Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 254 255 [256] 257 258 ... 343

Viestit - ja101

Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 12.05.18 - klo:06:44
Poskettomia hintoja kuulee edelleen, ei oo tilanne rauhoittunut kuin nimeksi. 100-200 euron vuokrat tuntuu lahjoitukselta, herää kysymys miten vuokrataso voi olla niin matala tällä tukipolitiikalla?
Ei kai tuki ole tarkoitettu ulosmitattavaksi pellon vuokrana. Lisäksi osa peltojen kautta maksettavasta tuesta on oikeasti tukea kotieläimille, joten sillä on vielä vähemmän tekemistä pellonvuokrahinnan kanssa. Kukin tietysti arvioi vuokranmaksukykynsä omien resurssiensa mukaisesti. Itse en kuulu niihin, jotka voittavat huutokaupan. Siihen on tyytyminen.
Äläs nyt täälläkin on ihan suoraan todettu, että tuki menee suoraan vuokraan ja sitä ei kannata huomioida. Itse en näe tuossa mitään järkeä. Mutta niin kauan kun se tuki maksetaan hehtaari perusteisesti niin se tulee vaikuttamaan peltojen vuokriin ja ostohintoihin. En sitäkään oikein ymmärrä, että onko sinne "top" kerhoon niin kova hinku, että viimeistä euroa myöten lasketaan kaikki, että paljon voidaan maksaa vuokraa tai pellon ostosta. Tätä sitten maksaa kitkutellaan vuodesta toiseen pahimmillaan koko työuran ajan. Mutta kai se sitä on, että tarjontaa on edelleen liian vähän.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2022
: 11.05.18 - klo:07:04

Ehkä tärkeintä kuitenkin on se, että useimmat palkkatyössä olevat viljelijät pulittavat samalla valtiolle saamiensa tukien verran takaisin. Kun ei ole enää pitkään voinut säädellä palkkaverojansa tappiollisella maanviljelyksellä.

-SS-

Joo verottaja (valtio) on varmaan tyytyväinen ja sen vuoksi asialle ei mitään tehdäkkään. Parempi tappaa päätoimiset viljelijät, että saadaan nekin maat sivutoimisille nyörille veronmaksajille.


Oliko sulla kyseessä tämä fundamentalistisin luomuversio, jossa pellot on luomussa mutta eläimet tavanomaisessa? Eli ostat rehut naapurin sivutoimiviljelijältä, joka saa kolmesataa euroa vähemmän tukea hehtaarilta? Omilla tiluksilla sitten keskitytään siihen oleelliseen...
Joo. Tai no kaikki eivät ole sivutoimiviljelijöitä. Ja mistä tuon kolmensadan eron saat? Mä en tiedä kuin lhk:n 60e ja luomutuen 160e erojen syntyvän? Onko mulla jäänyt joku her*****nen tuki huomaamatta?  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2018
: 10.05.18 - klo:08:27
Kymenlaaksossa rauhallista. Peltoja on palanut ennätys määrä. Muutama entuudestaan innokkaaksi tiedetty on käynyt möyläämässä pellot mustiksi. Märkää on noussut ja nyt on sitten se hätä kädessä, että saa sen samalla hienoksi ettei kovetu siihen tiilikiveksi. Yhtäkään kylvökonetta ei ole näkynyt.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2022
: 09.05.18 - klo:06:52
Vain eläkeläisviljelijät jatkavat. Heillä on perustulo joten katettakaan ei tarvitse jäädä. Valtiokin säästää laitoshoidossa reilusti tukien määrän.

Heikkokuntoisemmat voivat sitten tsempata tovereitaan positiivisesti Eemelin tapaan netissä.

Ja sivutoimiviljelijät. He käyvät palkkatöissä 11kk vuodessa jotta voivat sijoitella kesälomansa ja kertyneet vapaat ylitöistä peltotöiden mukaan. Viikko pari keväällä ja loput syksyllä. Palkkatöistä tulee tulo perheen elättämiseen niin maataloutta voi harjoittaa harrastuksena eikä ole niin väliä kannattaako vai ei. Kaikki harrastuksethan maksaa...
Hinattava tulee nätisti hieman traktorista kauempana omia jälkiään, kääntyy mukavasti mutkissa eikä heiluta traktoria. Sen takia siis mukavampi ajaa.

Mutta kyllä mä sinuna katselisin leveitä nostolaitekoneita. Perhosiakin saa kyllä suhteellisen halvalla. En tiedä mitä esim 4m levee pöttinger maksaa, mutta varmaan jo yhtä paljon kuin joku samazin perhonen :D

Perhosessa on vain se vika, että täytyisi olla nyt samantien se etunostolaite ja voimanotto. Jos nyt eka hankkii leveän takakoneen niin tätä voi sitten täydentään etukoneella myöhemmin jos siltä tuntuu.

Sä näköjään menit luomuun.

Naapurilla splendimo 320, tai ainakin oli, oli juhlaa painaa menee semmosella. Nyt mulla on 2,8 levee niostolaite ja tapahtuu silläkin. Onko kuinka paljon kivien kiertelyä tai jotain?

No joo niin tuli mentyä.. Lohkot siirtyvät vaiheittain. Osa tänä vuonna ja osa ensi vuonna. Jos kouvolan alueelta tai miksei kauempaankin on rehuviljaa tarjolla sopivalla hintaa niin voisin olla kiinnostunut...

Ei ole pahemmin kivien keräys. Tai en ainakaan ole puimurilla niitä löytänyt.

Sitten vielä sekin, että mitä sille pellolle tekee sen jälkeen. Kyntää vai tinttaa tai jotain muuta.

Joo ihan asiallinen huomautus. Moni on silti täälläpäin siirtynyt ihan niittokoneisiin murskaimista tai vaakatasoleikkureista ja kai se muokkaus on jotenkin onnistunut. Paras tietysti jos olisi molemmat.

Hinattava kestää pidempään ja on mukavampi ajaa, mutta vln niittoon paras varmasti joku kevyt yli 3m nostolaitekone. Ainakin Kuhni tekee hyviä nostolaitekamppeita. Hinattavat on vähän turhan järeitä jos pelkkänä niittokoneena käyttää, koska ne on yleensä murskaimelle suunniteltu.

Ja aika reilusti saa olla niitettävää, että kannattaa keulakonetta laittaa.

Miten niinkuin mukavampi ajaa? Ja paljon tuollaisella esim. 3m niittokoneella sitten ajaa tunnissa? Riippuu tietenkin pellosta, mutta mikä on sun näkemys. Olen kuullut, että 4-5 ha tunnissa voisi olla lähellä. No itsellä niitettävä ala olisi noin vajaa sata hehtaaria ja tätä jos täytyy rikkojen vuoksi niittää useampaan kertaan niin kyllä siinä aletaan tehoa kysymään ettei mene koko kesä niittellessä.

Pelkkä niittokone jos kyseessä niin kolme metrinen menee ihan kivasti noin 100hp traktorillakin. Siis painohan alkaa olla jo aika iso noissa 2,8m nostolaiteniittomurskaimissa. Niittäessä ei mitään ongelmaa, mutta sitten kun kone pitää nostaa niin rengas uppoaa herkästi peltoon. Nostolaitekoneella tulee niitettyä myös ojien päältä, mitä ei hinattavalla koneella pysty tehdä.
Ei tuollaisia nostolaiteniittomurskaimia pahemmin ole edes tarjolla. Eli joko nostolaite niittokone tai hinattava niitto(murskain)kone. Se on totta, että nostolaite koneella menee samalla pientareet kun käy niittämässä eli tästä plussa nostolaitekoneelle.

Alkuperäiseen kysymykseen.... Riippuu siitä kuinka suuren työleveyden haluat. Jos pieni riittää niin sitten nostolaite. Niitten todella leveiden hinattavien kesantokoneiden hinta vissiin menee yli budjetin joita viimeisen viiden vuoden aikana on tullut markkinoille?
Luulen että tarvitsen mahdollisimman leveän. Käytettyinä ei tosin ole tarjolla paljon kolmesta metristä leveämpää on sitten kyseessä nostolaitekone tai hinattava. Tuollainen leveä hinattava niittokone olisi varmasti kiva, mutta menee kyllä yli budjetin. Samalla rahalla alkaa saamaan sen etukone takakone yhdistelmän jolloin on sitten taas leveyttä enemmän.

Entäs pelkkä etukone?
Ei ole etunostolaitetta eikä etuvoimanottoa tai sellaista traktoria missä olisi taakseajolaitteet, että voisi pakki päällä ajaa.

Kuinka iso/pieni traktori koneen eteen tulee? 100hp traktorilla menee jo 3m etuniittokone 3m takaniittokoneen kanssa, jos kapasiteettia tarvitsee. Eikä nuo pelkät niittokoneet kovin hirveitä painakkaan.
Traktorin koosta tuskin kiinni jää. Traktorit ovat turhankin suuria kyseiseen hommaan. Olen tässä hieman katsellut jos tulisi jokin sopiva etunostolaitteella ja voimanotolla varustettu riittävän yksinkertainen kone myyntiin, mutta eipä noita voimanotollisia pahemmin ole tarjolla. Talosta löytyy kyllä pienempiä aputraktoreitakin, mutta veikkaan, ettei kukaan ala näitä valjastamaan minkään koneen eteen.

Hinattava ilman muuta, jos leveyttä 3 tai yli.
Saisko vielä perustelut? Itselle tulee mieleen paino yhtenä syynä..
Jos yhdistelmää haluaa jatkossa tehostaa niin saako hinattavalla koneella toimivan yhdistelmän jos lisää etukoneen traktorin keulalle? Eräs kertoi, että ei ole toimiva yhdistelmä. Kädet kuulemma loppuu kesken. Mutta miten on?
Miten on, itsellä ei kokemusta kyseisistä laitteista paljonkaan. Nyt kuitenkin tarvitsi löytää jokin kone jolla nuo luomu vln pellot saisi nurin. Käytettyjä olen katsellut, tarjolla on muutamia nostolaitteisiin tulevia niittokoneita ja sitten hinattavia niittomurskaimia on tarjolla enemmän. Olen pohtinut, että kumpi tuossa sitten on parempi. Murskaimella en tee oikeastaan mitään, mutta monesta koneesta sen saa irti. Moni hinattava on jo meno-paluu kone joka ainakin jossakin tapauksessa voi olla nopeampi kun voi alkaa ajamaan ees taas. Samoin kun paino ei ole kokoajan roikkumassa nostolaitteissa vaikkeivat niittokoneet nyt niin paljon paina. Hinattavassa on tietysti enemmän hajoavia kohteita, kun on kulmavaihdetta ja niveltä enemmän. Hinattavia nyt on ehkä enemmän tarjolla leveämpänä, mutta molemmissa se leveys nyt rajoittuu siihen 3-4m metrin leveyteen. Kertokaa nyt mitä en vielä ole tajunnut tai keksinyt...
Kuka äestää vielä 2010 luvulla? Eikö se kynnös pitäisi tasoittaa Rexiuksella ja sen perään sitten kylvö Rapidilla?

Tähän voisi laittaa, että kuka yleensäkkään muokkaa enää, kun suoraankin voi kylvää...

Eiköhän jokaisella ole omasta mielestään omanlaisensa tarpeet omille maille. Osa on sitä mieltä, että kaikki on kynnettävä ja se on parasta omille pelloille. Toisen mielestä parasta on kun ei mene ollenkaan ronkkimaan vaan kylvää suoraan. Tapoja on monia.

Mitä itse aiheeseen tulee niin nyt pitkästä aikaa kun on kynnettyjä niin ajattelin kyllä toplinella hoitaa tasaamisen. Tuo vanha potilan tasuri on niin kevyt ja "terätkin" on jo ehtoo puolella, että uskon paremman jäljen saavani multivalla vaikkei ole kuin yksi lata.

Toisaalta kummallista, kun maa on historiallisesti vauraimmillaan, mutta juuri mikään ei enää kannata. Ollaankohan luettu liikaa niitä markkinatalouden kirjoja ja pitäisikin kansallisromanttista kaunokirjallisuutta selailla enempi.

No ainaki jos alan lehtiä selailee niin tissinkoitto taitaa edelleen kannattaa. Joka lehdessä pari uutta navettaa esillä. Kyllä samat navetat eri julkaisuissa, mutta eipä noissa muita ole viimeiseen 10 vuoteen pahemmin ollut.

Mikä sitten on aiheuttanut sen, että nyt on hätä kädessä kun maidonhinta hieman laskee. Olisiko ylimitoitettu, ylikallis investointi joka on laskettu sen hetkisen hinnan mukaan mitään? Ei olla varauduttu siihen, että hinta voisi joskus laskea. Ne joilla nyt on investoinnit maksettu niin luulisi edelleen pärjäävän vaikka hinta laskisi vieläkin. Jos eivät pärjää niin sitten on syytä katsoa peiliin mitä tekee väärin etteivät pärjää, jos edelleen osa pärjää.
Eiks niille biisoneille etsitty jo sijoituspaikkaa johon niitä olisi voitu tuoda juurtumaan
Käytännössä maatalouden laajennuksiin ja suurempiin hankintoihin rahat tulevat maatalouden ulkopuolelta eli metsärahoista tai kuten usein on,pankin renkinä roikkuen.

Metsärahojen dumppaaminen maatalouteen on mieletöntä joskin monien kohdalla välttämätöntä.Kylllä tää peli näillä näkymin hävitty.

Ei ne ainakaan maataloudesta tule. Asiaan voisi auttaa jos löytyisi joku muu "hotti" sijoituskohde. Nyt muutamia tälläisi sijoittajia on ilmestynyt peltomarkkinoita sotkemaan.
Onhan näitä "vieraslajeja" muitakin jotka on rauhoitettu, mutta kanta niin runsas, että saavat vahinkoa silti aikaan. Esimerkkinä voisi heittää vaikka valkoposkihanhen.
Tarkoitin aikaisemmalla kirjoituksella sitä, että ehkä maidonkin olisi aika tulla markkinatalouteen ihan oikeasti. Nyt hintaa on pidetty keinotekoisesti ylhäällä. Sianlihalla tämä tehtiin silloin reilu kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen ei ole tarvinnut henkseleitä paukutella.
Tervetuloa samaan asemaan kuin sikatilallinen. Täällä tämä luisu on jatkunut yli kymmenen vuotta, ja edelleen jatkuu eikä mäen loppua näy.

On maailman hölmöintä hommaa tehdä uusi navetta ja ajetella, että hinta pysyy samana. Kun suomen maidosta maksettava hinta on eu:n korkeimpia niin on päivän selvää, että hinta tulee jossakin vaiheessa laskemaan. Ne jotka tätä eivät ole tajunneet niin niiden on ihan aiheellista olla ongelmissa.
Sivuja: 1 ... 254 255 [256] 257 258 ... 343