Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - appu

Kasvintuotanto / Vs: Viherlannoitus
: 27.05.13 - klo:17:50
Rehuvirna, esim. Ebena + vilja niin, että virnaa on vähintään 20% seoksen painosta (jos siis on ilmoittanut tukihakemuksella kasviksi viherlannoitusnurmi). Ja vielä kun kehtaa ympätä siemenen, niin hyvät mahdollisuudet saada rehevä viherlannoituskasvusto aikaiseksi.
Kasvintuotanto / Vs: Luomupellot kuvina
: 13.04.13 - klo:16:37
Nämä luomukuvat vahvistaa uskoani tavanomaiseen viljelyyn  ;D

http://mattipekkarinen.net/syksylu.htm

Lupaan ottaa ensi kesänä kuvia meidän kylän valikoiduista tavanomaista pelloista ja laitan palstalle uuden aiheen "Tavanomaiset pellot kuvina". Hyviä, tavanomaista viljelyä kuvaavia otoksia saan esim. keväisistä kanankaali-/voikukkanurmista, kesäisistä voikukanlehti-/tappiheinä "Iki"-nurmista, joista korjataan laadukasta säilörehua 2 paalia/ha - kerran kesässä, syyskesäisistä valvatti-viljapelloista jne. Ja tietysti, jos sattuu vähän huonompi kasvukausi otokset ovat sitä parempia... Voidaan sitten yhdessä täällä palstalla päiväillä, että on se KAIKKI tavanomainen viljely peltojen väärinkäyttöä  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Luomupellot kuvina
: 30.03.13 - klo:10:16

Mutta jos on opera-selain ja kun katsoo kuvan ominaisuudet niin näkee kaikenmoista  ;D
esim. Alkukesän apilanurmi vuodelta 2009 ei ole kuvattu 2009 vaan 2007


Voipi noissa kuvien vuosissa tosiaan olla jotain heittoja - poimin omista kansioista kuvia sieltä täältä ja ulkomuistista "noin" vuodet niihin arvoin. Toisaalta kuvausvuosi ei kai ole se oleellisin tieto, vaan muistaakseni luomukasvustoista tässä alunperin kuvia kaivattiin...

Tuosta Roopesta lähti satoa reilu 3 tn/ha (hlp 56) ja Einaristakin lähelle 3 tn/ha (hlp 65) - kaivoin nuo satomäärät ja hlp-painot viljelymuistiinpanoista ja lukemat on saatu viljan ostajilta kuivauksen jälkeen mitattuina. Ja joo, onhan se 3 tn/ha ihan olematon hehtaarisato - mutta kyllä se meille riittää  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Luomupellot kuvina
: 29.03.13 - klo:23:40
No nyt tuli valaistus tässä kuvien lähettämisessä. Ohessa jotain meidän luomukasvustoja vuosien varrelta. Kyllä nuo meidän vaatimukset täyttävät, eikä hävetä vaikka joku ohikulkijakin näkee...


Roope-kaura - syyskuulta 2006 (onko tarpeeksi myöhään kasvukaudella otettu?)


Sekaviljan (ohra-kaura) oraita vuodelta 2011. Alla nurmensiemen.


Alkukesän apilanurmi vuodelta 2009


Einari-ohra vuodelta 2011
Kasvintuotanto / Vs: Luomupellot kuvina
: 29.03.13 - klo:01:33
Mulla olis jotain kuvia luomukasvustoista, mutta oon niin tumpelo, etten osaa niitä tänne lisätä - apuva!

Sama se oli aikoinaan TVH:lla. Viisi miestä katsoi, kun yksi ei tehnyt mitään ;D

Aiheen viereen menee, mutta näin syrjäkylillä, huonomman hoitoluokituksen teiden päässä asuvana tähän voisi kommentoida, että kaikesta TVH-aiheisesta vitsailusta huolimatta, siihen aikaan tiestöä kuitenkin pidettiin kunnossa ja paranneltiinkin. Nyt tuntuu, että esim talvella kalusto lähtee liikkelle vasta, kun tietty määrä soittoja tien ajokelvottomasta kunnosta on tullut Tienkäyttäjän linjalle. Ja itselle on käynyt niinkin, että kun olen soittanut ja kommentoinut tien kuntoa, on hetken kuluttua paikallinen tiemestari soittanut takaisinpäin ja haukkunut pystyyn, kun olen arvostellut "30-vuoden kokemuksella" tehtyä tienpitoa  ;D.
Kannattaa lukea tuo Suomen Kuvalehden juttu, siinä on hyvin kerrottu ne faktat ja tuntemukset mm. Suomen lainsäädäntöä ja viranomaistoimintaa kohtaan, mitä meillä susialueilla asuvilla, ihan tavallisilla ihmisillä on. Ja turhanpäiväistä hurskastelua on tuo lätinä syyllisyyden tunnosta ja siitä, että ei ole jaksettu kantaa vastuuta - on varmasti siinä tilanteessa kaiken katkeruuden ja epäoikeudenmukaisuuden tunteen vuoksi niin syvissä vesissä uitu, että seinä on tullut vastaan.

Tämä on käytännössä tukihakemusissa nimikkeellä Muut viljat (esim. virnaa tai nurmiheinää sisältävät seosviljakasvustot tai hirssi, eikö niin. Kursivoitu osuus tukihakemuksen täyttöoppaan liitteestä 3.

Tämä taitaa olla sellainen, että tähän saa täydet vrt. pelkkä viherkesanto, josta puuttuu ympäristötuki.

Mää kyllä laittaisin virnaa ja viljaakin sisältävät viherlannoitustarkoitukseen käytettävät seokset tukihakemukseen nimellä "Viherlannoitusnurmi". Tuo nimike takaa sen, että sadonkorjuuvelvoitetta ei ole, eikä kyllä sadonkorjuukieltoakaan, jos niikseen menee... "Muu vilja" on minun minun mielestä sellainen nimike, että sillä on sadonkorjuuvelvoite.

Ja "Viherlannoitusnurmena" tukihakemuksessa ilmoitetulle kasville tulee ihan samat tuet kuin "oikeille" satonurmillekin.

Varmaan lähinnä se, että jos minä päättäisin perustaa yrityksen, vaikkapa pienen metallipajan ja sen jälkeen menisin paikalliseen Ely-keskukseen anomaan yritystukea/valtioavustusta siihen, että haluan maksaa itselleni parempaa palkkaa kuin kilpailijani saa yrityksestään, vaikka tuotan jopa 60 % vähemmän tavaraa kuin kilpailijani, niin minut naurettaisiin ulos sieltä noin minuutissa.

Maataloudessa tämä taas on ihan normaalia toimintaa.

Tässä kohtaa voisi taas kerran todeta, että ei se nykyinen EU-maatalous muutenkaan noudata kilpailuun perustuvan yritystalouden oppeja, olipa luomua tai ei. Tulot/kulut lienevät optimitasolla sillä viljelijällä, jonka pelloista on puolet vuosittain viherlannoitusnurmella ja toinen puoli satonurmella, johon ei "uhrata" mitään viljelytoimia - riittää, että kerran neljässa vuodessa perustetaan apilanurmi (joka lannoitetaan naapurin karjatilan paskalla), joka ensimmäiset kaksi vuotta on viherlannoitusnurmena ja toiset kaksi vuotta satonurmena. Nurmisadon korjaa ja paskan lahjoittaa naapurin iso karjatila, jolla on vähän naftisti peltoa... Parhaassa tapauksessa tämä naapuri myös huolehtii nurmen uusimisesta eli itse asiassa kaikista viljelytoimista - "viljelijän" työksi riittää, että huolehtii tukihakemuksen tekemisestä, viljelykirjanpidosta tms tukiehtojen noudattamisesta. Ja näitä tämän tyylin viljelijöitä muuten riittää niillä alueilla, joilla nautakarjatalous on vahvaa. Onko ns. reilun pelin maataloutta tällainen "yhteistyö", jonka maatalouden tukibyrokratia kyllä täysin mahdollistaa -  ja johon suorastaan ohjaa?
No kun kysytään näin verbaalisesti monimuotoisin lausenkääntein, niin pitää kai se vastata...


Meditoitko peukalo perseessä aamu-usvassa saunakukkaseppele päässä? En ole valitettavasti tutustunut meditoinnin saloihin.  Nuuhkitko toveriesi persettä ja tunnistat ne hajun perusteella? Ei ole tätäkään tullut kokeiltua. Oletko sinä kokeillut, kun tällainen toimintamuoto on tuttu?. Onko pitkä tukka ja pujoparta tuttua seuraa peilistä? Pitkä tukka kyllä on, mutta partaa ei (toivottavasti) kasva. Päässä varmaan pullonpohjan paksuiset klasit joiden ruutu muistuttaa navetan ikkunaa? Juu, päässä on lasit, voimakkutta sellaiset -2 /linssi ja ruudut kyllä pienemmät kuin navetan ikkunat. Saatko exoduksen vihreästä teestä ja hunajasta? Ei tule vihreää teetä juotua, mutta hunajaa (kotimaista,luomua) kyllä kaapista löytyy. Käytätkö suklaaruosteen polttamaa härkäpapua hauteena ihottumaan? Ei ole ihottumia ollut vaivana: osuutta asiaan varmasti on, että kotieläimiä on aina ollut vastustuskykyä "treenaamassa", enkä ole koskaan voidellut itseäni millään kemiallisilla ns. ihonhoitotuotteilla tai muulla kosmetiikalla. Luomu-painotteisella, kotimaisella, perusraaka-aineista laitetulla ruoallakin on varmasti oma merkityksensä. Ja ei ole ihottumia tai muita allergioita muuten meidän viidellä lapsellakaan... Käytätkö voikukan kaikki osaset ravinnoksi tai rohdoksi?? En itse syö voikukkaa, vaan mielummin annan sen jalostua lihaksi ja syön sitten.

Jos yksikin meni oikein, olet luomu ja sen myötä 2014 vuoden turhake............. ;D

No perskeles, ei oikein sattunut rivi kohdalleen, mutta luokittelisin itseni silti varsin luomuksi. Onkohan sinun käsitys luomusta jotenkin vinksahtanut?  ::)
Jopas koira älähti, kun kalikka kalahti...

Eikös sitä ainakin urbaani(agraari)legendan mukaan Rounduppia ole joskus aikanaan kaupattu tuon yllä olevan sloganin avulla? Taitaa siihen edelleen uskoa ainakin se naapuripitäjän isäntä, joka tänäkin syksynä ruiskutteli päätettäviä nurmiaan kopittomalla traktorilla, ilman paitaa, ilman suojaimia. Kieltämättä vakuuttava kannanotto ko. aineen vaarattomuuden puolesta...

Ja tuohon bisnespuoleen kommentti, että bisnes on tietysti bisnestä alasta riippumatta, mutta maatalouskemikaalien "ison" bisneksen teolla voi olla erityisen kovat ja laajat  (pitkäaikaiset, arvaamattomat jne) vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja kaikkiin eliöihin, sekä valmistus- että käyttövaiheessa. Enkä jaksa henkilökohtaisesti hitustakaan uskoa, että isojen kemikaaliyhtiöiden toimintaa ohjaa mikään muu kuin rahan teko: ympäristöongelmat, torjunta-aineiden turvallisuustutkimukset jne. "hoidellaan" sellaisiksi, että ne eivät ole esteenä ison rahan teolle - ja rahaa ja vaikutusvaltaa asioiden hoitamiseen taatusti löytyy.

Mutta minun puolesta ne, jotka uskovat kemialliseen viljelyyn ainoana autuaaksi tekevänä viljelymuotona saavat uskoa ihan rauhassa niin: minulla on oma näkemykseni, joka ei jatkuvasta"propagandasta" huolimatta siitä miksikään muutu. Ärsyttääkö  :P

Glyfossa ei ole mitään ihmeellistä, jos noudattaa annettuja käyttöohjeita.


Niin, niin - glyfosaatti on niin vaaratonta, että sitä voi juoda ja ihan vain hyvää hyvyyttään, kaikin puolin eettisesti ja lähes omakustannushintaan kemikaaliyhtiöt tuotteitaan maailmalle levittävät...

Olematta sen enempää kokoomuslainen, tuli mieleen mikä se sitten on? Asua maalla "omassa rauhassa ja oman ittensä herranan", kaupunkilaisten tulonsiirtojen avulla tuotettujen palvelujen varassa? Sekö on parempi?


Eiköhän se ole jokaisella omanlaisensa tavoite ja päämäärä - ainakin pitäisi voida olla niin, eikä tyrkyttää vain yhtä "oikeaa" ja muita ylevämpää totuutta.

Sen kummemmin provosoimatta tai luulematta, että minun mielipiteeni on jotenkin muiden arvoja parempi:
Itsellä on päämääränä asua/pysyä maaseudulla viimeiseen hengenvetoon asti, olla viljelijä/karjankasvattaja eläkeikään saakka (jos sitä meikäläisen ikäiset koskaan eläkkeelle pääsevät) ja toivon, että omatkin lapset jäävät ja työllistyvät täällä kotiseudulla, koska mielestäni se ei ole luuseri, joka jää tänne syrjempään eikä "lue itseään pitkälle" ja muuta kasvukeskukseen, vaan siinä sitä vasta taidot ja osaaminen punnitaankin, kun/jos osaa itselleen työn ja elannon löytää täältä, missä vaihtoehtoja ei niin ole paljon. Ja mielestäni jokainen ammatti on yhtä hyvä ja arvokas - en pidä esim lakimiehiä ja lääkäreitä yhtään muita arvokkaampana, samalla lailla he syövät, piereksivät ja valehtelevat sekä pettävät, hakkaavat puolisoitaan ja rattijuoppoilevat kuin tietty prosenttiosuus väestöstä yleensäkin. Vaikka kyllähän se toisaalta tuntuu, että kyllä pitää olla korvaamattoman arvokasta porukkaa, kun tuntipalkat ovat kaksi-kolme-neljä kertaa enemmän kuin esim koneurakoijalla, jolla on yksistään kalustossa kiinni monta sataa tuhatta euroa... Mielestäni kuitenkin elämässä taloudellisesti menestyminen on enemmän kiinni siitä, miten rahojaan käyttää kuin siitä, paljonko hankkii.
Millä hintaa olette ostaneet / urakoineet tienvarsien ja pellonreunojen niittoa?
Mutta niin vain luki vähillä veloilla töissä käyden itsensä läpi oikeustieteellisestä, pääsi hyviin töihin ja asuu nyt Espoossa aika hulppeassa paritalossa ja ajaa XC90-Volvolla. Kakkosautona perheellä V70.

Ottamatta sen kummemmin kantaa itse topiciin pohdin tässä, että tuo yllä olevako se on elämän onnellisuuden, menestyksen (ja kokoomukselaisuuden) ilmentymä...
Sivuja: [1] 2 3 ... 5