Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Viestit - mopo

Ja valion syyhän on tietenki että tuottajahinta on niin huono... Odottakaapas kun vielä valio joutuu maksaa sakkoja, niin tuottajahinta tippuu entisestään.

Valio on jo kirjannut mahdollisen sakon tilinpäätökseensä, koska se on lain mukaan niin tehtävä. Eli ei vaikuta tuottajahintaan, jos joutuu maksamaan, mutta jos ei tarvi maksaa, hinta nousee. Näin olen antanut itselleni kertoa.
Kokeilin mysliä silloin heti kun sitä tuli myyntiin... Pari säkkiä aivan turhaan. Taisi mennä lehmille...
sama vika meillä, mutta onneksi ostettiin vain yksi säkki.  :D
eikös höyrydesinfiointi pitäis estää ut bakteerien leviämisen robottilypsyssä? Voihan ut tietenkin tarttua muuta kauttakin kuin lypsyn yhteydessä.
Meillä on käynyt korvamerkkien tarkastajia useampaan otteeseen. Spv:n jälkeen käytiin vuosittain tarkastamassa palkkiosonnit ja korvamerkit. Yleensä soittivat edellisenä päivänä. Kerran olimme juuri lähteneet kotimaanlomalle autolla ja ajaneet kotoa noin 100 km, kun tarkastaja soitti. Kerroin tilanteen ja tarkastaja sanoi tulevansa viikon päästä, kun olemme ehtineet kotiin. Hyvinvointituen tarkastaja tuli ilmoittamatta aamulla kello 9 aikaan. Onneksi ei koskaan löytynyt isompaa huomautettavaa. Nykyään onkin sitten ollut vain luomutarkastuksia ja niistä ilmoitetaan pari päivää etukäteen.
Nyt se napsahti. Maidon hinta hipoo meidän riskirajaa... 35c ei taida vielä olla ollut koskaan meidän tilanpidon aikana. Mistä arvon kollegat tässä lähdetään tinkimään? Rehuista on huono ottaa pois, kun maitoa pitäisi kuitenkin tulla. Mitä muuta?

Kyllä se optimaalinen keskituotos laskee useammalla tilalla huomattavasti nyt. Eli halvemmat rehut kehiin.
Mikä oli optimaalinen keskituotos teidän tilalla ja mikä se on hinnanalennuksen jälkeen? Minä en tiedä mikä on optimi meillä, keskituotos on aina tuntunut liian alhaiselta... Ja lähetettävän maitomäärän pienentäminen hinnanlaskun takia ei tunnu viisaalta valinnalta.

Pitää pumpata markkinoille lisää, kuten Opec, vaikka öljyn hinta laskee. Miten ois siirtyminen bulkkituotteesta luomuun ? :-\
Maitotilan kannattaa ottaa huomioon lähettäessään hiehoja kasvatukseen, ettei välttämättä tarvitse kaikkia hiehoja takaisin ja tehdä sopimus sen mukaan. Eli sovitaan heti vasikkana, että tämä ainakin otetaan takaisin ja tämän saa myydä eteenpäin ja tämä jää varalle jne. Tulee äkkiä kannattamatonta hiehonkasvatusta jos on sitoutunut ottamaan kaikki poikivat hiehot takaisin päivämaksuhinnalla ja joutuu myymään niitä eteenpäin markkinahinnalla.
Meillä on aika paljon pieniä ja hajanaisia lohkoja, joten olen käyttänyt urakoitsijaa esim. lietteen levityksessä parhaille lohkoille ja hoitanut itse pienet peltotilkut vanhalla ja pieneksi jääneellä kalustolla. Säilörehun korjuu on hoidettu omin voimin, koska lähellä on ollut huonosti saatavissa luotettavaa urakointi palvelua. Vain pyöröpaalausta on runsaasti tarjolla. Noukin vaunua vaihdoin viime keväänä uuteen. Vanhan vaunun arvo oli laskenut 1000 euroa vuotta kohti, joten konekustannus on ollut mielestäni kohtuullinen. Toki korjauskulujakin on ollut.
Motivaatio taitaa löytyä itse kultakin, siitä, että miten aikoo tulla toimeen tulevaisuudessa ja haluaako lapsille paremmat mahdollisuudet kuin itelle. Jos olisin eläkeiän kynnyksellä ja jatkajasta ei olis tietoa, niin kyllä olis motivaatiokin kaukana.
   Just niitä parempia mahdollisuuksia lapsille tässä ollaankin miettimässä ja  petaamassa.
Niitä elämänviisauksia on vaan monenlaisia...     

Se motivaatioraja Suomen karttaan on piirretty jo liki parikymmentä vuotta sitten.

Kyllä se huonomman tuen mukana menetetty 200 000 euroo pistää miettimään syntyjä syviä.   :-[
Vaikka siihen eläkeikään on vielä aikaa neljännesvuosisata...

Pistä tila myyntiin ja osta lapsille uusi vähän isompi tukirajan toiselta puolelta.
 Taisi mennä ohi otsikosta, mutta en malta olla sanomatta.
Motivaatio taitaa löytyä itse kultakin, siitä, että miten aikoo tulla toimeen tulevaisuudessa ja haluaako lapsille paremmat mahdollisuudet kuin itelle. Jos olisin eläkeiän kynnyksellä ja jatkajasta ei olis tietoa, niin kyllä olis motivaatiokin kaukana.
Eipä tuo ole ihme, että on noukkareissa pyöräkiilat ja käsijarrut, kun katsoo noita alppikuvia. Täällä pohjanmaalla ne on täysin tarpeettomat. Onkohan vielä alpeilla käytössä sellainen tapa, että lehmät viedään kesäksi vuoristolaitumille, jossa ne lypsetään käsin ja maito tuodaan kantamalla alas. Sveitsissä näin on ainakin joskus ollut. Ovat alppimaissa kyllä vuoristotukensa ansainneet.
Niin, ja unohtui mainita haulikon hylsyt, joita innokkaat metsämiehet kylvää mm. sorsastusaikana. Äkeen piikkiin tarttui kerran raivauspanos. Onneksi oli suutari.
Kissan poikanen kuolleena. Kilokaupalla noukinvaunun osia: sullojaa ja noukkimen piikkejä. Radiokuulosuojaimet palasina.
Mites jäsenet on tykänneet?

Yrityksen tavoite on jalo ja kannatettava. Mutta epäilyksen siemen ennen jäsenyyden hakemista (Voihan olla ettei myönnetä) on perustaja-aktiiveissa.

Onko informaatio vilpitöntä ja riittävän laajaa materiaalihankintaa erilaisien strategioiden & ratkaisuiden mahdollistavaa tienä onnistumiseen.  Perustajat kun profiloituneet valmiiksi. Ja heillä on kabinettinsa ympärillä tukemassa joka käänteessä heidän ratkaisujaan oikeina joskus jopa ainoina oikeina. Kuorosta moni agromiehenkin ääni on nuotinkupeesta erotettavissa, Ojala mm.

 Kysymys onkin siitä, onko pelko huomata olevansa jäsen "kultissa" joka toimii perustajayrittäjien kaupallisten tavoitteiden yhtenä markkinointikanavana aiheeton?

Tämä oli hyvä aloitus. Itse ajattelin liittyä jäseneksi, kunhan tässä ehtii asiaan paneutua. Ainahan kelkasta voi hypätä pois, jos meno ei miellytä. Pertustajajäsenet tosiaan ovat olleet ennakkoluulottomia tekemisissään ja kehittäneet tilojaan aktiivisesti ja tätä kautta ehkä myös johonkin profiloituneet. Johtokunnassa kaikilla ei kuitenkaan ole visiiriä, vaikka Pitkäranta on sihteerinä ;) Ainoa haittapuoli voi olla toiminnan keskittyminen pohjanmaan suuntaan, kun kaikki nykyiset toimijat ovat sieltä päin..

Ja oikeasti, kukaan ei rikastu noilla jäsenmaksuilla, koska jäseniä ei liiaksi tule ja konjakitkin saattaa olla niin ja näin. Tuo 200 euron jäsenmaksu on toki iso, jos sitä vertaa muihin yhdityksiin, mutta mitätön, jos saa yhdenkin hyvän käytännön vinkin tai neuvon tuotannon järjestämiseen. Yksi poikimahalvauskin maksaa huomattavasti enemmän :'(

Komppaan Sandelssia. Jäsenmaksun maksoin, vaikka en siitä vastinetta heti saisikaan. Yleisesti ottaen ei oppi ojaan kaada, ja paljonko tietoa kahdella sadalla saa esim. PoroAgrialta?
Näin 15 vuotta apetta tehneenä mullimiehenä tulee tästä ketjusta väkisinkin mieleen...
Oletteko pohtineet olisiko kannukone sittenkin taloudellisempi vaihtoehto kuin lypsyrobotti alle sadan lehmän karjassa?  ;)

Onhan se, kuten myös aumarehu ja talvilevitys. ;D
Luomua on tuotannosta noin prosentti, pinta-alasta noin 7 % ja maataloustuista noin 10 %: Paljonkohan luomun osuus olisi, jos se pyörisi markkinavoimien säännöillä?


Jos rahat ei riitä Yaralaiseen, tai ei muuten vaan halua sitä puljua tukea, niin aivan samahan se on sitten nostaa ne luomutuetkin. Jos tuki joskus loppuu, niin voihan sitä siirtyä takaisin tavanomaiseen tuotantoon. Tuista muuten yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että jos esim. maidon tuottajahintaa nostettaisiin 20 snt/l, niin peltotuet vois poistaa kokonaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7