Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - Saaren paroni

toimii joo ja lokasuojien napeista myös. välillä ei käsinojan katkasijasta sa no yhtää mitää ja sitte jos toimii nii saattaa jäähä täristään yläasennossa. ja muutenki elää omaa elämäänsä..
alko juonitteleen ja vilkuttaa koodia 2+2.... että mitäs vikaa tuo niinku meinaa?
Onnistuuko vai ei? Jos onnistuu niin sehän on kaikkien etu... itsellä pääosin homma toiminu hyvin naapureitten kans. Apua on saatu ja autettu on myös. Yksi tila taas on sellanen että mitä vaan yrittää nii aina on tullu jotenki paskaa niskaan. Ei onnistu millään vaikka ite yrittää parhaansa mutta toisinpäin tuntuu että kiusallaan tehään hallaa. Nyt ku ei enää oo tekemisissä nii paljo nii huomattavasti paremmin on menny.
Joo niihä tuo näyttää että samana vuonna realistin kans on täälläki alotettu.. ja hoksasin tuossa että oonpa tainnu joskus vuosia sitte käydäkkin sievissä kattoon kaivinkonetta tunkion reunalle. Ei vaan lokomosta tullu sillon kauppoja. :)
Tähän vois vielä lisätä kysymyksen että minkä ikäsenä ootte jääny jatkamaan?
Itte olin 19 kun tehtiin spv. äidin terveys reistasi niin katottiin parhaaksi ratkaisuksi.Joskus on tuntunu että ois ehkä ollu mukava nähä muutakin ensin mutta hyvä näin kummiski.
Joka vähänkin ymmärtää tekniikan päälle käsittää sen että turpiini vie tehoa ,tosin turpiini on monelle muille merkin omistaville mysteeri joka ei heti avaudu. ;D ;D
Etukuormain käytössä se on hyper ylivoimainen ! ;D ;)

Saisivat uudelleenmuotoilla sen "kytkin"kopan N/T-sarjoissa, että Voithilta olisi valkattavissa järeämpikin (lue: halkaisijaltaa isompi) turbiinikytkin yli 130 hv:n koneisiin. Isompiin Voitheihin saa myös nä VarioFill-viivekammiolliset kytkimet, jolloin samassa paketissa saisi hyvät hidasajo-ominaisuudet ja toisaalta lähes luistamatonta vetoa työkierroksilla.
Eikös 1455 natikkakin oo turbiinilla? Samaa miettiny ittekki että miksei valtra oo nuihi isompiin sitä laittanu...

...mut ei noissa kukaan tule jatkamaan ja perikunta myy kaiken kun vanhukset muuttavat manalaan.

Mut tuotahan se realismi on ollut viimeiset vuoskymmenet. Ja minusta se on ihan oikein, miksi suotta väkipakolla yrittää jos valtiovallan puoleltakin lyödään kapulaa pinnojen väliin ja luvut näyttää punaista homman järkevyydelle.
Noinhan se onkin. Mutta tässä vastattiin SAS:lle, jonka mielestä näillä tiloilla tulee hyvin toimeen pienillä riskeillä. Minusta pääomien syönti on kuitenkin iso riski ja sitä tapahtuu lähes säännönmukaisesti juuri 20-30 lehmän velattomilla tiloilla. Jotta ne saataisiin oikeasti kannattaviksi pidemmällä juoksulla, tarvittaisiin merkittävästi lisää tukea tai huomattava korotus tuotteiden hintoihin.
en nyt oiken tajuu mitä pääomia noilla tiloilla syödään, navetalla ei juuri arvoa, hyvin pidetty eläinaines löytää ottajansa, konekannassa ei ole järettömästi rahaa kiinni mikäli isäntä ei tunne pakkomiellettä uuden hajuun, erittäin monesti metsät on talvisin hoidettu hyvään kasvukuntoon ja pellollekkn löytyy yleensä ottaja jollei aivan korvessa olla... jatkajaahan ei näillä tiloilla yleensä ole. oma työpanos on tietenkin mutta mutta, lähteä sitä nyt kaupunkiin myymään kun maalla tottunu asumaan.... valaiskaa minua yksinkertaista :-[ :-[ :-[ :-[

Näillä pääomilla tarkoitetaan metsiä, eli tilaa myy metsiä jotta voi maksaa investointejaan  :(
Siihen ei ole kyllä mitään tarvetta, mutta jos haluaa niitä vähennyksiä, niin pitää investoida  ;D
Kyllä minä ainaki voin sanoo käyttäneeni metsätuloja navetan korjaukseen ja laalennukseen. Metsät kuuluu yleensä maatilalla kokonaisuuteen ja miksi puu tuloja ei saisi käyttää maatalouteen ku kyllähän maataloudellakin on rahoitettu metsäpuolta. Joillakinhan se on kehumisen aihe että maataloutta ei oo pönkitettty mettällä. En vaan ymmärrä mitä väärää siinä on jos rahat kumminki menee tuottavaan investointiin ja samalla metät pysyy kasvukunnossa ja hoidettuina. Joka homman saa kuralle hölmöilemällä. Ittestä se on kiinni.
Näissä nykyajan isännissä on kolme alalajia: on jäähdyttelijät, jotka tavalla tai toisella yrittävät lopettaa koko touhun, tehostajat, jotka olemassaolevilla resursseilla ottavat kaiken mahdollisen irti ja sitten nämä laajentajat, jotka nykäsee jokaisen mahdollisen tilaisuuden tullen sitä navetan päätyä. Jokainen voi miettiä itse, missä kelkassa on.
Meillä on siinä mielessä hassu tilanne, että itse kuulun tiukasti tuohon jäähdyttelijä kastiin ja nuori isäntä taasen tehostajiin. Välillä ajatuksemme eivät kohtaa, sitten haetaan se rautalanka ja väännetään puolin ja toisin. ;)
Nuo kolme alalajia ku yhdistää nii eiköhän paketti oo aika toimiva. elikkäs laajennetaan pienin askelin samalla keskittyen tuotannon tehostamiseen eläinainesta ja työympäristöä parantamalla. Ja välillä pitää muistaa käydä jäähdytteleen eli lomalla jotta homma ei ala maistua enempää paskalle mitä se luonnostaan jo on. Mut oma mielipide on just toi että ei kannata ottaa liian isoa harppausta kerralla tuon laajenemisen kanssa. Jos kokoajan vaan isolla rahalla rakennetaan uutta niin helposti käy niin että joku muu tärkeä asia jää hoitamatta ja henkinen jaksaminen ei riitä. Mutta täysin paikoilleen ei pidä jäädä.

Tiivistettä meinaan. Taitaa kuitenkin mennä pelleilyksi, hankalaa on sekin jos ottaa kolme rehua käyttöön eli täysrehun lisäksi vilja + tiiviste.

Mulla vilja+tiiviste (Maituri 34), ihan hyvin pärjää jonnekkin 50 maitokiloon asti.
Samaa mieltä. Hyvin pärjää...
Pitääkö paikkansa että tuo myel tuloksi laitettu summa vaikuttaa myös tuon lomituksen hintaan? Eli mitä isompi niin myös lomitus kalliimpaa... eilen kuulin huhuja ja jos näin on nii houkuttais kyllä pienentää kerran korvausten saaminenki on tuolla mallilla ..
Päin persettä. Maitoa himppu enemmän kuin aloittajalla, samoin lehmiä. Hukkamaitoa alkuvuodesta PALJON johtuen vaihtelevista lomittajista, loppuvuodesta oli parempaa lomittajaonnea. Emännän kantturat potkusta alkanut saikku jatkui koko vuoden, eikä korvauksia melasta, lomitus omaan piikkiin on tullut "vähän" kalliiksi. Viljavuosi näytti alkukesästä ennätyshyvältä, ja panoksia laitettiin sen mukaan. No juhannuksen tienoolla tuli yhtenä iltana n.150mm vettä ja vielä parina muuna päivänä lisää, noin 25ha viljoista hukkui täysin ja lopuilla lohkoillakin sato kärsi jonkin verran. Säilörehusta tuli niin määrältään kuin laadultaankin kelpo sato, mutta jotta ei menisi liian hyvin niin naakat ottivat 1.kohteekseen koko ensimmäisen säilörehun käsittävän auman. Ja naakoille ei annettu tappolupaa, joten kerran päivässä teippaustalkoot. Rehusta meni 20cm ihan paskaksi pinnasta, eikä loppukaan ainakaan parantunut.
Jotta ei pääsisi liian hyvin menemään niin vanhemmalla talolla tuli vesivahinko kun 90 rakennetuissa pesutiloissa helmiliitos betonissa oli löystynyt ja alkoi vuotamaan. Tappiolla maksoi tästä onneksi osan mutta tuli tästäkin vajaa kymppi viuluja ittelekin maksettavaksi. Ja tietty syysmyrsky kaatoi melkoisen aukon pari vuotta sitten ensiharvennettuun metsään, en ole vielä edes hirvennyt laskea paljonko sitä puuta on nurin.
Ja tietty muitakin pieniä vastoinkäymisiä on ollut, oma Astmakin on meinannut reistailla viimeaikoina. Mutta kai sitä pitää niin kauan jatkaa kun ilma kulkee edes piereskelemällä.
Onko tuo melan toiminta tosiaan tuommosta??  :o viime aikoina oon kuullu melko palio saman tyylisiä kokemuksia... kyllä niille raha kelpaa mutta jos vahinko sattuu nii ei korvata >:(
Mitenkäs paljo tuossa kestokuivike hommassa tarvitaan virallista lantalatilaa verrattuna vinokuivikkeeseen?
Ja se tunne kun tuntuu että nyt on iha mukavasti rahhaa tilillä ja silmänräpäys nii sitä ei oo yhtään.....   ;D
lukuja;maitoa 328000.lehmiä  35=25,6l per lehmä,keskituotos 9300 eli 25,47 eli hukkamaito vähäinen,navetta parsi, täys ape ,pellot luomussa.seos tänään:vilja kuiva 50,25,25 kaura,ohra,vehnä 320kg rapsi 100kg,ohrarehu 80kg rankki 180kg paalirehu n.1200 rehu keskimääräistä laaduttomampaa :o kiv normaalit jos sellaista on.olemmeko uramme huipulla vai  ;D suunitelmia:2014 maitoa 420 tai jopa enemmän, lehmiä sopii lypsyyn kerralla 48, :P hieho osastolla pihatossa umpi lehmät joten lehmiä voi olla 55,vasut tapetaan tai sitten välitykseen :P
Loppuvuojesta vitutti keskimäärästä enemmän.. muute iha normi settiä  ;D
On teillä ymmärrys ;D Koijaaminen jäi sieltä ilmaisten kustannusarviotarkastusten tekemisestä.

Minkä takia pitää soittaa rehukauppiaat läpi joka välissä? Jos teillä on hintatietoisuus olemassa, osaatte sanoa onko hinta kohdallaan vai ei. Rehuseoksissa koostumusta ei avata, joten esimerkiksi saman energiatason rehut eivät välttämättä ole vertailukelpoisia eikä edes tärkkelyspitoisuus kerro siitä, mistä tärkkelys on kotoisin.. Yritin vaan sanoa, että soittelemalla rehufirmat läpi kerrotte kaikille myyjille, ettette oikeasti tiedä, mitä rehu voi/saa maksaa. Teille voi lätkäistä hyvänmiehenlisää ;D

Rehuseosten hintaa voi verrata Proagrian rehukunnossa. Otanta voi tosin olla suppea....

http://www3.mloy.fi/ProAgriaNet/General/Login.aspx?Language=1

Satamarypsi on helppo kilpailuttaa. Samoin vilja. Siinä vaan laatuvaihtelut on jo suurempia.
Voisko tämän nyt kiteyttää niin että laitetaan asenne kohdalleen eli teki miten vain nii vituiks menee kumminki  ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 7