Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Viestit - K.Kusti

Koneet, laitteet ja tekniikka / Sampo
: 13.08.19 - klo:20:33
Ei mikään rahasampo mutta miten paljon teränkäyttö epäkesko hässäkässä saa olla välystä ettei tarvitse huolestua? 600 samppiooni kyseessä. Selviääkö jollain laakerin vaihdolla? Purkaako ja kasaako päivässä? Ja niin siinä hässäkässä ei saa olla välystä pitää olla timmi.
Magia niin oikeassa, tässä ei voittanut muut kuin kauppa.
Eikös noi laitanaan alumiinisia 99 vuoden koneesta kyse. Pitänee tutkia materiaali. Toimiiko paikkaus aineet alumiinissäkin? Mut tarvikkeena ko ei saa mistään? Johonkin 805 valmettiin saa rapialla kolmella sadalla uuden. Paljonko lie eroa jäähdytys tehossa?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Jäähdytin
: 22.06.19 - klo:10:38
Valtra valmet 6800 jäähdytin vuotaa. saako tuohon tarvikkeena uutta? Googletin mutta tulivaan 705 sopivia ei vissiin käy. Korjaako noita joku savossa ja paljonko kustantaa Että kannataako korjaaminen.
Metsätalous / Vs: Metsän lannoitus
: 22.06.19 - klo:10:26
Ensiharvennettuun kuusikkoon levittelin metsän NP lannosta siinä kait vähän booriakin. Huiskalla meni ihan kivuttomasti. Saako sitten koskaan rahoja takaisin toinen juttu.  Kustanti jotain rapiat 400 tonni lanoitetta. Laskeskelin että levitin jotain 460 kilo hehtaari.
Asiasta kolmanteen. Missä purkaavat noita vakuutusyhtiön lunastamia koneita niistä sais vissiin varaosia?
Jos aikaisia lajikkeita niin ehtii ajallaan puimaan kuivaa kymäilmakuivurillakin itävää siementä. Siemen viljan ei saisi puidessa yli kahdenkympin olla jos meinaa että itää kylmäilmakuivurin jäljiltä. Tai sit vuokraamosta betox.
Kyllä jos jotain tulorajoja laitetaan niin pitäis olla sitten vähintään 100 000 e 2 lomakkeela vika rivillä, niin ei sitten tarvitsisi kenenkään viljelijän valittaa että ei tästä mitään jää.
Niin kauanko tuki maksetaan hehtaarin perusteilla ja se on koko liikevaihdosta huomattava osa se pääomituu pellon hintaan sitä ei mikään tuloraja muuta.
Ihan turha velkasia on tuilla pönkittää olivatpa sitten päätoimisia tai ei, kyllä tilan taloutta on osattava kehittää ihan yrittäjän omilla toimilla toiset pärjää toiset ei, siinähän se sitten ajastaan karsiutuu.
Woikoski tarjoaa nyt omaapulloa hintaaan 220+kaasu saa vissiiin sitten 40 litraisenkin. toi pitää vielä varmistaa.
Riippuu varmaan kunnan rakennustarkastajasta vaatiiko rakennusluvan. Ja laittaako kone vai rakennuspoistoihin.
Törmäsin semmoiseen ettei woikoski täytä enää 150bar pulloja. joten muitaratkaisuaja. Onko edelleen edullisin hommata oma 200bar pullo. suojakaasua ja happea tarvii olla molemmat entiset 150 barisia. Vai täyttääkö noita joku muu?
Onko vuosikulutusten välillä eroja miten paljon ollut? Jos kuivenpia tai märempiä rehuja ollut. Paljonko muuten euroja kinuavat tuosta osuuskunnan vedestä kelläkin? Täällä päin puhuvat että jotain 1,3 euroo kuutio maksais tosin nyt kyllä ihan huhu puhe kun ei itselle laskua tule vielä ainakaan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vesitilanne
: 14.01.19 - klo:12:33
Miten vedet riittää kaivoissa? Itsellä painunut jo aika syvälle että jotain täydennystä tarvitaan ennen kevättä. Ei syksylläkään satanut niin paljon että ois pohjaveden taso normaalisoitunut.  Paljonko sitä vettä kuluu per lehmä oikeasti nyt kun rehutkin on aika kuivia. Onko kukaan seurannut joilla vesimittari päivä kulutuksia?
Hk vois kokeilla samaa konstia lähettää laskuja eikä tilityksiä. Joko vois maksaa epä huomiossa.
Täälähän peltokaupat tehdään vuokrapaperilla niin silloin ei tollaisia tarvitse pähkäillä. Soppariin  vuokraksi 5tonnia ha ja kahden vuoden vuokraaika niin siinähän se.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10