Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - Ellu

Eli puolangan "maitoihme" perustuu vain tukiin.

Oliko tilanne ennen tukia toisenlainen; ei haluttu itse tehdä, ei osattu , ei viitsitty....? kitistiin vaan.
[/quote]

Heissan pojat
Terveiset täältä Puolangalta. Hyvin pyyhkii... Jos kateellisena tuijottelette peltotukia niin meilläkin puolet pelloista tuettomia. Eikös siellä etelässä ole korotetut peltotuet kotieläintuotannolla, josta Eemelikin kitisee.
Huomioikaa, että täälläkin on suurin osa maitotiloista lopettanut ja olemme ostelleet kalliilla heiltä ja naapurikunnista (huom. samalla tukialueella) kiintiöitä. Eli eihän tuotanto ole koko alueellisesti ajateltuna kasvanut. Jäljelle jääneet ovat päättäneet yrittää elättää itsensä muuten kuin kelan tuilla ja kortistossa notkumalla.
Kateus pitää ansaita, mutta ei sääli  8)
Hauskaa lauantai-iltaa itsekullekkin tilallisille, sekä tilattomille.
Tai sitten on mennyt akun sulake  robolta. Ja ei pidä pienenkään virtakatkoksen takia hommaa yllä. Mekin luultiin että on akut menneet van olihii pienenpieni sulake.
Tässä tapauksessahan olisi ympäristökeskusen viranomaisten jo pitänyt puhua keskenään. Ja apuna meillä oli kunnan hallinnoima haja-asutusalueen (kaava-alueesta lähin pelto 100 m) vesihuoltoprojekti. Ja hanke oli kylällä/kirkonkylällä yleisesti tiedossa, eikä me tollukat osattu kysyä/tutkia, että onko meidän maita suojeltu, koska ei asia ollut tullut koskaan esille. Ja jos suojeluasia olisi ollut lehdissä/kunnan taululla olisi se varmaan ilmituotu vesiprojektia valmisteltaesssa. Kunnan avustuksen peruste oli vielä se, että vesijohto vedetään isommalla perusrungolla, jos asutusalue laajenee meillepäin, voi yhtymä olla varasyöttölähteenä.
Tässä haen vaan sitä, että nämä suojelujutut olivat niiiiin salaisia vielä 90-luvulla.  ???
Tuo Ellun esimerkki on vähän kun nuo sikakuvauksissa paljastuneet oikeasti hirveät tapaukset oli sirkka-liisa anttilan vika.
 ::)

Hupsista sentään! Nyt on tainnu mennä puurot ja vellit sekas. :o  Eiköhän yksittäisten virkamiesten toiminnasta , jotka ovat ministeriön alaisia( siihen aikaan ympäristökeskukset olivat)vastaa ympäristöministeriö ja viime kädessä ministeri, koska ne ohjaavat ja ohjeistavat heidän toimintaansa.
Sikalat ovat yksityisten yrittäjien pitämiä, joiden toimintaa ohjaavat lait, joten toiminnan laillisuudesta vastaa yrittäjä.
Mutta muuten tuosta eläinaktivismista ja Haavistosta: Pekka on vanhan polven vihreitä, joille on kunnia-asia tehdä asiat julkisesti ja omalla naamallaan. Siitä se Pekan tuomio tulee, menettelytavoista.  Juopa näihin mustavihreisiin on aika syvä.

Petri
[/quote]

...ja tapahtui Haaviston ollessa ympäristöministerinä!
Vanha anoppi ja appi katselivat 90 luvun puolivälin jälkeen  Luontouutiset ohjelmaa. He hämmästyivät suuresti, kun ohjelman alussa kerrottiin tulevia aiheita.. ja yhtenä Parolan ympäristörikos.
Vähän aikaisemmin meillä oli vesi kaivosta loppunut ja mietittiin ratkaisuja ongelmaan. Puolentoistakilometrin päässä vaarassa vanhat muistivat olevat vetevän hetteen, josta voisi löytyä apua. Ja kun vesiongelmia oli naapureillakin, päätettiin lyödä homma kimppaan ja perustaa vesihuoltoyhtymä. Kunta ja Ympäristökeskus avustivat systeemin rakentamista. Ja kaikki luultiin hyvässä uskossa, että homma on kunnossa.... mutta...
... eräs ympäristökeskuksen virkailija oli huomannut, että vesijohtoputki on vedetty sellaisen suon läpi, mikä on vanhoissa soidensuojeluohjelmassa. (huom. meidän osalla maata oli nuorta metsää 60 kiintoa/ha; vanha hevoshaka) Sitähän ei tietty meillä, eikä ympäristökeskuksen vesi-insinöörikään ollut asiasta sen tietoisempi.
... ja eihän siitä meille kerrotukaan, van tehtiin suoraan televisioohjelma asiasta nimikkeellä ympäristörikos. Eikö ollut aikaa ja halua ilmoittaa asianosaisille että tällainen juttu on tulossa tai yleensä, että on suojelussa maita????? On niin hyvin suojeltu, ettei omistatkaan tiedä asiasta!
...ja eiköhän ministeri ja ministeriö ohjeista näitä vihreitä virkailijoita, mitkä ovat toimintatavat asioissa.
Eli se avoimuudesta ja suoraselkäisyydestä.

Mutta meillä ja naapureissa nautitaan Riinpiisin vettä ja hyvää on!
Mä siis käsitän että se syy on ainoastaan siinä että halutaan lypsytehoa kun ei tartte odottaa sitä yhtä tai kahta vedintä. Se on tietenkin makuasia että haluaako noin yleisesti että etusia hieman tyhjälypsetään ja takasiin vähän jätetään. Toki utare tasaantuu mutta pääsääntöisesti kuitenkin näin. Se olisi kuitenkin ohjelma paikka että vedinpesukin aloittaisi takaa jolloin maito laskeutuisi nopeammin ja utare tyhjentyisi nopeammin. Ajassahan ei ole eroa kuin sekuntteja mutta kuitenkin. Pääasia olisi kuitenkin että nörtit tekis töitä ja ohjelmia ja isäntä sitten päättäis mitä käyttää. Nyt on vähän päinvastoin.

Siis vemssi aloittaa vetimien puhdistusen etusista? Minulla kun ei ole hajuakaan siitä lypsysysteemistä  ??? Lely harjaa takaset ensin. No asiasta viidenteenkymmenenteenkuudenteen. Aikanaan isäntä kävi Tanskanmaalla tutustumassa navetoihin ja kotiin tultuaan ihmetteli, että miten "pieni naisihminen" oli niin näppärä ja lypsi yksin asemalla satakuntalehmää. No kyselemään, että mikä siinä lypsytavassa oli erilaista meidän toimintaan. Sanoi, että pyyhkii utareen, ottaa vedinsuihkeet ja heti lypsimet kiinni. Aloitti reunasta ja eteni rivin loppuun. Sitten päästi lehmät toiselle puolen asemaa ja sama siellä. Silläaikaa oli toinen puoli lypsetty ja lypsimet irroittuneet... vedinkastot ja lemmut mäelle. Minä hänelle, että miksi ei meillä samoin.
Kun siihen asti oli kaksi henkeä heilunut asemalla n. kolme lehmää pyyhitty, suihkeet otettu ja annettu maidon laskeutua ennenkuin lypsimet kiinnitettiin.
Seuraavana aamuna tuumasta toimeen. Ja parin viikon kuluessa oli lehmät tottuneet nopeuttamaan maidon laskeutumista ja homma alkoi pelittää. Sen jälkeen tällainen vähän "isompikin naisihminen" lypsi tosi sukkelampaan. Homma tehostui huomattavasti. Lypsytyö muuttui paljon mielekkäämmäksi ja lehmillä maidonanto nopeutui.
Meillä ei tuo robon kapasiteetti ota kiinni, että siksi pitäisi olla se yhtäaikainen irrotus, mutta ihan voisi olla vaihtoehto, jonka voisi ottaa käyttöön, jos niin haluaa vaikkapa lehmäkohtaisesti.
Koska lehmän saa (tai ainaskin asema-aikaan sai) tasaiseksi lypsykauden alusta aloittaen yhtäaikaisella irroituksella. Ei ole niitä ns. kovatuottoisia vetimiä, kun joka vedin on aikalailla yhtä "kovatuottoinen". Meillä oli tosiaan lypsyasemalla irroitustaso säädetty aika herkälle.. ei vetäissyt viimeisiä tippoja ja maidonkeskivirtaukset olivat robolle siirtyessä 2,8. Mutta nyt reilun kolmen vuoden jälkeen 2,4. Sen huomaa, että aika usealla alkaa jompi kumpi takanen viivästyä lypsykauden aikana.
 Jos olisi ns. tasairroitus, niin heti poikimisen jälkeen kun kone kerralla lompsauttaisi lypsimet irti, utare sopeutuisi siihen ja ei tulisi niitä kovatuottoisia vetimiä.... hmmm. olikohan näin aamutuimaan  selkeästi sanottu. Onko tämä asia tullu muilla mieleen, kautta herättänyt tällaisia muutostoivomusia robojen irroitusjutussa. Onkait niitä keksitty vaikeampiakin asioita. Kun aina herkistellään yksilöllisellä neljänneslypsyllä, niin minun mielestä se on vähän palaamista vanhaan tulppamisaikakauteen.
Ja voi kun robolla vois olla joskus yhtäaikainen irrotus!!! Ainut asia mitä kaipaan lypsyasemalta oli tasainen neljännesten loppuminen. Just kun oli muutaman vuoden lehmät olleet tosi tasaisia, irrotustasot  herkällä ja lehmät tottuneet siihen alkoi robolla neljänneskohtainen tarkkominen. Sitä olen ihan oikeasti kysellyt milloin päästäisiin siihen, että voisi vapaasti valita onko lypsinten irroitus joka neljänneksestä yhtäaikaa, vaiko jokaisesta erikseen.  :(
Vapaa sana / Vs: Naisten turhakkeet
: 01.01.12 - klo:10:01
hieman vakavasti ajatellen niin suomessa on satoja äiti lapsi yhdistelmiä joissa lapsi on kiukkunen ja äiti aivan lopen uupunut vain sen takia että kukaan ei ole tarpeeksi uskottavasti ja selvästi perheelle kertonut että imetystä pystyy ja saa jatkaa äiidinmaitokorvikkeella. Neuvonnassa on niin helppo toitottaa imetystä mutta jos tosiasiat on sitä vastaan niin silloin pitää voida käyttää korviketta. Se miksi esimerkiksi neuvolassa asiaa ei noteerata johtuu ehkä siitä että ne hyvinvoivat perheet jotka käyttää tätä maitoa ei uskalla sitä sinne kertoa ja ne jotka kärsii ei saa sitä tietoa tarpeeksi luotettavalta taholta. Kyse ei aina ole imetystekniikasta.

Mitenkähän osaisin ilmaista itseäni niin, että kaikki varmasti ymmärtäisivät mitä tarkoitan..... Suomessa on TUHANSIA äiti-vauva pareja, joita lainaus koskettaa. Kysymys onkin siitä, että nämäkin lopen uupuneet äidit OLISIVAT HALUNNEET imettää lastaan. Mielestäni heillä OLISI OLLUT OIKEUS TIETÄÄ jo ennen lapsen syntymää, miten imetys voi olla HELPPOA, MUKAVAA JA KIVUTONTA (sillä sitä se todellakin voi olla, muuten me oltais kuoltu sukupuuttoon ennen korvikkeiden tuloa). Yleensä äidit yrittävät viimeiseen asti kaikkensa, eivätkä löydä ongelmiinsa apua. Kun viimeisenä keinona apua pyydetään neuvolasta, on jo väsymyksen kannalta liian vaikeaa ja myöhäistä lähteä purkamaan imetysongelmia.

Korvike on hyvä ja sillä on paikkansa. Jokainen joka haluaa, saa sitä käyttää. Jos joku ei edes halua aloittaa imetystä, sekin on sallittavaa, sillä äiti on se joka päättää.

Tutkimuksen valossa imetys olisi kuitenkin erittäin suotavaa. Etukäteistieto näissä asioissa olisi paras keino nostamaan imetyslukuja.


Voihan kissanviikset!!! Minäkin olisin halunnut että tyttäreni olisi saanut nauttia ensimmäiset elinkuukaudet luomusti rintamaidosta. Mutta kun ei herunut!!!!! Kaikki konstit kokeiltiin eri tabuista, kotikaljan juontiin ym. Laitoksella sain apua, neuvoja. Ystäviltä ja sukulaisilta samaten. En ollut ns. väsynyt enkä masentunut, joten ei olisi pitänyt juontaa siitäkään. Noin parin viikon iässä yhden vuorokauden ajan lapseni eli minun  rintamaidolla. Puolitoista kuukautta yritin ja sitten lopetin. Ystäväni joka synnytti samaan aikaan oli niin heruva tapaus, että imetti välillä oman lapsensa ja sitten minun neitoni, kun häneltä sitä maitoa tuli.
Ei kaikilta äideiltä vaan tule sitä maitoa!!!!  :'(
Minähii olisin poijjat tienny tuon. Ja se on jo 1000 sarja valtroissa.  8)
Niinpä nuita alkaa olla. Tällä hetkellä ns. tärkein yksittäinen jalostuksen kohde. Ei käyttöön enää sellaisia sonneja joilla on takavedinten sijainti lähellä toisiaan. Meillä robo ja on pari ongelmallista varsinkin loppulypsykaudella. Ja nyt yksi ensikko sairastui noin kuukauden lypsettyään ja maito tipahti. Robo haluaa pistää molemmat takavetimet samaan tuppeloon.  :(
Miten näette muuten juottoautomaatin käytön maitotilalla (juottamot erikseen)? Oon kuullut mielipidettä puolesta ja vastaan. Moni on sanonut, ettei se tuo työnsäästöä, koska sama aika menee laitteen pesemiseen, kuin tuttiämpärien täyttämiseen? ???
Meillä ollut reilu kymmenen vuotta Westfalian juottoautomaatti ja ei todellakaan voi moittia. Meillä se robollinen lehmiä ja siitä voip laskea vasujen määrän. No sonnit menevät nyt välitykseen, mutta nekin kasvateltiin aikaisemmin suurin osa itse.
Juottoautomaatin käyttö noin viikon vanhasta (siihen asti maitojuotto pehkukarsinassa tutisankoista) kahden kuukauden vanhaksi. Maksimi annos 8 l/vrk ja kerrallaan saavat sen puolitoista litraa. Tuossa katselin koneelta lukuja, että toistasataatuhatta litraa on vettä muuttanut muotoaan äidinmaidon vasikkeeksi koneen avulla. Olisi se ollut melkoinen sankkojuottomäärä jos sen kaiken olis lämmitellyt ja sekoitellut. Pesuissa ja tutinhuuhteluissa ei paljoa aikaa tuhraannu muun työn lomassa ja vasut oppivat automaatille helposti. Ainaskin tämä emäntä on niin laiska, ettei viitsi alkaa vasuja montakertaa päivässä sankosta juotella. Ja juoma on aina saman vahvuista ja lämpöistä.
Suosittelen!! 8)
Tein talvella omassa navetassa yhden päivän töitä palkattuna työntekijänä ja sain 25 ekua tunnilta, pidettiin tilalla työskenteleville lomittajille robokoulutusta. Muulloin tehdäänkin talkoilla...

Hmmm... Minäkin talvella omassa naetassa koulutin yhden päivän lomittajia (12 kpl) robolle. Ei kyllä kukaan edes tarjonnut palkkaa enkä tyhmä älynnyt pyytää!!! Ei sen puoleen ei oikeastikaan harmita, van maksoiko sun palkkasi lomitushallinto vai laitevalmistaja.. kysyy utelias Ellu?
No tuota... paha on toista valtamerkkiä kehua tai haukkua kun ei oo kokemusta. Pitää vaan omaan olla tyytyväinen, kun tosiaan olen todella onnellinen, kun näin astmaatikkona ja allergisena helpottui homma huomattavasti ja voin jatkaa ammatissa.  :)
Joku kirjoitti että robotilallisten navetta-ajat ovat mitä ovat ja jatkuvat koko ajan. No meillä on aamunavetta, päivätarkki, iltanavetta ja iltatarkki. No ajallinen liukuma, tunti sinne tunti tänne ok, mutta huomannut, että lehmät ovat aika säännöllisen elämän kannattajia.  ;D Ja eipä tarvi roikkua koko ajan työn äärellä.
Väri koneessa on punainen ja itse koneeseen ja robolypsyyn olen tosi tyytyväinen. Takaisin entiseen ei ole paluuta. Mutta kun tuo varaosa politiikka ja huolto saataisiin vielä viilattua nappiin niin jop.
Jokaisellahan meistä elämä on valintoja... välillä onnistuu... välillä ei, mutta elämähän on sellainen kuin me sen itse luomme.  8)
Noooo eipä tarvi  miettiä mitä niillä senteillä tekis. On meinaan kaikki kulut, tai sanotaanko kauniisti tuotantopanokset kallistuneet. Ei taida nuo korotukset riittääkkään.   ???
Sivuja: [1] 2 3