Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - MJ

Kumma kun ei viäläkään ole kukaan tehnyt ajo-opastin softaa tableteille (vai onko??), langalla tai bluetoothilla joku mollukka vain katolle signaalia parantamaan. "Teho" nyt riittäisi missä tahansa nykyajan älypuhelimessakin pyörittämään niinkin yksinkertaista softaa ja tabletin ruudulta sitä kelpaisi jo katsoakkin.
Samaa hain ja löysin tälläsen toisen palstan kautta.  cerea niminen joku espanjan kielinen mut kuitenki ajo opastin eiku kokkeileen.
 :D
nostampa tällaisen topicin esiin taas. onko raatilaisissa nyt paljon nurmen täydentäjiä ja minkälaisia tuloksia on saatu?? ja millä konstein?
Itse kävelen pienellä käsihuiskalla pellon pintaan apilaa, joskus timoakin suunnilleen siinä vaiheessa, kun lunta on enää nurkissa. Pinta on siis märkä ja pehmeä, jalkapeli on ainoa toimiva. Hehtaari-puolitoista menee tunnissa helposti, eli näin pienillä pinta-aloilla ihan kohtuu-urakka muutamaksi päiväksi. Purkaa kevättyöpaineita jo kummasti.

Samalla muistivihko mukaan, niin tulee kirjattua pellon kuntoon ja kunnostukseen liittyvät mietteet jonnekin ylös, kun on kerran diagnoosia tekemässä. Esim. sen yhden kiven poishaku, jota varten ei viitsi kalustoa käynnistä erikseen, mutta sillä joskus liikkeellä ollessa vaiva on pieni.

Petri

Meillä on ja kolmen tilan kimppakoneena veivattava viska. Viime talvena ostin savenmaalta vastaavan 12 v sähkökäyttösen, oli hinta alta kakssataa. Sen virittelin mopoon,akku tarakalle, mut sukisukisoliveri leikkas kiinni. Täytyis yrittää saada se kuntoon ennen sesonkia... 80 cc on tualla porattuna....
kiinan krossilla ja keulassa black&dekkerin kylvökone ja työnteko luistaa
Kuulin että hakevat paikkaa 1000 lehmäselle lypsykarjalle sopivaa paikkaa pra arktikan suunnistuksen avulla tulis joka pojalle toitä...
Onks kukaan teistä laittanu livakkaa 12,5 motin vaunua letkulevittimellä mitä varusteita kannattis laittaa ja paljon maksaa
Kertokaapa kokemuksia maitotilalliset nurmelle levityksestä. Alkaa jo näillä lannotteiden hinnoilla tekeen mieli kokeilla.
Minkä ikäinen merkkinen kattila rupes vuotaan? Sisältyykö tuohon 4-5000 eur minkä kokoinen stokeri, entä kattila?
Arimaxin 25 alkoi vuotaa, ikää suunnilleen samaiset 25 vuotta.  Hintahaarukka kysytty vain alustavasti Ala-Talkkarin n. 40 kW:n systeemiin, muitakin ehdokkaita varmasti tulee.  Ja tuo hinta on kattilan lisäksi, mutta jos tuohon hintaan saisi stokerin+kuljettimen+siilon, kokonaishinta ostamani kattilan kanssa jäisi reilusti alle 10k€.
***keneltä otit tarjouksen kun mulle tarjosivat 16k:n hintaan.
Oletteko seuranneet paljon menee sähköä robottinavetassa?
Vaihtelu virkistää varmaan.... ;)
Kuis monella teistä on valmiit suunnittelut robottinavettaan olis kiva myös päästä vertaileen.
Oliskohan tullu säpinää jos oliski saanu tuet olis ainaki päästy nuista risukoista eroon ja maisemat komistuneet.
Naapuri laittoi niskapuomi parret puoli metriä paskaa takana ja rehua eessä meinas säätää mutta kun putki ei ole kuin kahdessa osassa niin voi olla hankala säätää. Millanen kustannus arvio uudessa 30 lehmän parsinavetassa on?
Ota jostain auton raadosta takapenkin keskivyö irti siinä halpa ja valmis vyö eikä rasita kukkaroa ellei jää oven väliin ja särje sitä
nuitahan on käytettyjäki.kannattaa ostaa sitten se harmittaa ku se laukeaa sunnuntai aamuna niinku meillä kävi huoltomies porasi reijän roottoriin ja laitettiin nauloja kiilaksi :) :D ;D
Joo kyllä tolla lähtee emännältä karvat mut meinasin kyllä vähän järeämpää lemmuille ;)
Kyseessä DeLaval tyhjöpumppu VP76.

Onko kenelläkään tietoa, miten pumpun roottori ( se missä siivet ovat hahloissaan ) on kiinni akselissa? Kiila vai joku muu. Laakereita purkamatta ei näy mitään. Pumppu on alkanut pitää kummallista kolinaa ( ei säännöllistä ). Roottori pääsee hieman kiertymään akselillaan.


meillä meni silleen rikki että akseli pyöri mutta roottori ei oli jotenki löysänny se on kuumentamalla laitettu kiinni
aika hankala korjata mut korjattiin ja vielä on pyöriny ostin kyllä varalle toisen käytettynä n200e
Sivuja: [1] 2