Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 287

Viestit - SomeBody77

Pelkästään keskustelua seuranneena viiden vuoden ajan (ei siis omaa kokemusta), kolme tärkeintä kriteeriä robon valinnassa!

1. Pätevän huoltomiehen saatavuus
2. Pätevän huoltomiehen saatavuus
3. Pätevän huoltomiehen saatavuus

Kummallakin päämerkillä lehmät tulee lypsettyä ja voivat hyvin, kun nuo kolme asiaa on kunnossa!
Joku sanoi että lämpökeskuksesta tyhjentää tuhkat lietekouruihin niin auttais lietteen liikkumista. En tiedä sitten onko siitä mittään apua.
Juu. Kerran kuussa tuhkaa ympäriinsä ja vettä perään. Parraiten toimii ritiläpohjissa, joissa syvät kuilut.
Eikö muilla oo kehuttavia/moitittavia?
Samson toimii vieläkin.yhdenkerran puoleentoistavuoteen on menny jumiin.Riimunnarun oli lehmät vetäneet käytävälle ja sieltä pumppuun :'(
Haa. Sama vika rahikaisella!  ;D Mulla välillä jäätyi pahoilla pakkasilla tukilaakeri, mutta sekin ratkes, kun pahimpien pakkasten ajaksi vetää kevytpeitteen koko systeemin päälle.
Kiinnitin oikein huomiota tähän toiseen tapaukseen kun kävin just juottamassa. Ei tosiaankaan osaa niellä edes tuttisangosta juotua maitoa. Imee hetken aikaa ja päästää tutista irti. Suurin osa maidosta valuu suusta pois :-\ Ihmeellinen otus...

Kokeiles nyt vaan sitä seleenipiikkiä  ::)
Meil oli kans imultaan velttoja vasikoita syksyllä. Eka aattelin, et napa on tulehtunut tms., mutta kuumetta ei oikein ollu ja muutenki yleiskunto oli hyvä. Jostain (facesta) luin, et seleeni + b-vitamiini liuosta antaa maidon joukossa, niin alkaa taas imu pelaamaan. Yks vasikka pelastettiin sillä ja sen jälkeen niitä on aina annettu ekalla juotolla. Syynä oli varmaankin, että umpilehmät oli pelkän laidun ruuan varassa ja kivennäisistä huuhtoutui vitamiinit maahan.

Ei paljon maksa, kun ostaa esim Agrista viiden litran kannun kumpaakin. Aamulla kun vaiks ruiskutat suoraan suuhun, niin illalla on aivan eri elukka. Eikä tartte sitä eläinlääkärii oottaa...  ;)
Ensin 12-24h emän (+hoitotätien) kanssa poikimakarsinassa, ei lisämaitoa. Illalla vieroitus ja vasta aamulla tuttipullosta juotto. Ekaan pulloon seleeniä ja b-vitamiiniä lisäksi. Juotto kaks kertaa päivässä, neljä litraa kerralla MAITOA. Täyttä määrää kahden kuukauden ikään ja sen jälkeen kymmenen päivän vieroitus systeemi. Hyvin kasvavat, eivätkä huuda. Lisänä aina hyvää kuivaa heinää ja lypsävien apetta. Vapaasta hapanjuotosta haaveillaan, mutta toteutus puuttuu vielä... :/ Sekin lähinnä, että ilta-askareilta pääsisi tupaan aikaisemmin, kun juoma tehtäisiin vain joka toinen päivä.
Ruokinta vaikuttaa. Säilörehun laatu ja vr-% vaikuttaa pitoisuuksiin. Appeella apilasr (60%ka) + kaura-vehnä littavilja + rypsirouhe ja kivennäiset, niin pitoisuudet on pyörineet r 4,7 ja v 3,8 keskiarvossa. Hyvällä apilalla pääsee parhaaseen taloudelliseen tulokseen. Ei tartte rikastuttaa lannoite- eikä rehukauppiaita.
Leikkaus Arlan Joulukuun tuottajakirjeestä

"Kilpailuviranomaisten päätöstä odotellaan
Arla Ingman teki kolmisen vuotta sitten toimenpidepyynnön Kilpailuviranomaisille suurimman kilpailijan toimien tutkimiseksi. Pyysimme Kilpailuviranomaisia tutkimaan, onko kilpailijamme käyttänyt määräävää markkina-asemaansa väärin perusmaitojen hinnoittelussa ja myynyt maitoa asiakkaille alle tuotantokustannusten.
Kilpailuviranomainen saattaa julkistaa päätöksensä mahdollisesti tänä vuonna. Me toivomme, että päätös on meille myönteinen. Huolenamme on ollut, että kilpailija pyrkii työntämään muut kilpailijat, erityisesti meidät, pois markkinoilta lainvastaisella toiminnallaan. Jos he siinä onnistuvat, poistuu suomalaisilta asiakkailta, kuluttajilta ja tuottajilta vaihtoehto ja markkina-asetelma ei ole sen jälkeen terve.
Julkisuudessa kilpailijamme on syyllistänyt markkinatilanteesta ruotsalaista tuontimaitoa. Tuontimaito on kuitenkin vain pisara meressä. Sitä tuodaan Suomeen noin 40 miljoonaa litraa, mikä on alle 2 prosenttia Suomen maidosta. Me teemme yhteistyötä  Suomessa noin 800 tuottajan ja yhteistyömeijereidemme kanssa. Nämä tuottajat toimittavat meille noin 220 miljoonaa litraa maitoa vuodessa.
Mielestämme terve kilpailu on kaikkien etu, myös kilpailijamme, sillä se kannustaa kaikkia tehokkuuteen sekä kuluttajien että tuottajien hyvään palveluun. Kilpailun on kuitenkin oltava reilua ja lainmukaista."

Tässä lienee faktat oikein, kirjoituksen sisältämistä mielipiteistä taas voi olla montaa mieltä. Somebodyn lainaus oli taas pahemman luokan soopaa, asiat oli sotkettu melko perusteellisesti.

Oleellista on huomata, että väittämä "myynyt maitoa alle tuotantokustannusten" liittyy Valion hankintaosuuskunnilleen maksamaan hintaan, eikä asialla ole mitään tekemistä maitotilojen tuotantokustannusten kanssa.
Samat fiilikset mah'n kans. Välillä hengennostatus oikein puistattaa.

Somebodyn linkittämä juttu taitaa olla noin kaks vuotta vanha asia, vuoden vanhasta päätösluonnoksesta päätellen. Tuon seurauksena valio menetti nestemarkkinaosuuttaan kilpailijoille ja sen pitäisi olla niiden tiedossa.
Ikävää olla oikeassa...  :-\
Eli SB77 kirjoitti erään toisen otsikon alla täyttä paskaa, kuten muutamat palstan aktiivit leimasivat...  ::) :-\ ??? :o

No tästä sakosta ei varsin kukaan varsin hyödy. Pelkkä tuomio ja viiden vuoden erityistarkkailu olisi mielestäni riittävä.  :-X
Sitten kun laitan GEA:n aseman niin IQ lypsimet! ei ole kiirettä jos joku potkaisee alas..ei tule alipaine iskua.. ;) jaa ei tarvi tulpata jos on kolmi tissinen..
Kyl siin on kiire. Hajoavat melkeen irtipotkusta, eivätkä ainakaan kestä päälle astumista. Mutta idea on kyllä hyvä...


 Meinaako hullumies huittisista, että Saksalaiset suunnittelee semmoisen lypsimen keskiön ettei se kestä lehmän potkua eikä päälle astumista? Eiköhän nyt lähtökohta tuommoiselle ole että niiden pitää irtopotkut kestää jne..  :)
Itsekkin tuommoisella lypsäneenä voin kyllä kehua. Kaverilla ollut käytössä jo neljättä vuotta ja ei ole vielä mennyt ainuttakaan rikki. Korjaa toki jos sinulla on asiasta parempi tieto.
Ei ole parempaa tietoa, kun soitin aikanani vaan yhdelle tilalle, joka oli ottanut ne ja vaihtanut parin kuukauden jälkeen pois kun ne alkaneet hajoilla. Kädessä oon pitänyt ja jos vertaa noihin Lavalin MC73 lypsimiin, niin puolentoista vuoden perusteella pari kertaa on ollut semmoinen tilanne, että olisi kyl varmasti hajonnut. Mää noudatin Mr. Smithin neuvoa ja otin semmoset minkä päältä voi ajaa traktorilla.  ;)

Opettele lukemaan myös sanoma...  ::) En sano, etteikö hinta voisi olla korkeampi, mutta aikaslailla on eroa muuhun maailmaan on tällä hetkellä. Ei tartte mennä paljoa taaksepäin, kun yks puulaaki alkoi tuomaan raakamaitoa Ruotsista, kun hinnanero oli vastaava. Jos meidän tarttee alkaa ihan oikeasti kilpailla Euroopan suurten maitomaiden maiden kanssa, niin noutaja tulee meille kaikille. Ahneella on nääs paskanen loppu...  :(

Eroa muuhun maailmaan... Hyvin on Valio/MTK propaganda uponnut :)
Kerro miksi täällä ei tuottajahinta voi olla korkeampi kun muualla.
Tuottajahinta ei ole kulu vaan voiton jakoa eli jos osataan myydä, meille maksettava hinta nousee.
Ja ahneeksi ei saa ruveta, nöyränä sinun pitää tuottaa  :D
Niin kauan, kun kauppa on käytännössä kahden ketjun hallinnassa, niin on vaikea kuvitella, että jos pitkäaikaisesti kaupan sisäänostohinta on huomattavasti korkeampi kotimaisella tuotteella, että se saisi pitää hyllytilan itsellään. Johan siitä on reilu kuukausi aikaa kun S-ryhmä aloitti tuomaan luomumaitoa Saksasta, kun kotimaassa "ei riitä tarjonta". Arlan kanssa on jo nähty, että väliaikaiseksi voluumin lisäksi tarkoitettu tuontimaito on tullut jäädäkseen kaupan hyllyihin. Tätäkö halutaan lisää?


Maidonhinnassa ei ole mitään vikaa. Reilulla 47c/l (alv0%) tässä maailmantalouden tilassa pitäisi kyllä pärjätä.[/b]

Voi hyvänen aika, mistä näitä puupäitä oikein tulee.
Missä muussa pisneksessä omistaja ajattelee näin. Vastaan, ei missään.
Suurin osa ei tajua edes olevansa omistaja. >:(
[/quote]
http://www.milkprices.nl/reviews/eng201210.pdf

Opettele lukemaan myös sanoma...  ::) En sano, etteikö hinta voisi olla korkeampi, mutta aikaslailla on eroa muuhun maailmaan on tällä hetkellä. Ei tartte mennä paljoa taaksepäin, kun yks puulaaki alkoi tuomaan raakamaitoa Ruotsista, kun hinnanero oli vastaava. Jos meidän tarttee alkaa ihan oikeasti kilpailla Euroopan suurten maitomaiden maiden kanssa, niin noutaja tulee meille kaikille. Ahneella on nääs paskanen loppu...  :(

Ja vemssille tiedoksi, että jo ennen toista maailmansotaa AIV todisti, että lypsykarjatila pystyy karjanlannan ja apilanurmien kanssa sisäiseen ravinnekiertoon.
En tiärä mikä kulkee ja missä, mutta tämmönen tiedoite on mulle tullut... Varmahan joku täällä on kuullut tästä...  ::)

"VALIOLLE PÄÄTÖSLUONNOS JA MAHDOLLISESTI SAKOT
KILPAILULAIN RIKKOMISESTA
Valio on sanut viime vuoden lopulla Kilpailuvirastolta päätösluonnoksen, jonka mukaan sen olisi nostettava perusmaitojen tukkuhintaa 14-28 prosenttia. Samalla Valiolle on tulossa hinnaltaan vielä määrittelemätön sakko kilpailulain rikkomisesta koska se on pudottanut nestemaitojen hintaa kilpailulain vastaisesti. Sakon suuruus on maksimissaan 10 prosenttia liikevaihdosta, eli se tarkoittaa enimmillään 193 milj.euron sakkoa. Se on käytännössä yli 10 sentin hinnan pudotus kaikille valiolaisille tiloille yhden vuoden ajaksi. Kun lopullinen päätös tulee niin Valion on lopetettava maidon nestemaidon polkumyynti. Markkinahinnan nousu parantaa perusmaitojen myynnin kannattavuutta ja se nostaa kaikkien meijereiden tilityskykyä, mikä onkin tarpeen koska tilojen kulut ovat nousseet voimakkaasti, noin 6-7 senttiä vuoden aikana."
Joskus on noussut niskavillat pystyyn liiallisen valiohegemonian valamisesta joissain meijerin tilaisuuksissa. Mutta yhtä vahvasti menee näköjään muillakin....Toisaalta oli kyllä hyvä, että joku opasti valiotakin kuinka tulosta tehdään.  :'( Parisen vuotta sitten olin siipeilemässä Söderkullassa meijeritilaisuudessa. Valoivat epäileviin tuottajiin kovasti uskoa, kuinka ruotsin maito pelastaa suomalaisen maidontuottajan. Ja valion vika oli, että tuottajahinta on huono, hyvä etten meijeriä samantien vaihtanut... Hallelujah!:-X
Lainaus oli Satamaidon tuottajakirjeestä lokakuulta 2012. Käsittääkseni asia on tämän vuotisia, kun Valio änkesi Satamaidon markkinoille. Se kuka tuos voittaa, niin ei kukaan jos sakko langetetaan, mutta jos polkumyynti loppuu, niin silloin kaikki tuottajat voittaa.

Maidonhinnassa ei ole mitään vikaa. Reilulla 47c/l (alv0%) tässä maailmantalouden tilassa pitäisi kyllä pärjätä.
Sitten kun laitan GEA:n aseman niin IQ lypsimet! ei ole kiirettä jos joku potkaisee alas..ei tule alipaine iskua.. ;) jaa ei tarvi tulpata jos on kolmi tissinen..
Kyl siin on kiire. Hajoavat melkeen irtipotkusta, eivätkä ainakaan kestä päälle astumista. Mutta idea on kyllä hyvä...

Alkuperäiseen: Jos on tosiaan aina mahdollisuus pitää kolmea henkeä lypsyllä, niin kyl silloin karuselli paree.
En tiärä mikä kulkee ja missä, mutta tämmönen tiedoite on mulle tullut... Varmahan joku täällä on kuullut tästä...  ::)

"VALIOLLE PÄÄTÖSLUONNOS JA MAHDOLLISESTI SAKOT
KILPAILULAIN RIKKOMISESTA
Valio on sanut viime vuoden lopulla Kilpailuvirastolta päätösluonnoksen, jonka mukaan sen olisi nostettava perusmaitojen tukkuhintaa 14-28 prosenttia. Samalla Valiolle on tulossa hinnaltaan vielä määrittelemätön sakko kilpailulain rikkomisesta koska se on pudottanut nestemaitojen hintaa kilpailulain vastaisesti. Sakon suuruus on maksimissaan 10 prosenttia liikevaihdosta, eli se tarkoittaa enimmillään 193 milj.euron sakkoa. Se on käytännössä yli 10 sentin hinnan pudotus kaikille valiolaisille tiloille yhden vuoden ajaksi. Kun lopullinen päätös tulee niin Valion on lopetettava maidon nestemaidon polkumyynti. Markkinahinnan nousu parantaa perusmaitojen myynnin kannattavuutta ja se nostaa kaikkien meijereiden tilityskykyä, mikä onkin tarpeen koska tilojen kulut ovat nousseet voimakkaasti, noin 6-7 senttiä vuoden aikana."
Onko kilpailuvirasto jo määrännyt Valiolle sakon? Välipäätöksessähän kilpailuvirasto totesi jo Valion syylliseksi polkuhinnoitteluun määräävässä markkina-asemassa. Maksimi sakko on 193milj. eeroa, mutta en ole mistään löytänyt, että paljonko maksettavaa tuli...
Sivuja: [1] 2 3 ... 287