Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 76

Viestit - -Joomies-

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Amazone
: 02.01.19 - klo:15:28
Ero taitaa olla pumppujen määrässä.
Nova yhdellä pumpulla.
Super tais olla kahdella
Ja Spesiaalissa tais olla jotain erikoista.
Mulla on 20 vuotias Rapid. Yhden kiekon olen vaihtanut, tuli ajettua maakiveen, meni lommolle ja ei pyörinyt enää. Kiekon vaihto on muutaman minuutin juttu. Laakereista ei ole vielä kokemusta.

Kone on ollut parissa talossa naapurikylällä ennen kun tuli meille. Kylvetty ehkä noin 50 hehtaaria per vuosi.  Käytetyn uskaltaa ostaa jos sitä on huollettu ohjeiden mukaan. Oman kokemuksen mukaan kiekkojen ja vanteiden uusiminen on edullisempaa kuin T tai ST Simultan kylvövantaiden uusiminen. Vieskalaiseen en osaa verrata.
Jotain kokemuksia, helposti säätöihin ja hyvä jälki nurmella. Sitten nippoja aika paljon noin 60 kpl, eli melkoinen huollettava kun kerran päivässä tekee. yksi korjausta vaativa kohta on tiedossa jonkin ajan sisällä. Työntövarren tapin pitkä reikä on kulunut. Kuinka se kannattaisi korjata?

On varmaan kulunut vain etupäästä?
Korjausehdotus.
- työntövarren tapin halkaisijaa oleva paksu rikka halki
- rikan puolikkaiden hitsaaminen kuluneen reiän etupäähän.
Hamstrasin 2017 kesällä polttoöljyt...
...hieman hirvittää, josko ensi syksyksi joutuu täydentämään, jos hinta ei kerkiäkään putoamaan takaisin alas, jos kuiva kesä taas niin voi jopa riittää vielä ensi vuoden.

Ihan pisti silmään. Puolentoista tai jopa kahden vuoden polttoöljyt varastossa?! Kuinka suuret säiliöt?

Aivan hieno juttu että joku voi säästää. Tai siis rahamiehet voi säästää ja köyhät maksavat kulloisenkin hetken hintaa.
2000 litraa talvilaatua 1,07€/litra. Berneriltä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.09.18 - klo:22:51
Ihan perinteinen kikka viljakaupassa. Ensin nostetaan hintaa, eikä kukaan myy kun odottaa hintojen nousua. Sitten pudotetaan hintaa ja myyjien hermot pettää ja aletaan myymään paniikissa.

15euroo ei oo mikään "kikka", se on oikeestaan semmonen isällinen tukistus typeryksille.

Ja typeryksille on luultavasti luvassa vyön solkipäätä. 🤣😂

Niin no. Hiukan näitä joitakin isäntiä voi ihmetellä. Kauran hinta on 200 €/tn ja haukotellaan että jemmataanko näitä ensi kesään jos hinta nousee vielä 3 €/tn.
No nyt tuli pudotusta, mutta istutaan hiljaa viljakasan päällä, niin kyllä vaan hinta nousee.

Siinä on semmonen 110e eroa  hinnassa 2017 vuoden rehukauraan.

220 näkyy olevan rehullekkin hinta.

Kiinnittääkö hinta 2019 vuodelle vai ei, siinä pulmaa...

MTK varmaan tietää varastojen kilomäärät ja osaa laskea ja päätellä siitä..?

Juu ei nähdä hinnan nousua vuosien välillä. Ja vielä vähemmän nähdään kustannusten laskua. Joku vois sanoa että me tienataan tällä, mutta korkeimman hinnan aikaikkuna tais mennä kiinni.

Miksi joku tarjoaa hinnan kiinnitystä?
Siksi että sen hinnan voi maksaa, mutta nykyistä hintaa ei huvita maksaa.

Onko syytä tarttua tähän tarjoukseen?
Kyllä, jos viljatonnin pystyy tuottamaan alle tarjoushinnan.
Kyllä, jos haluaa selkänojan ensi syksyn viljan hinnalle.
Ei, jos uskoo(tietää) hinnan olevan(merkittävästi) korkeampi ensi syksynä.
Ei. Jos ei huvita.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.09.18 - klo:22:29
Ihan perinteinen kikka viljakaupassa. Ensin nostetaan hintaa, eikä kukaan myy kun odottaa hintojen nousua. Sitten pudotetaan hintaa ja myyjien hermot pettää ja aletaan myymään paniikissa.

15euroo ei oo mikään "kikka", se on oikeestaan semmonen isällinen tukistus typeryksille.

Ja typeryksille on luultavasti luvassa vyön solkipäätä. 🤣😂

Niin no. Hiukan näitä joitakin isäntiä voi ihmetellä. Kauran hinta on 200 €/tn ja haukotellaan että jemmataanko näitä ensi kesään jos hinta nousee vielä 3 €/tn.
No nyt tuli pudotusta, mutta istutaan hiljaa viljakasan päällä, niin kyllä vaan hinta nousee.
Maatalouskurottajan kärsässä on lisähydrauliikka. Rakennuskurottajassa joku ihmeliitiin, jonka kautta voi miehistökorista ohjata kurottajan puomia. Näin kärjistettynä.

Hankittiin kurottaja. Rekisteriotteessa lukee haarukkatrukki. Liikennevakuutus 400 €/vuosi.

Ajonopeus kai menee hiukan voimansiirtoratkaisun mukaan. Hydraulivetoinen kulkee reilua kahtakymppiä, siis kun seisoo kaasun päällä ja suunnanvaihtaja on eteenpäin.

Jos sekalaiseen käyttöön kuuluu liikkuminen pehmeällä alustalla liikkuminen, niin pyöräkoon oltava suuri ja ajovoimansiirron jotain muuta kuin hydraulipaine.

Kaikki jo tekivät johtopäätökset. Eli kyllä hankittiin pienipyöräinen ja hydraulivetoinen kurottaja. Toimii hyvin betonilattialla ja tiiviillä sorapihalla. Säilörehupaalin hakeminen märältä savipellolta on vaikeaa.
Kasvintuotanto / Vs: Apilanurmen lopetus
: 20.09.18 - klo:12:56
Apila on glyfon käyttöohjeessa mainittuja rikkayrttejä, eli käyttömäärä pitää tuplata. Sama nokkosen kanssa. Mutta bäkkärillä ihan kätevä kiertotie.
Nokkonen on immuuni glyfolle,johtunee karvaisesta lehdestä,ei auta isompikaan määrä eikä näytä tehoavan Arianne S:kään.9.9 3l/ha glyfoa,lähes kaikki muu on kuollut paitsi nokkonen on vihreä.Normiglyfoa.Toinen pahis on luontainen ruokohelpi tai mikä helvetin järviruoko lie,ydinpommikin saattaisi jättää henkiin tuon,aina jostain lähtee kasvamaan uudelleen.
Lue käyttöohjeet. Kolme litraa hehtaarille on hyvien olosuhteiden pelkille heinille.
Kasvintuotanto / Vs: Apilanurmen lopetus
: 20.09.18 - klo:09:06
Apila on glyfon käyttöohjeessa mainittuja rikkayrttejä, eli käyttömäärä pitää tuplata. Sama nokkosen kanssa. Mutta bäkkärillä ihan kätevä kiertotie.
Sikatalous / Vs: Scan
: 19.09.18 - klo:12:50
Scanin räpellyksestä tulee mieleen ent. Karjaportti (kurjaportti)
Muistaako enää kukaan?
Siellähän kans tehtiin tappiota vuosi vuoden perään, silti koko ajan oli muka tunnelin päässä valoa näkyvissä. Palkattu johto sumutti koko ajan mistään mitään ymmärtämättömiä hallintomiehiä mennen tullen, tietenkin työpaikkansa  säilyttääkseen.

Kerran sitten Atria tarjosi fuusiota, ja alkoi hitonmoinen pelottelukampanja, mitä seuraa tuottajille, jos "vieraan vallan" kelkkaan lähdetään. No se fuusio torjuttiin ja sitten lopulta konkurssi tuli ja  tuottajien vuosien aikana maksamat osuuspääomat  hävisi kuin tuhka tuuleen. Fuusoitumalla olisi ainakin tuottajien rahat saatu pelastettua.

Pelkäänpä että HK:n kanssa käy samoin, mieluummin menevät ylpeästi nurin saappaat jalassa, kuin antautuvat vihollisen kanssa yhteistyöhön, kilpailuvirastolta kun tuskin tulee lupaa fuusioon.

Mihin yhteistyöhön Kilpailuviranomainen sitten antaa luvan? :) Vientiä ei kannata mainita, se on pientä niin pitkään vielä.

Kaikki se on kiellettyä mikä voi nostaa ruuan hintaa kuluttajalle. Valvova instanssi on kuluttaja ja kilpailuviranomainen
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 18.09.18 - klo:19:50
Tän viikon sateet n. 40mm.

Nyt oli eka hallayö tälle syksyä, näyttää kyllä kesäisiä lukemia tulevalle viikolle lämpöjen puolesta...

Laitetaan nyt 15mm lisää.

55 yhteensä, amispudokkimatikalla.

Joo siinä meni sitten tän vuoden hyvät muokkaus ja paskanajo kelit. Näyttää ennusteet sen verran epävakaista, että sotkua taas tiedossa. Harmi kun ei kaikkea ehtinyt tekemään ajoissa. Välillä pitää pelata noiden elukoidenkin kanssa ne kun menevät siinä sivussa ihan vasemmalla kädellä hoitaen...

Jännä juttu, mää olen odottanut semmosta sadan millin sadetta, juuri siksi että se paskaralli onnistuu.

Sen vuoksi että multaaminen kyntämällä on muutakin kun pään kokoisten lohkareiden nostamista ylös, aurat natisee ja siivet kuumenee kun sikaukon hermot ohran hinnan noustessa.

Sulla ei kyllä mikään ole hyvin, kaikki on enemän tai vähemmän päin V1ttua. 🤣🤣

Niin koko kesä oli hyvä, kun taas teillä oli kaikki päin v1ttua... Se vaan ei oikein toimi tuo vesi ja liete yhdistelmä. Maa on silloin jo niin märkää, että sotkemiseksi menee. Joku kuivapaskaralli voi onnistuakkin....

Miten se tarkalleen ottaen eroaa kuivarallista???

Sää imet altaasta ja ajat sen ä-ään vaunulla pellolle ja tyhjäät. Mää kuskaan sen kuiva ä-ään kasaan pellonreunaan mistä se sitten kuormataan siinä pellolla telakaivurilla ja mätetään kärryyn millä se sen jälkeen levitetään peltoon.

Kumpi nyt sitten sotkee enemän?

Sää oot yks oikein ongelmien kasaantumisen mestari, ongelmaa on enemmän ku moniongelmaisella ongelmakansalaisella. :D
Ehkä sitten olen ongelmakansalainen...
Eihän siinä levityksessä mitään ongelmaa olekkaan mutta kun tuota valmiiksi märkää maata kastellaan vielä 20 motilla paskaa niin muokkaus on mielenkiintoista. Jos pelto sängellä niin levitys onnistuu sotkematta mutta muokkaimet tukkii jne. Ei auta muu kuin antaa reilusti kuivahtaa.. jos taas valmiiksi muokattu niin käi jokainen ymmärtää että se märkä savi tarttuu pyöriin ja eihän se mitään jos kerran tullaan pellolta poismuttaa homma kun toistetaan ja toistetaan niin savea ja paskaa on piha täysi. Eli en kaivannut vettä kesällä enkä nytkään.

Tuo 20 mottia hehtaarille on kaksi litraa neliölle. Vastaa kahden millimetrin sadetta. Tuntuu tietysti jos maa on märkää. Mutta ei se nyt aivan mahdottomasti ole.
Niin puitteko te torvi pitkällä koko ajan?
Ja jos kyllä, niin miksi ihmeessä?
Kasvintuotanto / Vs: Kuivuus
: 16.09.18 - klo:16:09
Aamulla oli hiukan apilat kuurassa kun täytin ruiskua. Ei kyllä näy perunassa.
viikolla aamuteeveessä Ulpu Iivari nosti esiin maatalouden isoimman ongelman, samaan aikaan kuin muilla ostovoima/käytettävissä oleva raha on lisääntynyt 50%, niin vastaava lisäys maatalousväestön kohdalla on ollut 17%... tämä lienee 2000-luvun aikana tapahtunut muutos. Mitä tämä sitten tarkoittaa?

Tämähän tarkoittaa elinkeinon taantumista, vaikka tilamäärä vähenee niin siitä huolimatta tulotaso laskee.... enemmän tekemällä saa vähemmän tuloa. Samalla kaiken ostaminen hankaloituu, ulkopuolelta ostetun työn, koneiden, rakentamisen kustannukset karkaa käsistä. Jos 1-2% nousee vuosittain kulut, tulot selvästi vähemmän niin ainoastaan investointeja tukemalla voidaan vähentää kallistumisen vaikutusta. Suomessa maatalouden osuus bkt:sta oli vielä sotien jälkeen noin 40%, josta se on pikkuhiljaa laskenut muiden länsimaiden tasolle. Melkein kaikissa vauraimmissa maissa maatalouden osuus on puristettu alle 3%:iin, eikä nousua taida olla näkyvissä, toisin kuin esim peliteollisuus joka meillä ylsi jo 1% osuuteen hyvin pienellä porukalla.

Jos analyyttisesti asiaa miettii, niin kannattaako maatalouteen panostaa... laittaa pääomia kiinni, kouluttautua alalle, sitoutua pitkiin lainoihin? Jollain asian ratkaisee ympäristön paine, meillä esimerkiksi ei. Mitä poliittisiin näkymiin tulee, niin tukitaso tästä tuskin nousee... voi olla edessä Ruotsin tie, siellä asia on ratkaistu toisin.

Näkymät ovat synkät, niitä piristäisi ainoastaan ruokakatastrofit, eläintaudit, rutto, sota tai ilmaston raju muuttuminen :)

Se että maataloudessa rahamäärä on noussut vain 17% johtuu siitä että ehkä vain 20% tiloista on kehittänyt itseään muun yhteiskunnan tahdissa 😂

Mihin perustat esittämäsi arvion 20 % ?

 Miksei 10 tai vaikkapa 30 % ?

 Vai pukkaako taas mutu-tietoa?

 Oletko kiertänyt Suomen maatalousalueen läpi pystyäksesi esittämään noin valistuneen arvion?

 Mikä on määre , jossa mainitset miten muu yhteiskunta on ” kehittänyt itseään?”

 Mitä tarkoitat em.kehittämisellä? Infrastruktuuria, BKT:tä, reaalituloja versus omistuksen määrä? Velkaantumisastetta?

 Ilman selkeämpää erittelyä kirjoituksesi on pelkkää mutua ja ilmaan huutelua.

Joo, lonkalta heitin luvun. Mut ei vissiin kaukana ole kun tulokehitys on tosiaan ollut mitä on 😂😂

No ei pahasti ole mennyt huti.
Yli 50 hehtaarin tiloja on noin 10000. Että vois sanoa 20 % nykyisestä tilamäärästä.
Ollaan mieluummin suurin piirtein oikeassa kuin tasan tarkkaan väärässä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 76