Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 745

Viestit - kylmis

Kieltämättä olen odotellut, koska muuan Donald Trump nostaa kissan pöydälle. On jo aiemmin puhunut viruksesta nimenomaan Kiinaviruksena. Luulisi kiinalaisten itsekin pikku hiljaa kyllästyvän tuohon virustehtaaseensa.
Pitkästä aikaa siis neitseellinen syntymä. Tämä aika tarvitseekin uusia Messiaita.
Niin siinä sitten kävi, että Turun Konekeskus siivosi loputkin Hankkijan ylijäämäkoneet riveihinsä, kun aloittaa Rauchin myynnin. Aiempi levitin Sulky jää pois myynnistä tämän vuoden loppuun mennessä. Mielestäni hyvä homma, että Rauch ja Horsch löysivät Suomesta ison talon markkinointiin. Hyviä kamppeita ja nyt on jälkimarkkinointikin ainakin teoriassa hallussa. Saa nähdä tuleeko Krone vielä jossain vaiheessa mukaan kuvioihin, mutta toistaiseksi näillä eteenpäin.
Onko näistä uusista nokialaisista kokemuksia? Kiinnostaisi tämä satasen hintaluokassa oleva simpukka 2720 flip. Onko käyttöliittymältään järkevä ja helppo käyttää.
Emännällä on tuollainen 2720 flip ollut käytössä muutaman kuukauden. Välillä on aika tuskastunut, eniten WhatsApp sovelluksen englanninkieliseen käyttöliittymään. Muutenkin KaiOS poikkeaa käytöltään edellisestä Nokia 3710 Flip'istä, joten on aiheuttanut runsaasti muutosvastarintaa. Minusta tuo on melko helppokäyttöinen, mutta selvästi keskentekoisena tuotu myyntiin, esimerkkeinä suomentamaton WhatsApp ja äänenvoimakkusnäppäimen huono sijoitus ja liiallinen herkkyys. Äänenvoimakkuus muuttuu tahattomasti aivan liian usein.
Ok. Harmillista. Ei oikein ole vaihtoehtoja tuohon simpukkarintamalle. Täytyy kai lähteä altistamaan itsensä kaupoille ja koittaa perehtyä, josko pääsisi selvyyteen onko mitään toivoa. Ei oikein voisi olla tuota Doroa kauheampi.
Velkaa ei ole
Sinulla on asiat todella hienosti, eikä hädän päivää.  :)

Nauti elämästäsi. :D
Onko näistä uusista nokialaisista kokemuksia? Kiinnostaisi tämä satasen hintaluokassa oleva simpukka 2720 flip. Onko käyttöliittymältään järkevä ja helppo käyttää. Eläkeläinen on täysin tuskastunut uusimpaan Doron 7700 tai jotain puhelimen sekavaan valikkoon ja epäloogisiin toimintoihin. Edellinen Doro oli ihan hyvä, mutta vanheni pilalle ja osti uuden samanmerkkisen. Kyllä siinä jotain ihmeellistä on, kun koitin itsekin sitä käyttää, enkä meinannut osata tehdä sillä mitään. Tosin saattaa olla, että älypuhelimen käyttö on pilannut käsityskykyni tämän vanhemman kaluston osalta. Oli miten oli, jotain on nyt kehitettävä.
Onhan nuo Multivan uudet piikit järeämpiä mitä vanhat. Megakin on jo vanha äes. Minulla on se 2000-luvun alun Optima, niin ei siihen varaosana saa samanlaista piikkiä vaan uusi, vastaava on järeämpi ja piikin sijainti poikkeaa hieman alkuperäisen piikin asemasta. On kyllä hyviä nuo uudet piikit. Luulen, että vanhat piikit alkaa jollain tapaa jo väsyä. Niitä on nyt mennyt viime vuosina jokusia. Ekat kymmenen vuotta mentiinkin ilman piikkivaurioita.
Rapidiin pitäisi saada Hankkijalta vaihtoratas voimansiirtopuolelle, jolla saadaan suuremmat kierrokset laatikolle. Minun piti itsekin hommata moinen, mutta se on jäänyt. Kannattaa kysyä varaosista ja jos eivät ole siitä tietoisia, niin soita Hankkijan tuotepäällikölle. Läppien aukaisua en ole kokeillut muuta kuin apulantapuolella, kun apulanta on joissain olosuhteissa alkanut holvaamaan.

Tuo oli uusi tieto, ettei suositella yli 180:n asetusta. On melkoisen jäykkää kiertokoe noilla kierroksilla, myönnetään.
Multivalle soitto. Äkeiden piikit on suunniteltu eri omainaisuuksille. Kotimaiset mitoitetaan jäykille (ja kivettömille) saville. Väderstadilla ilmeisesti tavoitteena piikkien kestävyys kaikissa olosuhteissa, mikä sitten tarkoittaa, että kestää kivet, mutta joustaa kovilla savilla.
Tänä talvena olen viimeksi raivannut peltoa. Ei kylläkään tule valmiiksi asti. On niin paljon kiviä ja ampuakin täytyy. Samoin kantokasat viedä pois jne. Mielelläni ottaisin tukioikeudet jos ne myönnetään. Niin paljon hommia ja maksaa kuitenkin, että kiva jos tuloakin olisi tukien muodossa. Tässä ja aikaisemmissa raivauksissa lopullinen tavoite on aina ollut työmäärän vähentäminen. Raiviot kun ovat mahdollistaneet suuremman lohkokoon ja paljon, paljon vähemmän kieputtelua hankalissa paikoissa. Pellon reunan varjostuksen poistumisellakin on iso merkitys.

Mielenkiintoista nähdä kuinka tässä käy.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.03.20 - klo:10:07
No niin, meinasi käydä köpelösti, mutta sain vielä syysvehnän 166e/t kiinni.  Ihan omaa hölmöyttä, kun jäin ihmettelemään tilannetta ja päästin pari euroa karkuun.

Nyt on sitten seuraava kysymys, että pitääkö viljanhintoja koittaa sitoa kiinni, vaikka paras huippu ensisyksylle on armottomasti ohitse. Jos tulee maailmanlaajuinen lama niinkuin nyt näyttää, niin tuskinpa viljan hinnatkaan pysyvät edes tällä tasolla.

164 kevätvehnä ja 122 ohra, tänään.

Ja vielä kansa kehtaa nillittää huonoista hinnoista.

Nopeat syövät hitaat.

 -6e tästä päivästä eteenpäin ja tuskin jää viimeiseksi alennukseksi.

Odotellaan paattia kaikessa rauhassa....
Odotellaan vaan, mukava kun viljat on myyty. Kivasti tulee vehnä nyt alaspäin.
Olen alkanut vaihtaa ilmansuodattimia tiheämmin kuin huolto-ohjelma suosittaa. Mielestäni ei iso investointi hyötyyn nähden. Erityisesti arvioin tilannetta ennen toukoaikaa, joskus vaihdan suodattimen jo ennen, mutta nykyään useinmiten toukoajan jälkeen. Kuitenkin vuoden pahin kuormitushuippu ja jos suodatin on kunnolla pölyyntynyt, niin ei sitä paineilmalla saa järkevään kuntoon. Puimurin suodatin yhtä tarkan kontrollin alle. Aina olen ollut tosi laiska suodattimien puhaltelija, kun olen pitänyt sitä enemmän tekohengityksenä.

Tosi offtopiccina Husqvarnan moottorisahan suodatinta en puhaltele enää lainkaan. Irti, vesikuuppaan, turaus astianpesuainetta, huuhtelu ja lopputulos uuden väärtti suodatin viiden minuutin työllä. Puhaltelemalla jää aina likaiseksi, ei kannata.
Olisi varmaan loppunut Valtran mainosrahat Koneviestille, jos olisi todettu, että vanha on paljon parempi.  ;D
En tiedä, mutta ihan älyttömästi tuli lisää aikaa. Ei tarvitse mennä tukikoulutukseen, ei Mansen mörinöille, tuottajayhdistyksen kokouksenkin järjestämistä pohdintaan. Ihan älytön säästö. Ainoa mikä ei ole karanteenissa on käteenveto ja muut kotona tehtävät hommat. Johan on ajat...
Kyllä se vaan on raudassa raha kiinni. Yhtään ei ole koronavirus Nettikoneen kurssitasoja heilauttanut ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 745