä olisi parempi. Ylituotantoa on vaan niin kovin vaikea kannattavasti markkinoida.

Pörssilistaus, myynti tai fuusio eivät ole tarpeellisia jos meijerin toiminta on kannattavaa ja kannattavaa se voi olla vain jos ei ole pakko ottaa vastaan enempää maitoa kuin mitä saa kannattavasti myytyä. Joitain taloa konkurssiin menneisiin pikkumeijereihin vaihtaneita sitten lisäksi nopeasti irtisanottavaan puskurituotantoon. Ja samalla kiinteät keräilyn, neuvonnan ja hallinnon kustannukset minimiin."

Tuo ylituotanannolla jauhaminen on täyttä "bullshittiä". Vaikka me lopetetaan koko maidontuotanto Suomesta huomenna, niin tyhjiö täyttyy, eikä kenenkään maitotili siitä kasva. EI suomalaisen tuottajan ainakaan!

Jos omistajat katoavat yrityksestä ja vievät rahansa mukanaan, niin se yritys kaatuu. Ei Valion liiketoiminta sen kannattavampaa ole kuin muillakaan, vaan tuottajahintaa laskemalla ME tuottajat sitä tuetaan. Eli ei se kaikki tarvittava raha todellakaan tule nyt markkinoilta eikä koskaan ole tullut!

Miten tämä sitten paranee tuottajia eli omistajia vähentämällä? Virallinen totuus jauhaa kuitenkin, ettei maitomäärä laske vaikka tuottajien määrä laskee. Tämä vaatii että jatkajat investoivat eli tekevät lisää velkaa! Toisinsanoen omistajat velkaantuvat vaan lisää ja ovat todella valmiita lypsämään lehmiään vaikka 20 sentin hinnalla...Ei siinä tarvitse paljon Valion johdon silloin töitä tehdä ja kuitenkin ihan kiva palkka juoksee...

Jos maitomäärä alkaakin laskea, niin mitä sitten tehdää organisaatiolla ja infralla joka on mitoitettu 2mrd maitolitran käsittelyyn? Yritys jonka liikevaihto laskee ei mitenkään pysty maksamaan kasvavaa "voittoa" eli maidon hintaa. Valio kuluttaa kuitenkin n. 1 mrd euroa omiin kuluihin ja loput maksetaan ulos. 2 mrd liikevaihdolla saatiin se n. 45 sentti, nyt 1,7 mrd ja tuottajalle reilu 35 senttiä, entä sitten kun liikevaihto on alle 1,5 mrd?
Minä uskon myös, että uusi "Valio" syntyy seuraavan viiden vuoden aikana! Tosin "uudessa Valiossa" sana valio on pyyhitty kokonaan pois ja päätökset tehdään huomattavasti etelempänä kuin Pitäjänmäellä.

Omistajat vähenee uskomatonta vauhtia ja omistajien rahat, joilla me olemme tukeneet yritystämme vielä kovempaa vauhtia, niin tulos on vääjäämätön. Jos ja kun tänä syksynä tuemme vielä Valiota vähintään 2c/l, jolloin olemme n. 33 c tuottajahinnassa, niin kierre pahenee!!!

Ikävä kyllä toimiva johto ja VARSINKIN MAIDONTUOTTAJISTA KOOSTUVA HALLINTO EI TÄTÄ TAJUA!!!

Jos omistajatuottajien määrä on se mikä ratkaisee menestyksen, niin ei meillä ole näitä intialaisia vastaan kuitenkiaan mitään mahdollisuuksia. yli kolme miljoonaa tuottajaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amul

Joka ikisen Eurooppalaisen meijerin, oli osuuskunta tai ei, tuottajien määrä ja/tai ainakin maidon hinta on laskenut viimeisen parin vuoden aikana aika paljon. Tosin niin on tuon Amulinkin, vaikka tuottajia on kyllä ylivoimainen määrä.

Ei me Antti koskaan päästä näistä asioista yhteisymmärrykseen, mutta pakko jatkaa...

Ihan kiva kun vertaa Suomea (käsittääkseni läntinen kehittynyt teollinen demokratia) kehitysmaahan, joka on maailman väkirikkaimpia maita, jossa ihmiset kuolevat kadulle ja lehmä on todella pyhä eläin!

Missä tahansa yrityksessä (paitsi valiolaissessa) oltaisi huolestuneita, kun omistajakato on 10 prossaa vuodessa.

Ei osuustoiminnallinen meijerin omistaja on vain tyytyväinen kun heidän yrityksen raaka-aineen hinta laskee, silloin ei tarvitse tulla omistajan pussille (esim. osakeanti). Kun osuustoiminnallinen meijeri laskee maidon tuottajahintaa, ollaan omistajan pussilla! Kun omistajat ja heidän rahansa vähenevät laskevien tuottajahintojen takia, niin jostain se aukko on paikattava! Mitä Antti kannatat, pörssilistausta, myyntiä kokonaan uudelle omistajalle vai fuusiota? Joku näistä tulee vastaan seuraavan viiden vuoden aikana tällä taktiikalla.



Minä uskon myös, että uusi "Valio" syntyy seuraavan viiden vuoden aikana! Tosin "uudessa Valiossa" sana valio on pyyhitty kokonaan pois ja päätökset tehdään huomattavasti etelempänä kuin Pitäjänmäellä.

Omistajat vähenee uskomatonta vauhtia ja omistajien rahat, joilla me olemme tukeneet yritystämme vielä kovempaa vauhtia, niin tulos on vääjäämätön. Jos ja kun tänä syksynä tuemme vielä Valiota vähintään 2c/l, jolloin olemme n. 33 c tuottajahinnassa, niin kierre pahenee!!!

Ikävä kyllä toimiva johto ja VARSINKIN MAIDONTUOTTAJISTA KOOSTUVA HALLINTO EI TÄTÄ TAJUA!!!
Nyt meillä on jo hyvät suhteet Venäjälle - kohta raja varmaan aukeaa ;D ;D ;D

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/is-putinin-mediap%C3%A4%C3%A4llik%C3%B6n-vaimo-on-valion-jugurttien-mannekiini-1.143209

Kunhan ei menisi meidän maitotilirahat sinne Panamaan ;D ;D ;D

Tämä Venäjäjuttu on aika hankala nykyään Suomessa, ja Valion pyrkimys olla asioista hiljaa, on hyvä lähtökohta.

Mutta mikäli asiat nousevat keskusteluissa esille, niin on hyvä muistaa että Valion tavoite on aina saada mahdollisimman paljon rahaa Venäjältä Suomeen. Se on Valion ainoa tavoite Venäjällä. Tuoda sieltä rahaa Suomeen. Ne jotka itärajalla asuvat ja käyvät esim. tankkaamassa tai ostamassa renkaita venäjällä, vievät rahaa Suomesta Venäjälle. Se on minun mielestäni enemmän ongelma, kuin se että kerää venäläisten rahaa tänne.

Olen kanssasi samaa mieltä  rahavirroista ja niiden suunnista. Mutta mutta...

Valion tehtävä on jalostaa (osuustoiminnallisesti) meidän omistajien eli jäseniensä tuottamaa maitoa. Jos sitä viedään esim 400 milj. euron arvosta Venäjälle, niin ymmärrän täysin tämän rahavirran. Tiedän, että tämä on nyt sattuneesta syystä estettyä toimintaa.

Tämä nykyinen puuhastelu Venäjällä on mielestäni voimavarojen haaskausta. Venäjän liiketoiminta ei tällähetkellä meidän maidonhintaa ainakaan nosta. On turhaa puhua, että pidetään hyllymetrejä "varattuna" tällalailla. Oikeasti Valio vie tällähetkellä rahaa Venäjälle ja venäläinen olikarggi tuo rahansa pois noin epävarmasta maasta. Ei venäläiset tyhmiä ole, suomalaiset (valiolaiset) ovat hieman sinisilmäisiä.

Miksei Valio kehu tätä mainosyhteistyötä Putinin lähipiirin kuuluvan henkilön vaimon kanssa. Eikö olisi jo aika heittää suomalaiset ex-jääurheilijat T. Selänne ja K. Korpi jo roskakoriin ja ottaa tämä uusi kasvo esiin! Onhan siinä "näkysä nainen" ja jos tässä ei muutenkaan ole mitään ristiriittaa "meidän brändin" kanssa, niin mitä sitä salaamaan ;).

Jos asioista pitää olla hiljaa näin avoimuuden aikana, niin alkaa epäilyttämään mitä muita luurankoja siellä Pitäjänmäen kaapissa mahtaa ollakaan :o?

Nyt meillä on jo hyvät suhteet Venäjälle - kohta raja varmaan aukeaa ;D ;D ;D

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/is-putinin-mediap%C3%A4%C3%A4llik%C3%B6n-vaimo-on-valion-jugurttien-mannekiini-1.143209

Kunhan ei menisi meidän maitotilirahat sinne Panamaan ;D ;D ;D

Miten se kokonaispituus voi tilojen vähetessä kasvaa?


Olen ennenkin sanonut, että Pohjolan maidolla on valion suurin alue huolehdittavana, ne hoitaa senkin Utsjoen maidon. Keräilykustannus on silti selkeästi alle 3 senttiä litra. Sieltä vaan niitä tehostuksia hakemaan ::)

Niinpä  :D

Keksin jopa vertauksen: Minulla on 5 perunaa. Tavoitteena toimittaa ne kaverille joka kohta tulee hakemaan. Se että on harvempia ja isompia yksiköitä, tarkoittaisi että pidän ne kaikki potut siinä hollilla kaveria odotellessa. Se että on tiuhemmassa penempiä yksiköitä ,tarkoittasi että pidän yhden perunan itse, ja heitän ne loput neljä eri pääilmansuuntiin niin pitkälle kuin jaksan. En täysin ymmärrä miten se helpottaisi homman logistiikkaa?

On täysin "lillukan varsien tutkimista" puhua maidon keräilykystannuksista suu vaahdossa ja kuvitella että siinä on ratkaisu maidontuotannon "hiukan" heikkoon kannattavuuteen ;D.

En ymmärtänyt sinun varmaan hienoa peruna vertausta. Minun perunanviljelykokemuksella olen huomannut, että jokaisen varren alta löytyy eri kokoisia perunoita. Ei sielä ole pelkästää isoja tai pieniä. Tämä on ihan luonnon tekemään jaottelua. Vaikka kuinka lannoittaisit ja puhuisit paskaa pellon reunalla, niin aina sielä perunapenkissä on eri kokoisia pottuja.

Sinun ajatuksessa maitomäärä on vakio ja tuottajamäärä vain pienempi. Tämä on täysin hullu logiikka ja mikä on se pysäyttäjä joka katkaisee tämän kehityksen? Jos maitomäärä pysyisi vakiona (ja hinta laskee) niin tilakoko kasvaa koko ajan, kunnes vain yksi tila on jäljellä ???. Miten maitomäärä voi pysyä vakiona (ja liikevaihto meijerillä), kun tuottajahinta laskee?

Ps. Kannattaa jututtaa semmareita, miten he kokevat tilojen vähenemisen ja välimatkojen pitenemisen?

Muuten tuo "lisäarvotuotteilla" ja investoimisella tulevaisuuteen on täyttä puppua. Jos meidän yritys on niin tehokas, niin tässä tilanteessa pitää nostaa tuottajahintaa, muuten loppuvat tuottajat. Alkuvuodesta vielä puhuttiin hinnan noususta vuoden toisella puoliskolla, nyt se on jo siirretty ensi vuoteen. Syynä kerrotaan, ettei se hinta nouse muuallakaan. Mihin se "lisäarvotuotteiden" ja investointien vaikutus oiken häviää? Miksi muiden täytyy nostaa ensin, että me voimme tulla perässä? Kuten aikaisemmin sanoin, pitää uskalttaa nostaa hintaa, eikä jäädä odottelemaan. Muuten suomalaiselle maidontuottajalle käy kuin mustalaisen hevoselle "oppi olemaan syömättä, mutta kuoli".

OP:n Kultayvä 2/16 lehdessä on juttuja maidon hinnasta. MTK:n maitoasiamies Ilkka Pohjamo kirjoittaa otsikolla EU:ssa on menossa pudostuspeli. Hän aloittaa tekstin "EU:n ylituotantotilanteen takia kestää jonkin aikaa ennen kuin tilanne selkiytyy. Maidon keskihinnan EU:ssa pitää nousta, jotta tuottajahinta voi nousta Suomessa."

Siinä on sellainen lause jota en ymmärrä kahdesta syystä:
Miten etujärjestön edustaja voi tehdä oman työnsä yhdellä lauseella turhaksi? Siis mihin sitä MTK:ta (maitoasiamiestä) tarvitaan, tilastojen kertomiseenko?

Mitä hyötyä on Valion investoinneista ja hienoista lisäarvotuotteista, kun hinnan pitää nousta muualla eli toisten meijerien pitää saada markkinoilta enemmän rahaa, jotta meillä olisi lupa nostaa tuottajahintaa!

Antoisia lukuhetkiä lehden parissa...


Tällä reitillä on ainakin käynyt niin,tilat on entistä enemmän hajallaan,reitin kokonaispituus on aina vain pitempi mitä enemmän lopettajia on.Ja toisaalta on muita tahoja jotka laskuttaa kilometrien mukaan eli yksittäiselle tilalle on loppujen lopuksi hyöty mitä enemmän muita tiloja on.

"Tämän sisällön ja mekanismin kun ymmärtäisi ja sisäistäisi" Valion johto ja hallinto sekä maataloussektori yleensä sekä tietysti "te Agronetin huippu tehokkaat ja kovat tuottajat" niin suomalaisella maidontuottannolla saattaisi olla tulevaisuutta!!!

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 12