Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 449

Viestit - Toivo Tonta

Paperilla joskus idätin,vähän vahdittava että pysyy olosuhde kunnossa.

Nykyään idätän Ylistarossa....tulokset tuli 22.11.22. Tjp 354g,itävyys 85 % .Ingrid lajike.Nuo näköjään itää vaikka kuivaa kerralla valmiiksi aivan normaali lämmöllä alusta asti.Viime kesänä A-rehun pellonpiennartilaisuudessa sanoinkin Marttilalle että vaikka kuinka varoituksista huolimatta  kuivaa päin peetä niin aina yli 80 itu.Pakkasellahan hernettä ei parane kolhia eikä käsitellä muutenkaan.
Eiköhän eniten vaikuta mikä sulla oli lähtökosteus?
Veikkaan olleen alle 20%?

Pihtimittari näytti jotain 23% yhdellä satsilla ja kuivausaika 11 h jäähdytyksen kans. Lämmöt kahdeksankympin pintaan ja kerralla kuivaksi. Muutama vuosi sitten kun oli oikein pahasti kahden kerroksen väkeä eli jälkivesonutta niin  sama homma.Silloin kyllä tuli ukkosella sähkökatko ja tahaton tauko kuivaukseen.

Varmin keino tuhota itävyys on pakkasella herneen siirtely kuivaajalla kärryille tai muu kierrätys.

Eipä tuota sertissiementä kaupasta ole saanut kertaakaan paremmalla itävyydellä kuin omia.Kalliinpia kyllä ovat olleet.
Lähinnä ajattelin epäonnistumista kuivaamisessa, mistä pelotellaan, elevaattori tahmaantuu, herneet rikki ja kaikki mössöä.
Meniekö kierrätys viljan säädöillä vai miten? Taisin viimeisen satsin kuivata rypsin säädöillä, Antti kyseessä.
Paperilla joskus idätin,vähän vahdittava että pysyy olosuhde kunnossa.

Nykyään idätän Ylistarossa....tulokset tuli 22.11.22. Tjp 354g,itävyys 85 % .Ingrid lajike.Nuo näköjään itää vaikka kuivaa kerralla valmiiksi aivan normaali lämmöllä alusta asti.Viime kesänä A-rehun pellonpiennartilaisuudessa sanoinkin Marttilalle että vaikka kuinka varoituksista huolimatta  kuivaa päin peetä niin aina yli 80 itu.Pakkasellahan hernettä ei parane kolhia eikä käsitellä muutenkaan.
Eiköhän eniten vaikuta mikä sulla oli lähtökosteus?
Veikkaan olleen alle 20%?
Mää luulin että haamusoitolla tarkotit sitä että puhelin soittelee itsekseen. Ihan eri juttu kun joku soittaa puhelimeesi eikä puhu mitään. Ei se ole oman puhelimen vika. Mut toen perrään,,, näkyy Vesalla olevan samppa 5 hintaan 229 €. Mielestäni ei paha hinta jos on tarvis puhelimelle. Mut ei myy verkossa, pitää mennä paikan päälle, kuten sanoitkin että tykkäät hypistellä tavaraa enne ostopäätöstä :) jote siitä sitten hypistelemään. Muuten, tuollaset  taittuvat jättäsin haaveilematta, se on yksi kerta kun se sarana menee nurin niskoin ja onkin sitten näppis ja näyttö erikseen :)
Vai näyttö kahtena palana?
Onko tuollaista näppäimistöllistä älypuhelinta markkinoilla?
Ei ole roborasta kokemusta, mutta tutulla on mg pora on painava ja kova magneetti, pysyy ja pystyy jyrsii epä keskoisia reikiä ylikokoon sylinterisiä reikiä. En muista merkkiä, saatapi olla fein? Töissä pariin otteeseen käynnyt vuokraamosta hakee, oisko ollut hiltin punainen, en tiedä hintoja

Tarkuutta betonireikiin, firmoja on, tai vuokraamosta saat vehkeet, ei se mikään ylipääsemätön enää.

Kuvassa sisäpuolella on sähkökeskus, tyhjä tila kuitenkin siinä kohtaa. Satakympin reikä siihen 5 vierekkäin.
Toi oli manuaalinen pumppu ja syöttö manuaalinen, mutta oli mittari joka kertoi kuormitettavuus jonka avusti kuinka paljon saa painaa. Pohja pultattu tietty seinään kiinni kympin? pulteilla
https://www.maskinisten.net/userpix/22199_JHK88M0ZMNM1630831452.jpg
Yleensä tuolla yhdellä kiinnitys, reunoilla olevilla säätö suoraan. Vanhaan haperoon betoniin joutuu joskus liimaamaan kierretangon kiinni.
Tuossa nyt yksi arvio hinnasta. https://aurinkomaailma.fi/product/8-kwp-aurinkopaneelit/  Koko luokka samaa kuin itte ajattelin. En tiedä tämän tarjouksen laitteistosta mitään, kuten en siitäkään mistä mulle heitettiin hinta haarukka. Ja se oli tuota luokaa.
Kaikki ei löytänyt tuolta sivustolta paneleitten kiinnitys mahdollisuutta pärekatolle  :o
Sovella paanukaton ohjeita.
Amerikkalaista hapatusta nuo älypuhelimet, kannattaa pysyä vanhassa Bellin keksinnössä ;)
Oli pitkä kausi pelkästään Androideja ja nyt  iOS  enkä pysty ihan suoraviivaisesti sanomaan kumpi loppujen viimeksi on parempi, kummassakin on omat hyvät ja huonot ominaisuutensa.
Käsittääkseni sovelluksia on Androidiin paremmin, laajemmin?
Magneettiporassa pitää olla tukilaakeri mahdollisimman lähellä terää, jos meinataan tehdä keernaporalla (eli Weldon 19 kiinnitteinen reikäjyrsin) tarkkoja reikiä.
https://www.silikotek.fi/index.php/tuote/magneettiporakone-evolution-me7500/
Tuollaisella saa jo melko tarkkoja reikiä. Normaali poranterä on paljon hitaampi ja epätarkempi.
En ole tuossa koneessa juuri normaaleja porateriä käyttänyt.
Eikö kukaan omista magneettiporaa :'(
Ei se mitään, minä omistan kohta☝️tilasinpa piruuttani Nova J 28SV poran :o
Omistaa kyllä,  ei vaan ole Robota josta kyselit ;D
Muistaa vaan kun poistuu pellolta :)
On se vaikiaa puhelimen osto ! Kaks viimeistä oon hakenut  joskus iltalypsyn jälkeen ilman mitään tutustumista. Niin äkkiä kun onnistuu. Ensimmäisellä kerralla näistä kahdesta myyjä sanoi, että seuraavana päivänä puhelin olisi tarjouksessa, Ei auttanut mua, piti saada heti kun entisen näyttö alkoi pikku hiljaa mustumaan ja näyttö värpätti muutenkin.  Mutta siitä sai silti onneksi tiedot siirrettyä kuten sitten siihen jälkimmäiseenkin ostokseen. Niin se jälkimmäinen piti ostaa sen takia kun edellinen oli näytöltään ihan muusina. Eikä ollut silloinkaan tarjoukses , enkä kyselly koska olis tai saako niitä käytettynä. Aikoinaan kun xcover 4s:n näyttöön tuli ensimmäinen särö katselin näytön vaihto tarjouksia ja käytettyjä sellaisia . Molemmat oli samaa luokkaa kuin se hinta minkä maksoin siitä uutena. No ehkä se näyttö olisi silti kannattanut vaihtaa sillä opin että ei se ainakaan parane kun siinä on särö tai säröjä kuten lopuksi oli.
Samaa ihmettelen, ihan netistä olen viimeksikin tilannut kun vanha osoittaa hiipumisen merkkejä. Joku merkki ja malli näkemys on olemassa ja tietyt speksit sen ratkaisee eikä sen hypistely ;D
Puoliksi syödyssä omenassakin olisi puolensa, en kyllä ole perehtynyt mitä sovelluksia siihen saa ja mitä ei.
Talvilöpö alle 1.60 ja kesää saa 1.55.

Ajoiko joku markkinamiinaan ja osti paniikissa 1.80-1.90?
Jep, talvea paritonnia 1.85€, oli loppu nääs. Kesää en ottanut vaikka olis mahtunut. Mihin hintaan kannattaa ostaa kesää?
niinpä.   myykö kärkkäinen nuita polttokennoja?   ku kaveri on menossa tuonne,  - kun eukko käski.   aattelin et jos pyytäis tuomaan sieltä..
En tiedä kärkkäisestä, Marinea ainakin myy ja eri karavaanari firmat. Mikään uusi keksintöhän ei ole kyseessä, taitaa olla kymmenen vuotta kun olen tuollaisen johonkin matkailuautoon asentanut.
Aika teoreettista haihattelua!
Silloin kun siitä olisi eniten hyötyä se on joko lumen alla tai on pimeää tai molempia, hanki polttokenno.
Ei mulle ainakaan tuo nopeus mitenkään pompannut esiin tuosta aloituksesta, pikanosto olisi kyllä kätevä kun nitkuttelee pienessä tilassa kun tunkki on jossain syvemmällä auton alla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 449