Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - velimatti

Kasvintuotanto / Vs: Herneen kuivaus
: 25.03.20 - klo:11:18

[/quote]
Tehkää mitä haluatte mut herne ei ole tehty savimaille.  Se miten savimaa sitten määritellään onkin hankalampaa. Satoa ei ikinä tule 2-3t enempää. Jos se riittää niin ok. Olen tästä niin monen kanssa jutellut ja jopa neuvojilta kysynyt ja viesti ollut sama.
[/quote]

Mitä mä tein väärin, kun kahtena edellisenä vuotena savimaalta sato on ollut yli 3,5 tn? ::)

Mutta kuivauksesta: kuulosuojaimet päähän ja vanhemmista kuivureista löytyy heikot kohdat esim. viljaputkien kulmista. Ja sitten sitä hernettä onkin joka puolella kuivuria >:(
Vaikea tosiaan sanoa paljonko tulevaisuudessa pitäisi olla viljelyssä, että tulisi toimeen. Tulevia viljanhintoja kun ei vielä tiedä...

Mutta sellainen sadan hehtaarin peltoala tuo mielestäni sopivan tuoton - nimittäin vuokraamalla jollekin innokkaammalle 500e/ha. 4k€/kk - verot riittää mulle rahoittamaan vapaa-ajan, kun ei enää ole noita poikamiesajan menoja.
Te ootte symbioosissa meitin kans halusitte, tai ette ja kun näätte miten maidontuotanto loppuu niin niistä viljoista joillakin alueilla ei saa sen jälkeen mitään. :)

Ei olla. Viljanhinnat tulee maailmanmarkkinoilta, kotimarkkinatilanne vaikuttaa vain preemion suuruuteen.
Jos ja kun jäsenedut varmistuu MHY kautta, saan samat edut melkein puoleen hintaan ja voin sanoa jäsenyyteni irti välittömästi...

Tulet pettymään.
Kasvintuotanto / Vs: MTK:n jäsenyys
: 25.01.15 - klo:14:02
Muutakaan vaihtoehtoa ei tosin ole kuin laittaa Suomi kiinni.

Tämä hame päällä seisoskelu on jo nähty.

Ai niin, etujen ajo pitää olla selaista ettei ainakaan ketään suutu, eli ollaan niinkuin tähänkin asti, eli ollaan vaan.

No eiköhän se mieli muutu kun maidon hinta on se + - 30 senttiä

Jos maidon hinta mittaa etujärjestön onnistumista, niin MTK taitaa olla kansainvälisessä vertailussa ykkönen.

Totuus taitaa kuitenkin olla, että parempi kun yrittäjät hoitavat hintaneuvottelut markkinoilla ja etujärjestöt valvovat ainoastaan sitä, että toimintaympäristö on reilu.
Kasvintuotanto / Vs: MTK:n jäsenyys
: 25.01.15 - klo:08:54
Siinähän sitä tuli jo syvällistä pohdintaa aiheesta 1. Tarvitaanko edunvalvontaa? 2. Kenen se kuuluu rahoittaa?
mää en aina ymmärrä mihin te sitä APUA tarviitte päivänselvissä asioissa
mettää on jonki verran ja ite ja vävy istutetaan ja raivataan minkä keritään hankintana tehään hake puuta firma hakkaa isot mölperit ja suuret harvennukset naapuri laikuttaa ei tää oo mitään avaruusteknolokiaa puut kasvaa ja niitä pistetään pinoon en tartte kenenkään neuvoja enkä ky ees kysy

Ihan tuli mieleen vanha tv-mainos "en oo koskaan juonu maitoo enkä juo"
Kasvintuotanto / Vs: Ootteko viljaa myyny
: 27.11.14 - klo:12:03
Kaikki on myyty, mutta rehukaura jäi  alle 200e tonni. Mutta tyytyväinen olen.

Miks te myytte? Ei oo tilaa vai???

Ihan myyntitarkoituksella sitä vuosittain viljelenkin. ::)
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: MTK
: 23.11.14 - klo:20:02
En keksi mitä hyödyn heidän piiri/aluetason työntekijöistään. Edunvalvonta Helsingissa ja Brysselissä hyvä olla olemassa, mutta muu on tarpeetonta.

Lähinnä paikalliset yhdistykset keräävät keskusjärjestölle rahaa tuohon Helsingin ja Brysselin edunvalvontaan. Kallistahan tuo on ja vaikea mitata tehokkuutta.

Kyllähän moni (varsinkin kotieläintila) säästää huomattavan osan jäsenmaksusta vakuutusmaksunalennuksena. (Itsepetosta uskotella olevansa niin kova neuvottelija, että saa saman alennuksen muutoinkin.)
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Vs: MTK
: 23.11.14 - klo:12:17
>mikään muu kuin MTK aja viljelijöiden asioita.

Milloin tämä asioiden ajaminen mahtaa alkaa?

 8)Se on kuin siivous. Huomaat vasta kun se jätetään tekemättä.
Kaupan asema välikätenä perustuu yksinkertaiseen laskutoimitukseen: Jos on sata tavarantoimittajaa ja sata asiakasta, ilman väliporrasta asiakaskontakteja on 10000. Jos välissä on kauppa, kontaktien määrä putoaa kahteensataan. Lisäksi tavarantoimittaja voi ulkoistaa luottotappioriskiä asiakkaat paremmin tuntevalle taholle.
Kasvintuotanto / Vs: kokotila tarkistukset
: 17.07.14 - klo:16:34
Mä sain listan etukäteen sähköpostiin. Listasta päätellen en ole täydentävien ehtojen valvonnassa, mutta esim. viljelykiertosuunnitelma pyydettiin (en ole luomussa).
Eli parempi on rauhassa odotella mitä halutaan tarkastaa ja toimia sen mukaan.
Kasvintuotanto / Vs: kokotila tarkistukset
: 17.07.14 - klo:09:39
Voihan ne sen tilan tarkastaa vaikka et ole paikalla. Laput (sopivat) sitten lähetät jälkeen...  8)

Olen laittanut kopiot kaikesta dokumentaatiosta (vieläpä oikeaksi todistettuna) mappiin ja mapin postilaatikkoon ulkorakennukseen. Sieltä saavat hakea. En pääse paikalle varmastikaan virkamiehen aikataulun mukaan. Tämä on ollut jo noin 5 vuotta käytössä.

Eli nämä näyttäisivät olevan keltaisin merkkilipukkein järjesteltynä (apulainen laittoi niitä just tänään hienompaan kuosiin)

-viljavuustutkimukset
-viljelysuunnitelmat
-lohkokortit
-lannoitevarastokirjanpito juoksuttaen vuodelta toiselle
-kasvinsuojeluainekirjanpito
-lannoiteostokuitit
-tasapainoinen kasvinsuojelu-oppaiden kansisivujen kopiot
-kasvinsuojeluruiskun testaustodistus
-kasvinsuojelukoulutuksen todistus
-tilan omavalvontakuvaus
-ympäristötuen viljelijäkoulutustodistukset
-ravinnetaseiden toimenpidesuunnitelmat, 2,. ja 4. ja 6. v
-tilan luonnon monimuotoisuuskartoitus
-lohkokohtaiset satotasot liukuva 5v jakso
-käytetyt ravinteet tilakohtaisesti, keskiarvo

- ns. alkuperäismapissa on lisäksi vanhat versiot, ympäristösuunnitelmat, vanhat viljavuustutkimukset, lohkokortteja EU:n alusta asti, todistuksia ja ruiskuntestauksia ym. Alkaa olla aika paksu jo. Vielä voisi laittaa valokuvat kasvinsuojeluainevarastosta, imeytysaineineen ja valuma-altaineen. Ettei tarvitsisi valvojan uudestaan käydä. Edelleen, alkaa varmasti hiukan sydänalassa kylmätä , jos pitää v:sta 2007 asti kerätä kaikki tieto tarkkaan, varsinkin suunnitelmat olivat vielä melko niukkasanaisia, ja vielä silloin oli sellainen asenne, että jos en ole kirjannut tehdessä, sitä ei kirjata, ei aleta keksimään. Nyt olen ymmärtänyt tämän tarinankerronnan ajatuksen, ja viljelysuunnitelmassa on jo kylvöpäivät ja niihin liittyvät aamiaisten ruokalajitkin jo naputeltu sisään. Eli esimerkiksi ensi keväänä 2015 kylvän kevätvehnää yhdelle lohkolle 30.04.2015, herään klo 5:30 , syön kaksi kananmunaa ja ruisleipäpalan, kahvia laktoosittomalla maidolla, ja mumpparipullo taskuun, ja kylvämään klo 6:22 alkaen. tietenkin kaikki arvot ja jousikiristykset on jo kirjattu, ja ajossa käytettävä vaihde sekä kierrokset.

-SS-

Ei kuulosta kovin tehokkaalta ajankäytöltä tuottaa viranomaisille "ylilaatua". Tarkastus tulossa huomenna, eikä kaikkia yllämainitsemiasi asiakirjoja siinä tarvita.
Mulla on sulle ilmainen vinkki, mut älä kerro tätä muille: osta kauluspaita, mene palkkatyöhön ja liity niihin jotka viljelee hömppäheinää toisten kiusaksi.
Kasvintuotanto / Vs: Saat viljellä...
: 19.06.14 - klo:12:11
Peltoja on hyviä ja huonoja, ja niin viljelijöitäkin. Toisaalla/toisilla kannattaa ja toisaalla/toisilla ei.
Sivuja: [1] 2 3