Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Hankkijan tempaus konemessuilla:
". Kaikkien osastolla yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan yhden rekkakuorman (max 50tn) toimitus ohraa, myllykauraa tai myllyvehnää hinnalla 300 € per tonni."
Joskus tämä kuivaheinähomma on kyllä mystiikkaa. Yhdellä tutulla tuossa tekivät hepoille muutaman kymmenen paalia. Niitetty, pöyhitty kahteen kertaan ja lopuksi karhotettu. 5 päivää levällään, säät loistavat. Paalattu muoviin. Käytännössä samat koneet, samat tekijät ja systeemit kuin mulla. Ja noista mainituista paaleista tuntuu olevan 70% pilalla, keskeltä homeessa. En ymmärrä, en sitten ollenkaan. Ainoa ero minkä keksin että urakoitsijalla oli siinä käytössä erilaista muovia. Muovit kuitekin ovat ehjiä ja heinä paalatessa ymmärtääkseni riittävän kuivaa. Ainakin samanlaista kuin omani.
Mulla hävikki on tähän mennessä ollut 1% luokkaa, ja sekin lähinnä lintujen, myyrien tai muiden rikkoutumisten syytä.
Joku muu saa selittää.
Paalit pystyssä vai kyljellään?
Tutulla kans on noin että pystyssä olevien paalien yläpinta keskeltä hieman homeessa. Kaksi päällekkäin niin alemmassa ei mitään vikaa, ylemmässä home.. Kondenssivesi?
Viime viikon 45mm sateiden jälkeen sujuupi nyt kyntö ihan eri lailla. Hyvin on maa imaissut veden parissa päivässä kun ei sängen puoleinen pyörä painu eikä sotke...
Joutuu odottaa että sateet vähän pehmittää savea ennenkuin syyskyntöjä voi tehdä...
Syysvehnän kynnöllä pari viikkoa sitten maapuolet meni niin kuumaksi ettei kättä voinut paria sekuntia pitempään raudalla pitää
Jos korjuuvelvoitetta ei olisi, millä mittarilla korjuukelpoinen sato mitataan ja mitä järkeä siinä olisi ilman korjuuvelvoitetta. Että jos kylvää vaikka vehnää ja sato jää alle 8 tonnin, niin onhan jo se silloin näennäisviljelyä.
Tässä kuuluu taas kaikuja kepulaisuudesta. Pellon kasvukyvyn jatkumossa, sato kannattaisi välillä murskata maahan. Nythän kapeakatseiset näkevät sen hömppänä. Ja kun selvää on, että rehunurmea käytetään "lisähömppänä", osin huonon viherlannoitusmäärityksen johdosta, alkaahan se "noikin pellot kuuluisi mulle" -kepulaista ottamaan päähän. Se olisi nähtävästi parempi, että hömppäpelto olisi vuodesta toiseen avokesannolla.
Juuri tänään MT:n tekstaripalstalla varmaankin tuollainen "noikin pellot kuuluisi mulle" -tyyppi valittaa kun nurmella ei ole korjuuvelvoitetta..
"Kasvinviljelyyn liittyvää korjuu- ja markkinakelpoisen sadon tuottamista koskevan ehdon noudattamatta jättämisen valvontaseuraamuksia on tarkoitus kiristää."
Kai tuo sulkee pois kasvinviljelytilojen raha-automaatin, eli rehunurmen kasvattamisen, nythän se niitetään maahan samalla tavalla kuin hömppäheinät. Rehunurmihan siis ei missään tapauksessa ole mitään hömppää.
Eli kasvuston pitää nayttää samalta kuin "oikea" säilisnurmi, mutta sen saa edelleen murskata maahan..
Tai voihan Toriin laittaa ilmoituksen että myydään säilisnurmea ja kun ei ostajaa ole niin sitten murskaus maahan.
En saa höpöheiniä mitenkään erityisen kannattavaksi viljaa vastaan vielä tällä kustannus ja hintatasolla. . Niissä kesannoissa on yllättävän paljon hommia, jos ne meinaa pitää kunnollisena nurmena eikä rikkaruohopankkina. Kaksi niittoa kesässä on usein minimi. Sitten, kun menee kerta niitolla, heinämaa on niin taantunut, että täytyy papereista katsoa, mitä on tullut sinne ilmoitettua. Nyttemmin tähän on tullut vielä mukaan hallinnon korostunut kiinnostus niittoihin ja höpöheiniin noin yleisellä tasolla. Omat kokemukset sellaisia, että kolme vuotta ne heinät menee suhteellisen ok, sitten alkaa olla siinä rajoilla, että mikä on pääkasvi. Tuet tulee, mutta kulupuoli jyllää joka vuosi. Takavuosina tuet olivat paremmat, nyttemmin tultu alaspäin, ei hyvä juttu.
Nyt meillä on erillaiset laskukaavat ja toimintamallit.
Minkä helevetin takia niittäisi kahdesti? Ja paskaako sillä on merkitystä jos siellä kasvaa rikkoja? Kulupuoli romahtaa kun ei mene euroakaan kasvinsuojeluun ja lannoitteisiin. Kuivausöljyt nolla litraa, ei mene sähköä eikä liioin rahtimaksuja jyvien pyörittelyyn, ja pitää muistaa että eipä se puimurikaan vaadi euroakaan kun makoilee tallissa. Ei tarvitse lajitella tosseja tai ostaa lähes ilmaista sertiä.
Muokkaus, kylvö ja herran haltuun kunnes koittaa seuraava kevät, niin se menee. Ja tuet 150-300euroo enemän kun ohran kasvatuksessa.
Laskeeko arvoisa kylmis itselleen lainkaan tuntipalkkaa?
Jos on tarkoitus ajaa tuotanto alas ja jäähdytellen lopettaa koko maatalous, niin esittämäsi linja lienee ihan hyvä, mutta kun tilanne ei ole se, että pellot olisivat jäämässä pitkäaikaisesti tuotannosta sivuun vaan kesannot ovat selkeä latausvaihe ennen uutta viljajaksoa, niin kyllähän siihen nurmen laatuun on panostettava.
Sitten kun hömppisnurmi näyttää tältä, voi jotain hyötyä olla seuraavalle kasville
Sekö on täysin tuhoon tuomittu ajatus kylvää rukiilla olleeseen lohkoon syysvehnää, vaikka pelto on glyfottu 3 viikkoa sitten ja kynnetään?
Saisihan sitä Turkista yms. 3-luokan maista UUSIA Massikka 300-sarjan ja Fiiatin xx-90 sarjan kopioita...
Mutta kun ne viherpiiperryslaitteet pitää Eussa olla...
Meillä muovitetut kuivaheinäpaalit pystyssä ja 2 päällekkäin.. ylimmissä paaleissa on ylhäällä keskikohta kevyessä homeessa ja kosteaa. Alla oleva paali täysin kunnossa...
Että olisiko se Ensio Kondensio päässyt iskemään yläpaaleihin... Pitääkö kuivaheinäpaalit sittenkin varastoida lappeelleen
Joku Anti-TOS komiteahan siellä taustalla on. Oliko viime vuonna MT:ssä juttu missä kiellosta kerrottiin
Mitenköhän toimisi jos syksyllä ajaisi suoraniittopäisellä ajo/tarkkuussilppurilla siemenkypsän apilakasvuston kuivalantakärrin (tarkkuuslevitin) kyytiin ja levittäisi sen peltolohkolle mihin meinaa seuraavana vuonna perustaa apilanurmen.
Sitten keväällä lautasmuokkaimella tms. multaisi apilamassan, niin lähtisiköhän siitä uusi apilanurmi kasvuun.
Ainakin joskus kun on jättänyt tuollaisen apilakasvuston pystyyn talveksi on sellaista pientä apilan taimea keväällä nousemassa...
Miten tuki hommelit näissä ku itelle apilaa ommaan käyttöön?
Hys Hys.. ilmoita rehunurmena vaan, eikös se ole nykyään isorikollinen jos pui omaan käyttöön
.
savu ominaisuus? oma 65-90 ei savuta vasta kun kierrokset alkaa laskea tarpeeks alas. ja eiks noissa jarrunesteenä ole ööli? hitto, enpä tiijäkään noista vanhoista fiudeista. pitänee ehtiä vanaha koneviesti jossa tuo käsiteltiin..
Eri moottori noissa on.. kato vaikka konedatasta.
https://konedata.net/traktorit/fiat-fiatagri/fiat-780-880-1975-78/
Sininen savu oli ominaisuus.. Fiiu 880 nelikko ( valkokoppinen) oli vuosina 78-03 ja jotain 15000h. Kylläkin moottori vaihtui 10000h kohdalla.