Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - erakko

Pari päivää kyyhkynmetsästyksen pauketta alkaen aamuviidestä kuunnellessa ja sitä lahtaustouhua sivusta seuratessa ei tulis mieleenkään vuokrata maita muille kuin paikalliselle hirviporukalle hirven mehtuuseen.

Ikävää, että tällaista toimintaa ollut tai että olet tällaisen kuvan saanut touhusta! Ei millään tasolla hyvä asia, ja ymmärrän ärtymyksesi.


-erakko
Vapaa sana / Metsästysmaata etsimässä
: 25.08.17 - klo:09:41
Tervehdys kaikille!

Joskus aikaisemmin kyselin metsästysmaiden perään, vaan ei oikein ottanut tuulta allensa se kysely. Olisiko nyt yhtään parempi tuuri? Eli vaikutan Sipoon alueella nykyisin ja metsästysmaat ovat kovin kaukana Pohjois-Savossa. Hirveä polte olisi metsästämään pienriistaa tuollaisen 4,5kk saksanseisojan pennun kanssa, mutta hankalaa tuntuu olevan löytää maita. Olisin heti valmis lähtemään metsälle Kymenlaakso - Uusimaa - Varsinais-Suomi -akselille, jos vaan luvan saisin päästä pellon laitaan istumaan tai metsään samoilemaan. Jos Tapio sattuu riistaakin vielä antamaan, niin kaiken olisin valmis antamaan metsästysluvan antajalle. Riistasta kiinnostaisi erityisesi pienriista: esim. kyyhkyt, sorsat, hanhet, kanalinnut jne. Korvaustakin olisin järkevissä määrin maksamaan (esim. joku lupamaksu tms.) ja konjakkipulloa kouraan, totta kai!

Jos satut omistamaan ratkaisun ongelmaani tai haluaisit päästää omille maillesi jahtuuhommiin, lähetä vapaasti YV:tä, soittele puh: 050 4946115 tai lähetä sähköpostia: matiassiponen@gmail.com. Jutellaan ja keskustellaan lisää!


Ystävällisin terveisin
Matias Siponen

Vapaa sana / Hanhet riesana?
: 29.09.13 - klo:14:13
Tervehdys!

Nyt olisi mahdoton polte päästä metsästämään hanhia, mutta piru vieköön, kun asun täällä keskellä Suomea, jossa ei hanhet pahemmin pilkistele! Olisikohan kukaan halukas jakamaan tätä metsästyksen riemua ja antaisi mahdollisuuden päästä ampumaan hanhia omille pelloilleen? Matka ei tule olemaan mikään ongelma, kunhan vain Suomen rajojen sisäpuolella pysytään! :P On tullut ostettua kaikki rekvisiitta tuossa vuosien mittaan (eli n. 100kpl hanhen kuvia ja pillejä  :D ) niin meinaa nyt kyrsiä, kun työttömänä on sekä mies ja välineet, Kiitos metsähanhen metsästysaikojen muutoksen! Olisi mahtavaa, jos joku olisi niin antelias, että antaisi luvan metsästää maillaan, jossa hanhet ovat. Korvaukseksi voin ystäväni kanssa tarjota unohtumattoman metsästysreissun (jos olet yhtään kiinnostunut metsästyksestä), hanhen lihaa ihan niin paljon kuin haluat/saadaan saalista ja sitten unohtamatta tietenkään litran (tai kahden? ;) ) vetoista nestemmäistä viihdykettä. Majoitus yms. yms. jutuista ei tarvitse murehtia, vain mahdollisuus päästä metsälle olisi kaikki kaikessa!

Taannoin jo kyselin kyseistä mahdollisuutta, mutta se ei ottanut siipiä alleen. Pelkään pahasti käyvän nyt samoin, mutta yrittänyttä ei laiteta!

Pistättekö vaikka YV:tä tulemaan, jos sattuu yhtään kiinnostamaan :)


Ystävällisin terveisin
Erakko
Pakko kait se on itekkin palveluksen suorittajana ottaa asiaan kantaa...

Tässä menneellä viikolla käpistelin juurikin näitä edellä olleita Valtroja. Ihan näppäriä koneita, mutta fyysisiltä mitoiltaan liian heiveröisiä siihen hommaan, johon nämä on hankittu. En ole niin WANNA BE Valtran mies, että tietäsin, mutta joku Hitech malli tämä oli; kaksi vaihdekeppiä kopista löyty. Kuormaimen ohjaus oli sähkötikulla. Ulkopuolisen hydrauliikan hallintavivut ja ulosotonnopeudenvalintavipu olivat mekaaniset, mutta kaikkea muuta hallittiinkin sitten sähköisesti.

Valtrojen hankinta liittyy uudistettuun liikkuvaan taistelutapaan ja muuttuneeseen huollon toimintatapaan. Koukkulavakärrin vetäjiksi nämä joutuvat. Ja voin kertoa, että metsässä ison kontin kanssa tulee olemaan näillä kirpuilla haastetta ajella! Toki muutakin näillä tullaan tekemään.
Pöttingerille ääni!

Hintaa on, mutta näin yhden kesän kokemuksella voi todeta, että laatuakin on ;)
352 FC lähti, pötterin novacat tuli ---> ei kaduta! Kuhn todellakin raudan ääressä tehty, mutta sen suurehko massa yhdistettynä toimimattomaan jousitukseen ei oikein ollut hyvä yhdistelmä. Jos kuhnin halusi herkäksi se alkoi pomppia todella helposti. Jos taas pomppimista halusi rauhoittaa, niin kiven osuessa ei paljoa armoa tunnettu. Ei kuhni todellakaan huono ole, yksi parhaimmista merkeistä, mutta mutta...
Paskan ajussa törmää kaikenlaiseen ylimäärääseen paskan seassa, paalimuovit, narut ,
verkot, lankumpätkät, köydet, lantakolat, paskakoneen osat ja epämäärinen lajitelma
tavaraa kun pohjasta aletaan kaapia.
Ikävimmis tapauksis tukkii jopa sekootusropelin  :P
Sitte ihimetellään kuinka pahaasia vehkehiä nuo nykyään on  :o
Ennevvanhaan kun Pelarupsilla paskaa levitti niin, jos ei paakku hajonnu
niin se meni kelaasta ylitte. Kärryn heikkoutta oli se jos meni kettinki poikki  ::)
Nyt nää urakoottijat ei saa edes kyytiinsä sitä tavaraa, pahasia ovatten  :o

Passoo Ojalan tulla kahtomaan, mitä tuo paska sisältää...rehu silppua (max. 4-5cm) siellä toki hieman on, mutta tuo liru pitäs läpi mennä! Ota toki se hieno venttis mukkaan niin katotaan, onko se mainostuksesi veronen  ;)
Mitenkäs raatilailla on oikein tuon paskan löysyyden kanssa ts. onko ollu mahan kanssa ongelmia? ;) No, joo leikki sikseen...

Vanhemman Vreeton omistava yrittäjä pakkas tännää kamppeesa, kun ei kuulemma mene paska tuosta vanhasta miljoona vehkeestä läpi. Säiliöt vaju sen verran, että eivät ihan yli tule eli pintamehut kävivät imemässä pois. Löysää sen pitäs olla, reilusti löysempää kuin viime vuonna, jolloin saivat ajettua jäykkyydestä huolimatta. Paskan seassa oleva muutaman sentin pituinen heinä/rehu niitä kovasti rassaa... Aikaisemminkin ne ovat siitä murmattaneet, ja huomiota onkin kiinnitetty apeen jakamiseen, että karsinaan ei mene rehua. Pikkusen sonnit kuitenkin tahtoo vetää sitä karsinaan, vaikka kuinka varovasti jaat... Imukärsän silppuria se kuulemma tukkii nii perhanasti. Onko muilla ollu vastaavia ongelmia? Vähän jännältä tuntuu tuo heinähomma. Liekkö koneessa jotain pielessä? Vai menneekö heinä läpi meijän sonneista ::) Säiliöt on sotkettu aina ennen levitystä hyvin sekasin, että siinäkään ei pitäs olla vikaa... Mikä neuvoks? Saattaa nimittäin loppua apteekista varastot, jos lähen nuille pojille laksatiivia ostamaan...

Ei kait tässä muuten mittään hättää ookkaan, mutta voi olla edessä jokunen vähäunisempi yö, kun livakan purkilla ruppee hölökyttelemään säiliöitä tyhjäks. Ja olishan tuo peltojen ja heinän kasvun kannalta ollu parempi saaha sitä vakoa peltoon...

-erakko
Ovat katsos 95 prosenttisesti varmoja että häviävät kuitenkin kaupan jollekkin toiselle -> eivät viitsi kasata itselleen enää lisää mielipahaa epäonnistumalla uudelleen  ::)

Ja näin ajatellen kauppa käy varmasti kuin siimaa ???

Etelässä vierailessani kävin parin koneliikkeen pihassa pyörimässä, ja heti ampu sisältä myyjä jututtamaan. Liekkö sitten huomanneet, että tämä ei ole paikkakuntalainen ja tekivät siitä johtopäätöksensä... Täällä päin ei se saa myyjiltä kuin tyhjiä lupauksia ::) Etelässä on kaikki paremmin ;D
Nyt kyllä keittää...

Mikä näitä suurien maatalouskauppojen konemyyjiä oikein vaivaa? Jos asiakas pyytää tarjousta heillä edustuksessa olevasta tuotemerkistä, niin paskat ne mitään tarjousta tee! Sovitaan kyllä aika milloinka tulee kahtomaan vaihdokkia, mutta eipä myyjää näy. Kävin piruuttani markkinoilla ollessani muistuttamassakin asiasta, mutta puheet oli taas niin kuin lehmä veteen paskoisi: "kyllä minä tulen ens viikolla. ei oo tällä viikolla mitenkään kerenny, ku on ollu kaikennäköistä häslinkiä ja on pitäny jörniä tuota kassalla olevaa muijaa". Eipä ole myyjää näkynyt tälläkään viikolla. Pitäkööt tunkkinsa, prkl!

Tämä tauti ei todellakaan vaivaa kaikkien liikkeiden konemyyjiä, vaan osalta saa kiitettävää hyvää palvelua. Soittelevat vielä peräänkin. Mielestäni asiakaspalvelu on kuitenkin melko tärkeää, jos kauppoja meinaa tehdä. Hankalahan sitä on konetta ostaa, jos ei saa edes tarjousta! Kauppoja on tullut kuitenkin tämän niskuroivan liikkeen kanssa tehtyä aikaisemmin, eikä laskut ole jääneet vielä kertaakaan maksamatta, joten sekään ei voi olla syynä. Taitaa olla tuolla koneliikkeiden puolella samanlainen pistehinnoittelu kuin teurastamoilla. Perseennuolijat ensiks, vai miten se nyt oli....

Asiallinen palvelu tekee vaikutuksen. Asiakkaalle jää aivan toisenlainen kuva koneestakin, jos myyjä oikeasti tietääkin koneesta jotain eikä kerro vain samoja asioita, joita netistäkin löytää pikaisella kuuklettamisella.

UgH!
Jos ratas hajoaa, menee sieltä palkista muutakin. Tuo lautasakselipaketin pikairroitus on käypänen lähinnä akselin kivivauriossa ja ehkä laakerivauriossa. Myös Kvernessä on tuo pikavaihto on. 40xx esitteessä tuosta on kuva, mutta ei näköjään enää 42xx

Kiitoksia vastauksesta! Joo näinhän se usein on, että sieltä särkyy usein muutakin, mutta kätevä ominaisuus tuo pikairroitus on silti.
Nyt kaivataan tietoa!!

Kertokaahan arvon raatilaiset, saako Kvernelandin niittomurskaimista aukastua teräpalkin lautasen alta? Eli jos lautasen oma hammasratas hajoaa, voiko sen vaihtaa siitä lautasen kautta suoraan niin kuin kuhnissa tai kronessa? Kuhnissa ei tarvitse ainakaan irroittaa kuin lautanen ja muutama pultti niin pääset teräpalkin hammasrattaisiin käsiksi. Olen yrittänyt tutkia esitteitä ja kuvia, mutta ei niistä ota selvää... Olisi myös mukava tietää, että onko lautasen akselissa mitään murtosuojausta kovaa iskua varten. Realistilla oli jotain kokemusta kvernen hinattavasta, mutta ei taida köyhälle vastata :-\

Ps. Voi pojat, että on halukkaita konemyyjiä eräällä bonuksia jakelevalla koneliikkeellä! Kauppa käy varmaan kuin siimaa, kun ei kiinnosta tehdä edes tarjousta ??? Toisille liikkeille ei paljoa tarvinnut vihjata, että olisi vaihto edessä  8)
Mulle riittäs.

-Nelipilari ohjaamo
-hiljainen hytti+yleensä
-voimaa...lisää voimaa +350 tumpista
-ei mitään saastepaskoja
-Fiksun kokoinen(ei R deere koljatti vaan enemmän uusi fendt 7*0 sarja)
-Ei välten mitään tietokone ruutua. Virtaukset vois säädellä kuten esim tm190 rullasta
-Toisaalta olisi hyvä nähdä mittareista,koneen,hydrauliikan,yms paineet,lämmöt myös ahto ja egr
-Kaikki maailman jousitukset(ja mielellään ilman yhtään ainutta paineakkua)
-Tehokkaat led valot,kaikki
-n.200l/min hydrauliikka,myöskin virtaavat lohkot + erilliset vaihteisto/hyde öljyt
-kuivat jarrut(helpot huoltaa)
-onhan näitä vaatimuksia


Ja nämä kaikki vielä järkevään hintaan 8)

Uudet +200 heppaset traktorit maksavat nykyään helposti 150-200.000 eskoa! Vielä ihmetellään, että maatalous ei kannata...
Tuosta kvernestä olisi mukava kuulla lisää infoa... Näyttäs olevan potentiaalinen haastaja kronelle, sillä elhon hinta on järkyttävä näihin verrattuna. Pyöreät lautaset poikkeavat ainakin toisista merkeistä. Voi olla ihan hyväkin ratkaisu. Onkohan voimansiirto muuten kestävä? Ja miten on sitten tämän jousituksen toimivuuden kanssa?
Sivuja: [1] 2 3 ... 8