Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 12

Viestit - Äyrämöinen

Toimi varoitusvalot mut segmenttinäytöt pimeinä. Oli sulaketaulussa kosketusvikaa. Kai sille joku sulake on mut kun ei ole ohjekirjaa ja paneelin ruotsintekstit lukemattomia.
Missähän vika kun katosi kojetaulusta  kaikki tieto? Onko erillistä sulaketta tai johto joka temppuilee?
Ei toi ole mikään vikakoodi. Katsoin diagnostiikasta niin löysin vedenerottimen anturin virtapiirissä vika. Ei vakavaa
Löysin kyllä tuon manuaalin selityksen, mut ärsyttävää katella hehkuvalon vilkkumista koko ajan. Sulaketta en löytänyt hehkulle, pitääkö kaikki katsoa läpi.
Mistä vikakoodissa vois olla kysymys.  301143, 31 BIF.Viittaa hehkuun. Ei oikein huollossakaan osanneet tarkkaan sanoa.
Ootteko liitelleet 75/60 spiraalia päikseen, toimiiko? Mulla olis tota pirttisen isompaa ja aattelin jatkaa pienemmällä. Mutkan kohdalla isompi ehkä kuluttaisi putkea vähempi, mutta toimiiko jos isompaa lähdössä siilosta ensin ja moottori pää pienempää.😀?
Lähettävätkö korvamerkit Matkahuollon kautta vai miten lakon aikana.
Harkinnut plasma leikkuria. Onko Lincoln Tomahawk 1025 leikkurista kokemuksia.
Paras olis hyperi mut jääkö Lincoln miten jälkeen?
Tää oli nyt semmoinen heitto et mitä teiltä tulee. Kyl taitaa lehmät lähteä ,pellot vuokralle. Pitäis vuosi pitääkö elukoita jotta rehut sais  syötettyä. Onkohan Pohjois-pohjanmaan, Kalajokilaakson alueella miten suuria säilörehupuutoksia ? Olis ehkä 1700m3 rehua siilossa ni jos sais hyvin kaupaksi ne ja elukat vaikka heti tyhjäksi siilot ja navetta. Ehkä huonoin tämä kanava kysellä moista mut onpahan ny.
Emolehmistä vaihtoehtoa.Läjään sais
190 ha peltoa( vuokralle 110) . Laittais emoja ,150??, Laitumia ei aivan liki ku 10 ha. Rakennukset emoille pitäis tehdä eri paikkaan ku nykyinen lypsynavetta, joka onkin ritilämalli ,joten ei sovi emoille sellaisenaan.
Pötikän europrofi noukkarista kans värkätty viljakärry. Etulaita vaneria ,alapää tulee pohjan päälle jonkun matkaa . Vilja ei karkaa alta . Takaporttiin alaosaan tehty semmoinen hylly,alaosaan . Pohja jatkuu 30cm takalsidan raon jälkeen . Kumilattahihnalla kierretty  takaportti sivuilta jotta tiivis . Teli siirretty metrillä taaksepäin.
Mulla 5 tyttöä ja alakoulussa vielä vanhimmat . Lehmien suhteen en jaksa ajatella esim. laittaa yks robotti ,vähä saneerata ,laajentaa vanhoja paikkoja.Helpottais lypsyä mut velkaa,muita riskejä tulis lisää. Ja onko pakko ajatella aina sitä et jos nyt lopettaa niin mitenkäs sitte se eläkeikä mennään jos nyt ei kerrytä eläkettä tuskalla. Paskat tällä menolla jos jatkaa ei sitä eläkettä tuskin koskaan saakaan. Eikö vois viettää rauhallista "eläkeikää "45 : sta eteenpäin  ,ilman et miettii ku rahat loppuu ,et loppu tulee .
Olisihan se jos joku vuokraa sillä hintaa .
Viljahomma ei minun kivisillä ja muramailla onnistu, heinä kyllä kasvaa.
Kyllä on mielessä lopettaa melkein jatkuvasti . Tää elokuu vissiin pahin aika . Viime vuonna samaan aikaan kyselin et olisko pellon ostajia mut jäi vähä puolitiehen neuvottelut. 24 vuotta lehmien kanssa taistelua ilman isompaa intohimoa ainakaan lehmiin. Kyllähän se kevät on ihan innostavaa aikaa ja kylvöhommat  ,varsinkin jos kivettömimmät lohkot kyseessä . Mutku ei jaksa yksin väkisin painaa. Se vaan ettei mitään kokemusta palkkatyössä,eikä koulutusta ,tuntuu että monen moista osaa jotenkin räpeltää muttei mitään kunnolla. Velat sais kyllä maksettua ku möis omaisuutta mut 45 ei eläkeikä aivan häämötä.
Onko tällä palstalla miten sellaisia jotka miettineet lehmien ja peltojen myymistä pitkään ja ovat viimein sen tehneet ilman mitään olemassa olevaa muuta ammattia tai edes tietoa mitä tekis , kunhan vaan pääsee eroon tolkuttomasti raatamisesta? Onko eteen avautunut yllättäen uusia ovia ,joiden olemassa oloa ei ole huomannut aiemmin?
Sivuja: [1] 2 3 ... 12