Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Viestit - K.Kusti

Kasvintuotanto / Uusi tukikausi
: 14.11.19 - klo:20:10
Mitäs se uusi tukikausi tuo tullessaan 2020 mennään varmaan suurin piirtein vanhoilla mutta entä sen jälkeen. Lähinnä siksi pohdin että mitä siihen vuokra paperiin pannaan vuokraksi seuraavalle viisivuotis kaudelle. otetaanko satku pois entisestä?
Hyvä että joku sanoo miten asiat oikeesti on. Nykyään media lähtee ratsastamaan ihan kaikella vailla mitään vastuutta mistään. Toivottavasti greta järkiintyy ettei ihan koko elämä mene kuralle. tai kyllä varmaan greta pärjää mutta entä ne monet muut nuoret jotka lähtevät gretan kelkkaan?
Tupakoitsijat tietää ettei vaikuta elinikään yhtään kun tupruttelee kai amazonissa sama vai?  Onko noin että siellä kaskiviljelyä kuin täällä muinoin? Jää sitten taas oman onnensa nojaan kun kaski ehtyy.
Toi kaasu on woikosken sk18 seoskaasua argon/hiilidioksidi. Eikös ton nyt pitäisimennä pullosta toiseen mutkun ei mene? Pullon venttiilissä on sellainen 5mm kuusiokolo kierretäänkö se täysin auki vai vaan osittain Ja pitääkö vielä täytöletkun liittimessä olla joku nasta joka painaa venttiilin auki?
Jatketaan juttu kaasuista. Eli nyt toi woikosken 200bar/40l oma pullo tuli hommattua. Sit on joutilas 150bar pullo niin miten lasketaan sujakaasua pullosta toiseen? Ei näköjään mene ihan vaan letkua myöten. Pullon venttiilissä jonkin lainen takaisku miten se aukaistaan? Köyhiä kun olette niin tämänkin varmaan jo selvittäneet.
Sit kun meillä kaikilla on ne sähköautot niin kiva vaihdella akkuja kahden vuoden välein. siis sehän on vihreitten mukaan joskus parinvuoden päästä?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Sampo
: 13.08.19 - klo:20:33
Ei mikään rahasampo mutta miten paljon teränkäyttö epäkesko hässäkässä saa olla välystä ettei tarvitse huolestua? 600 samppiooni kyseessä. Selviääkö jollain laakerin vaihdolla? Purkaako ja kasaako päivässä? Ja niin siinä hässäkässä ei saa olla välystä pitää olla timmi.
Magia niin oikeassa, tässä ei voittanut muut kuin kauppa.
Eikös noi laitanaan alumiinisia 99 vuoden koneesta kyse. Pitänee tutkia materiaali. Toimiiko paikkaus aineet alumiinissäkin? Mut tarvikkeena ko ei saa mistään? Johonkin 805 valmettiin saa rapialla kolmella sadalla uuden. Paljonko lie eroa jäähdytys tehossa?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Jäähdytin
: 22.06.19 - klo:10:38
Valtra valmet 6800 jäähdytin vuotaa. saako tuohon tarvikkeena uutta? Googletin mutta tulivaan 705 sopivia ei vissiin käy. Korjaako noita joku savossa ja paljonko kustantaa Että kannataako korjaaminen.
Metsätalous / Vs: Metsän lannoitus
: 22.06.19 - klo:10:26
Ensiharvennettuun kuusikkoon levittelin metsän NP lannosta siinä kait vähän booriakin. Huiskalla meni ihan kivuttomasti. Saako sitten koskaan rahoja takaisin toinen juttu.  Kustanti jotain rapiat 400 tonni lanoitetta. Laskeskelin että levitin jotain 460 kilo hehtaari.
Asiasta kolmanteen. Missä purkaavat noita vakuutusyhtiön lunastamia koneita niistä sais vissiin varaosia?
Jos aikaisia lajikkeita niin ehtii ajallaan puimaan kuivaa kymäilmakuivurillakin itävää siementä. Siemen viljan ei saisi puidessa yli kahdenkympin olla jos meinaa että itää kylmäilmakuivurin jäljiltä. Tai sit vuokraamosta betox.
Kyllä jos jotain tulorajoja laitetaan niin pitäis olla sitten vähintään 100 000 e 2 lomakkeela vika rivillä, niin ei sitten tarvitsisi kenenkään viljelijän valittaa että ei tästä mitään jää.
Niin kauanko tuki maksetaan hehtaarin perusteilla ja se on koko liikevaihdosta huomattava osa se pääomituu pellon hintaan sitä ei mikään tuloraja muuta.
Ihan turha velkasia on tuilla pönkittää olivatpa sitten päätoimisia tai ei, kyllä tilan taloutta on osattava kehittää ihan yrittäjän omilla toimilla toiset pärjää toiset ei, siinähän se sitten ajastaan karsiutuu.
Woikoski tarjoaa nyt omaapulloa hintaaan 220+kaasu saa vissiiin sitten 40 litraisenkin. toi pitää vielä varmistaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10