Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 785

Viestit - iskra

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Seula
: 22.08.20 - klo:09:01
Ai Sampot ovat edelleen ruumenien säkittäjiä..
Jossain tekniikan voittokulku kirjasarjassa 30-luvulta mainittiin Saksassa käytettävän pelkästään alipaineella kuivaavia kuivureita. Nämä meikäläiset kylmäilmakuivurithan puhaltavat vain kosteutta viljakerroksessa eteenpäin kunnes puhallus läpäisee kunnolla koko satsin, toista se olisi jos kosteutta imettäisiin koko ajan poispäin lavasta tai kaapista
Parhaat ranskalaiset saa nakkikioskilta..
60-vuotta sitten aloin kuivuriurani Suomen puhallintehtaan 2-kaappisella kuivurilla. Kun toisen kaapin satsi tuli kuivaksi niin käännettiin luukut niin että jäähdytysilma imettiin sen läpi ja kuumavesiradiaattori oli kaappien välissä lämpöä antamassa. Siinä tuli hyödynnettyä sen toisen kaapin jäähdytysilmakin. Sen radiaattorin vesi kuumennettiin tavallisella isolla keskuslämmityskattilalla, oli vaan varottava ettei päässyt vesi kiehahtamaan, tuli ilmalukko sinne radikkaan silloin..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.07.20 - klo:09:10
Eiköhän jossain EU-määräyksissälue että tukia EI saa sitoa tuotannon määrään, ainakin liittymisen alkuaikoina luin jotain sellaista jossain EU-n määräyksistä tukien suunnittelijoille..
Kaikki ei koske tietenkään maitoa .
  Juu, niin muistelen että haettiin erivapautta..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.07.20 - klo:07:06
Eiköhän jossain EU-määräyksissälue että tukia EI saa sitoa tuotannon määrään, ainakin liittymisen alkuaikoina luin jotain sellaista jossain EU-n määräyksistä tukien suunnittelijoille..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 26.07.20 - klo:17:24
Kyllä se vaan on että on sävellettävä soiton mukaan, neuvontakin ajaa vain kaupan ja teollisuuden etua. Tuet mahdollistavat teollisuudelle puoli-ilmaisen raaka-aineenja kauppa saa mennen tullen etunsa, tehoviljelijöitten kylvö-ja kasvinsuojeluaineitten myynnistä jo ennenkuin on edes kylvetty, ja luomutuotteistakin pystyy pitämään kertoimet korkealla .. Paljonko esim leivän hintaan vaikuttaa maksaako mylly 12 vaiko 25 senttiä kilolta, valmiin leivän hinnassa onkin sitten jo enemmän eroa luomun ja tavallisen välillä..
Entäs se Soinin kimppuun käyminen..?
Lampaita, saa paljo villoja ja määkmistä sekä lihaakin..
Vapaa sana / Vs: Sorkkiksen sote
: 07.06.20 - klo:08:44
16 maakuntaa oli liikaa, nyt on 18 sopiva määrä..
Mitä kuuluu lammasrintamalle nykyään..
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 05.06.20 - klo:11:28
Montako hehtaaria tarvitaan tavanomaisessa viljelyssä siihen että saadaan nuo ostopanokset maksettua  vaikkapa viidelle hehtaarille
Eiköhän pinta-alalisät maksettu verotetavan tulon perusteella hehtaareille.
Tavallaan, verotettavaa tuloa ei tullut tuotteitten myynnistä vaan just niistä hehtaareista, Optimikoko oli jotain 12 ha, jolla sai parhaat lisät, apulantamiljardit sun muut. Virolaisjussi jo 40-luvulla eräässä puheessaan mainitsi että suurtilat lännessä ja kolhoosit idässä ovat ehkä taloudellisimpaa kokoluokkaa, mutta meidän pitää ajaa poliittista ja sotilaallista optimikokoa kannatuksen vuoksi.  Pientiloilta saatiin äänestäjiä enemmän ja tarvittaessa oman maankin puolustukseen innokkaampaa porukkaa mitä jostain punikkiduunareista.

ja ihmeellistä on kun tuo ns. työmoraali on noissa entisissä satelliiteissa paremmalla tasolla kuin herrakansavaltioissa.     nuo ukrainalaiset osaa vain tehtä paremmin käsillään sitä tarvittavaa hommaa.      koneitten korjauskin on ihan toisella tasolla kuin soomipojilla.
[/quote]
Käyhän suomalaisetkin norjassa töissä ja ovat siellä ahkeria. Raha puhuu.
[/quote] 
  Ukrainassa ei taida olla samantasoista työttömyysturvaa kuin meillä..
Vapaa sana / Vs: Lasarus heräsi?
: 01.05.20 - klo:20:18
Pianhan se asia on korjattu näin jälkikäteenkin,ei kai siellä ole vielä patit loppuneet.. Jollei nyt ole tullut takaisin tänne uusilla papereilla
Sivuja: [1] 2 3 ... 785