Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 184 185 [186] 187 188 ... 344

Viestit - ja101

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.09.19 - klo:17:12
Toisilla ei ole mahdollisuutta maksaa laskuja jos ei myy viljaa.
Onneksi ei nyt kaikkia tarvitse heti myydä.
Eikös tuet ala kohta tippumaan tilille vai onko ne jo ulosmitattu?

Nyt tulee sen verran vettä, että mallasohrat joita tällä seudulla näyttää eniten olevan vielä pellossa ovat todennäköisesti rehua. Jos mallasohraa on varastossa niin sen hinta saattaa hyvinkin nousta. Muuten pysyvät varmaan tasasen alhaalla, mutta yleensähän se joskus kevättalvella aina pikkasen nousee ennenkuin kesäksi taas laskee kun tyhmät maajussit tyhjentää varastojaan..

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 15.09.19 - klo:17:07
No nih. Puinnit aloitettu Etelä-Karjalassakin. Tässä on sitä Itä- ja Länsi-Suomen eroa. Toria-ohraa, kasvuaika 116 vrk. Sato reilusti alle valtakunnan keskisadon, laatu kyllä ok.

Alkuviikon saakin sitten sääennusteen mukaan olla ihan rauhassa.

Ei tällä rikastu tänäkään vuonna...
Miten sinne idemmäksi kuurot osui. Tässä tuli keskiviikko illasta alkaen tasaisesti kuuro toisensa perään. Lauantaina sitten aamupäivä sateeton ja puimurit ryntäsi pellolle. No iltapäivällä alkoikin sitten taas kuurottelemaan. Tämä päivä (sunnuntai) onkin sitten tasaisesti tullut vettä kokoajan. On tämä ihanaa kun sataa. Jyviä tulee laariin oikein ropisemalla..
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.09.19 - klo:09:47
Rypsin/rapsin viljelyyn liittyvien moninaisten ongelmien ratkaisuun on hyvin helppo keino: lopettamalla ko.  kasvien viljelyn kokonaan.
Jos voisi peukuttaa kuten naamakirjassa niin peukuttaisin. Mä olen tuohon tulokseen tullut jo kauan aikaa sitten. Syysrapsia tai rypsiä kokeilen vielä ehkä joskus mutta paljon saa vettä virrata kymijoessa ennenkuin noihin kevätlajeihin kosken.

Nämä kaikki erikoisemmat kasvit ovat sellaisia, että niihin tulee hetkellisiä hypetyksiä. Niinkuin herneellä on nyt ja pavulla taannoin. Sitten kun viljelijät huomaavat, että ekan vuoden aloittelijan tuurin jälkeen hommasta ei tulekkaan mitään palataan kiltisti takaisin perusviljoihin. Kaikkien näiden erikoisempien kasvien viljelyvarmuutta pitäisi saada nostettua aikalailla, että ne alkaisivat kiinnostamaan suuremmassa mittakaavassa.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 13.09.19 - klo:12:55
Syysvehnät kylvetty. Olikin ihanteellinen ajankohta, kun maa on vielä kuivaa, seuraavat pari viikkoa näyttää ennusteissa sateiselta ja ilmakin viilenee jo niin paljon, ettei tuhohyönteisistä ole enää haittaa. Täällä jotkut kerskailee myöhäisellä kylvöajankohdalla, mutta en näe sillä olevan nyt mitään hyötyjä,riskit sen sijaan kasvavat, maat tulevat olemaan märempiä, hyviä kylvökelejä vähemmän, ja ilmojen viiletessä orastuminen heikkenee.

Kukaan ei kerskaile yhtään mitään. Kun kyntää välittömästi ennen kylvöä, ei ole oikeastaan mitään väliä, millainen sää on ollut aikaisempana 12 viikkona. Syysvehnän viljelyä on muutettava vallitsevien säätilojen mukaan, jos etelän lämpimässä ilmanalassa kasvattaa 4 kk ajan syysvehnän orasta, alkaa viljan ravinteet ja kehitys olla ristiriidassa kasvuajan kanssa.

Jos aikainen kylvö olisi avain, kannattaisi syysvehnä kylväää jo kesällä, esimerkiksi kevätvehnän sekaan. Olen kahtena vuotta testannut kyseistä menetelmää, tulokset olivat yhtä toivottomat kuin MTT:n kokeissa 1980-luvulla. Suurikokoinen, pensastunut ja syväjuurinen syysvehnä on keväällä kuollut, jostakin syystä.

-SS-

SS kyllä taas tahallaan kärjistää asioita. Syyskuun puoliväli ei ole mitenkään aikaista syysvehnän kylvölle, vaan se on ihan normaali ajankohta. Ei kukaan ole varmaankaan elokuussa vielä syysvehnää kylvänytkään. Toisaalta, jos joku saa huippusadon lokakuun alun kylvöllä, niin se todistaa vain, että lokakuun on silloin ollut riittävän lämmin ja kosteutta riittänyt hyvän startin aikaansaamiseksi. Se ei tarkoita sitä, että tästä lokakuun alun kylvöajankohdasta pitäisi tehdä joku yleispätevä sääntö että se on paras syysvehnän kylvöajankohta.
Vanha totuus, että vuodet ei ole veljeksiä, pätee edelleen, ilmastovouhotuksesta huolimatta. Nyt on lyhen ja pitkänajan sääennusteissa ennustettu että ainakin seuraavat pari viikkoa ovat keskimääräistä kylmempiä, ensi viikolla ei yli 10 asteen lämpötiloja näytä olevan etelä-suomessakaan.
Yleinen suositus syysvehnän parhaasta kylvöajasta, eli syyskuun puolivälin tienoo, on edelleen pätevä,silloin riskitkin on pienimmät. Mutta tottakai voi olla joustavuutta kylvöajoissa sääolojen suhteen,mutta sellainen kuvitelma,  että kun edellinen syksy oli lämmin, niin nytkin olisi muka samanlainem, on hölmö,kulunut kesäkin oli erilainen kuin viime kesä, harvoinpa on kahta sääolosuhteiltaan  samanlaista kasvukautta perätysten, ei ollut nytkään.
Totta että SS nykyään kärjistää varmaan ihan tahallaan joka aihetta, mutta tässä hänellä on kyllä vähän perääkin. Itse tullut useasti vierailtua tuolla Salon seudulla niin kyllähän tämä kymenlaakso on ihan eri juttu kuin vaikka se salon seutu. Viime pääsiäisenä tuli ajeltua perniössä niin siellä oltiin jo pellolla kun meillä täällä vasta hätäsimmät aloitteli. Että kyllä sillä paikkakunnalla on väliä. Tuolla voi varmasti 9/10 vuodesta kylvää sen syysvehnän lokakuun alussa ja siitä saa kelpo kasvuston. Täällä meillä en ehkä ihan noin myöhään uskaltaisi jättää.

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 13.09.19 - klo:07:15
Niin vain MTK:n viljatori.fi on kuollut täysin. Yhtään ostotoimeksiantoa ei näy, yhtään tehtyä kauppaa ei näy. Taitavat eläinhallit saada aivan riittävästi viljaa ilmankin.

-SS-
Monella varmaan luotu valmiit kanavat joko suoraan viljelijöitten kanssa tai keskusliikkeiden välityksellä. Myös a ja hk tekevät viljanvälitystoimintaa, että voihan se olla että oikein tarvetta ei edes ole.

Itse ajattelin ensi syksynä kokeilla tuota niin lisäilisin jo ennen kevät tuonne ostoilmoituksen ja toimituksen syksyksi. Jos en sitten saa suoraan so*****a..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:17:40
2.10.2019 pimeässä kylvetty syysvehnä tuotti satoa yli 9000 kg/ha.
Tarkoitat varmaan jotain toista vuotta. Mikä oli lajikkeena?

Tuossa jutussa on taas pari tonnia Agronet-lisää. Uskotteko ihan oikeasti nuo kaikenlaiset höpinät?
Täällä agronetissä on helppo valehdella, kun ei tarvitse todisteita esittää. Täällä näitä satusetiä riitää.  Tarkoittaisko  nimimerkkikirjaimet -SS- kin että Satu Setä?
Juu kylövuosi oli 2018.
Lajike KWS Malibu.
Pääosan myin litistykseen, punnittuna 62220 kg. kosteus 29%. 14% muutettuna 51370 kg. Kuivattuna siilossa 13 mottia n. 10000 kg yht 61370 kg. Pinta-alaa 6,82 ha, tulee 8999 kg/ha

Mitä mieltä muuten tuosta malibusta? Osaatko verrata ceyloniin?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:07:22
2.10.2019 pimeässä kylvetty syysvehnä tuotti satoa yli 9000 kg/ha.
Tarkoitat varmaan jotain toista vuotta. Mikä oli lajikkeena?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 11.09.19 - klo:21:02
Joo vieraalla olet tietyn tuntimäärän töissä, mut kun sen työpaikan oven suljet perässäsi niin ei sinnepäin tarvitse ennen seuraavan työvuoron alku vilkastakkaan.

Tuo nyt taas riippuu ihan työpaikasta ja työtehtävästä.

Kyllä ainakin ylemmillä toimihenkilöillä ja asiantuntijatehtävissä on oltava tavoitettavissa lähes 24/7. Ainakin jos haluat hierarkiassa ylöspäin ja nostaa palkkaasi. Mutta otetaan esimerkiksi vaikka kun pankkien järjestelmissä on vakava häiriö, pankkikortit eivät toimi. Jos operaattorit tms ruohonjuuritaso ei annetuilla ohjeilla saa hommaa toimimaan, mitä luulette että tapahtuu? No, se järjestelmästä vastaava, joka saa sen toimimaan hälytetään hätiin vaikka se olisi pukilla Pariisissa. Tiedän tapauksia, joissa on erikoisasiantuntijoita yksityislentokoneilla lennätetty auttamaan ongelmien selvittämisessä. Mutta riippuu täysin työstä ja työtehtävistä. Jos on ns kumipäähommia (vai oliko se parkkimittari?) niin silloin se voi olla noin että ovi kiinni. Hiukan vaativammissa töissä asia on ihan toinen.

Juu kyllä. 

Mutta selittäkää nyt joku, että miksi sivutoimisuus lisääntyy ja elukkatilat vähenee, jos kerran sivutoimisuus on perseestä ja elukkatiloilla pyhkii hyvin?

Sivutoimisuus lisääntyy varmastikin, ainakin osittain, siksi että porukka ikääntyy eikä halua enää lähteä isoihin investointeihin mitä tarvittaisiin, osa vaan yksinkertaisesti kyllästyy ja alkaa tehdä jotain muuta sen viljanviljely lisäksi. Ja osa varmasti kuvittelee sen tilan ulkopuolella töissä käymisen jotenkin helpommaksi ratkaisuksi kuin ne elukat, jotkut saattavat olla  oikeassa ja osa  väärässä ja se väliin jäävä porukka on se kun huomaa että ongelmat vaan vaihtuivat. Omakohtaisesti ei into riitä tehdä sitä miljoonaluokan velkaa pelkkään eläinrakennukseen kun ei ole pohjalla mitään, suunnitelmissa on hyödyntää sitä mikä on jo olemassa eli metallintyöstöön soveltuvat tilat ja niihin hommiin on ammattitaitokin hankittuna kun taas elukkahommat joutuu aloittamaan alusta oppirahoineen päivineen ja tämä suuntaus on varmasti ihan joka paikassa - hyödynnetään sitä mitä jo on ja tästä syystä varmaan harvemmin vilja tilat siirtyvät eläinpuolelle kun taas eläinpuolelta siirtymä pelto puolelle on helppo koska tuotantotarvikkeet on jo olemassa . (tätähän sä kysyit tuolla aiemmin)
Kukaan ei kai muuten ole väittänyt että niillä elukkatiloilla pyyhkii hyvin sen kummemmin kuin viljatiloillakaan oli sitten pää- tai sivutoimisia, molemmilla omat murheensa.
Näin mäkin sen olen aatellut. Ja juuri nimenomaan niin, että sivutoimiviljelijänä koetaan pääsevän helpommalla kuin elukoiden kanssa pelaamalla. Ja näin sen uskon olevankin, mitä omaa ajankäyttöä olen seurannut. Tämän vuoksi en oikein ymmärrä sitä marinaa sivuotoimisilta, että menee muka huonosti. Silti tällä seudulla nimenomaan sivutoimiset tuntuu olevan niitä jotka senkun porskuttaa..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 11.09.19 - klo:20:52
Syysvehnät kylvetty. Olikin ihanteellinen ajankohta, kun maa on vielä kuivaa, seuraavat pari viikkoa näyttää ennusteissa sateiselta ja ilmakin viilenee jo niin paljon, ettei tuhohyönteisistä ole enää haittaa. Täällä jotkut kerskailee myöhäisellä kylvöajankohdalla, mutta en näe sillä olevan nyt mitään hyötyjä,riskit sen sijaan kasvavat, maat tulevat olemaan märempiä, hyviä kylvökelejä vähemmän, ja ilmojen viiletessä orastuminen heikkenee.
Sama homma tuli tehtyä. Tosin muutama hehtaari vain, että saa siemenen uusittua. Riskinsä tällä ajankohdalla kylvön suhteen tietysti on. Jos pitelee jouluun asti kasvukautta niin keväällä voi olla kuollut kasvusto. Syysvehnä on saatu onnistumaan niinkin, että oras on mullan alla odottamassa kevättä ja ihan kelpo kasvusto siitäkin tuli, ei nyt mikään satotykki mutta esim. tämän vuoden kevätvehnät silläkin olisi varmaan voittanut. Itsellä tuli tuo kylvö tehty siksi, että oli puinneissa sopiva väli ja pitäisi tästä jo päästä näistä maataisteluista muihin hommiin niitä kun on tuolla rästissä odottamassa.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 11.09.19 - klo:18:07
Joo vieraalla olet tietyn tuntimäärän töissä, mut kun sen työpaikan oven suljet perässäsi niin ei sinnepäin tarvitse ennen seuraavan työvuoron alku vilkastakkaan.

Tuo nyt taas riippuu ihan työpaikasta ja työtehtävästä.

Kyllä ainakin ylemmillä toimihenkilöillä ja asiantuntijatehtävissä on oltava tavoitettavissa lähes 24/7. Ainakin jos haluat hierarkiassa ylöspäin ja nostaa palkkaasi. Mutta otetaan esimerkiksi vaikka kun pankkien järjestelmissä on vakava häiriö, pankkikortit eivät toimi. Jos operaattorit tms ruohonjuuritaso ei annetuilla ohjeilla saa hommaa toimimaan, mitä luulette että tapahtuu? No, se järjestelmästä vastaava, joka saa sen toimimaan hälytetään hätiin vaikka se olisi pukilla Pariisissa. Tiedän tapauksia, joissa on erikoisasiantuntijoita yksityislentokoneilla lennätetty auttamaan ongelmien selvittämisessä. Mutta riippuu täysin työstä ja työtehtävistä. Jos on ns kumipäähommia (vai oliko se parkkimittari?) niin silloin se voi olla noin että ovi kiinni. Hiukan vaativammissa töissä asia on ihan toinen.

Juu kyllä. 

Mutta selittäkää nyt joku, että miksi sivutoimisuus lisääntyy ja elukkatilat vähenee, jos kerran sivutoimisuus on perseestä ja elukkatiloilla pyhkii hyvin?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 10.09.19 - klo:21:38

Noilla asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään .

No se onkin täysin selväksi tullut, että asioiden ymmärtämisellä ja Sorkkiksella ei ole mitään tekemistä keskenään.

-SS-
Itse kehittelet ihme teorioita joilla ole mitään todellisuus pohjaa .

Valitat kuin kurjaa on osa-aika viljelijällä vaikka varmaan helpompaa kuin karjatilalla jossa tehdään pitkiä päiviä karjan kanssa ja peltohommat päälle . Osa-aikaviljelijälle maksetaan työttömyyskorvaustakin jos sattuu menemään työpaikka . Itse kotona asuessani odotti toinen työpäivä töiden jälkeen mutta en pitänyt tuollaista rutinaa .

Nooo ei se kummempaa taida olla kuin se vieraalla töissä käyminenkään, eroa tulee siinä että kun saat elukat hoidettua voit lähteä seuraavaan hommaan - vieraalla olet sen tietyn tuntimäärään oli töitä taikka ei.  Ja mitä noihin työttömyyskorvauksiin tulee - jos on verotettavaa tuloa näyttää maataloudesta niin kovin hankala on saada työttömyyskorvausta senttiäkään varsinkaan jos ei ole täyttä työvuotta takana. Eli suomeksi jos teet palkattomalla vapaalla tilan töitä sinut tulkitaan herkästi päätoimiseksi yrittäjäksi jolloin ei saa työttömyyskorvausta.

Ja ei, en valita siitä että joutuu käymään vieraalla vaan ennemminkin siitä että joku kuvittelee sen olevan onni ja autuus.
Joo vieraalla olet tietyn tuntimäärän töissä, mut kun sen työpaikan oven suljet perässäsi niin ei sinnepäin tarvitse ennen seuraavan työvuoron alku vilkastakkaan.

Tuo nyt taas riippuu ihan työpaikasta ja työtehtävästä.

Ihan samalla tavalla kun sillä elukkatilallakin. Joku voi käyttää elukoitten hoitoon tunnin päivästä tai toinen kymmenen tuntia jonka jälkeen on sitten vapaa niihin peltotöihin eli riippuu elukkatilastakin..

Muusta en tiedä, mutta elukkatilat vähenee ja sivutoimiviljelijät lisääntyy, että kai tuokin jotain kertoo mikä on kannattavaa ja mikä ei..

Tää juttu alkaa kiertää taas kerran kehää, ensin ihannoidaan osa-aika jussia kun sillä ei ole elukoita riesana ja lopulta todetaan että se taitaakin olla melko sama kaava loppujenlopuksi. Erona tuossa on vaan se että vaikka siellä palkkatöissä ei olisi mitään tekemistä niin siellä pitää silti olla työnantajan käytettävissä, tai vaikka hyvin voisit siirtää jonkin homman minkä tekeminen ei ole juuri nyt välttämätöntä sadepäivälle ja lähteä puimaan - niin yllätys tuohan ei käy toisin kuin päätoimisella Jussilla onnistuu.


Pistä hyvä ihminen ne töpselikärsät korkeelaitaseen ja mene ulkopuolelle töihin niin näät sen onnen ja autuuden mikä sieltä on saatavilla. Tosiasia taitaa van olla se että pääset sekä ajallisesti että rahallisesti helpommalla kun vaan pidät ne elukat ja jatkat osa-aika Jussin kadehtimista sillä tässä maassa (eikä missään muussakaan) ei olisi yhtä ainutta maatilaa ei eläimillä tai ilman jos sieltä ei saisi sitä leipää pöytään. Laskennallisesti saadaan mikä tahansa kannattamattomaksi jos vaan halutaan, todellisuus on toinen.
Lueppa nyt mistä tämä lähti. Sekin nyt on ihan siitä työpaikasta kiinni. Toisaalla sopiminen onnistuu toisaalla pyörittellään peukaloita. Tuo nyt on aika outoa alkaa veikkailemaan kannattavuutta ja helpommalla pääsemistä. Miksi itse et sitten vaihda niitä palkkatöitä elukoihin, kun näet sen noin kannattavana toimintana. Taitaa vain oikeasti olla niin, että vaikka joudut olemaan siellä työpaikalla sen 8 tuntia niin palkka juoksee ja voit ottaa rauhassa "lepäillen" jos ei hommia kerran ole. Olet sitten iskussa kun pääset sieltä puimurin puikkoihin..

Väitän että tässä maassa on monta tilaa jotka pääsisi samaa taloudelliseen tilanteeseen kun vain lopettaisi viljelyn. Mutta se on mukavampaa täällä valittaa huonoa kannattavuutta ja kadehtia elukkatilallisia jotka saa enemmän tukiakin. Siitä olen samaa mieltä laskemalla saadaan mikä tahansa näyttämään kannattavalta tai kannattomattomalta.
Hömppäheinistä kun tehtäisiin vaan yksi versio, jonka korvaus taso on niittokulu niin ei muut tuet tippuisi niin paljon. Ei taida vain tuollainen toteutua...

Juu kuten myös luomulle 50 %velvote latausnurmille korvauksena niittokulu.

Käy mulle vaikka luomuun siirryinkin.. mä kun olen sitä mieltä että luomussakin pitäisi tuottaa jotain..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 10.09.19 - klo:20:48

Noilla asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään .

No se onkin täysin selväksi tullut, että asioiden ymmärtämisellä ja Sorkkiksella ei ole mitään tekemistä keskenään.

-SS-
Itse kehittelet ihme teorioita joilla ole mitään todellisuus pohjaa .

Valitat kuin kurjaa on osa-aika viljelijällä vaikka varmaan helpompaa kuin karjatilalla jossa tehdään pitkiä päiviä karjan kanssa ja peltohommat päälle . Osa-aikaviljelijälle maksetaan työttömyyskorvaustakin jos sattuu menemään työpaikka . Itse kotona asuessani odotti toinen työpäivä töiden jälkeen mutta en pitänyt tuollaista rutinaa .

Nooo ei se kummempaa taida olla kuin se vieraalla töissä käyminenkään, eroa tulee siinä että kun saat elukat hoidettua voit lähteä seuraavaan hommaan - vieraalla olet sen tietyn tuntimäärään oli töitä taikka ei.  Ja mitä noihin työttömyyskorvauksiin tulee - jos on verotettavaa tuloa näyttää maataloudesta niin kovin hankala on saada työttömyyskorvausta senttiäkään varsinkaan jos ei ole täyttä työvuotta takana. Eli suomeksi jos teet palkattomalla vapaalla tilan töitä sinut tulkitaan herkästi päätoimiseksi yrittäjäksi jolloin ei saa työttömyyskorvausta.

Ja ei, en valita siitä että joutuu käymään vieraalla vaan ennemminkin siitä että joku kuvittelee sen olevan onni ja autuus.
Joo vieraalla olet tietyn tuntimäärän töissä, mut kun sen työpaikan oven suljet perässäsi niin ei sinnepäin tarvitse ennen seuraavan työvuoron alku vilkastakkaan.

Tuo nyt taas riippuu ihan työpaikasta ja työtehtävästä.

Ihan samalla tavalla kun sillä elukkatilallakin. Joku voi käyttää elukoitten hoitoon tunnin päivästä tai toinen kymmenen tuntia jonka jälkeen on sitten vapaa niihin peltotöihin eli riippuu elukkatilastakin..

Muusta en tiedä, mutta elukkatilat vähenee ja sivutoimiviljelijät lisääntyy, että kai tuokin jotain kertoo mikä on kannattavaa ja mikä ei..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 10.09.19 - klo:10:54

Noilla asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään .

No se onkin täysin selväksi tullut, että asioiden ymmärtämisellä ja Sorkkiksella ei ole mitään tekemistä keskenään.

-SS-
Itse kehittelet ihme teorioita joilla ole mitään todellisuus pohjaa .

Valitat kuin kurjaa on osa-aika viljelijällä vaikka varmaan helpompaa kuin karjatilalla jossa tehdään pitkiä päiviä karjan kanssa ja peltohommat päälle . Osa-aikaviljelijälle maksetaan työttömyyskorvaustakin jos sattuu menemään työpaikka . Itse kotona asuessani odotti toinen työpäivä töiden jälkeen mutta en pitänyt tuollaista rutinaa .

Nooo ei se kummempaa taida olla kuin se vieraalla töissä käyminenkään, eroa tulee siinä että kun saat elukat hoidettua voit lähteä seuraavaan hommaan - vieraalla olet sen tietyn tuntimäärään oli töitä taikka ei.  Ja mitä noihin työttömyyskorvauksiin tulee - jos on verotettavaa tuloa näyttää maataloudesta niin kovin hankala on saada työttömyyskorvausta senttiäkään varsinkaan jos ei ole täyttä työvuotta takana. Eli suomeksi jos teet palkattomalla vapaalla tilan töitä sinut tulkitaan herkästi päätoimiseksi yrittäjäksi jolloin ei saa työttömyyskorvausta.

Ja ei, en valita siitä että joutuu käymään vieraalla vaan ennemminkin siitä että joku kuvittelee sen olevan onni ja autuus.
Joo vieraalla olet tietyn tuntimäärän töissä, mut kun sen työpaikan oven suljet perässäsi niin ei sinnepäin tarvitse ennen seuraavan työvuoron alku vilkastakkaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Hmmmm
: 10.09.19 - klo:07:48
Se on vähän saama juttu kuin tämä -SS-:n vääristelevä huijaaminen siitä että viljanviljely olisi jotenkin epäkannattavaa tai sorsittua verrattuna kotieläintalouteen, vaikka alan suosio viljelijöiden keskuudessa kertoo ihan muusta. :)

Mielikuvia suoltaa jostain vääristellyistä tilastoista.
Tota mä oon ja ihmetellyt, että jos eläintenpito on niin kannattavaa niin miksi moni suunnittelee elukoista luopumista.
Mikäli seuraavalla tukikaudella ei tehdä etelän eläintiloiloille jotain tukitoimia niin loputkin lopettavat.
Sivuja: 1 ... 184 185 [186] 187 188 ... 344