Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - spekuLANTTI

Hyviä kommentteja,
olen ymmärtänyt, että hiehoja kasvatetaan vuokratiloilla ja ties missä, jotta uusinvestointi saadaan heti pyörimään täysillä. Kaikissa kommeteissa todettiin, että on mahdollista maksaa investointi takaisin noinkin. Entäs voiton tekeminen, joka lienee yritystoiminnan tarkoitus - myös maatalouden?

Haluaisin kuulla Storan Jouko Karvisen kommentin, kun tehtaanjohtaja kertoo ajavansa sellutehdasta ensin puolella teholla vuodenkin verran.

(kunhan spekuloin)
Kun olen vain ulkopuolinen tarkkailija jäin ihmettelemään MT:n uutista uudesta 1,2 miljoonan navetasta Siikajoella, jota ajetaan puoliteholla ensimmäiset puolitoista vuotta. Ehkä.

"Perheen maatalousyhtymä rakensi 200 lehmän pihaton viime talven aikana. Navetta saadaan täyteen ehkä ensi vuoden syksyllä, yhtymän ”navettavastaava” arvioi. Nyt lehmiä on vajaat sata, mutta hiehoja on kasvamassa, ja uusia ostellaan."

Kassaa riittää tai homma on todella kannattavaa, kannattaako sitä navettaa täyttääkään?

Eikös tuotanto pitäisi saada rullaamaan täydellä teholla heti?
Näyttää MTK tietävän tulevasta järjestelmästä ja sopivasta hinnasta

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maitokiinti%C3%B6iden-hinnat-tulleet-odotetusti-alasp%C3%A4in-1.32182?localLinksEnabled=false

”5–10 sentin litrahintaa pidetään maltillisena. Kauppoja tehdessä on syytä muistaa, että tulevaisuudessa kiintiöillä ei ole hintaa tai se on hyvin pieni.”
Eipä taida vielä tälle kaudelle ehtiä tasaus, ehkä seuraavalla kaudella jos komissio suo.

-kunhan spekuloin-
Suomi ei jaa lisäkiintiöitä - antaa muiden tuottaa, me maksellaan kiintiöistä hamaan loppuun asti.
- SpekuLANTTI

Hesari:

Tietyt maat lisäävät tuotantoaan ja voittavat. Suomi ei voi lisätä ja häviää. Siksi pitää olla jokin kompensaatio", MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg sanoi tiistaina.

Hornbergin mukaan Suomi ei aio käyttää lisäkiintiöitä. Suomi on maidon suhteen nyt kutakuinkin omavarainen.

Kiintiöt eivät ole tässä keskustelussa oleellisia, ne poistuvat vuoteen 2015 mennessä ja maakiintiöön kertyy vuosittain EU:lta reilusti lisää sitä ennen. Eihän niillä nytkään ole Suomessa alkuperäistä tarkoitustaan - ylitysmaksun välttäminen, jonka takia Euroopassa kiintiötä ostetaan. Suomessa kiintiötä ostetaan tuen takia. Voidaanhan kaikki EU:lta tulevat lisäkiintiöt tietenkin olla jakamatta, kuten tähänkin asti MTKn halusta, mutta kai hallinnollakin joku järki on??

Oikea kysymys on, onko kaikki uusi tuotanto oikeutettua kansalliseen tukeen, vai säilyykö nykyisissä kiintiöissä ikiaikainen tukioikeus - nykyisten kiintiöiden tilalle tulevat tukikiintiöt, joilla luopujat voivat taas rahastaa.

Jos tuotanto lisääntyy ja tuki kaikille riskinä on tuen laimeneminen ja markkinat ohjaavat tuotannon kotimaassa tehokkaimmille tuottajille- markkina toimii. Tukikiintiöillä sama vanha meno jatkuu.

- kunhan spekuloin-
Komissio esittää samaan aikaan 2 % lisäystä kiintiöihin. Ilman korvausta.

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/07/1913&format=HTML&aged=0&language=FI&guiLanguage=en

Kiintiöistä on matkan varrella ehtinyt saada paljon hyötyä, siksi niistä on kai maksettukin. Tuotanto- ja investointitukea, korotettua tilatukea ja korkeampaa markkinahintaa maidosta. Kompensaation voidaan katsoa tulleen tätä kautta. Nythän jokainen tietää/uskoo järjestelmän poistuvan 2015, joten sen mukaan kannattaa tulevia tukia diskontata.

Euroopassa on 140 miljardia litraa kiintiötä. Kohtuullinen kompensaatiopotti tarvittaisiin EU:n budjettiin.

Tänä vuonna jäädään 140 miljoonaa litraa alle maakiintiön, 1.4 tulee taas lisää 0,5% ja todennäköisesti myös tuo komission ehdottama 2%, pitäisi vain uskaltaa ryhtyä jakamaan kiintiöitä maitotiloille - maksuahan noista ei saa edes ottaa. Eiköhän kiintiön hinta laske.

Verotuksellisesti kiintiön pääomaarvon nollaantuminen on ongelma.

Komissio ennustaa markkinahintojen nousevan 7% jos mitää ei tehdä, tämä 2 prosenttia vie 4 %hinnoista, mitä kompensoidaan kun hnnat nousevat?

Etelän kauppaa työryhmä ehdottaa vapautettavaksi, ehkä seuraavaksi pohjoisesssakin ja koko maa yhteiseksi kauppa-alueeksi. Etelässä voitaisiin tuenmaksu irrottaa kiintiöistä, pohjoisessa komissio vaatii kiintiökytköstä ja tuetuille litroille tiukka rajoite.

Vapaa sana / Vs: Kiukkuinen maitoisäntä
: 11.12.07 - klo:13:27
Euroopassa ostetaan kiintiöitä ylitysmaksun välttämiseksi, meillä jäädään selvästi alle maakiintiön eli ylitysmaksusta ei riskiä.

Tuki pohjoisessa sidottu komission päätöksellä kiintiöön ja AB:llä ihan omasta halusta. Tuki pääomittuu tietenkin kiintiöön. Mitäs kun jaetaan komission lupaamat/antamat lisäkiintiöt, laskeeko kiintiön hinta. Eiköhän perusteta tukikiintiöt niin saadaan tuki turvattua nykyisille tuottajille.

MTK haluaa lisätä vuokrausta, sehän on mukavaa päomatuloa ilmaiseksi saadusta tai hallinnolta ostetusta kiintiöstä, kuka laskee tuotto%. Maaseutu voi hyvin kun vuokraillaan kiintiötä ja syljeskellään kattoon, tosin jonkun pitäisi hommatkin tehdä.
Kiintiöitä tulee lisää ja lopulta kiintiöitä ei ole. Maksetaanko tuki kaikille litroille vai jatkuuko oma kansallinen kiintiöjärjestelmä tukikiintiön kautta. Ja onko tukea jos tuotanto kasvaa.

nimimerkki:Museoidaan vaan maaseutu

Hallinnollahan noita kiintiöitä on, jo parina vuonna tullut 2000-luvun alussa päätetyn mukaisesti 0,5% vuodessa, ensi kaudelle jo päätetty 0,5% ja lisää annetaan jo ensi kaudelle. Nämä pitäisi jakaa ilmaiseksi.

Etelä-Suomessa taitaa tällä lopetustahdilla tulla hallinnolle kiintiöitä enemmän sisään kuin on kysyntää 4 sentillä, johonkin nekin pitäisi myydä.

Sivuja: [1]