Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 139

Viestit - Aatami Särkisalami

Vapaa sana / Vs: Mietin.
: 05.05.19 - klo:10:06
..mitähn minä miettisin...joo aamukahvia ruottin temokraatti  soitteli ja oli pahoillaan kun ei päässyt yliopistoon ja kirosi kerjäsi avustusta...mitä lahjakas mamu oli saanut kovia sotia oli mamu läynyt taistelemassa  arpi naama oli jo koulutettu mutta opettivat vielä puhumaan maan kieltä..   mamu  sai  töitäkin...ulkomaan pelle...mutta ei ottanut kantaa persujen peltohommista...kannokossa kohisi...tiiliskivet lenteli..muurin rakensi trumppi mutta ilman muurin teko lupaa joutuikin purkamaan..muurin...jhuttua riittää mutta tositekoja puuttuu...korejalaiset ammuskeleeja uhkaileee..jappaanilaisten  saaristova..ai niin ne aamun asperiinit pitikin ottaaa...koetan ottaakosken korva..lappuja.
Vapaa sana / Vs: Haaskaa vappuva
: 01.05.19 - klo:20:56
tämä on tätä taas  illalla puhatto hiljenee..hevosille kauraa ja vettä..isäntä emäntineen saunomaan..lypsy jakkara on aamulla taas tarjolla..robotti toimii tai ei toimi...
Vapaa sana / Vs: Haaskaa vappuva
: 01.05.19 - klo:11:15
 8) :o..saimaa kessu kameli...matti taneli..kaneli flanelli paitaa jalvasta jaffaa..maan muokkausjyrsinkin saa kohta hai pakkaa niin saarginan vanki naapurissa ostaa lisää nitroja..niillä kuulemma on Belliä monia litroja..tuskia vaa..n..ja likööriä tutuille..wetwraani rekat on kuulemma koolla ja porshe laivue tuli aamu neljältä vastaan..peltiä on vanhaa ja uutta taas koolla..ja vahaa kuluu vahatessa..
Vaahteramäen Eemeli on puhunut..
Vapaa sana / Haaskaa vappuva
: 01.05.19 - klo:06:41
Hauskaa vaiko haaskaa..haasia hässja..on sanonnat sellaaset aatami håånaaheenaa siveltää pellin pintaa..ranta ruåttissa..on sanontaa ja muuta tavara lava ja kaulukset olisi tarkopistus   karjanlannalla lannoittaa..ja hajussa kasvaa jos jaksaa olla sonta hommiissa..aamu kahvia ja peräkärry tunkiolle niin hän se meni..ja rekkaakin voi åperuuttaa toisinaan..kumisaappaat kannattaa pestä paska kuskinkin ja skit stöövelin..lehtikin on jo piakkoin puussa..ja savuiset saunat..lämpenee..nostalgiaaa..
halosta  ahosta ..ståålbergiin ja svinhuvuudiin..mannerheimi..relanderi...sahti vaari..ketähän sitte Niinistöjen jälkeen..alkaa mullistammaan..muata.....Rinne..ja tämä rkp.n henrikkssonni,,,kekkonen kekkonen..vennnamo koivistolaiset..missä jytky..on...
Hevoset / Vs: Suomenhevosen kuolemantuomio
: 22.04.19 - klo:09:03
..pappi on präst suola salt hevoinen häst..eilinen ruoka räst..jäännös eilisestä appeesta saadaan ylihuomennakin syödä..satulan alla on tavaraa..raviratoja häähmöttäää rannikoilla..piikkilangan kiristäjää etsiessäni totesin että kunnon vinssi on hankittava..tosin koura kuormaajallakin tulee toimeen yllättävän hyvin..hevosen lannalla saa naapurin kaunaa torjuttua ihmeen hyvin..reginan vanki oli jo aamusta hiljaaa..Reinin Elisa saa kanssa muistella sota ajan ihanaa aikaa sukuloidessaan ahavenan maalla..
keikuhevoisia saa edelleen valmistaa ja reki kelit on skootterin varassa. nykyään..jala jal jalat alta jalot juomat vie...vesi lie vanhin voitehista..pallaksella pannu kahveellakäristyksellä Kittilässä.. 8) ::) :'(
Mikko ja Miina  markkinoilla , markkina rakoja taitaa olla ihan omasta takkaa..lsi juicea ja maalaamaan griisi puuro jo syötiin..pieru filtteri lehmiille ja metaani kaasu tuho on torjuttu..2 tahti pensaaa rakettiin ja vaeskoita raivaamaan..risusavotalla oppii sitä sun tätä..ei laiteta hohtimia kaivoon eikä johtimiakaan..
Vapaa sana / Vs: Eka viestija toka
: 18.04.19 - klo:06:24
Voi tokissa porot pannussa..elikkä voi tokkiinsa sekä margariini paketeissaan..makejaesie ne taas kerjää pääsiäis tyttäret ja poijjaat..elikkä..virpomista on tapahtunut ja pääsiäis viikko ensi viikko hiljainen on tämä viikko olevinaan..

HAPPY easter..
Vapaa sana / Vs: rantaruottix..
: 18.04.19 - klo:06:21
lasse  ei häiritse hän ajattelee asiallisesti  villa i Vi vallaajakaa sitten vaux hallilla halliin ja ulos..sipilän suuret setelit on maailmalla..ja Antti Rinne menoo ja soutaa piakkoin Harp sundissa...tauno palo ansa ikonen ja sundsvallikin oli liejkeissä aikoinaan..puhumattakkaan rovaniemestä..suomen sekä ruåttin kauppa on tapetilla sekä jatkuu..
Vapaa sana / rantaruottix..
: 18.04.19 - klo:05:24

Lainaus Pakinasta pohjolan perukoilla..missä mellastetaan..tehdään töitä ym  ..kevättä puuhaa skär torstaina kiirastulia..pukkaa...

Litet parti som nästan alltid styr
Sverige: Socialdemokraterna har varit det stora partiet som sitter som fastklistrat vid makten. Finland: På samma sätt – fast tvärt om. Det är det lilla partiet som sitter nästan som fastklistrat vid makten.
Svensk socialdemokrati har börjat vänja sig vid tanken på att vara ett ”normalstort” parti som tvingas kämpa för att behålla regeringsmakten. Men vi vet alla hur det har sett ut under historien. Icke socialdemokratiska statsministrar har framstått som ett tillfälligt hack. En del socialdemokrater har nästan fått något ångestfullt i blicken vid blotta tanken på att sitta i opposition.
I Finland är det annorlunda. Ibland är det Socialdemokrater som styr med det konservativa Samlingspartiet. Ibland är det Centerpartiet som styr med Socialdemokraterna. Det har även hänt att Vänsterförbundet suttit i samma regering som Samlingspartiet.
I finsk politik är det alltså regel med samarbeten som är otänkbara i det av blockpolitik präglade Sverige.
Men i Finland är det ett litet parti med knappt fem procent av rösterna som nästan alltid sitter i regeringen. Det liberala Svenska Folkpartiets medlemmar kan få något ångestfullt i blicken vid blotta tanken på att sitta i opposition. Till exempel blev det lite av ett trauma när Centerpartiets Juha Sipilä bildade regering 2015. För då fick inte Svenska Folkpartiet vara med.
Den dåvarande partiledaren för Svenska Folkpartiet hette Carl Haglund.
Han är född 1979. Fram till 2015 hade Svenska Folkpartiet suttit i olika finska regeringar under hela Carl Haglunds livstid.
Men de fyra åren av opposition kan visa sig vara ett tillfälligt hack för Svenska Folkpartiet. För är det något som politiska bedömare är överens om så är det att Svenska Folkpartiet snart sitter i regeringen igen, nu under ledning av Socialdemokraternas Antti Rinne.
När jag träffar Svenska Folkpartiets partiledare Anna-Maja Henriksson så säger hon att Svenska Folkpartiet behövs som brobyggare i finska regeringar. Det skulle alltså vara smörjmedlet som ser till att politiska kugghjul kan haka i varandra och snurra ihop. Till exempel ett rött socialdemokratiskt kugghjul som vill se höga skatter och ett blått kugghjul från Samlingspartiet som vill se sänkta skatter.
Svenska Folkpartiet är inte något enfrågeparti. Det är ett parti som har en politik för flyktingar, skatter, sjukvård och klimatpolitik.
Men partiets innersta kärna handlar om att bevara Finland som ett tvåspråkigt land.
Den avgående regeringen planerade en sjukvårdsreform som bland annat skulle ha inneburit att en stor del av jourverksamheten vid Vasa sjukhus skulle flytta till Seinäjoki. Effekt: Svenskspråkiga patienter från Österbotten skulle få söka akutvård vid ett sjukhus där personal enbart talar finska.
Vi kan vara rätt säkra på att jouren vid Vasa sjukhus kommer att bli kvar, med socialdemokraten Antti Rinne som statsminister. Då kan Svenska folkpartiet skylta med det som en framgång i regeringsförhandlingarna.
Men den kommande regeringen måste också hitta vägar att reformera Finlands ekonomi, till exempel att öka utbudet av arbetskraft i ett Finland där befolkningen blir allt äldre. Om en bred regering kan driva igenom reformer som håller över flera mandatperioder, så är det bra för Finland. Om regeringen blir så spretig att det inte blir några reformer så är det illa för Finland.
Lars Ströman
Vapaa sana / Vs: Esterin päivää
: 17.04.19 - klo:20:27
.joo joo ja maata lisää entisen päälle..kasiaiset alkaakin herräämään..voisi ihan reippaasti ostaa hevon kakkaa säkki kaupalla..ja vaiikapa muutara tovin..
kalan kylmäsavustaminenkin voisi tapahtua..jussina..
Vapaa sana / Esterin päivää
: 17.04.19 - klo:05:40
Jovain se pääsijäinenkin lähenee.ja happy easterit kaikuu maalimalla.  kaalimaalla ja vaali maalla..kardaaneissa löytyy ja tunneleissa...tallinnaan tekkee kiinalaiset alikulku käytävää vantaalta..ja aurajojen sinappikin maistuu prinssin nakkien kera..luudat ovat ojoissa ynnä muuta virvoiketta..juhannus juomatkin lienee jo vappuna valmiina..ja hyvä vasikka saattaa janoonsa imaista olki pillillä naikkapa jaffaa..pepsi colaaa...ym..lentopalloa ja voiman nostoa..rinteen annttikkii se saapi rintuukseen kiivetä..ja hangolla heinää  högaffelilla stefanin     ( löfbiff  norsun korva.  ohutt  A NAut.....)  kaa..puuhaa harrastaa..nyt kuselle   pissalle pizzalle... ja uamun asperriinit kielenalle...FILLARIT KYYTIIN JA KESÄ SUVISET SAVISET KUMMIT ON ALLA..ja mustaa jäätä saa varoa..päijjänteen ympäri ajoissa...hyvää huomenta..lommely`kt...tasku lamppu...( kovin on kovat kovasimet taskussa ja kravatit ja rusetit kaulassa..ihankuin myyperin ailassa..kummallisessa keski ..koulussa..
Vapaa sana / Vs: Uusi hallitus.
: 15.04.19 - klo:06:25
mukavaahan se on seurata sirkus pellejä..radio ja lehdet saa  mainostaa sitö sun tätä..ja siltä väliltä...suo siellä vettyeläinen täällä.....tuli tuli takkaan..assikin nostaa rautaa..sininen on taivas ja siniset silimät--ja lähde Lappeen rantaan..ennenoli laivat puuta..
Vapaa sana / Vs: Ploki touhuja
: 14.04.19 - klo:08:41
...pitäisiköhän  adminkin  alakaa blokeja kehittelemmään..lokit jo alkaa herätä varsinkin nauru lokit..kokit taas keittössä..puuhaa munia ja makkaroita sittee peäsijäiseksi ja mämmiä mummoille..mun mummoni muni mun mammani..ja savukala kapakala..nunna uuni ja..ja..katiskoverkko..herkkotuli tunkiolta harkkoja  ei kuin harakkojaoli ilima kivväärillä ajanu navetan katolta poes..pohoja maalie pitäs vähitelleen seniin alkaa telan avuin värkkäämään..potkurikin on ollut vinnillä koko talen on hanget korkeat nietokset..ja kesärangas pakko jo huomenna..ja aamu
Sivuja: [1] 2 3 ... 139