Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26

Viestit - kahala

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 02.09.19 - klo:20:38
Täällä Fyrrykyröös olen viikon puinut Alvari-ohraa puintikosteuden ollessa 14-16. Tuntuu että aika hyvin laariin asti riittää. Tuon jälkeen Reetta-ruista pari päivää kosteuden ollessa 18. Eilen illalla oli pakko jättää kesken kuivaajallisen verran kun viljakärryt loppui kesken. Tänään sitten  sattoi 12 milliä joten odotellaan kelejä... Nöyrästi on Sampo 580 palvellut, mitä nyt kuski "hieman" hikoillut kun ulkona oli +26 astetta ja hytissä liki 40 eikä ilmastointia  -80 luvun keksinnössä.
Meikäläisellä iän päivän vanhat fiskarssin sarka-aurat joilla kivikot kynnän. Noista oli viime syksynä yksi kärkipala mennyt poikki. Ikää en osaa sanoa muuta kuin vanhat. Hain sitten IKH:lta uudet kärjet ja kivikon hakkaaminen jatkui. Hyvin näytti kestävän.
Launtaina klo 6 oli TB:n auto käynyt konehallin päädyllä ja 3000 litraa säiliöön talvilaatua liruttanut. Hintaan 0,97/l.
https://www.nettikone.com/david-brown/omavalmiste-linko/1700357

Kuinkahan työturvallisuus.. kivi tai lingon lapa irtoaa ja kajahtaa nuppiin.. muuten hyvä varmaan mutta suojakaari vielä pitäisi olla.

Niin... Onhan niissä tehtaan paapan tekemissä "suojakaari". Ohutta peltiä parilla 8mm pultilla kiinni. Kokemusta on että aika helposti lensi kauas kun pikkasen tuli lunta vahvempaa eteen.

Jakoperuste menee niin, että ne jotka onnistuivat hyvin tai todella huonosti eivät saa mitään. Litimärkää puineet saavat sitten tuon kaiken.

Vähiten tuota energiaveronpalautastahan ansaitsevat ne joiden viljat jäivät mätänemään pelloille. Pienin energiankulutus/hehtaari. Vahinko on kuitenkin suurin ??
Juuri näin!!!
Vapaa sana / Vs: Turvattomuutta
: 19.08.17 - klo:23:15
Jotakin etua on siitä että asutaan syrjäkylälllä ja asiointi tapahtuu pienen kunnan sivukylän kaupoissa. Harvemmein kellään terroristilla tulisi mieleen iskeä paikkaan jossa ei montaa ihmistä päivässä liikku.
Jaa, että tämmöinen foorumi tämä onkin.. En nyt kirjaimellisesti tarkoittanu, että valkea ois kierukassa ja syöttöputkessa asti vaan lähellä kierukan päätä. Vai kuuluuko palopään olla ihan päähän asti täynnä polttoainetta?
Meikäläisellä Ala-Talkkarin TurveHakemaatti ja puupellettiä olen +15v polttanut. Kokemuksesta palavaa ainetta ei saa olla palopään loppuun asti sillä aina sen jälkeen sitä valuu tuhkatilaan joka turhaan täyttyy. Myöskään palopää ei saa olla tyhjänä sillä silloin liekki on liian lähellä kierukkaa ja polttaa kierukan päästä metallia jota pitää vuosien mittaan tarvii uusia. Tosin tällä vuosituhannella olen kaksi kertaa joutunut kierukan päähän korjauspalan laittamaan kun tuo pelletti on niin kuumana palavaa että heti kun säädöt ei ole kohdallaan niin tuhkaa syntyy tai ruuvin pää palaa...

Meikäläisellä oli alkuaikoina ongelma että kattila kuumeni liikaa ja lämpösuoja löi lämmityksen poikki. Syynä oli pitkän savupiipun liian hyvä veto. Vaikka stokeri oli säätötauolla niin piipun veto riitti pitämään palopäässä tulta yllä pysähdyksissä olevan puhaltimen kautta saatua ilmaa jolloin kattila lämpesi liikaa.

Tuohon avuksi riitti että piipun päähän laittoi parin sentin paksuisesta plootusta tehdyn levyn jossa oli n. 80mm reikä. Tuo rajoitti vetoa ettei pannu liikaa kuumennut ja piippu säilyi kuumana ettei veto tai kestävyys kärsinyt. Oilisihan sitä voinut piipun alapäästä nuohousluukkua pitää raollaan ettei pesästä niin kovaa vetoa tule mutta se jäähdyttäisi piippua ja kestävyys kärsisi.
Liki olleita ei lasketa...
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 18.06.16 - klo:21:41
Viimeisen vuorokauden aikana 14mm lisää rauhalliseen tahtiin eli hyvältä näyttää.
Tänään tuli 40mm lisää joten ei tarvi makeaa mahan täydeltä. Nyt näyttäisi kirkastuvan. Paikkakunta Vaasan Vähäkyrö/Tervajoki.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 17.06.16 - klo:21:37
Viimeisen vuorokauden aikana 14mm lisää rauhalliseen tahtiin eli hyvältä näyttää.
Kasvintuotanto / Vs: onks tullu vettä?
: 16.06.16 - klo:22:33
Aivan ihanasti eli 15mm/12tuntia. Siis juuri niin kun pitääkin. Kylvöjen jälkeen on ollut kovin vähäistä eli tervetullutta.
ja avokonttorit on kielletty jo muutama vuosi sitten!   ainakin täällä päin ajelevat kopillisilla nostureilla puuta kyytiin..
Useammankin puukuskin olen kuullut luopuneen kopista. Joka kerta kun pitäisi laanilla kuormata niin lasien pesu edessä että jotain näkisi. Ketjujumpan jälkeen märissä/lumisissa vaatteissa vetää kopin lasit sisältä huuruun.
Turvettahan nostetaan suosta niin kauan kun sitä sieltä löytyy eli kivennäismaahan asti. Toisaalta suomesta ei löydy paljoakaan soita joissa on metrikaupalla turvetta. Tuossa videossa mietityttää juuri kuivatus systeemin toteutus. Maassa maaten eivät palat varmasti kuivu. Monta vuotta on mullakin kokemusta Vapolla turpeen nostosta ja piti paloja käännellä että ne kuivuivat. Tuossa heinikossa ei näkynyt jälkiä kääntäjän työstä edellisten "satojen" jäljiltä joten kovin oli epäilyttävän näköistä touhua... Ei toimisi suomen leveysasteilla.
Ei onnistuisi suomessa.
Taitais veturikuski vetää vauhdilla ohi keskisormea näytäen ettei kuulu mun ammattiliiton työnkuvaan... Toisaalta tuohan tapahtuu kiskojen välittömässä läheisyydessä niin miksei...

Jotenkin vain tuli mieleen suomi ja AKT.  Jos vain suomesta mitenkään löytyy jokin ammattiliitto jolla on on pienintäkään kahnausta/mahdoliisesti tulevaa ongelmaa työnantajan kanssa niin AKT ja heti perässä Ahtaajat ovat AINA valmiita pysäyttämään tukitoimina suomen ulkomaan/kotimaan liikenteen.
Mun mielestä perseestä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26