Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12

Viestit - Elias N


"Arla maksaa Ruotsissa 5 senttiä vähemmän kuin kilpaileva meijeri. Reilu 35 senttiä tällä hetkellä. Siksi että siihen sen rahkeet siellä riittää".

Mutta maksaako Arla Suomessa syyskuussa 2014 6-7 senttiä enemmän kuin Valio, vai onko ilmoittanut hinnan laskusta? Kiinnostaa minua paljon enemmän kun Ruotsin hinnat >:(.
Syyskuun alusta -6c/l!!!! Kehukaa nyt Valiota ja Euroopan parasta hintaa sekä hieman Laaksosta ja Valion hallituksen hienoja visioita. Voi v...
Pahoittelen, että olen pahoittanut kovien valiolaisten mieliä kirjoituksillani.

En väheksy tuotekehityksen tarvetta, varsinkin kun tehdään oikeaa tuotekehitystä. Piimän ja mustikoiden sekoittaminen ei minusta ole vielä oikeaa tuotekehitystä. Tätä meidän firmassa vaan tehdään paljon. Luodaan näitä uutuustuotteita, joiden lanseeraus markkinoille kuitenkin maksaa, ja elinkaari on lyhyt. Toivottavasti maksavat omat kulunsa, mutta ei siinä tuottajahinta nouse. Kuitenkin nyt Venäjän viennissäkin on otsikkoihin noussut Oltermanni, jolla on jo hieman enemmän ikää takana.

Viennin vähäinen avautuminen on tietenkin meille tuottajille hyvä uutinen. Mikä sillä 10% viennin palautumisella on merkitys mahdolliseen maidonhinnan laskuun, en usko suuria. Minun VEIKKAUS on että hintaa lasketaan nyt syksyllä (jos Venäjän raja pysyy kiinni) 2-3c/l ja Valio maksaa helmikuussa jälkitiliä noin 1 c/l. Siitä se n. 10% hinnan lasku tulee.

Olen ollut 20-30 tuottajan kanssa tilaisuudessa, jossa Valion hallituksen Pj totesi "eurooppalaiset meijerit kykenisivät maksamaan 60 c/l hintaa maidosta jos haluavaisivat". Kysymykseen, miten se on mahdollista, hän vastasi "ne ovat niin tehokkaita".

Käykää omien osuuskuntien tilaisuuksissa, kyllä se kannattaa.
Hyvä Antti, ei tässä niin kaukana toisistaan ajatuksinemme ole. Olen vain tuonnut asioita esiin, jotka on ajan kuluessa ainakin minusta osoittautuneet, sanoisinko erheelisiksi.

Yritän lyhyesti vastailla, muuten menee yöt ja päivät tässä keskustelussa.

Olet Antti hieman kaltevalla pinnalla. Nyt pitää muistaa, olemme osuustoiminnassa (näin aina muistutetaan), joten ei unohdeta, jokaisella tuottajalla on yksi (1) ääni, tuottaa hän maitoa 10000 l/vuosi tai 5 milj litraa. Tämä on alkanut unohtua tässä suuruuden ihannoinnissa. Osuus voitosta tulee tietenkin sen mukaan paljonko osuuskuntaa käyttää eli luovuttaa sinne maitoa jalostettavaksi. Valion hallituksessa ja hallintoneuvostossa sekä osuuskuntien hallinnosta on vääristymä, koska siellä olevat tuottajat on keskivertotuottajaa suurempia.

Toivon todella että tuottajat jotka ovat Valion hallituksessa, ovat siellä omistajan asialla ja omaavat muitakin taitoja kuin lehmän lypsyn. Myös hieman laajempi näkemys kuin Maaseudun Tulevaisuuden tarjoama kuvakulma on eduksi. Kuitenkin epäilen että Tj ja johtoryhmä vie ja hallitus vahvistaa päätökset/näkemykset.

Puhuin meijeristä. Valio/osuuskunnat on hyvin häilyvä raja. Osuuskunnissa ollaan, mutta Valio Oy tekee työt. Valion hallituksen jäsenet on omien osuuskuntiensa hallituksissa. Hieman epäilyttää kuka on oikea puheenjohtaja osuuskunnan hallituksessa jossa yhtenä rivijäsenenä on Valion hallituksen pj. Kyllä sielä luulisi menevän Valion kanta maitomääristä perille, mutta osuuskunnalla on ihan omat intressit. Tässä mielessä ei tarvittaisi kuin yksi hankintaosuuskunta koko Suomeen.

En minä Venäjän kauppaa ole lopettamassa, enkä sieltä ketään irtisanomassa (vielä). On vain ollut munat liikaa samassa korissa ja nyt kävi temppu. Venäjän kauppa on ollut helppoa, bulkkia on viety ja rahaa on tullut helpolla. Nyt katsotaan oikeasti, mitä ne paljon kehutut lisäarvotuotteet tuottavat ja miten hyvä se TK-osasto meillä on.


Käsittääkseni uutta etsitään koko ajan (tietty tämä Venäjä asia aiheuttaa painetta tehdä vähän muutakin). Hallituksen jäsenten sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@valio.fi ja ottavat varmasti vastaan hyviä ehdotuksia toimitusjohtajaksi.

Eikö nämä Agronet-kirjoitukset mene sinun Antti-X kautta suoraan Valion hallituksen tietoon ilman sähköposteja?
Taitaa sieltä tulla myös viestiä tänne toiseen suuntaan hallituksen näkemyksistä (joko tahallisesti tai tahattomasti) ja ehkä tilattuja mielipidetutkimuksia.
Mistä teikäläinen nyt mahtaa höpistä? Eikö hallituksen jäsenet voi itse lukea agroa jos kiinnostaa?  ???

 Yhden hallityksen jäsenen tunnen mutta koskaan ei ole täällä käskenyt mitään kirjoittaa, ja usein ollaan joka tapauksessa aika eri mieltä asioista. Mutta niin luulen että ei ole helppo löytää hyvää toimaria isolle firmalle (varsinkaan silloin kun näyttää että tilanne ei ole kovin mukava), joten kerro ihmeessä jos tiedät hyvän. Minä ehdotin Robert Ingmania, ein tiedä onko valmis hommaan  :P

No älä ole turhan vaatimaton ;).

Tämä nykyinen Valion strategia törmäsi nyt viimeistään seinään, jos Venäjän raja pysyy kiinni, kun markkinaoikeuden päätös ei sitä vielä tuottajille eli omistajille kertonut. Siksi nyt hallintoneuvoston pitäisi vapauttaa koko hallitus tehtävästään. Siitä se nousu alkaisi eikä siitä että laitetaan paikkaa paikan päälle ja selitetään mustaa valkoiseksi.
Uusi hallitus etsii sitten uuden toimarin, ei se ole meidän yksinkertaisten lehmänlypsäjien homma.

Valion strategiahan on vaihtunut jo perusmaitojen osalta? (nyt differoidaan kaksi eri tuotetta sille markkinalle). Onko se vieläkin väärä?

Ja Venäjän vienti on kanssa ilmeisesti ollut väärä strategia?

Voisitko nyt sanoa ne paremmat strategiset vaihtoehdot tässä, vai etkö tiedä ja se on vaan niin että hallintoneuvostossa tai muualla on jonossa hallitukseen kauhea määrä fiksuja ihmisiä jotka heti keksivät miten maidosta saadaan 50 senttiä vaikka kaikki rajat olisivat kiinni (mutta vain ulospäin)? Vähän kuin Nokiaan hankittiin uutta osaamista ja tuli oikein jenkeistä Elop hoitamaan homman "kotiin", niin ehkä uusi hallitus voisi sitten hankkia vaikka jonkun arlan johtoryhmän jäsenen TJ-hommiin? ;)

Jos edes tiedät ne paremmat vaihtoehdot hallitukseen niin sekin kiinnostaisi kuulla ihan nimillä? Ilmeisesti ei ainakaan tuottajia enää kun sinne ei ole muita otettu kuin "lehmänlypsäjiä" aiemmin.

(minä itse asiassa näkisin mielelläni Valion hallituksessa pari korkean profiilin jäsentä tuottajakentän ulkopuolelta, mutta niin että tuottajillä säilyy siellä tarvittaessa määräysvalta eli kasvattaisin hallitusta yhdellä tai kahdella. Ja korkealla profiililla tarkoitan siis jotain Herlin-tasoista porukkaa. Ei mitään ex-poliitikkoja tms)
[/quote]
Tämä nykyinen Valion strategia törmäsi nyt viimeistään seinään, jos Venäjän raja pysyy kiinni, kun markkinaoikeuden päätös ei sitä vielä tuottajille eli omistajille kertonut. Siksi nyt hallintoneuvoston pitäisi vapauttaa koko hallitus tehtävästään. Siitä se nousu alkaisi eikä siitä että laitetaan paikkaa paikan päälle ja selitetään mustaa valkoiseksi.
Uusi hallitus etsii sitten uuden toimarin, ei se ole meidän yksinkertaisten lehmänlypsäjien homma.

Nyt on taas rehuntekijät liikkeellä, huoh. Ensimmäiseksi hallintoneuvosto hevonkuuseen, lypsäjät lypsäköön ja parempi olla sekoittamatta lisää pakkaa. Mä en ymmärrä mihin koko hallintoneuvostoo ees tarvitaan, eihän siellä oo kuin lypsäjiä. Nykyinen tilanne ei ole johdon vika.

Ei saa provosoitua kun provosoidaan. En väheksy lehmänlypsäjiä, joskus meillä tietenkin saattaa perspektiivi hieman olla kapea, mutta maalaisjärkeä piisaa.

Edellä on kaksi nykymenoa tukevaa kantaa, nyt vain on tunnustettava tosiasiat.

Rikos on tehty ja sakot on saatu. Kukaan ei ole mielestään tehnyt mitään väärää, kukaan ei ole kantanut mitään henkilökohtaista vastuuta tapahtuneesta, vaan sakot  kaadetaan meille tuottajille. Syylliset tähän ovat Valion mielestä virkamiehet ja oikeuslaitos sekä Arlan hyvät juristit (joiden palkkiot maksoi Valio ;)).

Venäjän vienti on hyvä asia, mutta helvetin riskialtis bisnes. Valiossa on menneinä vuosina vuoroin puhuttu "vientivastuusta" (jota Valiolla ei ole!), jolloin tästä kaupasta ei ole ollut kuin harmia. Toisella viikolla on ollut kyse hyvästä viennistä joka ratkaisee koko maidon tuottajahinnan. Nyt tosipaikan tullen on päädytty jälkimmäiseen. Keväällä tosin kerrottiin, kun Lapinlahden jauhetehdas valmistuu juhannuksena, niin meillä ei ole mitään hätää vaikka itäraja menisi kiinni. Me ei tosin olla yksin rajan sulkeutumisen kanssa, se taisi silloin unohtua!

20 prosentin osuus koko yrityksen liikevaihdosta noin riskialttiin kauppakumppanin kanssa (unohtamatta investointeja Venäjälle) on uhkapeliä, siksi olisi taas mietinnän paikka.

Voidaan aivan hyvin esim. miettiä miksi meijerin täytyy olla niin aktiivisesti ajamassa tuottajia investoimaan navettoihin, kun maitoa kerran on liikaa. Kenen etu on tehdä tiloista (Valion omistajista suurvelallisia) ja sitten todeta ettei kauppa käy ja maidon hinta tippuu?

Nokiaan sen verran, että minusta koko puhelinliiketoiminnan myyntiajatus oli jo alkuaan rohkea, mutta fiksu ajatus (pisteet R. Siilasmaalle). Puhelimien valmistus ei ole nykyään enää mikään bisnes kenellekkään (korkeintaan Samsungille). Miten Elop eroaa Laaksosesta, minusta molemmat on samanlaisia "helppoheikkejä".

En yleensä kannata hallintoneuvostoja, mutta Valiossa se on ainut elin joka voi ajaa omistajan etua. Meillä kun on ketjutettu omistus osuuskunta/osakeyhtiö, niin ainut tapa tehdä omistajaohjausta on hallintoneuvosto. Ikäväkseni olen kuuluut että se menee myös täysin valtavirran mukana ja uskoo kaiken mikä Meijeritieltä kerrotaan.

Suosittelen kuitenkin jokaista hieman miettimään näitä asioita eikä heti alkavan toistelemaan sitä mitä virallisesta tuutista tulee.


Käsittääkseni uutta etsitään koko ajan (tietty tämä Venäjä asia aiheuttaa painetta tehdä vähän muutakin). Hallituksen jäsenten sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@valio.fi ja ottavat varmasti vastaan hyviä ehdotuksia toimitusjohtajaksi.

Eikö nämä Agronet-kirjoitukset mene sinun Antti-X kautta suoraan Valion hallituksen tietoon ilman sähköposteja?
Taitaa sieltä tulla myös viestiä tänne toiseen suuntaan hallituksen näkemyksistä (joko tahallisesti tai tahattomasti) ja ehkä tilattuja mielipidetutkimuksia.
Mistä teikäläinen nyt mahtaa höpistä? Eikö hallituksen jäsenet voi itse lukea agroa jos kiinnostaa?  ???

 Yhden hallityksen jäsenen tunnen mutta koskaan ei ole täällä käskenyt mitään kirjoittaa, ja usein ollaan joka tapauksessa aika eri mieltä asioista. Mutta niin luulen että ei ole helppo löytää hyvää toimaria isolle firmalle (varsinkaan silloin kun näyttää että tilanne ei ole kovin mukava), joten kerro ihmeessä jos tiedät hyvän. Minä ehdotin Robert Ingmania, ein tiedä onko valmis hommaan  :P
[/quote]

No älä ole turhan vaatimaton ;).

Tämä nykyinen Valion strategia törmäsi nyt viimeistään seinään, jos Venäjän raja pysyy kiinni, kun markkinaoikeuden päätös ei sitä vielä tuottajille eli omistajille kertonut. Siksi nyt hallintoneuvoston pitäisi vapauttaa koko hallitus tehtävästään. Siitä se nousu alkaisi eikä siitä että laitetaan paikkaa paikan päälle ja selitetään mustaa valkoiseksi.
Uusi hallitus etsii sitten uuden toimarin, ei se ole meidän yksinkertaisten lehmänlypsäjien homma.


Käsittääkseni uutta etsitään koko ajan (tietty tämä Venäjä asia aiheuttaa painetta tehdä vähän muutakin). Hallituksen jäsenten sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@valio.fi ja ottavat varmasti vastaan hyviä ehdotuksia toimitusjohtajaksi.
[/quote]

Eikö nämä Agronet-kirjoitukset mene sinun Antti-X kautta suoraan Valion hallituksen tietoon ilman sähköposteja?
Taitaa sieltä tulla myös viestiä tänne toiseen suuntaan hallituksen näkemyksistä (joko tahallisesti tai tahattomasti) ja ehkä tilattuja mielipidetutkimuksia.
Vihaksi pistää >:(.

Käykää valiolaiset tuottajat Valmasta lukemassa Valion hallituksen tiedote.

Syyskuussa romahtaa ja korvaamaton Laaksonen aneltiin jatkamaan vuoden 2015 alkupuolelle asti!

Näin hienosti meidän firmaa johdetaan, tehdyt mokat unohdetaan kuukaudessa, kun tuli tällainen uusi tilanne ihan puskista! Vanha johto saa taas näyttää huiman osaamisensa ja meille tuottajille jää vain laskun maksajan rooli. Johdon ei tarvitse ottaa mistään vastuuta, eikä edes pitää sanaansa.

Voi hitto!
Erinomainen päätös siirtää Laaksonen sivuun, on tätä jo odotettukin ;D.

Ihmettelen vain mihin ovat kadonneet kaikki tämän keskuskustelupalstan Laaksos-fanit? Ja teitä on ollut paljon!
Tuntui kummalliselta lukea tänään maaseudusta  oltermannin viennistä venäjälle, mikä on tuntunut olevat jo vuosia ylpeyden aihe. Rauhamaan mukaan se antaa maitotuottoa 25-30 senttiä litra ja tämä tuotto on viime vuosina pikemminkin parantunut. Eipä taida tuottajan saama tilityshinta nousta juustolainvestointien kautta

Minusta tässä jutussa oli monta asiaa joita en ymmärrä;

Valion investointeja kehutaan, kuinka porskutetaan oikein vastavirtaan tässä taantumassa. Tällä parannetaan tilityskykyä, mutta kuitenkin vedetään tuottajilta matto alta, ilmoittamalla ettei tuottajahinnan korotusta ole tulossa!!! Uskomatonta uskon luontia tuottajille, ja vielä maidontuottajalta itseltään.

Haastattelu osoittaa kuinka 30% nosto purkkimaidon tukkuhinnoissa (kiitos Kivin) on tuonut rahaa Valioon. Tämän kertoo väite :”Nyt kuka tahansa tehokas toimija pystyy perusmaidoista maksamaan tilityshintaa jopa 60 senttiä litralta”. Valiossa ei vaan haluta maksaa rahaa tuottajille, vaan investoidaan se, väittäen näin tuottajahinnan nousevan. Se tosin kiistetään jo seuraavassa jutussa!!!

Työvoiman koskemattomuus on ihme asia. Tilat saavat kyllä lopettaa, tai tehdä enemmän töitä tullakseen toimeen (rakentaa isompia navetoita, koneellistaa, tehostaa) jne. Valion ei tarvitse tehostaa, palkattaan vaan lisää työvoimaa ”käsittelemään pieniä kalliita purkkeja”. Tällä hallituksen pj:n logiikalla tiloilla pitäisi sallia vain käsinlypsy, piiat ja rengit töihin, robotit pois!

Valio syyttää muita toimijoita markkinoiden sotkemisesta, mutta on itse pahin markkinahäirikkö! Tämän osoittaa Kivin puuttuminen kotimaan maitomarkkinoihin ja tässä jutussa mainittu Oltermannin vienti Venäjälle on vain dumppaamista. Uskomattomalta tuntuu investoida terminaalin Venäjälle, kun tuotto on 25-30c/litra!!! Tässä yksi malliesimerkki miten näillä investoinneilla tuottajahinta paranee…

Yksi ihmetyksen kohde on, että mies joka päättää maidon tuottajahinnan Suomessa ja tuottaa itsekin maitoa Etelä-Suomessa, kaipaa valtiota pelastamaan etelän tuottajat. Toive on ”nykyistä suurempi litrakohtainen tuki”, mutta se mihin itse voisi vaikuttaa (tuottajahinta) sitä ei halua nostaa!!!

Lopuksi jutussa tehdään pakollinen nuolaisu tuottajiin, ”emme me mitään muuta varten ole olemassa”. Voi kun tuokin muuttuisi joskus rahaksi, ennemmin taitaa helvetti jäätyä.
Nyt on minunkin kapitalismin kannattajana pakko ottaa tähän kantaa. 

Osuustoiminta on yksi ”sosialismin muoto” , jossa ei ole yksilöä tarkoituskaan rikastuttaa, vaan pöhöttä organisaatiota. Organisaatiota jota ei omista sen kuviteltu omistaja, vaan ”omistaja” on systeemin renki, joka mahdollistaa sen pyörimisen.

Osuustoiminnan heikkous omistajan kannalta on juuri se, kun omistaja haluaa poistua yrityksestä, hän saa vain sijoittamansa pääoman mukaansa!!!! Osuuskunnan arvo on kuitenkin noussut hänen mukana ollessaan, jos sitä on vähääkään hoidettu asiallisesti. Tämä noussut arvo ei kuitenkaan jyvity luopujalle, kuten osakeyhtiöissä. Ei moni isäntäkään 10 vuotta takaperin ostamaansa maapalasta ole valmis luovuttamaan pois samalla hinnalla, kuin on sen ostanut!!!

Ei osuuspääoman korolla kannatta ylpeillä, kyllä osakeyhtiöt maksavat osinkoa vuosittain, eikä sen tuotto häviä osuusmaksun koroille. Tosin jo ensimmäisestä osinko eurosta  valtio ottaa veronsa, kun osuustoiminta voi antaa 1500 euroa korkoa vuodessa, eikä valtio ota yhtään veroa. Onkohan tämä yhteiskunta jotenkin vasemmalle kallellaan…
Vaikeita on osuuskunnat, se on totta. Mutta vielä pöljempiä olisivat puhtaat osakeyhtiöt. Ellei ole itse pääosakkaana. Ja pitäisi vielä luopuville eläkeköpiköille  antaa meijerirahaa sen lisäksi että ovat kupanneet jo kaikesta muusta rahat pois. >:( Jos meijeripuoli olisi osakeyhtiöpohjalla , olisi omistajina kuitenkin kvartaali-Kalleja sekä ennen oli paremmin-eläkeläisiä. Nou kiitos. :( Totta, että investointitahti on nyt jotenkin yliaktivoitunut valiossa, kunhan ei mene karjaportti-meiningiksi. :-X
Muistutuksena, VALIO ON OY!

Valio ei ole mikään nakkikioski, vaan 2 mrd liikevaihdolla huomattavan suuri ja arvokas yhtiö (2*Orion). Jokainen valiolainen maidontuottaja voi laskea osuutensa Valiosta olevan ainakin 1 euro/tuotettu litra/vuosi! Osuuspääoma jonka omalle osuuskunnalle joutuu maksamaan, on reilu 10c/tuotettu litra/vuosi!!! Tämä on se ero joka jää tuotannon lopettavalta ikuisesti saamatta.

Tämä laskelma tietysti edellyttää liikevaihdon (maidon tuotannon) pysyvän nykytasolla. En todella ymmärrä logiikoita, että puolet pienemmällä maitomäärillä saataisi kovempi tuottajahinta. Miksi isännät sitten haluavat laajentaa, jos puolet pienemmällä tilalla tulee parempi taloudellinen tulos?
Nyt on minunkin kapitalismin kannattajana pakko ottaa tähän kantaa. 

Osuustoiminta on yksi ”sosialismin muoto” , jossa ei ole yksilöä tarkoituskaan rikastuttaa, vaan pöhöttä organisaatiota. Organisaatiota jota ei omista sen kuviteltu omistaja, vaan ”omistaja” on systeemin renki, joka mahdollistaa sen pyörimisen.

Osuustoiminnan heikkous omistajan kannalta on juuri se, kun omistaja haluaa poistua yrityksestä, hän saa vain sijoittamansa pääoman mukaansa!!!! Osuuskunnan arvo on kuitenkin noussut hänen mukana ollessaan, jos sitä on vähääkään hoidettu asiallisesti. Tämä noussut arvo ei kuitenkaan jyvity luopujalle, kuten osakeyhtiöissä. Ei moni isäntäkään 10 vuotta takaperin ostamaansa maapalasta ole valmis luovuttamaan pois samalla hinnalla, kuin on sen ostanut!!!

Ei osuuspääoman korolla kannatta ylpeillä, kyllä osakeyhtiöt maksavat osinkoa vuosittain, eikä sen tuotto häviä osuusmaksun koroille. Tosin jo ensimmäisestä osinko eurosta  valtio ottaa veronsa, kun osuustoiminta voi antaa 1500 euroa korkoa vuodessa, eikä valtio ota yhtään veroa. Onkohan tämä yhteiskunta jotenkin vasemmalle kallellaan…
Kulutusmaidon osuus Valion liikevaihdosta on 15%. Jos tuon hintaa nostetaan 30% liikevaihto nousee 4,5%, jos markkinaosuus ei muutu. Nestemaidon markkinaosuus vaikuttaa myös muiden tuotteiden markkinaosuuteen ja rahtikustannuksiin.

Juuri näin. Ja tässä on justiin se miksi Kivin tulkinta siitä, että valion osuuskunnilta ostaman raaka-maidon ja kaupan tukkuhinnan välillä pitäisi olla kiinteä suhde, on ongelma: Valio tekee tuloksensa pääosin muilla tuotteilla, mutta ei saisi niillä tehtyä tulosta jakaa raaka-maidon ostohinnassa osuuskunnille.

Nestemaitomarkkinoiden menetys heijastuu myös muiden tuotteiden markkinoihin, ja ylijäävän maidon osalta riskinä on joutua maitojauhemarkkinoiden täyttäjäksi.

Tässä on sitä Valion johdon jakamaa ”tietoa”, joka uppoaa tuottajakenttään, ilman että viitsitään yhtään ajatella asiasisältöä.

Valio ilmoittaa sillä olevan 42% Suomen tuoremaidoista litroina, kuitenkin se tekee Valion liikevaihdosta vain 15%? Onko tuo ihme, kun ollaan valmiit antamaan maito vaikka ilmaiseksi? Eikö jokaisesta tuotteesta, jonka Valio myy, pidä saada mahdollisimman kova hinta? Siitä se maitokate tykkää ;)

Tilanne on aivan sama, jos tila jolla paljon metsää antaa maataloustuotteensa ilmaiseksi, hakee tarvitsemansa rahan metsästä. Vuokraa peltoja 500 euroa/ha tai ostaa 10000 euroa/ha, hankkii koneita jne. Saattaa alkaa naapureita vituttamaan… Mistä lie silloin kyse?

Toimitusjohtaja arvostelee kilpailijoita ”yksinkertaisiin tuotteisiin keskittyvinä tehottomina  perusmeijereinä”, joilla on kuitenkin hänen mielestään tällä hetkellä parempi tilityskyky! Eikö tämä jo osoita jotain tästä strategiasta? Ei pyörää tarvitse keksiä uudelleen; maito, juusto, jogurtti jne  on jo keksitty.

Maatalous muuten lie ainoa ala, joka maksaa rahtinsa itse. Muuten kulut (myös rahdit) siirretään ketjussa seuraavan maksettavaksi! Ei tuottajahinta rahteihin kaadu.
Miten tässä nyt näin pääsi käymään?

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/hinta-ei-heiluta-maidon-suosiota-1.36797

Kaikki Valionmiehet väittivät, kun hinta nousee myynti loppuu :o

Rahaa tulee Valioon, mutta tuottajille sitä ei anneta, kerätään vain sakkokassaan ja meijerin rakennusrahastoon >:(
Sivuja: 1 ... 8 9 [10] 11 12