Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - pienviljelijä1

Tulipa hankittua tuollainen Nisula 150E, käyttö kokemusta nyt noin kolmen viikon ajalta. Melkoisen pätevä laite, sopii myös pienempään nosturiin.
Mikä on paras kauralajike luomuviljelyssä multa- ja turvemaille. Onko ollut ongelmia kääpiökasvuviroosista?
Vastaavan kokoisella Kellfrillä ajettu 5 vuoden aikana melko paljon. Erilaisia nurmia, puimattomia viljoja, sänkipeltoja, rantaheinikoita ja vesakkoa metsissä pengerteillä. Muutamia teriä on rikkunut ja hukkunut kiviinajojen seurauksena. Hihnat kyllä kestävät 50 hv:n tehoon asti. Työteho n 1-2 ha tunnissa.
Talvella kovien pakkasten jälkeen kun ilma lauhtuu koneet kylmässä varastossa ovat kuin olisi kasteltu vesisuihkulla. Puimurikin kärsii tällaisesta. Pitäisi säilyttää lämpimässä tilassa talvella ettei tälläista pääsisi tapahtumaan.
Kallein mahdollinen kone ja edullisimmat tunnit. Ettei vaan ole tullut pilkkuvirhe laskelmissa vai onko laskettu ollenkaan. Sitten vielä ostetaan kalleimmat mahdolliset koneet perään. Meillä ajetaan halvoilla koneilla sellaisilla merkeillä ettei niitä kehtaa edes tässä mainita. Vanha puimuri on varalla ja yksi ylimääräinen traktorikin. Halpoja ja maksettuja kaikki. Silti homma käy ja pellot kasvaa ainakin yhtähyvin kuin paremmillakin merkeillä. Miksi sitten kannattaisi pistää itseään ahdinkoon järjettömillä investoinneilla. Jos tuotanto kävisi täysin kannattamattomaksi pitäisi pystyä hallittuun lopettamiseen. Karjarakennus tyhjäksi,koneet suojaan ja ovet kiinni. Pellot vuokralle. Moniko pystyy?
Viime vuosina ei ole paljon laskutaitoa tar*****. Kun nimensä on osannut kirjoittaa on osamaksu ollut selvä. Pihaan on ilmestynyt vaikka minkälaista konetta. Harkitsemattomia kauppoja on tehty paljon. Täyttövaununkin eteen on ostettu joku Hi-tech seisomaan. Nyt on sitten maksun aika. Meillä ainakin on jo pitkään pidetty matalaa profiilia ja ostettu vain kun on ollut rahaa maksaa. Nytkin olisi varaa ostaa mutta kun ei ole tarvetta. Tuotanto on vaatimatonta mutta silti pärjätään. On varaa istuskella ja keinutella pihakeinussa kun toiset päästää kuin viimeistä päivää. Monille on nyt käynyt niin että investoinneissa kustannusten nousu on paljon suurempi kuin tulojen nousu. Ei ole ennakoitu tuottajahintojen laskua eikä metsänmyyntitulojen loppumista. Valtion investointituetkin innostavat viljelijöitä ylisuuriin investointeihin. Ei olla ehditty maksaa entistä kun taas pitää laajentaa. Sitten on vaan jaksettava tai.....?
Belarukset ja Zetorit taitavat mennä rehellisesti rikki. Valtroja ja Fendtejä vain huolletaan kun ne ovat levällään hallin lattialla.
Polttoainesäiliö on paljon alempana kuin moottori. Polttaineletkussa vuoto säiliön ja siirtopumpun välissä. Letkussa jatkuva alipaine ja letku hapertuu ajan myötä. Alipaineesta johtuen päällepäin ei näy minkäänlaista märkyyttä. Meillä Claasissa vastaavat ongelmat loppuivat tuon putken uusimisella.
Kyllä ostaja alv:nsä konekaupassa itse maksaa. Kun sen saa palautuksena takaisin,se on kyllä omaa rahaa. Ei ole pois kenenkään toisen pussista.
Hyvinpidetyn näköinenhän tuo on ikäisekseen. Kyllä siitä joku vielä saa hyvän koneen. Menee varmasti nopeasti kaupaksi. Monet vaihtotraktorit ovat jo 2-3 vuoden iässä surkeassa kunnossa.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 14.08.09 - klo:07:53
Kylällä liikkuva rahtipuimuri on tehokkain valvatin levittäjä. Siinä menee luomut ja tavalliset sekaisin ja valvatti leviää joka paikkaan. Monet isännät eivät tajua valvatin haitallisuutta ja torjunnan vaikeutta eivätkä tee asian eteen yhtään mitään.
Kyllä 10 jalan koneellakin paljon ehtii syksyn mittaan puimaan. 100 hehtaariakin menee helposti. Lujia koneitahan ne on. Vanhemmissa koneissa alkaa ikä ja säilytys jo vaikuttaa. Vetoakseleitahan noista joskus menee varsinkin märkinä syksyinä kun upottaa.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 13.08.09 - klo:21:05
Ajatus luomuviljelystä on ollut vireillä vuosia. Tähän asti on jouduttu lisäämään ruiskutuksia kun naapureiden luomupelloilta leviää aina uutta siementä. Moni on jo antanut periksi tämän ongelman vuoksi. Valvatista on kehittymässä tosi paha ongelma kun moninpaikoin maanteiden reunatkin kasvaa sitä. Valvatti pitäisi pian luokitella yhtä vaaralliseksi kuin hukkakaura.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 13.08.09 - klo:19:51
Mitenkä valvatti pidetään kurissa keveillä multamailla?
Erilaisia energiamuotoja maatiloilla on käytössä varmaan riittävästi. Ongelma on enemmänkin millä aurinko- tuuli- metsä- pelto- ja muut biokaasuenergiat saadaan kohtuullisin kustannuksin käyttöön.
Sivuja: [1] 2