Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1130

Viestit - Terminator II

No jos isäntä ja emäntä vain tekee navetalla töitä ilman palkoillista tai palkoillisenkin kanssa, niin oikeasti 1-3 tuntia päivässä lisä työaika EI IKINÄ TUO KASSAAN SITÄ RAHAA MIKÄ SIIHEN MENEE TAI SAEN PITÄÄ OIKEASTI POISTAA SE TYÖNTEKIÄN TARVE!
joo...kuitu on hukkaan heitettyä puuta. turhaa tukityöllistää SAK:laisia.
Aika paljon lasketaan likvejä siitä että vaihdetaan ne 20 lypsylehmää 40 emoon. Lopputulos on yleensä se että tila vaihtaa vilja/hömppäheinään tai pellot vuokrataan pois. Kertoo vissin jotain homman kannattavuudesta.

Taitaa tulla erilaisia hiilensitomistukia ynm. perinne maisema biotooppeja muokkauskiellolla. Näiltä varsinaisilta ruuan tuottajilta sitten taas leikataan. Laskeehan ne etelässä että kannattaa lampaita pitää kun lohkojen kuvio muotoja oikoo missä voi sitten laiduntaa ja oikeanmuotoisilla lohkoilla tehotuottaa viljaa.

Suomalaisille tyypillinen ylitäyttömalli on vaan niin hanurista... vahvat lihovat piloille ja heikot kuolevat nälkään. Vähän vähentäisi elukoita, niin eläimistä tulisi parempia ja rehunkulutus pienenisi 20%/elukka...

Jotenkin tuntuu että se 2+2 rivinen on ainut vaihtoehto jos haluaa oikeasti toimivan navetan.

5 rivinen kahdella pöydällä ja väliaidoilla 3+2:seksi. 2 rivisen puolella ensikot ja 3kk poikimisesta ja loput 3 revisen puolella.

Tanskalaisen navetta gurun mukaan mailman paras navetta on 4 rivinen kahdella pöydällä.
Siihen aikaan, kun meillä oli vielä lehmiä, niin rehualaa pidettiin aina reilusti enemmän, mitä oli teoreettinen tarve. Ylimääräinen heinä pyrittiin tekemään kuivaheinäksi, koska sen säilyttäminen ylivuotiseksi oli helpointa. Joskus oli sellaisiakin vuosia, että kuivuus vei laitumet niin selväksi, että oli pakko aloittaa elukoitten lisäruokinta ja rehunkulutus kasvoi. Olihan tästä ylimääräisestä rehusta ongelmansa, mutta eipä tarvinnut koskaan ostaa mitään sillä verukkeella, että oli rehupula.

Syystä ja toisesta karjamiehet ei ainakaan täälläpäin osaa enää varautua vuosittaisiin heittoihin. Mun mielestäni yksi syy on touhun laajentaminen liian kiivaassa tahdissa suhteessa omaan peltoalaan. Mennään kädestä suuhun ja riskillä eteenpäin. Toinen syy on, että kuivaheinää ei tehdä enää juuri ollenkaan. Käärintäpaaleja ja aiv:tä on tylsä säilöä ylivuotiseksi.

Se, että valtio taas maksaa jotain kriisiavustusta, että isännillä on varaa ostaa karjalle rehua on jokseenkin tylsä homma. Kyllä se kriisiavustus on monelle ihan silkkaa plussaa muutenkin hyvinvoivaan kassaan.

Mutta tämmöstä tämä maanviljely on.

Tähän mennessä on saanut halvemmalla sitä säilörehua kuin omiltapåelloilta tehtynä. Maatalouden yksi ongelma on pääomien hidas kierto. Sinulla jos on paaleissa 10k€ rahaa ylimääräistä koko ajan kiini, niin periaatteessa RAIVAAT sillä 2-3 hehtaaria peltoa joka vuosi.
Ei liene enää yllätys, että nordea häätää kaikki yksityisasiakkaat
heinäkuun alusta pihalle. Kun pahvisen tunnuslukukortin tilalle tuli
täysin susi tunnuslukulaite ei se saanut kaikkia vanhoja asiakkaita
lähtemään. Nyt korotetaan tilin "palvelu"maksua sillä mallilla, että
sitkeimmätkin ymmärtää vaihtaa pankkia. Noottaa, kätellään hyvästiksi.

Pankinvaihtoprosessi Nordeasta on mielessä myös. Toisaalta, tunnuslukulaite ei maksa mitään, toimiihan se, mutta sen käyttö on hieman monimutkaisempaa kuin tunnuslukukortin.

Ensin menet verkkopankkiin, kirjoitat 8-numeroisen asiakasnumerosi. Sitten käynnistät tunnuslukulaitteen ja painat LOGIN-näppäintä, annat 4-numeroisen PIN-koodin, sen itse laittamasi. Sitten kone antaa 9-numeroisen sisäänkirjautumistunnusluvun, jonka naputtelet tietokoneella. Nyt olet pankissa. Sitten maksat laskun, ja vahvistat: Tällä välin sammunut tunnuslukulaite uudelleen päälle, painat "SIGN" , ja painelet tietokoneen ruudulla maksunvahvistuksessa näkyvän 6-numeroisen koodin siihen tunnuslukulaitteeseen. Kuittaat omalla nelinumeroisella PIN-koodilla jälleen, ja saat 9 - numeroisen vahvistuskoodin, jonka klikkailet sinne tietokoneelle.

Nyt on lasku maksettu. Painalluksia tulee siis tietokoneelle 26 kpl, tunnuslukulaitteen kuminäppäimiä joudut painelemaan erityisellä huolellisuudella 14 kertaa. Tunnuslukukortilla tarvitsi naputella tietokoneella 16 kertaa ja yliviivata yksi numero.

Että tuli aika paljon vaikeusastetta. Nordeahan tunkee sitä älypuhelimen tunnuslukusovellusta tilalle, siinä on appi, jonka käynnissä ollessa se appi naputtelee ne tunnusluvut pankkiin päin automaattisesti. Nordean digitaalinen tunnuslukujärjestelmä on nähtävästi hankittu semmoiselta firmalta kuin Gemalto, hollantilainen yhtiö, jonka osakkeista ostotarjouksen on juuri esittänyt Ranskan valtion osin omistama Thales. Lentokonetekniikkaa ja ilmatorjuntaohjuksia.

Suutuin lähinnä tuohon Android-matopurkin appin pakkosyöttöön. Sitä kun en halua. Kovasti vakuutellaan, että tunnuslukuohjelma itse estää hakkeroinnin ja ehdottomasti osaa tuhota itsensä, jos hakkerointi onnistuu kuin onnistuukin ? Melko ristiriitainen sanoma tuossakin ? Nordea julistaa tunnuslukusovelluksen olevan pomminvarma, mutta irtisanoutuu kaikesta vastuusta, jos vaikka jotakin hullua kävisikin. Kuinka monella esimerkiksi on vaaditusti reititin konfiguroitu oikein ja tietoturvallisesti, jos ajattelee viime aikoinen palstatilaa saanutta VPNFIlter-haittaohjelmaa, joka voi piileskellä juuri sinun wifipurkissasi ? Entäpä Android-älypuhelimen virustorjunta, palomuuri ja varma näppäinlukko ?

Nordea kannustaa tähän tunnuslukulaitteeseen siten, että jos lataat Nordea Mobiili-appin ja tunnuslukusovelluksen (mobiili ei toimi muulla kuin tunnuslukusovelluksella, laite ei toimi siinä) ja käytät silloin tällöin tietokoneyhteyden ohella, niin maksusi taas alenevat.

Tunnuslukulaitteen vartavasten tehty hankaluus on siis aivan tahallinen, huomatkaa myös, että yritys- ja yksityistilit vaativat eri tunnuslukulaitteen. Eikä laite ihan luottokortin paksuinen ole, se on viiden luottokortin paksuinen !

-SS-

Yksityisasiakkaalla on kuluttajan suoja. yritysasiakaalla ei. Puhelin firma ottaa yritykseltä 40€ jos puhelin lasku myöhästyy, yksityisasikkaalta 5€!
Vapaa sana / Vs: Sote/aktiivimalli vaalit
: 18.06.18 - klo:12:14
  Kolmestahan voi sitten valita, Terveystalo, Mehiläinen ja Pihlajalinna,, näähän ovat ostelleet terveyskeskuksia oikein urakalla kun päättäjät haluavat säilyttää lääkäripalvelut kunnassaan, vaan kuinka kauan luulevat noitten konsernien pyörittävän noita pikkuyksiköitä. Tää paniikki mitä nyt on nähtävissä ei tiedä hyvää rahvaalle joka ei ole vakuuttanut terveyttään..

  Ilman muuta kunnan kannattaa net vanhat terveyskeskukset myydä, jos ostaja löytyy. Homeessahan ne on jo monessa kunnassa.

  Niinhän se on jos löytyy ostaja, meillä suunnitellaan jo purkamistakin, mut turhia odotuksia lupaillaan porukoille jos saadaan ne myytyä noille voittoa hakeville virmoille, harvoilla homepesillä on niillekkään pitempiaikasta käyttöä, kunhan saavat yleisen sektorin ostettua pois jaloista

Seuraavat vaalit tulee olemaan sote/aktiivimalli vaalit. Kansa päättää hyäksyykö kepun toimet. Nämä kumpikään kepun ajamaa lakia ei tarvitse perustuslain säätämisjärjestystä. Menee nurin helposti.

Rinteen malli on "rahaa tulee seinästä, sähköä rasiasta ja ruokaa kaupasta!"
Jaa. Kumpi nuista nuolee bärsieen, jos tuommonen hallitus syntyypi...?    🎅

  Tää nykynen hallitus on oikkeen perseennulentahallitus. Nuollut Mehiläisen perseen. Siinä pitää ollakin aika tarkkana että onnistuu.

Kyllä sen Mehiläisen nuoli jo Rinteen Hallitus.
Vapaa sana / Vs: Sotelle käy huonosti
: 17.06.18 - klo:07:54
Sotella ja maatalouspolitiikalla on paljon yhteistä: julkisilla varoilla tuetaan toimintaa, joita ei oikeastaan tarvitse tai saman asian voisi tehdä huomattavasti taloudellisemmin. Passiivinen maatalouspolitiikka tukee hömppää ja luomua. Sotepuolelle, kuten muillakin palkansaajapuolella puolestaan ammattiliitot töikseen heikentävät työmoraalia. Luomuaate jyllää sielläkin: maksetaan työssäolosta, ei työn tekemisestä. Ei tällaiseen ole varaa. Veetieemelitkin ovat liiton miehiä: vastustavat töikseen kaikkea sitä, mikä on tehokasta ja oikeasti toimii: aktiivinen tukipolitiikka. Hömpän vastustaminen ei ole koskaan ollut veetieemelin agendalla.. Veetieemelin politiikka on siis hyvin vasemmistolaista.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806072200997903_pi.shtml

Maatalouspuolella on omat pelleilijänsä, mutta niin on sotessakin. Sekaan mahtuu myös hyviä tekijöitä. Aikanaan Savon Sellun piti mennä nurin, mutta omistajan vaihdoksen jälkeen alkoi tuottaa tulosta, jota paikallisen aviisin toimittaja ihmetteli. Tähän johtaja, ettei se ole kovin vaikeaa: turhat ulos ja loput töihin. Toimisi myös sotessa ja olisi paljon halvempaa.

Mikä sitten on maataloudessa pelleilyä?

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.248280


Suuriääninen banjonsoittoyhteisö vaatii hömppää pois viljelystä, koska se pitäisi kasvattaa ei-hömppä -nurmena lehmille. Tämän yhteisön kannalta tietenkin hyvä asia, koska silloin massit menisivät kriisimaitoloille.

Koko maailman kannalta ajatus on sairas.

Kuinka paljon hömppäpeltoa pitää kasvaa, jotta Ivalosta haetun maitolirauksen hiilijalanjälki saadaan kuitattua?


Maitokallet haluaisi muuttaa nurmen sitoman hiilen metaaniksi, joka on huomattavasti pahempi kasvihuonekaasu, kuin hiilidioksidi. Tämähän on opetettu jo peruskoulussa, mutta kun suurin osa maidontuottajista ei ole käynyt koulua, niin mitä meillä on. Kauhea meteli ja eeuu ja herrat ja kriisi ja venäjä...

ps. voisitteko muuten hävetä?

Metaani häviää ilmakehästä 10 vuodessa ja talteen otettuna sitä voi polttaa. Viljupellet haluaa tukehduttaa meidät kaikki hiilidioksiidiin. Tämä on opetettu jo apukoulun esikoulussa viljupelleillekkin, mutta eihän se jakeluun mene kun jakelukeskus on elinikäisessä oikkarissa.
Taitaa vaan olla parempi siirtää se maatalous Lappiin.
Hyväähän tuo lupailee Ehnroothikin, jokainen kantaa enemmän vastuuta itsestään ja omasta toimeentulostaan.

Hyä idea. Monet kannattaa tuota ajatusta.

Se ei vaan tahdo teille sos.demeille kelpaavan. Takuueläkekkin pitäisi maksaa kaikille ja työeläke siihen päälle. Nyt saat tehdä yhden 20 vuotta duunia että työeläke ohittaa takuueläkkeen.
Vapaa sana / Vs: 10 sentiä lisaa
: 12.06.18 - klo:09:11
https://yle.fi/uutiset/3-10248194

!= senttiä lisää tuottajahintaan olis katastrofi. Kaikki Lapin jängät raivataan sen jälkeen lannanlevitysalaksi.

Jos leivän hintaan lisättäisiin 5-senttiä, saisi viljanviljelijä 50-euroa enempi ruistonnilta.
Mutta eihan se onnistu mitenkään, kun kauppa sen vie.

  Ei kauppa vie viljelijältä yhtään mitään. Se on Marttilan luoma harha. Esim. Valio voi nostaa maitopurkin hinnan 2 euroon. Onhan Valion muutkin tuotteet kaksinkertaisissa hinnoissa.
  MTK:n mukaan pitäisi Suomessa palata 80 luvulle. Kaikki elintartvikkeet kalliimpia kuin muualla euroopassa. Rajasuoja päälle ja tuontia voi harjoittaa jos kortimaiset rupiset omenat on syöty.

Onhan meillä rajasuoja työvoimallakin.
Vapaa sana / Vs: Verot.
: 11.06.18 - klo:17:38
Virossa  vasta kun nostaa  pois yrityksestä.  Jos jättää yrityksen kassaan, ei veroa kasvattaa nettovarallisuutta.

  Virossa ei ole alkiolaista Kepua. Viro menee Suomessa edelle kaikessa kehityksessä. Toivottavasti tunneli Tallinnaan toteutuu. Etelä -Suomen lähiruoka tulee etelästä.

Tiedätkö  miksi virolaiset käy mielellään Suomessa töissä? Ne pääsee suomalaisen sosiaaliturvan piiriin kun virossa ei ole sosiaaliturvaa. Käytännössä Suomi rahoittaa viron talouskasvun sosiaaliturvallaan.
Niin, MT.n tuottajien sanoman perusteella kaikki on nyt syvältä. Jopa tiloilla joilla on keskituotos 12000 tuntumassa ja tulee vielä pohjoisen maitotuet päälle.

Tää on kyl siinä mielessä totta, että tällä nykyisellä hinnalla melkein kaikki tyhjät on imetty pois. Maitohomma ei ole enää paljoakaan esim. emolehmähommaa parempaa, ehkä tuplaten enää.
Tuohan tarkoittaa että pitäis heti vaihtaa lypsikit emoihin :-\

Ei kannata. Emolehmäala kriisitytyy pahasti jos niiden määrää vielä lisätään. Mut tietty sit voi saada jotain kriisitukia, vai annettaisiinko sitä sit vain uusille tiloille  :-\
Tuskin teurastamot haluaa luopua emolehmistä.Tällä hetkelläkin emovasikoista saa varsin ruhtinaallisen korvauksen verrattuna maitorotuisiin.

Taitaa olla vielä jotain projekteja emo tuotannon lisäämiseksi.
ALV pitäisi kautta linjan laskea 0%!

  Alv on aivan paras vero. Verottajan tarvitse tehdä mitää, verorahat vaan tippuu valtion kassaan.

ALV ajaa Suomen tuhoon kuten SDP, Vas.Liit., Vihreät, SKP!

Mitäpä luulet tuolla väittäväsi tai voittavasi ? Arvonlisäveroa, liikevaihtoveroa tai myyntiveroa käytetään elintasomaissa, kapitalistisissakin.

-SS-

Meillä on laskettu tuloverotusta vuodesta -95 lähtien. Alv:tä nostettu. Saatu aikaan vain talouden alijäämä sillä. Kauppa siirtyy enemmän nettiin ja sieltä tehtävään ulkomaan kauppaan. Eli alv tulot laskevat samalla kuin myös palkkaverosta tulevat tulot valtiolle. Nythän SDP meinaa yritysveroa vielä korottaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1130