Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 106

Viestit - AgronauttiTavan viljelijä saa kuohkean maaperän edullisemminkin 150 kg ruista, 0,208 €/kg, pari pussukkaa TOS rypsiä, 0,40 €/kg, kylvömäärä 5 kg /ha.  Voihan tuohon laittaa hiukan puna-apilaakin, mutta se alkaa jo maksaa.

-SS-

Juurikin näin on tarkoitus tehdä huonosti talvehtineelle syysrypsin alalle, eli sekaan ruista ja apilaa. Kevyt peittomuokkaus s-piikillä niin jää rypsiäkin vielä pystyyn.
Heinäkuussa sitten murskalla alas.

Mutta mikä toi on sitten tukilapussa: vihantavilja (ruis)? vai jopa riistapelto?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 22.05.24 - klo:18:08
Kylläpä soutaa ennusteet:

eilen ennusti La 5mm, tänään aamulla 0,2mm.. Nyt ennustus 14mm.. :P

tännepäin=P-Savo
mut miten saa meneen 4 tuntia 3,5 hehtariin?

Sata kertaa joutu ruuvaan isommalle, eikä siltikään mennyt alas. Säädöllä taulukon mukaan olisi pitänyt nataa mennä yli 30kg/ha alas, mutta tuo ei vaan valunut silläkään. Vajaa kolmen hehtaarin länttiä kylvettiin koneen mittarin mukaan yli 4,5ha kun osaa ajettiin uusiks. Siltikään ei saatu meneen lohkolle 30kg yhteensä siementä.. Tukki vaan niin totaalisesti.

Mutta takaisin asiaan onko kokemuksia noista sähkösistä keskipako piensiemenlaitteista?

Oli joskus muinoin, mutta lähti nopeesti kiertoon ...
No ainakin tuuleton keli pitää olla..työleveys max 6m..  Seoksissa saattaa natatyyppiset "isot" siemenet lentää metrin pari, kun taas apilat yms lentää kauemmas..

Piensiemenet kylvän pneumalla johon voi vaihtaa niitä varten tarkoitetut syöttötelat. alk 3kg/ha ja eikä haittaa kovakaan tuuli. Raiheinät,nadat sekä puhdistamaton  apilasiemen mössö menee lannoiteteloillakin..

MYöskin ihan hyvin on onnistunut hs-kylvöt lannoitteen levittimellä (2-lautaskone), Rauchin ohjekirjassa jopa taulukot piensiemenille..
 


Meillä on nyt leikan vastaanotin yhdistettynä tablettiin jossa machineryguide ohjelma. muuten toimii mutta jostain syystä hidas ymmärrys laitteiden välillä. minulla on ruiskutus urat mutta käytän ohjelmaa koska se on ja on helppo merkata koska säiliö on tyhjä ja jos kiiloja. Päisteissä väittää parikymmentä metriä että jää rakoa vaikka suoraa uraa pikin ajan. Ei tehnyt niin Leican omalla näytöllä ellei ollut metsän reunaa mutta tuo on joka paikassa.

Tuossa machineryguidessa ulkoisen antennin käyttö tarvii myös maksun? Paljonko on vuosimaksu tms?

Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 11.05.24 - klo:09:13
Olet Agronautti loistavassa asemassa, kun asut profiilisi mukaan P-Savossa/K-laaksossa. Sinultahan ei siis puutu enää muuta kuin pohjoissavolaiset maitolitrat ja olet kiinni kullan vuolennassa. Rikastumisesi on muutaman maitolitran päässä. :D
Maidonviljelyn lopetin reilu 10v sitten. En jää kaipaamaan, vaikka esim.  2006 vuoden veroilmoitusta katsellessa vähän  silmänurkka kostuu...  :'( .
 
jatketaas:

No nyt löytyi ajo-opastin appi joka toimii vanhan Mojominin antennin ja  Samsungin Active tabin kanssa, tosin ei bluetooth vaan usb-sarjaportti(serial) sovittimen läpi. Aikoinaan tilasin Mojominiin toisen kaapelin missä myös serial-kaapeli.

Field Navigator

Toihan on jo aika vanha sovellus ja peruskäyttö ilmainen mutta jos meinaa ulkopuolista antennia käyttää niin 9,99€/kk eli ei paha ja maksun kun katkaisee talveksi ei maksa turhasta..

Aikaisemmin oli Fieldbeen appi mutta sehän ei toiminut Mojonmini ja tabin kanssa, vain xcoverilla. Nyt ovat lisäksi nostaneet maksun 200€/vuosi.

Sitten löytyi googlella myös ohjeet FieldNavigator-> Vipu.


Vakka-Suomen maaseutupalvelut Ohje Field Navigator ...
Vehmaan kunta
Vakka-Suomen maaseutupalvelut. Ohje Field Navigator sovelluksen käytöön. Kasvulohkojen piirtäminen oikealle paikalle on uudella ohjelmakaudella.......


Vakka-Suomen maaseutupalvelut
Ohje Field Navigator sovelluksen käyƩöön.Vapaa sana / Vs: Suomalainen maaseutu liite
: 11.05.24 - klo:07:59
Hakija voi saada tukivuoden aikana tukea enintään seuraavasta litramäärästä:

Tukialue   ​miljoonaa litraa
​C1   4,0
​C2   ​4,0
​C2 pohjoinen ja saaristo   ​3,6
​C3–P1   ​3,2
​C3–P2   ​2,8
​C3–P3, P4   ​2,8
​C4–P4   ​2,4
​C4–P5   ​1,8

Unohtuko eurot?

Maidon tuotantotukea myönnetään hakijan tuottaman, vuonna 2024 markkinointiin ostetun ja hyväksytyn maidon tai maidon suoramyynnin perusteella enintään seuraavasti:

Tukialue   1.1.–31.12.2024 senttiä/litra
C1   8,6
C2   9,3
C2 pohjoinen ja tukialueiden C saaristoalueet   10,3
C3 alue P1   13,3
C3 alue P2   15,0
C3 alueet P3 ja P4   17,6
C4 alue P4   22,3
C4 alue P5   31,5
Maidon tuotantotukea maksetaan meijerin ilmoittamien kuukausittaisten tuotantotietojen perusteella tai hakijan ilmoittaman suoramyynnin määrän mukaan.

Maidon tuotantotukea myönnetään vuoden 2024 tuotantojaksolle hakijaa kohti enintään seuraavan litramäärän perusteella:

Tukialue   miljoonaa litraa
C1   4,0
C2   4,0
C2 pohjoinen ja tukialueiden C saaristoalueet   3,6
C3 alue P1   3,2
C3 alue P2   2,8
C3 alueet P3 ja P4   2,8
C4 alue P4   2,4
C4 alue P5   1,8
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 10.05.24 - klo:06:51

Mututuntuma on kylläkin, ettei mitään merkittävää sadetta tule ennen juhannusta.

Juu, eilen illalla syysvehnän lannoituksen 2-kierros...ennen kevään viimeistä sadetta :-[ :-\  vaan enemmän olisi saaanut sataa.
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 07.05.24 - klo:17:57
Vipun suojavyöhykekarttaan on näköjään tullut lisää mahdollsia alueita sitten viime vuoden... Kartan mukaan voisin laittaa vajaan 4ha lohkon kokonaan sv... 4x 720e  :P  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 07.05.24 - klo:07:20

Nollautuuko viljelykiertovaatimus kun pellon vuokralainen vaihtuu viime vuodesta?
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 06.05.24 - klo:21:29
Kynnettävillä lohkoilla aika runsas olki/sänki ja osalla paksu vln apila...
Todennäk. Levitän sadevesien laimentaman lietteen ennen kyntöä.

Mutta kyntääkkö syvään vai matalaan ettei olki-/apilapatja viilun alla haittaa sitten viljan kasvua.. Oljen hajoaminen kun syö typpeä, siksi liete kynnön alle..ja vähemmän tallausvaikutusta levityksestä.

Maalajit on Savon hht,htmr ja hietainen hiesu->hiesu...

Hajoituksen vaikutukset ovat siellä, missä hajoitettavaa ainesta on. Tämä puoltaisi sitä, että olki olisi mahdollisimman kaukana juuristosta. Kokonaisuuden kannalta olisi taas parempi, että ruokamultakerrokseen lisääntyisi orgaaninen aines. Jos tavoittelee satoa ja käytössä on wadan hyväksymät perinteiset tehoviljelykeinot, järkevämpää on antaa lisätyppeä kasvukaudella, jos siitä on puute. Enemmän herättää kauhua hiesun kevätkyntö, jos kyseessä on rehellinen hiesu.

Rhs eli Rehtihiesua ei ole kuin järvenrantapeltojen rantakaistoilla ja nekin on nyt enimmäkseen rahakasvi suojavyöhykkeellä.
Joo pitänee kyntää vähän syvempään.. Kasvustolannoituksena tulee rikkisalttua..
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 06.05.24 - klo:10:35
Kynnettävillä lohkoilla aika runsas olki/sänki ja osalla paksu vln apila...
Todennäk. Levitän sadevesien laimentaman lietteen ennen kyntöä.

Mutta kyntääkkö syvään vai matalaan ettei olki-/apilapatja viilun alla haittaa sitten viljan kasvua.. Oljen hajoaminen kun syö typpeä, siksi liete kynnön alle..ja vähemmän tallausvaikutusta levityksestä.

Maalajit on Savon hht,htmr ja hietainen hiesu->hiesu...
Ja taas uusi kyttäyskohde ja tukileikkuri... Nivelakselin suojus vähän repsottaa niin 5% tuista pois.. :P

https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/neuvontakorvaus/sosiaalinen-ehdollisuus/


Mutta tää kai koskee jos tilalla on palkollisia/verokirjalla työntekijöitä...
Tilalla työskentelevät urakoijat ja laskulla/toiminimellä tekijät eivät  kuulu ehdollisuuden piiriin ?
Taitaa nuo tuorerehun myyjät olla aika vähissä. Siis sellaiset jotka viljelevät sitä vain myyntitarkoituksessa. Rehuviljan viljely ja myynti vakaine hintoineen, helppoine säilytksineen ja hyvällä säilyvyydellä on paljon houkuttelevampi kasvinviljelyn muoto.

Mt:sshän oli vähän aikaa sitten...

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/893b0d6b-415a-451d-8273-8e78af227d5d

Pitää olla varmat ostajat/sopimukset että tommoseen voi alkaa....

ei vaan antannu ottaa kuvaa.   sit kun laatta käännetty luvan tasolle ni kuva tuo.        miusta yhtä pelleilyä.

Tässä on tänään otettu kuva. Polvella suojassa, kuva noin metrin korkeudesta, vaakakuvaus;  käännetty puhelinta kasvustosta ylös päin, kunnes Vipun huomautus poistui kuvaruudusta. Ei tuo sentään ihan kokonaan taivasta näytä.


Kuva: Ceylon syysvehnä, pintaanlevitys, pahnasotkuun  18.04.2024

Kyllä Oksan kannattaa kokeilla itsekin, ja jollakin halvemmalla Sampalla, vaikka runsaan satasen maksavalla A14 - mallilla. Olen muutenkin sitä mieltä, että se Vipu voisikin olla muussa puhelimessa kuin käyttöpuhelimessa. Siihen piironkipuhelimeen voisi laittaa pre-paidin ja vaikka pankkitunnistusohjelman.

-SS-
Tuon prepeidinkin joutuu uusimaan välillä.

Ei tarvi prepaidia eikä pankkitunnuksia.
 VipuMobi toimii myös wifin läpi eli kännystä mobiilitukiasema päälle ja Vipulle pyhitetystä laitteesta (känny/tabi) wifi päälle ja mobiilivarmenteella kirjautuminen.  8)
Sivuja: [1] 2 3 ... 106