Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 374

Viestit - Toivo Tonta

Pistän tähä ketjuun kysymyksen.
En ole päässyt tutkimaan kunnolla, kun ei ole ollu apukuskia, mistähän vois vuotaa jyvät puhaltimelle.
Imee tietysti ilmaa ja sen mukana varmaan menee. Huomattavasti
kertyy sinne tavaraa.
Reikiä en ole löytänyt koneen ollessa pysähdyksissä. Vinkkejä!
En Vaaria mitenkään tunne, mutta väitän, että puhallin pyörii liian hiljaa! Eli nopeus ei ole oikea, joku luistaa tms.
Esm super rapid isolla sähkölaatikolla voi kylvää ilman sähköä. Voiko esm. uudella nova combilla, cerxillä tai räpitillä kylvää ilman sähköä?

Novalla pysty ainakin.
Mut jos tuolle linjalle lähtee, kannattaa ottaa kylvökoneen eteen sitten traktori joka lähtee ainoastaan kammella käyntiin

Ei nyt kuitenkaan, ja luotetavuus paranee noissa sähköissä. Mutta esm. sähköt temppuilee, voi silti jatkaa. Hydrauliikka jos tulee vuoto, sen voi paikalistaa ja vaihtaa. Sähkö, jos ei toimi vähän vaikeempi tai ei onnistu jokaiselta paikalistaa saatikka korjata.

Voihan nyt toki, mutta se ei aina ole kovin helppoa. Joskus venttiilipöytä vuoti öljyä, mutta vika löytyi vasta särövärillä! Sitä ennen oli pöytä ollut kädessä ja vaihdettu lohkojen väliin tiivisteet, vuoti edelleen. Länkkärin pöytä on melkoisen käärmeenpesän alla, että älä ala mulle selittämään helpoista hydrauliikka vioista >:( Aika monta sähkövikaa olisin paikallistanut helpommin.
ja syynä se kuuluisa sähkövika.  just tosa yks kaveri kertoi kuin oli kone halvantuna kun pesi sen..   ihan kiva kun vielä pertai.....
"Pesu" on kovin suhteellinen käsite.
https://www.youtube.com/watch?v=rEKCLuVQZ-E
Ei kyllä minusta näytä 6-tonnisen sukulaiselta.
Jotain yhteistyötähän Jdllä ja Zetkalla oli taannoin mutta eikai tuo sitä tarkoittanut että molemmat samasta?
ja sähkövika tuloo jopa niin yksinkertaisesti että likaisen liittimen runnoo paikalleen.  yks tuttu valitti nuita halpatyöläisiä, kun eivät kännyn näpräämiseltä etes tuollaista kato vaan voimalla kii..   ja sit onkii pimiä..
Saahan sitä pelätä ihan mitä vaan ;D Ei ole kymmeneen vuoteen sähkövikaan kylvö keskeytynyt, aina on ollut jotain ikävämpää  :'( Ohjain on melkein isobus, kone ei ole kylläkään Multiva.
"John Deeren ja Zetorin ohjaamot ovat 1990-luvun alun peruja.", sanotaan Koneviesti-lehden vertailussa, mutta missä jontikassa on tuo hytti ollut tuolloin?
Pohjautuuko 6000 sarjan hyttiin, ehkä nurkkatolpat, ovet, lasit lähes samanlaiset, kattokin jo aivan eri.
Mitäs tuo kustantaa hankkijalla? Omassa ei ole, ilmeisesti puuttuu vaan anturit?
Juuri tänään tuli, Postnord toi valmiiksi päätettyä LC/UPC kuitua, neli kuituista alle 1,5€ metri. Eikä todella vaadi mitään liittymis maksua, tämä sille Jounille tiedoksi!

Kiinnostaa kenen verkkoon sen saat ilmaiseksi liitettyä? Tietysti onhan näitä yliopisto-, kampus-  ym. verkkoja joihin sopivilla oikeuksilla onnistuu jos sopiva valokuitureititin osuu hollille mutta jos asuu täällä syvemmällä skutsissa ihan omalla maalla...
No, lähinnä heittona tuohon valokaapelia saa tukusta. Oli puhetta kaapelista ei liittymästä ja ihan sisäiseen verkkoon tulee.
5g ei toimi jos ei oo valokaapelia. 5g: n toimintasäde kun on vaan parikytä metriä. 4 g:tä parempaa ei maaseudulle tule, paitsi niille joiden torppaan se valokaapeli ulottuu.
Valokaapelia saa kaupasta, ainakin alan tukuista. Ei ole kallista.
Saa juu mut liittymismaksu on kallis

Juuri tänään tuli, Postnord toi valmiiksi päätettyä LC/UPC kuitua, neli kuituista alle 1,5€ metri. Eikä todella vaadi mitään liittymis maksua, tämä sille Jounille tiedoksi!
Työvalo on työvalo ja ajovalo on ajovalo. Toki pitkillä saa ainakin pituutta ja jos kääntää ajovalot pöydälle näyttämän. Kohta joku taas julistaa kuinka huonoja ledit on ;D
Kyllä hyvät ledit on hyvät, mitkä led ajovalot löysit? Onhan led muutos sarjojakin.

LEDit ovat huonoja valoja. Ksenoni tai perus halokeeni ovat parempia.

Ledissä valoa on kauheasti ja sitten se loppuu kuin seinään. Johtunee aallonpituudesta. Ja ehkä nimenomaan sinisestä piikistä spektrissä.

Vaikka joku LED  saattaa pahoittaa mielensä, niin faktoja on vaikea kumota ilman kunnon allahia tai muhamettia.

Hehkulankafundamentalisti käryttää wolframia ihan vapaasti ;D
Jokainen tulee uskollaan autuaaksi ::)
Työvalo on työvalo ja ajovalo on ajovalo. Toki pitkillä saa ainakin pituutta ja jos kääntää ajovalot pöydälle näyttämän. Kohta joku taas julistaa kuinka huonoja ledit on ;D
Kyllä hyvät ledit on hyvät, mitkä led ajovalot löysit? Onhan led muutos sarjojakin.
Jos samat ku vm:ssä jossa simultan syöttimet ni paras vetää rälläkällä akseli palasiks. Se on kuitenki  ruostunu sinne jolloin ne muoviset syöttimet saa kyllä rikki jos alkaa väkisin irrottamaan.. hätä korjauksena voi porata ruuvin kupeesta läpän alle jolloin ei valuta kokoaikaa..
Jotenkin olisi muistikuva alumiinisesta akselista, voi olla vääräkin muistikuva ::)
Mulla oli hetken joku Multivan äes, ei kauaa. Uuden äkeen ostin ensimmäisellä 100 hehtaarilta meni eka piikki ja sen jälkeen joka äestyspäivä. Sitä ennen oli Väderstad 15 vuotta ja nyt taas jo 7 vuotta. Näistä ruotsalaisista ei ole mennyt yhtään piikkiä, kärkiä kylläkin. Multivaan ei tarvinnut vaihtaa erikseen kärkiä kun piikin mukana sai uuden😃😃😃
Minkähän ikäinen Multiva? Vajaa kymmenen vuotta vanha Multiva, on äestetty tuhansia hehtaareja, yhtään ei ole katkennut, yksi on vähän taipunut! On ottanut varmasti kiviinkin osumaa. Väderin piikit ei katkea kun ovat kovin velttoja.
Onko hyviä ideoita mistä etsiä vikaa?
Eli casen nostolaitteen nostokyky manuaalin mukaan 2300kg.
Nyt perässä Simulta junkkari 628 kg. Säkkinostin n. 300 kg. Apulanta 500kg ja siemen n. 250 kg. Eikä mitään toiveita että nousisi ylös.
Vaihdanko suoraan pumpun vai onko muita hyviä ideoita ongelmaan.  Eli nostolaite kyllä toimii hyvin mutta kilomäärä jää kauas   arvoista.
Suodatin ja öljyt juuri vaihdettu eli ei johdu niistä.

 Onko säkkinostin "välissä" eli vie painopistettä kauemmaksi?
Komposiittipullo tuli joskus otettua koska teräspullot oli loppu .

Ens viikolla tekemään Woikosken kanssa sopimus .
Eihän nestekaasu tarvii mitään sopimusta? 22€ maksoi tänään täyttö, 65€ tyhjästä pullosta on mielestäni halpa hinta.
Suojakaasu pullo tarvii vuokrasopimuksen ääliö .

Ennen sai Agan toimipisteestä nestekaasun sopivasti mutta enää ei . Firma myyty Jenkkeihin .
Nestekaasun kalleudesta keuhkosit, etkä suojakaasusta. Ääliö luuli Lidenkin olevan Saksalaisen, on se hyvä kun viisaammat tietää.
Suokakaasun hinta on noussut . Kuten mainitsin sai nestekaasun agan kortilla sopivasti , enää ei saa .

On täällä fittupäät taas kirjoittamassa . Asialliseen kysymykseen ei todellakaan saa asiallista vastausta .
Mielestäni kommenttini ei ollut asiaton, mutta muista sorkkis tämä: niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
Näin tämä palsta näivettyy, taas yksi mille ei tarvitse ainakaan mitään asiallista kommentoida >:(
Sivuja: [1] 2 3 ... 374